Safet Sušić - Pape

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Safet Susic u Evianu ce:

izdominirati Ligu 2 s postojecom ekipom
45
21%
graditi ekipu dovodjenjem talenata Rin-tin-tina i sVrška
19
9%
odigrati prosjecnu sezonu
28
13%
podbaciti igrajuci bez bekova
8
4%
dobiti otkaz prije kraja sezone
115
53%

Total votes: 215

teta marica druga

#1226 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by teta marica druga »

perfekcionista1 wrote:Znaci kad pobijedimo zasluzan je papke, a kad izgubimo e onda je kriv Pjanic sto je promasio penal ili Dzeko sto je promasio zicer. Pa mogao sam onda i ja biti selektor. Koja je uloga papketa ako nece biti odgovoran za poraze, za sta platu prima.

A nadjes li mi snimak gdje je progovorio na nekoj utakmici dajuci uputu igracima, ja ti na racun uplatim 1000 eura.
Eto vidiš da opet ne shvataš šta ti se govori. Tu konstataciju si izvukao bez ikakve logike. Čak si ti prvi govorio kako su igrači bez selektora zaslužni za pobjede (što je mnogo glupo), a sad izjavljuješ nešto još gluplje. Dakle ovako, da ti pojasnim:
I za pobjede i za poraze su podjednako odgovorni i igrači i selektor. Eh sad uvijek se nađe neko ko se izdvoji kao npr. Hajrović protiv Slovačke, Džeko protiv Grčke, ali u globalu svi snose istu odgovornost/zaslužnost.

A ovo za snimke i 1000 eura mogu samo reći :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
perfekcionista1

#1227 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by perfekcionista1 »

Tomahawk11 wrote: Pa eto, mozemo kao o treneru generalno. Koliko si pregledao meceva Eviana ove sezone? Prokomentarisi kako postavlja ekipu, igra li bez bekova, bez napadaca, bez krila ili sastavlja normalnu ekipu.
Ne vidim sto bi dobio otkaz. Ekipa ne stoji lose. Zasad sredina tabele, a tek je pocetak sezone.
E ako cemo o njemu kao treneru generalno gledajuci onda imam jake argumente

Teams managed
1994–1995 Cannes
1996–1998 İstanbulspor
2001 Al-Hilal Riyadh
2004–2005 Konyaspor
2005–2006 Ankaragücü
2006 Çaykur Rizespor
2008 Çaykur Rizespor
2008–2009 Ankaraspor

Sto se tice Eviana ne pratim drugu ligu, ali znam da je najavio ulazak u prvu ove sezone jer voli da napada a ne da se brani. Trenutno ekipa se vise brani da spasi koji bod nego sto pobjedjuje.
Logovan

#1228 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by Logovan »

perfekcionista1 wrote: rado bi da vidim taj snimak kako doziva nekog igraca sa terena i rukama mu i rijecima pokazuje sta da radi. Jedino ako se njegovo pucenje usana shvata kao uputa :D
Nikad ne obećavaj nešto što ne možeš ispuniti. Zapamti ovo. :D

Izbjegao si mi prvi dio posta, a nije ti prvi put. A izbjegavao si i drugima neke dijelove postova, jer znaš da nisi u pravu.
teta marica druga

#1229 Re: Safet Susic trener Eviana

perfekcionista1 wrote:
Logovan wrote:
perfekcionista1 wrote: p.s. I ja ti mogu, kao i svi ostali, naći ili snimak ili sliku kako Pape daje uputu, ali vjerovatno ne bih dobio tih 1000 eura. :mrgreen:
rado bi da vidim taj snimak kako doziva nekog igraca sa terena i rukama mu i rijecima pokazuje sta da radi. Jedino ako se njegovo pucenje usana shvata kao uputa :D

Image
Aha, sad shvatam, pa ti zapravo želiš teatar neartikulisanih pokreta kao kod pojedinih trenera koji svoje neznanje maskiraju "uputama" usred utakmice koje 90% igrača uopšte ne čuju od buke na tribinama. Je li tako dječače?
perfekcionista1

#1230 Re: Safet Susic trener Eviana

Nevjerovatno! Cak branite i njegovu sutnju tokom cijele utakmice. Pa je li on trener ili sta je, vise je karabeg imao uticaja na nasu igru nego on. Gubimo mec od Kipra on ne progovara, ne smislja nikakvu novu taktiku, da kaze hajmo ih po krilima sad probati ili nesto, neee, samo stoji i ceka da igraci sami sve naprave. I bas zato sam rekao da su oni njega odveli na svjetsko a ne on njih.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1231 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by Tomahawk11 »

perfekcionista1 wrote:
Tomahawk11 wrote: Pa eto, mozemo kao o treneru generalno. Koliko si pregledao meceva Eviana ove sezone? Prokomentarisi kako postavlja ekipu, igra li bez bekova, bez napadaca, bez krila ili sastavlja normalnu ekipu.
Ne vidim sto bi dobio otkaz. Ekipa ne stoji lose. Zasad sredina tabele, a tek je pocetak sezone.
E ako cemo o njemu kao treneru generalno gledajuci onda imam jake argumente

