DivnoJohn Cleese wrote:
Preslušala sam bar 10X
@jelena, isto važi i za tebe
a što se tiče vježbanja
Moderator: Chloe
DivnoJohn Cleese wrote:
Naravno.hadzinicasa wrote:sve pet. ne znam moze li se uopce filozofirati o vlastitom dojmu...NeenaSa wrote:Nije zlonamjerno vjeruj,al' mozhemo do "sudnjeg dana", filozofirat'.
Javim se kasnije i nema pokore.
zato i rekoh... degustibus.
uh, al ubodoh ovo za vježbanje!petunija wrote: Preslušala sam bar 10X![]()
@jelena, isto važi i za tebe![]()
a što se tiče vježbanjaupravo bih morala iz života izbaciti dvije od tri aktivnosti koje si pobrojala, pa da stignem na probe
čekam vremena kad ne budem toliko "vježbala"
medvjed23 wrote:sad ću te ja pokušati inspirisati
Ako je ta prelijepa vizija tako jasno živa u tvojoj svijesti, onda ona, kroz svaki detalj svog postojanja prkosi smrti,medvjed23 wrote:¤ jelena ¤ wrote:
Ono što nismo rekli, a poklopiće se sigurno sa sadržajem tih tvojih debelih knjiga o Lorkije...
Kakva muzika ide uz ove stihove? Koju pjesmu Smrt pjeva? Ja sam vizuelni dio izmaštao do detalja i mogu reći da je Smrt prelijepa djevojkaS kula
žutih -
zvona jeka.
Vetrom
žutim
zvonjenje cveta.
Putem ide
smrt okićena
vencem od suvog cveta naranče.
Peva i peva
pesmu;
u ruci joj gitara bela,
i peva, peva, peva.
S kula žutih
jek zvona presta.
Od prašine stvara
srebrne krme vetar.Al o njenoj pjesmi nemam nikakvu predstavu...

džim bi rekao da ni život nije bogzna koliko bolji¤ jelena ¤ wrote:
...smrti,
kao nečemu konačnom, razarajućem, ništavnom...

Tumačenje:Ne htedoh,
ne htedoh ti ništa reći.
Videh ti u oku
dva luda stabalca.
Od zlata, od smeha i povetarca.
Lišće im trepti.
Ne htedoh,
ne htedoh ti ništa reći.
Sa svakom novom pročitanom stranicom debelih knjiga o Lorki, sve više blijedi utisak da sam ih preplatio...videći radost u tvojim očima, ne htedoh ti ništa reći, jer bi moja tuga mogla da pomrači tvoju sreću...
Challenger__ wrote:Dobro veče.
Antonio Vivaldi: "Nulla in mundo pax sincera"
Probao sam naći onaj epski kadar kada glavni junak skače put neba uz zvuke "Sincere", Vivaldi. Nema da se *ebeš, izgleda da je film dobro zaštićen autorskim pravima.John Cleese wrote:Challenger__ wrote:Dobro veče.
Antonio Vivaldi: "Nulla in mundo pax sincera"
![]()
I sjajan film, zaista.
Ufff, al' si ga izgugl'o, svaka ti dala.John Cleese wrote:
Taman kada se pomisli da je "sve već rečeno", pojavi se čudo zvano Rahmanjinov. Da ne vjeruješ, stari moj, da ne vjeruješ...John Cleese wrote:U to ime: