Republika Turska

Post Reply
VjecitiStudent

#1226 Re: Republika Turska

Post by VjecitiStudent »

Co0l wrote:
kamen spoticanja wrote:
Co0l wrote:I ko je kriv?
Procjene govore da je teroristicki cin u rejhanliju pred izbore u junu HDP-u donio cca 3 % glasova vise...
scenario ocito isti
Znaci neki kurdski false flag?
Vidim ovdje neki bez ikakvih dokaza optuzuju Erdogana.Ne znam kako bi njemu napad isao u prilog.Bas naprotiv.A i oni koji u slicnim situacijama optuzuju one kojima bi napad isao u korist,sada sute.Principijelno,nema sta.
Sami sebe bombardovali?
Pozdravili te Radovan i Ratko.
Fuj!
Putnik ali stvarno

#1227 Re: Republika Turska

Post by Putnik ali stvarno »

Black swan wrote:ne volim ni turske filmove gledati :roll:
volim iran a ne volim ni njihove filmove gledati :mrgreen: da neko ne pomisli sta
Tvoji osjecaji glede kinematografija su cristal clear nema razloga da obrazlazes :D
jastuk1

#1228 Re: Republika Turska

Post by jastuk1 »

Black swan wrote:ne volim ni turske filmove gledati :roll:
volim iran a ne volim ni njihove filmove gledati :mrgreen: da neko ne pomisli sta
Tvoj gubitak. Trenutno niti jedna kinematografija na svijetu nema takvu produhovljenost, takvu istančanost glume kao Turska. Ima dosta škarta naravno, ali generalno i jako puno orginalnih bisera.

Iran - polazna osnova ponos - sve im razjede iznutra - bezezze...
Co0l

#1229 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

VjecitiStudent wrote:
Co0l wrote:
kamen spoticanja wrote: Procjene govore da je teroristicki cin u rejhanliju pred izbore u junu HDP-u donio cca 3 % glasova vise...
scenario ocito isti
Znaci neki kurdski false flag?
Vidim ovdje neki bez ikakvih dokaza optuzuju Erdogana.Ne znam kako bi njemu napad isao u prilog.Bas naprotiv.A i oni koji u slicnim situacijama optuzuju one kojima bi napad isao u korist,sada sute.Principijelno,nema sta.
Sami sebe bombardovali?
Pozdravili te Radovan i Ratko.
Fuj!
Kao prvo,postavio sam pitanje a ne donio zakljucak.Upitnik na kraju recenice oznacava pitanje.Vecina ljudi to u onovnoj skoli jos nauci.Kao drugo,da bi uopste znao zasto sam napisao ovo sto sam napisao,trebao bi biti upoznat sa pisanjima nekih drugih forumasa sa drugih tema.Inace ne bi pisao takve gluposti.
ActionWoman

#1230 Re: Republika Turska

Post by ActionWoman »

Ako neko zna, moze li mi objasniti zasto bi Erdoganu odgovaralo da mu dodje proljece u zemlju? Meni ovo lici na proljeca koja su ulazila u odredjene arapske zemlje. Osta jos jedino da se Turska poravna i to je to. Poslije USA i Rusija box match i finale postojanja ove planete ili bar zivota na njoj.
insomnia78

#1231 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Bez uvrede ali drzi se ti kuhinje
MUNAFIK

#1232 Re: Republika Turska

Post by MUNAFIK »

Turska je na meti svima... Jedina muslimanska zemlja koja je tolko kolko samostalna, ulaže mnogo u obrazovanje industriju i razvoj i naravno vojsku... Ima izbore i ima ekonomski i svaki drugi rast i od toga se polazi... Imali smo i mi u BiH sve to, pa nas uništiše, jakim zemljama posebno Izraelu nikako nije u interesu da se u tom dijelu svijeta razvije jedna velika i jaka Turska, ne mogu da vjerujem da neko zaista misli da eto sve te zemlje eto jedva cekaju BLAGOSTANJE U TURSKOJ... U kakve gluposti ljudi vjeruju :? :? :? :?