Teams managed
1994–1995 Cannes
1996–1998 İstanbulspor
2001 Al-Hilal Riyadh
2004–2005 Konyaspor
2005–2006 Ankaragücü
2006 Çaykur Rizespor
2008 Çaykur Rizespor
2008–2009 Ankaraspor

Sto se tice Eviana ne pratim drugu ligu, ali znam da je najavio ulazak u prvu ove sezone jer voli da napada a ne da se brani. Trenutno ekipa se vise brani da spasi koji bod nego sto pobjedjuje.
Jake u kom smislu? Da mu je losa karijera? Da je vodio lose ekipe? A cuj, osim Cire, kojeg selektora smo mi imali da se mogao pohvaliti nekom karijerom.
Pa eto, najavio je, ima dvije ciste pobjede, ostalo su remiji ili porazi prilicno nesretno. Rekoh, a i opet kazem, treba malo realnosti, kad si novi u ekipi, da si ne znam kakav trener, treba malo vremena.
teta marica druga

#1232 Re: Safet Susic trener Eviana

Kako znaš da se ekipa više brani ako i sam kažeš da ih ne pratiš? :lol:
Logovan

#1233 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by Logovan »

perfekcionista1 wrote:Nevjerovatno! Cak branite i njegovu sutnju tokom cijele utakmice. Pa je li on trener ili sta je, vise je karabeg imao uticaja na nasu igru nego on. Gubimo mec od Kipra on ne progovara, ne smislja nikakvu novu taktiku, da kaze hajmo ih po krilima sad probati ili nesto, neee, samo stoji i ceka da igraci sami sve naprave. I bas zato sam rekao da su oni njega odveli na svjetsko a ne on njih.
Vrati se na moj post oko ovoga i pročitaj ga više puta.

Ma i ja budala što se raspravljam sa tobom, popit ću bezveze ban. Hajde vozdra. :run:
perfekcionista1

#1234 Re: Safet Susic trener Eviana

teta marica druga wrote: Kako znaš da se ekipa više brani ako i sam kažeš da ih ne pratiš? :lol:
statistika, izvjestaji sa utakmica. Niko nije glup.
teta marica druga

#1235 Re: Safet Susic trener Eviana

perfekcionista1 wrote:
teta marica druga wrote: Kako znaš da se ekipa više brani ako i sam kažeš da ih ne pratiš? :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
greatful_and_dead

#1236 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by greatful_and_dead »

perfekcionista1 wrote:
Poneko ipak jest. :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1237 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by JoseMujica »

Tomahawk11 wrote:
Dobro, ako gledas da je odlazak sa mjesta selektora na mjesto trenera drugoligase ekipe spadanje....mada mi se cini da vise zaradjuje kod njih nego u reprezentaciji.
Ne mora se tako porediti. Samo kazem da se Safetu stavlja imperativ ulaska u Ligue 1, dok recimo jednom Van Gaalu, koji dodje u United, se da vrijeme da gradi ekipu. Malo realnosti nije na odmet.
postavljeni ciljevi su stvar dogovora uprave i trenera, a ne mišljenja nas na forumu. Glede ciljeva Eviana Sajo je bio veoma jasan i nedvosmislen kada je na presici izjavio da je cilj povratak u Ligu 1. Dakle, ispunjenje ili neispunjenje tog cilja je mjera uspjeha ili neuspjeha, a liga je tek startala i još je dosta bodova u igri :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#1238 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by Tomahawk11 »

JoseMujica wrote:
Tomahawk11 wrote:
Dobro, ako gledas da je odlazak sa mjesta selektora na mjesto trenera drugoligase ekipe spadanje....mada mi se cini da vise zaradjuje kod njih nego u reprezentaciji.
Ne mora se tako porediti. Samo kazem da se Safetu stavlja imperativ ulaska u Ligue 1, dok recimo jednom Van Gaalu, koji dodje u United, se da vrijeme da gradi ekipu. Malo realnosti nije na odmet.
postavljeni ciljevi su stvar dogovora uprave i trenera, a ne mišljenja nas na forumu. Glede ciljeva Eviana Sajo je bio veoma jasan i nedvosmislen kada je na presici izjavio da je cilj povratak u Ligu 1. Dakle, ispunjenje ili neispunjenje tog cilja je mjera uspjeha ili neuspjeha, a liga je tek startala i još je dosta bodova u igri :D
:D Kriv dok se ne dokaze :D
JoseMujica

