bh playboy wrote:zamjenski domaći proizvodi

eh smijesno je npr pogledati ovu sliku i vidjeti npr da onaj ko je ovo pravio nema pojma o tome sta je sastavio, uglavnom gledam da kupim domace( sto se pravi kod nas pod ma kojim brendom) pa da vidimo
lijevi cosak pilka da zamijeni "stranu" argetu i podravkinu pastetu koje se prave u bih, argeta ima pogon u hadzicima, podravka se odavno pravi u trivas mesnoj industriji koja je smjestena u Prnjavoru
sto se tice mlijeka, koliko znam i dukat i alpsko se prave u bih, dukat se pravi u mlijecnoj industriji gradacac, a alpsko ako nisu prekinuli proizvodnju u ppm tuzla, dakle sve domaca sirovina i nije uvoz
sto se tice ovih salama, one se sa ove slike sve prave u brezi(proizvodi se ovdje dakle domace, jer nasi domaci ljudi obezbjedjuju sirovinu, ne uvoze se pilici iz slovenije)
kao jogurt se opet navodi dukat koji ne treba uzimati iako se isti pravi u BiH
i tako neko pravi kampanju a nema pojma o proizvodima jesu li ili nisu hrvatski, srpski, bosanski
nemojte zaboraviti da je jedno vrijeme swity sokove pravila maraska iz hrvatske a nama se to tusilo pod 387 i kao domace a to nije bilo tako
dakle dukat sto prodaje kod nas skoro sve se pravi u bih
imlek proizvodi se prave u bih
perutnina koliko znam sve sto prodaje ovdje prodaje ono sto su proizveli u brezi
argeta, ja nisam vidio kod nas osim svercovanu da je proizvedena van bih
vidim ovdje neko i mak zaru spominje a njihova je samo ambalaza, ostalo prave van bih