Kome to smeta valjda je to svima jasno i od toga se polazi... Tako da sve price oko nekih diktatora i gluposti su price za decu...
ActionWoman

#1233 Re: Republika Turska

Post by ActionWoman »

insomnia78 wrote:Bez uvrede ali drzi se ti kuhinje
A ti vidis ljepsu buducnost ove planete? Zaista ne razumijem situaciju u Turskoj i meni sve ovo izgleda kao vise od onog sto se na prvu cini. Zato i pitam, ako neko zna, da mi objasni situaciju jer ne govorim turski i jedino mogu pratiti vijesti koje su u zapadnim medijima, a cisto sumnjam, prosto ne vjerujem u objektivnost medija. Hvala ti na prijedlogu u vezi kuhinje, ali ga uputi sebi.
insomnia78

#1234 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

ActionWoman wrote:
A ti vidis ljepsu buducnost ove planete? Zaista ne razumijem situaciju u Turskoj i meni sve ovo izgleda kao vise od onog sto se na prvu cini. Zato i pitam, ako neko zna, da mi objasni situaciju jer ne govorim turski i jedino mogu pratiti vijesti koje su u zapadnim medijima, a cisto sumnjam, prosto ne vjerujem u objektivnost medija. Hvala ti na prijedlogu u vezi kuhinje, ali ga uputi sebi.
Aham
Turski mediji, kojim se zabranjuje izvjestavanje o eksploziji su bezbeli objektivniji?
Neki su cak sinoc vjesti poceli sa pricom o eskalaciji sukoba izmedju Izraela i Palestine
ActionWoman

#1235 Re: Republika Turska

Post by ActionWoman »

insomnia78 wrote:
ActionWoman wrote:
Aham
Turski mediji, kojim se zabranjuje izvjestavanje o eksploziji su bezbeli objektivniji?
Neki su cak sinoc vjesti poceli sa pricom o eskalaciji sukoba izmedju Izraela i Palestine
Ja ne vjerujem niti jednom mediju, bez obzira odakle da je. PItala sam za informaciju ako neko zna, mislila sam ako neko poznaje situaciju na terenu, sa terena. Nisam mislila na ono sto se cita na stranicama zvanicnih medija vec sam mislila na informacije koje moze imati samo onaj ko je u Turskoj. Ne vidjeh nikakvo dobro niti u jednoj zemlji u koju je doslo proljece. Iz nekih zemalja u koje je doslo proljece, kada je dolazilo slusala sam od ljudi koje poznajem u tim zemljama price pune elana za neko cool super sutra, price pune mrznje protiv tadasnjih vladara, price pune mrznje protiv onih koji su protiv promjene, a sada slusam price pune ocaja, razocarenja i beznadja, plus na to i price o propasti ekonomije. Ti ljudi koji mi tako govore su vrhunski obrazovani ljudi koji imaju svoje firme koje su nekada drmale i to na medjunarodnom nivou, a sada zbog krize razmisljaju da se totalno povuku sa trzista. Normalno je da se zemlje u svijetu bore za prevlast. Kada pricam o nekoj zemlji onda uzmem fino kartu svijeta i pogledam njeno okruzenje pa i tako dodjem do nekih zakljucaka. Citam vijesti i tekstove dostupne na par zapadnih jezika, ali osjetim rupe u vijestima. Jednostavne ne dobijam potpunu sliku, nesto fali, smrdi.

To sto tr mediji zabranjuju izvjestavanje o eksploziji (ja sam razumjela da su zabranjene slike sa mjesta eksplozije (barem je tako neko preveo onu objavu koja je postana na ovoj temi)) meni ima smisao jer su se tenzije opasno digle i samo bi se jos vise zakuhalo. Meni je isto bilo sumnjivo da se onoliki narod digao na demonstracije u Istanbulu. Mene bi bilo strah izaci na demonstracije nakon sto je negdje bila dvostruka eksplozija koja je usmrtila preko 100 ljudi. Znaci da ili oni koji demonstriraju 100% znaju da im se isto nece dogoditi i izgleda da neko organizuje stvari, i to dobro. To su neka moja razmisljanja. Bila sam totalno protiv toga kako je Erdogan putem svoje vlasti mlatio demonstrante prosle godine. Kada sam vidjela sta se desilo sa Sirijom, Egiptom, Libijom nekako dodjem do zakljucka da bi, ako bi doslo pravo proljece u Turskuu, narod Tr, ali i zemlje Regiona dzematile bi fasovale i nazadovale nekoliko decenija unazad. Vidi nas dje smo zapali. Ne mozemo se iskobeljati. Isto tako ce biti i Tr ako nosioci proljeca udju u tu zemlju. Ono sto fercera na zapadu ne moze fercerati na istoku. Ko tvrdi da moze onda mu preporucujem da bar nauci o osnovnim razlikama izmedju tih kultura pa da onda formira misljenje. Nikome ne zelim proljece. Brrrr, spopadne me zima kad i pomislim na nj.
Challenger__

#1236 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

ActionWoman wrote: PItala sam za informaciju ako neko zna, mislila sam ako neko poznaje situaciju na terenu, sa terena.
ActionWoman

Ukratko: Pojedini režimi u reginu (Doha, Rijad, Ankara) su posegli za terorizmom i tekfirijskom ideologijom za ostvarenje svojih i tuđih (USA, GB, Francuska, Izrael) geopolitičkih ciljeva. Naoružli su i podržali takve grupe (i ideologiju) da bi oborili vladu u Damasku (i obračunali se sa Kurdima). Sada im se ta i takva politika vraća kao bumerang.