#1239 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by JoseMujica »

Tomahawk11 wrote:
JoseMujica wrote:
Tomahawk11 wrote:
:D Kriv dok se ne dokaze :D
pa dobro nije kriv nego je zaslužan što iz 9 utakmica imaju 11 bodova i zauzimaju 10to mjesto na tabeli.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1240 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by Tomahawk11 »

Ma jok, on je kriv za bodove koje su izgubili, a igraci su zasluzni za te dobijene bodove 8-)
insomnia78

#1241 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by insomnia78 »

Jest, jest Osim mu pravio ekipu
perfekcionista1

#1242 Re: Safet Susic trener Eviana

Tomahawk11 wrote:Ma jok, on je kriv za bodove koje su izgubili, a igraci su zasluzni za te dobijene bodove 8-)
Vi niste svjesni koliko je trener bitan za ekipu i koliko njegova takticka postavka znaci. Trener je najodgovorniji.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1243 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by Tomahawk11 »

perfekcionista1 wrote:
Tomahawk11 wrote:Ma jok, on je kriv za bodove koje su izgubili, a igraci su zasluzni za te dobijene bodove 8-)
Vi niste svjesni koliko je trener bitan za ekipu i koliko njegova takticka postavka znaci. Trener je najodgovorniji.
Ne znam sta bih ti odgovorio na ovo. Naravno da je bitan. Da nije, onda bi se igralo bez trenera.
I ovi iz Eviana su izgleda dobro ograjisali kad placaju Safeta. Da su pitali ovdje na forumu, nikad ga ne bi zaposlili.
perfekcionista1

#1244 Re: Safet Susic trener Eviana

Culi ljudi da je papke odbio Barselonu svojevremeno pa kontaju da ga ugrabe dok nije kasno :D
A nisu pogledali statistiku

Teams managed
1994–1995 Cannes
1996–1998 İstanbulspor
2001 Al-Hilal Riyadh
2004–2005 Konyaspor
2005–2006 Ankaragücü
2006 Çaykur Rizespor
2008 Çaykur Rizespor
2008–2009 Ankaraspor
Tomahawk11
Globalni moderator

#1245 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by Tomahawk11 »

Pa rekoh, nisu bili ovdje na forumu, inace se ne bi zajebali.
Nije jos uveden internet u klupske prostorije Eviana.
JoseMujica

#1246 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by JoseMujica »

uvijek to ide preko nekih preporuka i ljudi koje se znaju....ko je pogledao Sajinu statistiku u kvalifikacijama za SP preporučio bi ga i Realu
perfekcionista1

#1247 Re: Safet Susic trener Eviana

trebale su mu dvije godine da pronadje klub i to drugoligaski, nista od silnih najava, cak je i onaj karinaspor gdje je igrao Ibricic, slabasni prvoligas toliko bio skeptican da je prvo pitao Ibricica kakav je taj susic, i naravno ovaj rekao istinu i ljudi odustali.
greatful_and_dead

#1248 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by greatful_and_dead »

perfekcionista1 wrote:trebale su mu dvije godine da pronadje klub i to drugoligaski, nista od silnih najava, cak je i onaj karinaspor gdje je igrao Ibricic, slabasni prvoligas toliko bio skeptican da je prvo pitao Ibricica kakav je taj susic, i naravno ovaj rekao istinu i ljudi odustali.
Kako dvije kad je SP bilo prije godinu? Mislim, kontam da mrziš čovjeka, ali ipak... :-) :-) :-)
luckylaka

#1249 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by luckylaka »

perfekcionista1 wrote:
Izgleda da neko i jeste.Ako izjavi da ne prati drugu ligu a zatim da prati izvjestaj i statistiku ili laze ili nije dobar.Ili je jednostavno ovdje samo da pali raju.Neki se i vala i hvataju na to.
luckylaka

#1250 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by luckylaka »

greatful_and_dead wrote:
perfekcionista1 wrote:trebale su mu dvije godine da pronadje klub i to drugoligaski, nista od silnih najava, cak je i onaj karinaspor gdje je igrao Ibricic, slabasni prvoligas toliko bio skeptican da je prvo pitao Ibricica kakav je taj susic, i naravno ovaj rekao istinu i ljudi odustali.
Kako dvije kad je SP bilo prije godinu? Mislim, kontam da mrziš čovjeka, ali ipak... :-) :-) :-)
Tone ko Titanik :-)
Locked