Pa Vuk kaže doslovno da je RS više multietnička nego što je to Sarajevo IKAD bilo.VCorp wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:Nema potrebe da ti vjerujem ili ne vjerujem pa nismo rodbina. Daj ti nama crno na bijelo da mi to vidimo.Dozer wrote:Auh... Ovdje opet moram uskociti...
Postoje u RS-u NVO koje pljuju na sve tamo, a i generalno, ali ih rezim vrlo uspjesno gusi i cenzurise. Vjeruj mi na rijec.
Da, rađeno je na povratku do duše sigurno ne dovoljno ali ljudima se nije govorilo nemojte se vraćati u Srebrenicu, Prijedor i ostala mjesta u RS kao što je recimo SDS otvoreno i bez ustezanja govorio da Srbi treba da se isele iz F.BiH. Poenta mog argumenta je da kada Vuk ili VCorp kaže da u F.BiH ima samo 2.5% Srba a u RS-u eto nije šala čak 18% Bošnjaka, bitno je reći da zasluge za tih 18% Bošnjaka ne idu vlasti i narodu RS-a kako bi to Vuk htio prikazati ili VCorp već prije svega međunarodnoj zajednici, Amerikancima koji su konstantnim pritiskom, zavrtanjem ruku bukvalno prisilili vlasti RS-a od 1995. godine pa na ovamo da implementiraju zakone i standarde kojima se povratnicima omogućio koliko-toliko normalan život. Dakle iluzorno je pričati o multietničkom karakteru RS-a ali isto tako i slažem se da je ponižavajući broj Srba u F.BiH. Ja nemam problem da kažem da je i F.BiH genocdina tvorevina koja treba da se modifikuje i prekroji. Ko od Srba u RS-u smije to isto reći za RS?Dozer wrote: SDA forsirala povratak? Ovdje se, ipak, nadam da si nenamjerno pogrijesio....
Ali, evo jedan primjer SDA selidbene politike... Znas li da je SDA Bosnjacima u Sandzaku bukvalno obecavala kule i gradove u Sarajevu ukoliko se presele? To je pocelo '91. A to seljakanje traje i danas...
Ama ko daje zasluge RS -u za povratak Bošnjaka ? ZAŠTO LAŽEŠ ?! Nigdje to nisam napisao, lažeš da jesam i kraj priče. Kakav multietnički karakter RS -a, to je entitet nastao na genocidu, to sam rekao deset puta već. Ti nisi razumio ono o čemu je Vuk govorio, indirektno se postavlja pitanje zašto u bastionu multietničke tolerancije Federaciji BiH kako je Bošnjaci zelenog kadra vole predstavljati, ima tako malo Srba, šta je s njihovim povratkom ? Razumiješ li to ?
Oh, kako mrzim Sarajevo
- Drvosjeca iz Dejcica
#1226 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
- Promoe
#1227 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Evo drvosjeco, pa obrati paznju od 2:20
-
Škobo Habu
#1228 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
VCorp wrote:
Izvinjavam se, moja greška. Ima 13 %, što je i dalje više od 3,6 % Srba u Federaciji BiH. I ? To i dalje ne mijenja ono o čemu je on govorio, a to što je sebi svako dao tu priču u kontekst kako hoće je stvar za psihijatriju.
Ako misliš na mene, nisam bivši žitelj Sarajeva
Ako nisi Sarajlija, i ako ne živiš u BiH, otkuda znaš toliko stvari o ratnom i poratnom Sarajevu?Evo ti argument. 17 godina u vrijeme 92 godine, sa ocem i stricem se prijavio u Armiju BiH, prošao borbe sa autonomašima, Legijinim vikendašima, i pizdurinama iz VRS -a, učestvovao u oslobađanju Sane i Ključa, bio spreman i za kafu u Banja Luci kako smo se tad zajebavali. Izgubio dosta, ne živim više u BiH ali ne mrzim nikoga.
To je isto da ja sad mlatim praznu slamu o Bihaću ili Banja Luci, a veze nemam o tamošnjem stanju.