Pustili su duha iz boce i sada gledamo to što gledamo.
Kikibombona

#1237 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

ActionWoman wrote:
Ja ne vjerujem niti jednom mediju, bez obzira odakle da je. PItala sam za informaciju ako neko zna, mislila sam ako neko poznaje situaciju na terenu, sa terena. Nisam mislila na ono sto se cita na stranicama zvanicnih medija vec sam mislila na informacije koje moze imati samo onaj ko je u Turskoj. Ne vidjeh nikakvo dobro niti u jednoj zemlji u koju je doslo proljece. Iz nekih zemalja u koje je doslo proljece, kada je dolazilo slusala sam od ljudi koje poznajem u tim zemljama price pune elana za neko cool super sutra, price pune mrznje protiv tadasnjih vladara, price pune mrznje protiv onih koji su protiv promjene, a sada slusam price pune ocaja, razocarenja i beznadja, plus na to i price o propasti ekonomije. Ti ljudi koji mi tako govore su vrhunski obrazovani ljudi koji imaju svoje firme koje su nekada drmale i to na medjunarodnom nivou, a sada zbog krize razmisljaju da se totalno povuku sa trzista. Normalno je da se zemlje u svijetu bore za prevlast. Kada pricam o nekoj zemlji onda uzmem fino kartu svijeta i pogledam njeno okruzenje pa i tako dodjem do nekih zakljucaka. Citam vijesti i tekstove dostupne na par zapadnih jezika, ali osjetim rupe u vijestima. Jednostavne ne dobijam potpunu sliku, nesto fali, smrdi.

To sto tr mediji zabranjuju izvjestavanje o eksploziji (ja sam razumjela da su zabranjene slike sa mjesta eksplozije (barem je tako neko preveo onu objavu koja je postana na ovoj temi)) meni ima smisao jer su se tenzije opasno digle i samo bi se jos vise zakuhalo. Meni je isto bilo sumnjivo da se onoliki narod digao na demonstracije u Istanbulu. Mene bi bilo strah izaci na demonstracije nakon sto je negdje bila dvostruka eksplozija koja je usmrtila preko 100 ljudi. Znaci da ili oni koji demonstriraju 100% znaju da im se isto nece dogoditi i izgleda da neko organizuje stvari, i to dobro. To su neka moja razmisljanja. Bila sam totalno protiv toga kako je Erdogan putem svoje vlasti mlatio demonstrante prosle godine. Kada sam vidjela sta se desilo sa Sirijom, Egiptom, Libijom nekako dodjem do zakljucka da bi, ako bi doslo pravo proljece u Turskuu, narod Tr, ali i zemlje Regiona dzematile bi fasovale i nazadovale nekoliko decenija unazad. Vidi nas dje smo zapali. Ne mozemo se iskobeljati. Isto tako ce biti i Tr ako nosioci proljeca udju u tu zemlju. Ono sto fercera na zapadu ne moze fercerati na istoku. Ko tvrdi da moze onda mu preporucujem da bar nauci o osnovnim razlikama izmedju tih kultura pa da onda formira misljenje. Nikome ne zelim proljece. Brrrr, spopadne me zima kad i pomislim na nj.
Turska je odigrala veoma prljavo i glupo Arapsko proljece. Polagali su velike nade u Egipat, koji je imao kapacitet preobraziti zemlje Magreba i siriti dalje ihvanijski pokret, koji je srodan Erdoganovoj islamistickoj AKP. I zaista, ihvanije su uspjele, dosli su na vlast u Egiptu. Erdo je svrsavao od srece. Na red je dosla Sirija. Erdo se odmah svrstao protiv sekularne drzave i podrzao radikalni islamizam, nadajuci se da ce ideologija MB ovladati Sirijom. Mursi je pozvao na dzihad protiv Asada (ironija).

I sta se desilo?

