Oh, kako mrzim Sarajevo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Drvosjeca iz Dejcica

#1226 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

VCorp wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Dozer wrote:Auh... Ovdje opet moram uskociti...

Postoje u RS-u NVO koje pljuju na sve tamo, a i generalno, ali ih rezim vrlo uspjesno gusi i cenzurise. Vjeruj mi na rijec.
Nema potrebe da ti vjerujem ili ne vjerujem pa nismo rodbina. Daj ti nama crno na bijelo da mi to vidimo.
Dozer wrote: SDA forsirala povratak? Ovdje se, ipak, nadam da si nenamjerno pogrijesio....
Ali, evo jedan primjer SDA selidbene politike... Znas li da je SDA Bosnjacima u Sandzaku bukvalno obecavala kule i gradove u Sarajevu ukoliko se presele? To je pocelo '91. A to seljakanje traje i danas...
Da, rađeno je na povratku do duše sigurno ne dovoljno ali ljudima se nije govorilo nemojte se vraćati u Srebrenicu, Prijedor i ostala mjesta u RS kao što je recimo SDS otvoreno i bez ustezanja govorio da Srbi treba da se isele iz F.BiH. Poenta mog argumenta je da kada Vuk ili VCorp kaže da u F.BiH ima samo 2.5% Srba a u RS-u eto nije šala čak 18% Bošnjaka, bitno je reći da zasluge za tih 18% Bošnjaka ne idu vlasti i narodu RS-a kako bi to Vuk htio prikazati ili VCorp već prije svega međunarodnoj zajednici, Amerikancima koji su konstantnim pritiskom, zavrtanjem ruku bukvalno prisilili vlasti RS-a od 1995. godine pa na ovamo da implementiraju zakone i standarde kojima se povratnicima omogućio koliko-toliko normalan život. Dakle iluzorno je pričati o multietničkom karakteru RS-a ali isto tako i slažem se da je ponižavajući broj Srba u F.BiH. Ja nemam problem da kažem da je i F.BiH genocdina tvorevina koja treba da se modifikuje i prekroji. Ko od Srba u RS-u smije to isto reći za RS? :oops:

Ama ko daje zasluge RS -u za povratak Bošnjaka ? ZAŠTO LAŽEŠ ?! Nigdje to nisam napisao, lažeš da jesam i kraj priče. Kakav multietnički karakter RS -a, to je entitet nastao na genocidu, to sam rekao deset puta već. Ti nisi razumio ono o čemu je Vuk govorio, indirektno se postavlja pitanje zašto u bastionu multietničke tolerancije Federaciji BiH kako je Bošnjaci zelenog kadra vole predstavljati, ima tako malo Srba, šta je s njihovim povratkom ? Razumiješ li to ?
Pa Vuk kaže doslovno da je RS više multietnička nego što je to Sarajevo IKAD bilo. :? (kakva glupa rečenica) Tako je napisao a ti i par njih branite takav stav. Kada se on raskrinka argumentima onda nisam ja rekao, jok moj tata je. :oops: F.BiH nije nikakav bastion tolerancije kao ni Sarajevo ali je dalko i od onoga što Vuk trabunja. Vidiš li razliku? Naravno da je poražavajuće to što je tako malo Srba u F.BiH ali zar misliš da će se organizovanjem referenduma i davanje naziva studentskim domovima po ratnim zločincima taj problem riještiti? Cijeli sistem u kojem živimo je u *urcu, od Une do Sane, od Drine do Save, cijeli taj prostor je ojađen i zagađen a u njemu i Sarajevo. Ja nemam problem da to kažem ali prvi ću ustati u odbranu Sarajeva Srba, Hrvata, Bošnjaka, Turske, Rusije kada se neargumentovano pljuje...a Vuk pljuje ima tome i duži period. Sada se ponaša kao uvrijeđana mlada, podvio rep i pokupio kofer. Gdje su muda da se boriš za ono u šta vjeruješ i da ostaneš dosljedan svojih principa?
Promoe

#1227 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Promoe »

Evo drvosjeco, pa obrati paznju od 2:20
Škobo Habu

#1228 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Škobo Habu »

VCorp wrote:
Izvinjavam se, moja greška. Ima 13 %, što je i dalje više od 3,6 % Srba u Federaciji BiH. I ? To i dalje ne mijenja ono o čemu je on govorio, a to što je sebi svako dao tu priču u kontekst kako hoće je stvar za psihijatriju.

