Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ćiribiribela

#1226 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by ćiribiribela »

dezurni_ucenik wrote:

ciribiribela , ti ces nam biti pocasna forumasica na toj temi. :-)
ali ja slusam i mainstream muziku. :( :mrgreen:
dale cooper

#1227 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by dale cooper »

dezurni_ucenik wrote:

Prije nego nas Chmoljo pocne opominjati da se vratimo na temu, zipa ove playliste sa 120m

October ?, 1987
Source for this playlist: Keith B.
Host: Adam Curry

The Smiths - Stop Me If You Think You've Heard This One Before
54-50 - Walk In Line
Flesh For Lulu - Postcards From Paradise
Jesus & Mary Chain - Happy When It Rains
(New releases - Erasure - The Circus 12" (Sept. 21, 1987); Test Dept. - A Good Night Out (1987); RuPaul / La Palace de Beatue - Ping Ting Ting (1987); P.M.S. - s/t)
R.E.M. - It's the End of the World as we Know It (And I Feel Fine)
Love and Rockets - All in my Mind
Killing Joke - Eighties
The Grapes of Wrath - Oh Lucky Man
Lene Lovich - New Toy
Leather Nun - I Can Smell Your Thoughts
(Faith No More interview)
Faith No More - We Care A Lot
Public Image Ltd. - Body
Aztec Camera - Deep & Wide & Tall
Chris Stamey - Cara Lee
Jane's Addiction - Trip Away
Fetchin' Bones - Binoculars

Ko bi rekao tada, da ce se MTV pretvoriti u reality kanal.
Jebote!!! The Smiths, Jesus & Mary Chain, R.E.M., Killing Joke, Faith No More, Public Image Ltd., Aztec Camera, Jane's Addiction.
Kao da ponovo prolazim kroz svoju formativnu muzičku edukaciju, kada sam došao do pravo dobrih stvari. :-D
dezurni_ucenik

#1228 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by dezurni_ucenik »

ćiribiribela wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Ma moze proci. :D
dale cooper

#1229 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by dale cooper »

ćiribiribela wrote:
dezurni_ucenik wrote:

James Blunt kao jedan od posebnih grijeha. :skoljka: :oops: :D

Ali u njenu odbranu zna i za bolje stvari. :D
ćiribiribela

#1230 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by ćiribiribela »

britney, christina, backstreet boys... generacija. :D i da, seven up :lol:

dobro sam i ispala :lol:
dale cooper

#1231 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by dale cooper »

Meni je Blunt gori od svih nabrojanih...dobro možda poslije sevapa. :D
ćiribiribela

#1232 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by ćiribiribela »

Blunt mi pjeva "you're beautiful", milion puta to kaze u jednoj pjesmi, kako da ga, kao zensko, ne volim?:D :D
dale cooper

#1233 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by dale cooper »

Ali taj plačljivi...iritantni glas. :jbt:

Uvijek vidim ovu sliku kad ga čujem:

Image

:mrgreen:
Paul F.

#1234 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Paul F. »

Muhamed Đakmić wrote:
Paul F. wrote:Jbg, mi smo izgleda baš gadan narod ako je vjerovati ovom forumu. Ako je ovo ovdje zaista neki pokazatelj javnog mnjenja. Kritike protiv Sušića su počele otprilike u ono vrijeme kad smo rasturali Francusku kako ih niko nikad nije rasturao. Merlin koji se sluša u Srbiji bez obzira na angažovanost u ratu i onih nekoliko čuvenih pjesama. Dva puta u vrhu na Euroviziji. Fantastični muzički aranžmani. Kažu, dinar efendija. Pa on je bio u mladosti jako siromašan i normalno je da bude takav. Osim je lijepo rekao. Mi se sami sebe trebamo čuvati...
Na pravoj si strani ovdje, ali si sam sebe potopio sa tim Sušićem u startu. Počele su kad se Misimović derao na Koševu: Ne možemo 'vako. To je kad nas je Francuska rasturila, a ne kad smo mi nju rasturali. Izvrćeš beze argumente da bi potvrdio svoju tezu, koja je ustvari vjerovatno ispravna i bez tvojih iskrivljenih argumenata.
Hoćeš reći da su žešće kritike bile poslije prve Francuske a ne poslije druge ?
dezurni_ucenik

#1235 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by dezurni_ucenik »

Od Dine Merlina do Aphex Twina, od James Blunta do Safeta Susica. :lol: :lol: :lol: . Definitivno nije bilo ludje teme na ovom forumu. :mrgreen:

Djakmicu, nemoj da bi ovo zakljuco, ziv bio. :-)
Paul F.

#1236 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Paul F. »

dezurni_ucenik wrote:Od Dine Merlina do Aphex Twina, od James Blunta do Safeta Susica. :lol: :lol: :lol: . Definitivno nije bilo ludje teme na ovom forumu. :mrgreen:

Djakmicu, nemoj da bi ovo zakljuco, ziv bio. :-)
Drago mi je da sam te usrećio.
LSD

#1237 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by LSD »

Merlin je mason sigurno, a možda iluminat

jer nema drugog objašnjenja da tako loš muzicar može napuniti koševski lavor

i nisam opterecen Merlinom, niti kad bio - vec cisto padobranski upadam :-)
ćiribiribela

#1238 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by ćiribiribela »

merlin je covjek guster. :mrgreen: :mrgreen:
dezurni_ucenik

#1239 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by dezurni_ucenik »

ćiribiribela wrote:merlin je covjek guster. :mrgreen: :mrgreen:
Ma Icke bi ga provalio iste sekunde da se sretnu. :-)
Logovan

#1240 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Logovan »