-
VCorp
#1229 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Pa zbog mog posla većinom putujem posvud, desilo mi se lani da sam bio u deset dana prošao u Europi kroz 15 država. U Sarajevu sam poslovno sigurno 4 - 5 godišnje, privatno jednom ili dva puta godišnje kod prijatelja. Znam ja Sarajevo i prije, i poslije i za vrijeme Olimpijade bracika. Comprende ?Škobo Habu wrote:VCorp wrote:
Izvinjavam se, moja greška. Ima 13 %, što je i dalje više od 3,6 % Srba u Federaciji BiH. I ? To i dalje ne mijenja ono o čemu je on govorio, a to što je sebi svako dao tu priču u kontekst kako hoće je stvar za psihijatriju.
Ako misliš na mene, nisam bivši žitelj SarajevaAko nisi Sarajlija, i ako ne živiš u BiH, otkuda znaš toliko stvari o ratnom i poratnom Sarajevu?Evo ti argument. 17 godina u vrijeme 92 godine, sa ocem i stricem se prijavio u Armiju BiH, prošao borbe sa autonomašima, Legijinim vikendašima, i pizdurinama iz VRS -a, učestvovao u oslobađanju Sane i Ključa, bio spreman i za kafu u Banja Luci kako smo se tad zajebavali. Izgubio dosta, ne živim više u BiH ali ne mrzim nikoga.
To je isto da ja sad mlatim praznu slamu o Bihaću ili Banja Luci, a veze nemam o tamošnjem stanju.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1230 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Ja ali ipak kako si samouvjereno tvrdio neke stvari ja sam mislio doslovno nisi makao iz njega. Na trenutak pomislih da ja živim u nekom paralelnom Sarajevu izvan stvarnog vremena i prostora.VCorp wrote:Pa zbog mog posla većinom putujem posvud, desilo mi se lani da sam bio u deset dana prošao u Europi kroz 15 država. U Sarajevu sam poslovno sigurno 4 - 5 godišnje, privatno jednom ili dva puta godišnje kod prijatelja. Znam ja Sarajevo i prije, i poslije i za vrijeme Olimpijade bracika. Comprende ?Škobo Habu wrote:VCorp wrote:
Ako misliš na mene, nisam bivši žitelj SarajevaAko nisi Sarajlija, i ako ne živiš u BiH, otkuda znaš toliko stvari o ratnom i poratnom Sarajevu?Evo ti argument. 17 godina u vrijeme 92 godine, sa ocem i stricem se prijavio u Armiju BiH, prošao borbe sa autonomašima, Legijinim vikendašima, i pizdurinama iz VRS -a, učestvovao u oslobađanju Sane i Ključa, bio spreman i za kafu u Banja Luci kako smo se tad zajebavali. Izgubio dosta, ne živim više u BiH ali ne mrzim nikoga.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1231 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Gledao sam i bio vrlo prijatno iznenađen. Srđan i slični kao Srđan su teška manjina i ja kao Bošnjak bi sutra glasao za ovakvu opciju. Nama je potrebno više ljudi kao Srđan na svim stranama koji će bez pljuvanja i argumentovano govoriti o zločinima, gnocidu i nakaradnom sistemu.Promoe wrote:
-
Ripicipi
#1232 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Zasto mislis da su teska manjina?? E to je taj problem...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Gledao sam i bio vrlo prijatno iznenađen. Srđan i slični kao Srđan su teška manjina i ja kao Bošnjak bi sutra glasao za ovakvu opciju. Nama je potrebno više ljudi kao Srđan na svim stranama koji će bez pljuvanja i argumentovano govoriti o zločinima, gnocidu i nakaradnom sistemu.Promoe wrote:
Ti stvarno ocekujes da svako ko ovako misli, makar i ne bio javna licnost, izadje na tv ili radio i javno o ovome govori??
Je l' to znaci da cacu vecina podrzava, ako samo Avdo Avdic ili Slobodna B. napise tekst o njegovim zlodjelima?
- Drvosjeca iz Dejcica
#1233 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Pa Srđan je sam rekao da su ljudi kao on manjina, da se boje reći svoje mišljenje...itd.Ripicipi wrote:Zasto mislis da su teska manjina?? E to je taj problem...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Gledao sam i bio vrlo prijatno iznenađen. Srđan i slični kao Srđan su teška manjina i ja kao Bošnjak bi sutra glasao za ovakvu opciju. Nama je potrebno više ljudi kao Srđan na svim stranama koji će bez pljuvanja i argumentovano govoriti o zločinima, gnocidu i nakaradnom sistemu.Promoe wrote:
Ti stvarno ocekujes da svako ko ovako misli, makar i ne bio javna licnost, izadje na tv ili radio i javno o ovome govori??