Ako misliš na mene, nisam bivši žitelj Sarajeva :mrgreen:
Evo ti argument. 17 godina u vrijeme 92 godine, sa ocem i stricem se prijavio u Armiju BiH, prošao borbe sa autonomašima, Legijinim vikendašima, i pizdurinama iz VRS -a, učestvovao u oslobađanju Sane i Ključa, bio spreman i za kafu u Banja Luci kako smo se tad zajebavali. Izgubio dosta, ne živim više u BiH ali ne mrzim nikoga.
Ako nisi Sarajlija, i ako ne živiš u BiH, otkuda znaš toliko stvari o ratnom i poratnom Sarajevu?

To je isto da ja sad mlatim praznu slamu o Bihaću ili Banja Luci, a veze nemam o tamošnjem stanju. :-)
VCorp

#1229 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by VCorp »

Škobo Habu wrote:
VCorp wrote:
Izvinjavam se, moja greška. Ima 13 %, što je i dalje više od 3,6 % Srba u Federaciji BiH. I ? To i dalje ne mijenja ono o čemu je on govorio, a to što je sebi svako dao tu priču u kontekst kako hoće je stvar za psihijatriju.

Evo ti argument. 17 godina u vrijeme 92 godine, sa ocem i stricem se prijavio u Armiju BiH, prošao borbe sa autonomašima, Legijinim vikendašima, i pizdurinama iz VRS -a, učestvovao u oslobađanju Sane i Ključa, bio spreman i za kafu u Banja Luci kako smo se tad zajebavali. Izgubio dosta, ne živim više u BiH ali ne mrzim nikoga.
Ako nisi Sarajlija, i ako ne živiš u BiH, otkuda znaš toliko stvari o ratnom i poratnom Sarajevu?

To je isto da ja sad mlatim praznu slamu o Bihaću ili Banja Luci, a veze nemam o tamošnjem stanju. :-)
Pa zbog mog posla većinom putujem posvud, desilo mi se lani da sam bio u deset dana prošao u Europi kroz 15 država. U Sarajevu sam poslovno sigurno 4 - 5 godišnje, privatno jednom ili dva puta godišnje kod prijatelja. Znam ja Sarajevo i prije, i poslije i za vrijeme Olimpijade bracika. Comprende ?
Drvosjeca iz Dejcica

#1230 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

VCorp wrote:
Škobo Habu wrote:
VCorp wrote:

Pa zbog mog posla većinom putujem posvud, desilo mi se lani da sam bio u deset dana prošao u Europi kroz 15 država. U Sarajevu sam poslovno sigurno 4 - 5 godišnje, privatno jednom ili dva puta godišnje kod prijatelja. Znam ja Sarajevo i prije, i poslije i za vrijeme Olimpijade bracika. Comprende ?
Ja ali ipak kako si samouvjereno tvrdio neke stvari ja sam mislio doslovno nisi makao iz njega. Na trenutak pomislih da ja živim u nekom paralelnom Sarajevu izvan stvarnog vremena i prostora. :oops:
Drvosjeca iz Dejcica

#1231 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Promoe wrote:

Gledao sam i bio vrlo prijatno iznenađen. Srđan i slični kao Srđan su teška manjina i ja kao Bošnjak bi sutra glasao za ovakvu opciju. Nama je potrebno više ljudi kao Srđan na svim stranama koji će bez pljuvanja i argumentovano govoriti o zločinima, gnocidu i nakaradnom sistemu.
Ripicipi

#1232 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Ripicipi »

Promoe wrote:

Gledao sam i bio vrlo prijatno iznenađen. Srđan i slični kao Srđan su teška manjina i ja kao Bošnjak bi sutra glasao za ovakvu opciju. Nama je potrebno više ljudi kao Srđan na svim stranama koji će bez pljuvanja i argumentovano govoriti o zločinima, gnocidu i nakaradnom sistemu.
Zasto mislis da su teska manjina?? E to je taj problem...
Ti stvarno ocekujes da svako ko ovako misli, makar i ne bio javna licnost, izadje na tv ili radio i javno o ovome govori??
Je l' to znaci da cacu vecina podrzava, ako samo Avdo Avdic ili Slobodna B. napise tekst o njegovim zlodjelima?
Drvosjeca iz Dejcica

#1233 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Ripicipi wrote:
Promoe wrote:

Zasto mislis da su teska manjina?? E to je taj problem...
Ti stvarno ocekujes da svako ko ovako misli, makar i ne bio javna licnost, izadje na tv ili radio i javno o ovome govori??
Je l' to znaci da cacu vecina podrzava, ako samo Avdo Avdic ili Slobodna B. napise tekst o njegovim zlodjelima?
Pa Srđan je sam rekao da su ljudi kao on manjina, da se boje reći svoje mišljenje...itd.
VCorp

#1234 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by VCorp »

Jebaji ga kolega, drvosječe i jesu za šume ...
Drvosjeca iz Dejcica

#1235 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

VCorp wrote:Jebaji ga kolega, drvosječe i jesu za šume ...
Na kraju balade ljudi koji pogube konce i argumente pređu na onu dobro poznatu "Hamo vidi mu glOve". :lol:

japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1236 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by japin_mutapi »

Dozer wrote:
Ali, evo jedan primjer SDA selidbene politike... Znas li da je SDA Bosnjacima u Sandzaku bukvalno obecavala kule i gradove u Sarajevu ukoliko se presele? To je pocelo '91. A to seljakanje traje i danas...
seljakanje(u većem broju) iz sandžaka u sarajevo je počelo 20-tak godina prije tvog navoda, taman u isto vrijeme kada je počelo seljakanje iz bosne, a bogami i iz hercegovine u sarajevo

91i92 godine si imao momke porijeklom iz sandžaka, a rođene u sarajevu, već stasale za vojnu službu i koji su se sa 18 ili 19 godina starosti borili u prvim redovima
ljudi su se selili i odlazili gdje im je bolje i imaju više mogućnosti

sda i 91-godina veze nemaju sa tim - uostalom, u beogradu živi više sandžaklija nego u sarajevu
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1237 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

VCorp wrote:Jebaji ga kolega, drvosječe i jesu za šume ...
Na kraju balade ljudi koji pogube konce i argumente pređu na onu dobro poznatu "Hamo vidi mu glOve". :lol:

Rece covjek kojem je svako ko ne slaze cetnik. Zamalo popio bananu radio toga :lol:
hrle1976

#1238 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by hrle1976 »

Sarajevo ne mrzim jer grad nemozes mrziti i mislim da je tu Vuk malo promasio sa svojim pisanjem. Moze ti se gaditi. Meni licno se ne gadi, i ako to nije ono Sarajevo iz 80ih kad gledamo demografiju i prosjek IQ. Na zalost, opet meni licno, Sarajevo je propali grad.
Drvosjeca iz Dejcica

#1239 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

_BataZiv_0809 wrote:
Rece covjek kojem je svako ko ne slaze cetnik. Zamalo popio bananu radio toga :lol:
Pa nisam ja plačljivnko k'o ti da plačem zbog bana, zbog nekih stvari vrijedi biti banovan...za sve ostalo postoji mastercard. :mrgreen:

Image
hrle1976

#1240 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by hrle1976 »

Ljakan wrote:Citiram text sa linka:
“Oh kako mrzim Sarajevo, lijepi grad, svih tih uhljebljenih beskorisnih maminih i tatinih sinova i ćeri po obrazovnim institucijama koji će nas (šta “će” nego već jesu) doći glave, oh kako samo mrzim Sarajevo lijepi grad svih tih uhljebjenih balijskih i četničkih (Vuk ovdje spominje četnike samo da bi sakrio trag mržnje prema “balijama”, op.pri.)

Po meni ovaj sto pise text prije da ima nesto protiv vuka,mozda zato sto je pravoslavac i uci djecu ovde nego sto sam vuk iznosi svoje misljenje vezano za grad u kojem vecina ima slicno misljenje bez obzira ko je kakve vjere.
Eto on zna da je vuk reko i cetnika da bi se sakrio trag mrznje prema balijama.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1241 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

_BataZiv_0809 wrote:
Pa nisam ja plačljivnko k'o ti da plačem zbog bana, zbog nekih stvari vrijedi biti banovan...za sve ostalo postoji mastercard. :mrgreen:
Heroj drvosjeca :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#1242 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

hrle1976 wrote:
Ljakan wrote:Citiram text sa linka:
“Oh kako mrzim Sarajevo, lijepi grad, svih tih uhljebljenih beskorisnih maminih i tatinih sinova i ćeri po obrazovnim institucijama koji će nas (šta “će” nego već jesu) doći glave, oh kako samo mrzim Sarajevo lijepi grad svih tih uhljebjenih balijskih i četničkih (Vuk ovdje spominje četnike samo da bi sakrio trag mržnje prema “balijama”, op.pri.)