__Phoenix__ wrote:
Logovan wrote:
__Phoenix__ wrote:Najsmješnija stvar koju sam pročitao ovih dana: "Dino Merlin je muzička nula".
Pa ja, muzička nula, ali kojoj na koncert dolazi na hiljade i hiljade ljudi gdje god da ode i koju god cijenu karata da stavi.
Ne dolaze mu sigurno vidjeti novo odijelo i vrckavi nastup...
Pa naravno.
Svi ga mrze zbog ovih ili onih razloga, a svi mu dolaze na koncert. :D
LSD

#1241 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by LSD »

ćiribiribela wrote:merlin je covjek guster. :mrgreen: :mrgreen:
moguce

uglavnom, nikad mu necu halaliti što je otjerao Tulu , jer da nije bilo Tulinih moćnih rifova na Ćuskijama, niko ne bi ni cuo za Merlina

kako ga nije Boga stid
dezurni_ucenik

#1242 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by dezurni_ucenik »

Sta je sa Tulom, gdje je on sad ?
LSD

#1243 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by LSD »

dezurni_ucenik wrote:Sta je sa Tulom, gdje je on sad ?
to pitaj Dervišhalidovića, zašto je šutnuo i prepustio zaboravu svog starog havara koji ga je izdigao da postane neko i nešto
ćiribiribela

#1244 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by ćiribiribela »

joj Dine jest bezobrazan :D :D
dezurni_ucenik

#1245 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by dezurni_ucenik »

Ja sam zadnji put Tulu vidio na onom spotu "Ode Mujo u mornare", a to je bio period kad je Nenad Markovic poderao Hrvatsku u Skenderiji.
LSD

#1246 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by LSD »

ne zna niko gdje je Tula sad, je li živ taj covjek :? ali zna se da mu je valj'o od samog pocetka i da ga je ovaj šutnuo ko prljavu čarapu

https://bs.wikipedia.org/wiki/Merlin_%28grupa%29

evo, tu ima nekih podataka
SSemir

#1247 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by SSemir »

kako god, od mene ide respekt za ono "in memoriam, adi lukovac" :thumbup:
Nokija

#1248 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Nokija »

Better Man wrote:
Adriatic wrote:
Nokija wrote:Prije par godina je bio na Zetri konzert Zdravka Colica. Valjda je prodaja karata lose isla pa su na dan konzerta u Merkatoru uz omeksivac za ves dijelili karte. To mi je bilo pravo tuzno, jer je covjek nekad bio zvijezda i u ta doba smo se svi sisali na lokice. Al valjda je to pokazatelj da se od stare slave ne zivi i da je muzika ozbiljan biznis. E sad Dino Merlin kolko je god slab pjevac toliko je dobar biznismen. Vjerovatno jedan od najuspjesnijh trenutno na ovim prostorima u muzickom smislu. Uz to, sad kao sijedi dedo na prvi pogled i ne izgleda lose. Svakako bolje nego u cvijetu mladosti. Uz to je jedan od najbolje obucenih likova na estradi.

Diviti se njegovom liku i djelu zato sto je u ratu bio u SA je naravno tipicno forumski :lol:
:-) :run:
Veću glupost i izmišljotinu nisam pročitao. Čola je održao nakon rata 3 koncerta u Zetri i jedan na Koševu. Zadnji koncert u Zetri je rasprodan i bilo prepuno i ljudi nisu mogli disati to se moglo vidjeti na slikama i tv-u. Koncert iz 2007 godine u Zetri je bio prodan za 1 i po dan i u određenim dijelovima Zetre su ljudi doslovce od prevelike gužve gubili dah i bilo je intervencija hitne. Onaj oz 2001 je također bio prodan. To što spominješ je jedino moglo biti za koncert na Koševu. Čola je jedan od rijetkih izvođača koji izaziva pravu histeriju kod žena. Valjda zbog izgleda. Mada ovo što danas snima nije ni blizu kvalitete njegovih albuma iz 70-tih.

Pa ne znam sta da ti kazem. Diskusija je li Zdravko Colic legenda ili zvijeza je priznaces besmislena. Je li konzert bio na Zerti ili na Kosevu je takodje nebitno. Nije mi mrsko da ponovim: covjek je imao koncert prije 5-6 godina, bilo je ljeto, grad je bio pun. Na dan koncerta su u samoposluzi dijelili karte, jer koncert nije bio rasprodan. Osim par pateticnih intervjua tipa Sarajevo, srcani misic, raja, blabla imao je prilicno skroman marketing. Vjerovano je mislio on je zvjezda/legenda i to je dovoljno da napuni stadion. Za razliku od njega, Dino Merlin ima nos za biznis. Od neuglednog momcica vrlo skromnih pjevackih sposobnosti postati zvjezda ovog kalibra je vanserijski uspjeh. Drzim da je bolji biznismen nego pjevac. I to je bila poenta mog posta!!! Znao je uvijek namirisati kakvu muziku svjet na ovim prostorima voli. To sto ga nije bilo sramota ukrsati i kopirati to je druga prica. I ovaj posljednji koncert pokazuje da frajer zna sta radi. Citam ovdje raja je autobusima dolazila na koncert. Ko je organizovao autobuse? Frajer nista nije prepustio slucaju. Scenski nastup, iluminacije, cvjetno odjelce, dron...Marketing :thumbup:
sheilak

#1249 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by sheilak »

dale cooper wrote:Ali taj plačljivi...iritantni glas. :jbt:

Uvijek vidim ovu sliku kad ga čujem:

Image

:mrgreen:
:D :lol:
p206

#1250 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by p206 »

Jel platio porez?
Post Reply