Je l' to znaci da cacu vecina podrzava, ako samo Avdo Avdic ili Slobodna B. napise tekst o njegovim zlodjelima?
-
VCorp
#1234 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Jebaji ga kolega, drvosječe i jesu za šume ...
- Drvosjeca iz Dejcica
#1235 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Na kraju balade ljudi koji pogube konce i argumente pređu na onu dobro poznatu "Hamo vidi mu glOve".VCorp wrote:Jebaji ga kolega, drvosječe i jesu za šume ...
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1236 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
seljakanje(u većem broju) iz sandžaka u sarajevo je počelo 20-tak godina prije tvog navoda, taman u isto vrijeme kada je počelo seljakanje iz bosne, a bogami i iz hercegovine u sarajevoDozer wrote:
Ali, evo jedan primjer SDA selidbene politike... Znas li da je SDA Bosnjacima u Sandzaku bukvalno obecavala kule i gradove u Sarajevu ukoliko se presele? To je pocelo '91. A to seljakanje traje i danas...
91i92 godine si imao momke porijeklom iz sandžaka, a rođene u sarajevu, već stasale za vojnu službu i koji su se sa 18 ili 19 godina starosti borili u prvim redovima
ljudi su se selili i odlazili gdje im je bolje i imaju više mogućnosti
sda i 91-godina veze nemaju sa tim - uostalom, u beogradu živi više sandžaklija nego u sarajevu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1237 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Rece covjek kojem je svako ko ne slaze cetnik. Zamalo popio bananu radio togaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Na kraju balade ljudi koji pogube konce i argumente pređu na onu dobro poznatu "Hamo vidi mu glOve".VCorp wrote:Jebaji ga kolega, drvosječe i jesu za šume ...
- hrle1976
#1238 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Sarajevo ne mrzim jer grad nemozes mrziti i mislim da je tu Vuk malo promasio sa svojim pisanjem. Moze ti se gaditi. Meni licno se ne gadi, i ako to nije ono Sarajevo iz 80ih kad gledamo demografiju i prosjek IQ. Na zalost, opet meni licno, Sarajevo je propali grad.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1239 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Pa nisam ja plačljivnko k'o ti da plačem zbog bana, zbog nekih stvari vrijedi biti banovan...za sve ostalo postoji mastercard._BataZiv_0809 wrote:
Rece covjek kojem je svako ko ne slaze cetnik. Zamalo popio bananu radio toga

- hrle1976
#1240 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Ljakan wrote:Citiram text sa linka:
“Oh kako mrzim Sarajevo, lijepi grad, svih tih uhljebljenih beskorisnih maminih i tatinih sinova i ćeri po obrazovnim institucijama koji će nas (šta “će” nego već jesu) doći glave, oh kako samo mrzim Sarajevo lijepi grad svih tih uhljebjenih balijskih i četničkih (Vuk ovdje spominje četnike samo da bi sakrio trag mržnje prema “balijama”, op.pri.)
Po meni ovaj sto pise text prije da ima nesto protiv vuka,mozda zato sto je pravoslavac i uci djecu ovde nego sto sam vuk iznosi svoje misljenje vezano za grad u kojem vecina ima slicno misljenje bez obzira ko je kakve vjere.
Eto on zna da je vuk reko i cetnika da bi se sakrio trag mrznje prema balijama.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1241 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Heroj drvosjecaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Pa nisam ja plačljivnko k'o ti da plačem zbog bana, zbog nekih stvari vrijedi biti banovan...za sve ostalo postoji mastercard._BataZiv_0809 wrote:
Rece covjek kojem je svako ko ne slaze cetnik. Zamalo popio bananu radio toga![]()
- Drvosjeca iz Dejcica
#1242 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Kada Vuk kaže balijskih ili balija ona mu se aplaudira ali kada reis kaže vlah onda je to malo je reći skandal.hrle1976 wrote:Ljakan wrote:Citiram text sa linka:
“Oh kako mrzim Sarajevo, lijepi grad, svih tih uhljebljenih beskorisnih maminih i tatinih sinova i ćeri po obrazovnim institucijama koji će nas (šta “će” nego već jesu) doći glave, oh kako samo mrzim Sarajevo lijepi grad svih tih uhljebjenih balijskih i četničkih (Vuk ovdje spominje četnike samo da bi sakrio trag mržnje prema “balijama”, op.pri.)