Mursija je otjerao egipatski narod kada su shvatili o kakvoj se budali radi. Da bi spasili zemlju od gradjanskog rata, vojska je uletila i rasformirala Muslimansko bratstvo. Erdo pao u ocaj. Mislim da mu je vec tada bilo jasno da ce ga Amerikanci naguziti i u Siriji, protiv koje je zauzeo krajnje neprijateljski stav. Amerikancima puna usta 'zlotvora Asada', a na djelima veoma tanko. Samo su odrzavali pobunjenike da ne krahiraju.

I kao bumerang, Erdi se vratise stari znanci - Kurdi. Zapad ih je promovirao u svjetlo bliskoistocnog tunela. Svakog dana mozemo citati o hrabrim i lijepim kurdskim borkinjama, koje se bore za humanost, slobodu, demokratiju... Prava holivudska prica. I zaista, na terenu se pokazuju najbolje. Bore se za slobodu, za ponos, za opstanak! Brane svoje porodice, domove...! Amerikanci i prijatelji su ih u Iraku do zuba naoruzali, promovirali u najjacu vojsku Iraka i Sirije. U Siriji imaju podrsku americke avijacije, a vec je najavljane izdasna pomoc u oruzju i treningu. Dakle, od Kurda prave silu koja ce biti sposobna suprostaviti se turskoj zlocinackoj politici u buducnosti... I naravno, ne rade to Ameri iz dobrocinstva, vec zato sto ne zele jaku Tursku. Ne zelim je ni ja, ako ce egzistirati na nepravdi i ugrozavanju manjina. Nema nikakve sumnje da je turska politika od kada postoji turska drzava zlocinacka! Sve se vraca sve se placa.

Ipak.... Do totalnog rata izmedju Turaka i Kurda sasvim sigurno nece doci. Kurdi prave drzavu u Iraku i Siriji. I to je za sada dosta veliki zalogaj.

Ne poznajem tako dobro prilike u Turskoj, tako da ne mogu tvrditi da li postoji sansa za gradjanski rat izmedju islamista i kemalista... Ovako, uz povrsno znanje kojim raspolazem, MISLIM DA NE. Dakle, smirit ce se u Turskoj.

Problem mogu napraviti ucestali teroristicki napadi, protesti, neredi manjeg intenziteta.... I to je dovoljno da Tursku ekonomski potopi. Najiskrenije se nadam da ce budala zvana Tajip Erdogan otici sa vlasti i da ce se situacija u Turskoj stabilizovati. Rat u Turskoj bi bio velika globalna katastrofa u ovom trenutku. I nece se desiti, cvrsto vjerujem!
ActionWoman

#1238 Re: Republika Turska

Post by ActionWoman »

Hvala na odgovorima. Kurdi su samo iskoristeni u svemu ovome i ako ikada dobiju svoju drzavu samo ce ih Zapad iskoristavati jer njih je briga i za Kurde, i za Albance i za Klingonce. Samo ih zanima nafta, plin, mineralna ulja. Kao uostalom i Erdu, s tim sto on nema moc kao zapadne zemlje. Mislim da isto ne smijemo zaboraviti i ovo i da se trebamo s vremena na vrijeme podsjecati o strategiji koja se pokazala izuzetno uspjesnom (POgledati LINK DOLE). U posmatranju ove situacije ne treba polaziti sa emocionalnog stajalista, niti sa preferencija prema jednoj ili drugoj naciji, vjeri i slicnom vec bukvalno treba gledati stvari na globalnom nivou, kako ce se sve sto se desava odraziti na sve zemlje u svijetu. Ne vjerujem da bi oldazak Erde donio boljitak Turskoj. Ja sam cesto puta mislila da Erdo samo supljira kako je protiv Izraela jer radi stvari koje na terenu idu u korist Izraela. Sve su ovo neke igrice koje moraju izgledati ovako kako izgledaju da bi zatalasale narode da se bore za odredjene struje. I mi se kod nas nismo borili za begovate i vojvodstva vec za slobodu, zivot, gradjansku drzavu, a dobili smo da prostite...Lako je poceti rat, valja ga izdurati. Nije rat vijest na TV vec je rat i ogroman broj sirocadi, udovica, izbjeglica, invalida, nepravde, trauma, a korist na kraju dobije zna se ko. Ne zelim nikome rat, cak ni onima koji ga izvoze.

https://www.youtube.com/watch?v=nUCwCgthp_E
Putnik ali stvarno

#1239 Re: Republika Turska

Image

Evo prostora koji naseljavaju Kurdi.