Po meni ovaj sto pise text prije da ima nesto protiv vuka,mozda zato sto je pravoslavac i uci djecu ovde nego sto sam vuk iznosi svoje misljenje vezano za grad u kojem vecina ima slicno misljenje bez obzira ko je kakve vjere.
Eto on zna da je vuk reko i cetnika da bi se sakrio trag mrznje prema balijama.
Kada Vuk kaže balijskih ili balija ona mu se aplaudira ali kada reis kaže vlah onda je to malo je reći skandal. :oops:
Drvosjeca iz Dejcica

#1243 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

_BataZiv_0809 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Heroj drvosjeca :lol:
:mrgreen: Ti opet zaželio ličnog prepucavanja, hoćeš li me opet prozivati na privatne poruke da se bijemo? :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1244 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

:mrgreen: Ti opet zaželio ličnog prepucavanja, hoćeš li me opet prozivati na privatne poruke da se bijemo? :lol:
Necu. Ja prijetim javno 8-)

Ti si taj koji kuka na pp :D
Drvosjeca iz Dejcica

#1245 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

_BataZiv_0809 wrote:
Necu. Ja prijetim javno 8-)

Ti si taj koji kuka na pp :D
Imaš pravo, argumenti ti nikada nisu bili jača strana. :wink:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1246 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

Hvala bogu. Sa takvim kao sto si ti ni ne zelim imati nista zajednicko. I ovo malo nesretne zemlje Bosne i neba iznad nje sto dijelimo je previse. :D

Mogo si odselit 8-)
Drvosjeca iz Dejcica

#1247 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

_BataZiv_0809 wrote:
Hvala bogu. Sa takvim kao sto si ti ni ne zelim imati nista zajednicko. I ovo malo nesretne zemlje Bosne i neba iznad nje sto dijelimo je previse. :D
:roll: Pa što se onda javljaš bolan na moje komentare, široko ti polje Glamočko. Ja tebe ne primjećujem, ono pravo mi mrsko i degutantno čitati tvoje relativiziranje i pre?eravanje, potpuno si mi nebitan lik u životu, k'o pauk u čošku moje sobe. Fakat ne kontam bolesnu potrebu da komentiraš nekoga s kim ne želiš imati ništa zajedničko jer normalna osoba obično takve zaobilazi u širokom luku. :oops:

I sada popusti ovu temi ne zachatavaj svojim irelevantnim komentarima.
_BataZiv_0809 wrote:Mogo si odselit 8-)
Merak mi handrit u mozak takve kao ti. :kakoste:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1248 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

Zato sto je duznost moralnog covjeka da ukazuje na hipokriziju. Ti si sasma nebitan, ali hipokrizija koju plasiras u javni prostor mora biti raskrinkana.

I neces nikad imati mira :kakoste:
Drvosjeca iz Dejcica

#1249 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

_BataZiv_0809 wrote:Zato sto je duznost moralnog covjeka da ukazuje na hipokriziju. Ti si sasma nebitan, ali hipokrizija koju plasiras u javni prostor mora biti raskrinkana.

I neces nikad imati mira :kakoste:
Čovjek koji drugom čovjeku govori da je mogao iseliti iz BiH, koji za avatara ima osobu koja je otvoreno pozivala na etničko čišćenje i bila pristalica jednog zločinca govori o hipokriziji :roll:...baš me nasmija. E jadan je taj tvoj moral kojim se ti vodiš no od tebe me više ništa ne može iznenaditi, ja te bar znam ko si i šta si. :wink:

EDIT: Nemam više namjeru ovdje s tobom voditi ovo lično prepucavanje ako imaš nešto lično uvijek možeš kmečati na privatne poruke. :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1250 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

Čovjek koji drugom čovjeku govori da je mogao iseliti iz BiH, koji za avatara ima osobu koja je otvoreno pozivala na etničko čišćenje i bila pristalica jednog zločinca govori o hipokriziji :roll:...baš me nasmija. E jadan je taj tvoj moral kojim se ti vodiš no od tebe me više ništa ne može iznenaditi, ja te bar znam ko si i šta si. :wink:

EDIT: Nemam više namjeru ovdje s tobom voditi ovo lično prepucavanje ako imaš nešto lično uvijek možeš kmečati na privatne poruke. :mrgreen:
Image
Locked