Po meni ovaj sto pise text prije da ima nesto protiv vuka,mozda zato sto je pravoslavac i uci djecu ovde nego sto sam vuk iznosi svoje misljenje vezano za grad u kojem vecina ima slicno misljenje bez obzira ko je kakve vjere.
Eto on zna da je vuk reko i cetnika da bi se sakrio trag mrznje prema balijama.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1243 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
_BataZiv_0809 wrote:Heroj drvosjecaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Pa nisam ja plačljivnko k'o ti da plačem zbog bana, zbog nekih stvari vrijedi biti banovan...za sve ostalo postoji mastercard._BataZiv_0809 wrote:
Rece covjek kojem je svako ko ne slaze cetnik. Zamalo popio bananu radio toga![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1244 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Necu. Ja prijetim javnoDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Ti opet zaželio ličnog prepucavanja, hoćeš li me opet prozivati na privatne poruke da se bijemo?
Ti si taj koji kuka na pp
- Drvosjeca iz Dejcica
#1245 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Imaš pravo, argumenti ti nikada nisu bili jača strana._BataZiv_0809 wrote:Necu. Ja prijetim javnoDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Ti opet zaželio ličnog prepucavanja, hoćeš li me opet prozivati na privatne poruke da se bijemo?
![]()
Ti si taj koji kuka na pp
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1246 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Hvala bogu. Sa takvim kao sto si ti ni ne zelim imati nista zajednicko. I ovo malo nesretne zemlje Bosne i neba iznad nje sto dijelimo je previse.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Imaš pravo, argumenti ti nikada nisu bili jača strana.
Mogo si odselit
- Drvosjeca iz Dejcica
#1247 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
_BataZiv_0809 wrote:Hvala bogu. Sa takvim kao sto si ti ni ne zelim imati nista zajednicko. I ovo malo nesretne zemlje Bosne i neba iznad nje sto dijelimo je previse.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Imaš pravo, argumenti ti nikada nisu bili jača strana.![]()
I sada popusti ovu temi ne zachatavaj svojim irelevantnim komentarima.
Merak mi handrit u mozak takve kao ti._BataZiv_0809 wrote:Mogo si odselit
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1248 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Zato sto je duznost moralnog covjeka da ukazuje na hipokriziju. Ti si sasma nebitan, ali hipokrizija koju plasiras u javni prostor mora biti raskrinkana.
I neces nikad imati mira
I neces nikad imati mira
- Drvosjeca iz Dejcica
#1249 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Čovjek koji drugom čovjeku govori da je mogao iseliti iz BiH, koji za avatara ima osobu koja je otvoreno pozivala na etničko čišćenje i bila pristalica jednog zločinca govori o hipokriziji_BataZiv_0809 wrote:Zato sto je duznost moralnog covjeka da ukazuje na hipokriziju. Ti si sasma nebitan, ali hipokrizija koju plasiras u javni prostor mora biti raskrinkana.
I neces nikad imati mira
EDIT: Nemam više namjeru ovdje s tobom voditi ovo lično prepucavanje ako imaš nešto lično uvijek možeš kmečati na privatne poruke.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1250 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Čovjek koji drugom čovjeku govori da je mogao iseliti iz BiH, koji za avatara ima osobu koja je otvoreno pozivala na etničko čišćenje i bila pristalica jednog zločinca govori o hipokriziji...baš me nasmija. E jadan je taj tvoj moral kojim se ti vodiš no od tebe me više ništa ne može iznenaditi, ja te bar znam ko si i šta si.
EDIT: Nemam više namjeru ovdje s tobom voditi ovo lično prepucavanje ako imaš nešto lično uvijek možeš kmečati na privatne poruke.