U Iraku, Turskoj I Siriji su se oglasili u Iranu ni ne moraju. Dakle izuzetno dobre odnose su uspostavili na regionalnom nivou.

Ameri ih naduvavaju kao sto su I Turke do pred iracke krize.
Kikibombona

#1240 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

ActionWoman wrote:Hvala na odgovorima. Kurdi su samo iskoristeni u svemu ovome i ako ikada dobiju svoju drzavu samo ce ih Zapad iskoristavati jer njih je briga i za Kurde, i za Albance i za Klingonce. Samo ih zanima nafta, plin, mineralna ulja. Kao uostalom i Erdu, s tim sto on nema moc kao zapadne zemlje. Mislim da isto ne smijemo zaboraviti i ovo i da se trebamo s vremena na vrijeme podsjecati o strategiji koja se pokazala izuzetno uspjesnom (POgledati LINK DOLE). U posmatranju ove situacije ne treba polaziti sa emocionalnog stajalista, niti sa preferencija prema jednoj ili drugoj naciji, vjeri i slicnom vec bukvalno treba gledati stvari na globalnom nivou, kako ce se sve sto se desava odraziti na sve zemlje u svijetu. Ne vjerujem da bi oldazak Erde donio boljitak Turskoj. Ja sam cesto puta mislila da Erdo samo supljira kako je protiv Izraela jer radi stvari koje na terenu idu u korist Izraela. Sve su ovo neke igrice koje moraju izgledati ovako kako izgledaju da bi zatalasale narode da se bore za odredjene struje. I mi se kod nas nismo borili za begovate i vojvodstva vec za slobodu, zivot, gradjansku drzavu, a dobili smo da prostite...Lako je poceti rat, valja ga izdurati. Nije rat vijest na TV vec je rat i ogroman broj sirocadi, udovica, izbjeglica, invalida, nepravde, trauma, a korist na kraju dobije zna se ko. Ne zelim nikome rat, cak ni onima koji ga izvoze.

https://www.youtube.com/watch?v=nUCwCgthp_E
Pitaj nekog Kurda u Iraku kada mu je bilo bolje, kada ih je iskoristavao Sadam ili sada kada ih iskoristava zapad? :mrgreen:

Od Sadama ni za kifle nisu dobili. Mogli su jedino dobi torturu, ponizenje i zlocin. Suvisno je uopste komentarisati.

Sada je prosjecna plata u Kurdistanu 820 dolara. Nezaposlenost iznosi svega 6%. Cijela kurdska regija je ogromno gradiliste. Erbil postaje bliskoistocna metropola. Na ulicama novi automobili itd. Vojska do zuba naoruzana i u ovom trenutku najjaca u Iraku. Jedino njima tzv. ISIL pera ne moze odbiti.

Malo se pretjeruje sa satanizacijom zapada. Kurdi najvise tuse naftu upravo Turcima, pa onda zapadnjacima, pa Kinezima... Imaju ogromne prihode od nafte i plina i to je itekako vidljivo na svakom koraku. Rat ih je usporio i imaju problema sa korupcijom i strucnim kadrovima. Nije ni cudo kada decenijama zive u arapskoj tamnici. Tek su okusili slobodu i poceli ostavljati Arape daleko iza sebe, u svakom mogucem pogledu...

Odlazak Erde nece donijeti boljitak ali hoce relaksirati odnose u drzavi koji su maksimalno napeti i prijete da eskaliraju. Mislim da je brko postao prijetnja po nacionalnu sigurnost.

EDIT

Izvoz

Turkey 32.5%
Israel 15.3%
United States 12.2%
Germany 9.1%
United Kingdom 5.7%
Jordan 5.5%
Sweden 5.0%
Iraq 4.7%
Lebanon 4.6%
Norway 4.5%

Uvoz

Turkey 40.6%
United States 18.0%
Israel 16.7%
Russia 8.4%
Germany 6.6%
Sweden 5.2%
Georgia 5.1%
Azerbaijan 5.0%
Iran 4.7 %
Finland 4.5 %

Nigdje Kine na listi. Sa njima rade na crnjaka :lol:
ActionWoman

#1241 Re: Republika Turska

Post by ActionWoman »

https://www.youtube.com/watch?v=Dr3ocPRAwIc

sta expats kazu o Erbilu, Kurdistan
ActionWoman

#1242 Re: Republika Turska

Post by ActionWoman »

.
Kikibombona

#1243 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

ActionWoman wrote:https://www.youtube.com/watch?v=Dr3ocPRAwIc

sta expats kazu o Erbilu, Kurdistan
:thumbup: :thumbup:

KURDISTAN the new Dubai 2012-2031

Glupo je misliti da ce Arapi, Turci i Iranci pomoci Kurde vise nego oni sami sebe.
Putnik ali stvarno

#1244 Re: Republika Turska

lobista wrote:
Putnik ali stvarno wrote:Neko stvarno ne voli Erdogana

ili Erdogan sam ne voli sebe.

Ovo je jako opasno, sreca pa mi sa Turskom nemamo ama bas nikakve veze :thumbup:

nebi se kazalo
"Erdogan: Alija mi je ostavio Bosnu u amanet"

http://www.klix.ba/vijesti/bih/erdogan- ... /120711135
Dobro to I vrapci na zapadu znaju da Erdu baci malo kad se seti otomanskog carstva....

Sreca pa ima priliku da proveri svoj uticaj glede ex otomanskih zemalja u samoj Turskoj, Siriji I irackom Kurdistanu.

Cim se uveri u svoju popularnost I podrsku tamo, neka proveri I ovde ako pretekne :D
fosna2014

#1245 Re: Republika Turska

Post by fosna2014 »

:D
Kikibombona

#1246 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Sta je sa ovim ljudima?

Izvizdana minuta sutnje za zrtve teroristickog napada u Ankaru, uz nacionalisticke poklice i tekbire...

https://www.washingtonpost.com/news/wor ... ?tid=sm_tw

Fuj!

Kakva se samo mrznja sije... prestrasno...
jastuk1

#1247 Re: Republika Turska

Post by jastuk1 »

Kikibombona wrote:Sta je sa ovim ljudima?

Izvizdana minuta sutnje za zrtve teroristickog napada u Ankaru, uz nacionalisticke poklice i tekbire...

https://www.washingtonpost.com/news/wor ... ?tid=sm_tw

Fuj!

Kakva se samo mrznja sije... prestrasno...
AKO SI OVDJE NA OVOM KLIPU SA TAKVIM TONOM SNIMKA RAZABRAO TEKBIRE SVAKA TI ČAST.... ! :!:
Kikibombona

#1248 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

jastuk1 wrote: AKO SI OVDJE NA OVOM KLIPU SA TAKVIM TONOM SNIMKA RAZABRAO TEKBIRE SVAKA TI ČAST.... ! :!:
Bas lijepo od tebe sto si osudio fasiste!

Na ovom klipu se ne cuje... Kurdi su ispisali mali milion komentara u kojima stoji 'islamisticki fasisti tekbirali za vrijeme trajanja minute sutnje' itd...

Ako lazu oni, lazem i ja. Mada, nije ni bitno toliko... Odvratno od Turaka, odvratno! Samo dno, na nivou beogradskog fasistickog skandiranja kada smo igrali tamo...
Kikibombona

#1249 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Turci su potpuno skrenuli sa uma... Policija je nedavno vukla vozilom po ulicama jednog prethodno ubijenog Kurda... Vlast zataskava ovakve dogadjaje, ne cini nista po tom pitanju. A sta ce ciniti kada Al Kaidi isporucuju ljude da ih ovi obezglave...

Image

Bolesna mrznja!
sunceKOtepsija

#1250 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Broj poginulih u napadu na mars mira u Ankari popeo se na 106, 20 ranjenih je jos uvjek na intezivnoj njezi (spisak poginulih)
http://www.bugun.com.tr/gundem/son-daki ... 77948.html
Vlada je priznala da je oba napadaca stavila na listu potencijalnih "bombasa samoubica", otac jednog od napdaca je jos prije 2 godine dao intervju za novine Radikal,informisao je i ministarstvu unutrasnjih poslova o tome kako mu se sin bori u Siriji, ali MUP nije nista poduzeo, u pauzama izmedu borbi u Siriji dolazio je kuci, i najduzi period koji je proveo u rodnom gradu izmedu borbi u Siriji bio je 8 mjeseci, nakon cega se vratio u Siriju.
Otac je tada (u intervjuu prije dvije godine) opisao kako mu se sin promjenio, pustio bradu, govorio sestrama i ocu da nisu "pravi muslimani".
Otac je tada trazio od Ministarstva unutrasnjih poslova da reaguju, MUP ni tada nista nije poduzeo tako da se on vratio u Siriju.
Sada je ispalo da je jedan od napadaca na mars mira u Ankari upravo njegov sin Ömer Deniz Dündar.
Post Reply