BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

kloniran

#1226 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

Dopuna od 5 KM na izimix tarifi ce trajati 45 dana :-D
kazo

#1227 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kazo »

Ma imaju i oni mana s tim tarifama. Ja sam na izimaniji i mislim da ko god prenese broj da bude po defaultu na izimaniji. Nego, gdje su oni sto su tvrdili da se gasi izi u novembru ili decembru, jos su imali provjerene informacije. :lol: :lol:
avaks

#1228 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

A vidiš da su se trolovi upalili kad smo iz zajebancije počeli da votamo IZI :lol:
Kao anketa reprezentativna, ko slučajno pogleda može pomisliti da je BHT fakat povoljan :lol:
Alkos

#1229 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Alkos »

kloniran wrote:ocito je da nemaju kapacitet za zalogaj koji su uzeli
Kako ih ja shvatih ovih mjesec dana su radili na sirenju kapaciteta. Ja sam se opet zalio, sluzba za korisnike je proslijedila moju zalbu pa cemo vidjeti. Sto nas vise to uradi prije ce rijesiti problem. Zovite korisnicku, zalite se za bilo koji problem, samo se nece rijesiti, jer ne vjerujem da citaju ovaj forum!!
SONY_91

#1230 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by SONY_91 »

Alkos wrote:
Kako ih ja shvatih ovih mjesec dana su radili na sirenju kapaciteta. Ja sam se opet zalio, sluzba za korisnike je proslijedila moju zalbu pa cemo vidjeti. Sto nas vise to uradi prije ce rijesiti problem. Zovite korisnicku, zalite se za bilo koji problem, samo se nece rijesiti, jer ne vjerujem da citaju ovaj forum!!
A, na šta točno da se žalimo. Kod mene nema problema osim kada pokrenem speedtest. Ostalo sve radi normalno. Brzina ne spada ispod 1.3 Mbps što je meni za mobilne podatke dovoljno. I, da naglasim da sam nastanjen u ruralnom području ;) .
Alkos

#1231 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Alkos »

SONY_91 wrote:
Alkos wrote:
A, na šta točno da se žalimo. Kod mene nema problema osim kada pokrenem speedtest. Ostalo sve radi normalno. Brzina ne spada ispod 1.3 Mbps što je meni za mobilne podatke dovoljno. I, da naglasim da sam nastanjen u ruralnom području ;) .
To je OK brzina za podrucje u kojem zivis. Mada, mozda i tebi moze biti jaci download i upload. Ja se zalim jer meni brzina nije ni priblizna onoj koju sam imao prije par mjeseci, a da ne kazem od kada koristim halo. Ima ih koji ovdje pishu negativne stvari umjesto da dignu slusalicu i nazovu podrsku... :) Vidim da dosta korisnika ima slicne probleme mojim, zato mislim da je bolje da se javimo na njihov call centar.
krakatoa

#1232 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by krakatoa »

Nije mi jasno zašto vam na mobitelu treba velika brzina. Taj 1Mbit/s za prosječnog korisnika je sasvim dovoljno za smartphone.
SONY_91

#1233 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by SONY_91 »

Alkos wrote:To je OK brzina za podrucje u kojem zivis. Mada, mozda i tebi moze biti jaci download i upload. Ja se zalim jer meni brzina nije ni priblizna onoj koju sam imao prije par mjeseci, a da ne kazem od kada koristim halo. Ima ih koji ovdje pishu negativne stvari umjesto da dignu slusalicu i nazovu podrsku... :) Vidim da dosta korisnika ima slicne probleme mojim, zato mislim da je bolje da se javimo na njihov call centar.
Pa, dobro, možda bih se i ja žalio da sam od ranije korisnik haloo mreže i da sam imao te brzine o kojima pričaš :) .
dileja

#1234 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

kloniran wrote:Evo sad nesto gledam uslove za prenos broja na izi.
Zar nije donesen zakon o zastiti licnih podataka u kojem se zabranjuje trecim licima da traze kopije licne karte i broj iste u zahtjevima :?
Ja kontao prenijeti jednu ultru sa lahko pmatljivim brojem ali me ovo odbilo totalno.
traženje kopije LK nije uveo izimobile nego je to procedura RAKa koji je propisao i svaki operater će ti to tražit, tako da to veze nema sa izi, a oni su čak šta više maximalno olaksali proceduru jer sve možeš završit e-mailom !!!!! da nigdje ne hodaš

kloniran wrote:Dopuna od 5 KM na izimix tarifi ce trajati 45 dana :-D
to je trajanje validnosti upotrebe broja a ne tarife, odnosno lijepo kažu da bonusi tarife traju 30 dana, a onda ti skida novih 5,7 KM za naredi mjesec, ako naravno imaš toliko kredita, uglavnom da bi tarifa bila aktivna moras mjesecno uplatit minimalno 6 KM što je opet odlično, tj. najbolja ponuda na tržištu i većina će ih koristiti uglavnom kao 1 GB interneta što je duplo manje od degenerika iz bht koji na ultri ili msurfu traže 13 odnosno 14 KM za istih 1 GB
dileja

#1235 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

kazo wrote:
Maharadza wrote:Ima li ko da koristi izi da podijeli iskustva, stabilnost, pokrivenost, brzina 3G?
Koristim ja vec 4-5 mjeseci, prenio broj iz bht. Koristim 2G i internet uvijek radi, najcesce ga koristim u tramvaju od ilidze do bascarsije, a 3G bas rijetko palim. Nisu vala nesto posebno ni jeftiniji od ostalih, jeste ta obracunska jedinica 15 sekundi, ali je i uspostava poziva 7 fen. jedino je dobro sto za 5 KM dobijes 400 poruka i 400 mb. Zbog toga sam najvise i presao.
ej, a kolko si to plaćo ultru,
i sa 7 pf za uspostavu poziva i 0,20 za minutu opet je manje od 0,28 kolko je minuta na ultri a što džaba dobijaš tih 400 MB je posebna priča
zaboravio si napisat i 400 minuta bonusa unutar mreže
kazo wrote:Ma imaju i oni mana s tim tarifama. Ja sam na izimaniji i mislim da ko god prenese broj da bude po defaultu na izimaniji. Nego, gdje su oni sto su tvrdili da se gasi izi u novembru ili decembru, jos su imali provjerene informacije. :lol: :lol:
nadalje, od 25.12. će kod prenosa broja biti aktivirana ova nova izimix tarifa umjesto dosadašnje izimanija, lijepo su ljudi napisali, treba čitati

Image
kloniran

#1236 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

dileja wrote:
kloniran wrote:Evo sad nesto gledam uslove za prenos broja na izi.
Zar nije donesen zakon o zastiti licnih podataka u kojem se zabranjuje trecim licima da traze kopije licne karte i broj iste u zahtjevima :?
Ja kontao prenijeti jednu ultru sa lahko pmatljivim brojem ali me ovo odbilo totalno.
traženje kopije LK nije uveo izimobile nego je to procedura RAKa koji je propisao i svaki operater će ti to tražit, tako da to veze nema sa izi, a oni su čak šta više maximalno olaksali proceduru jer sve možeš završit e-mailom !!!!! da nigdje ne hodaš

kloniran wrote:Dopuna od 5 KM na izimix tarifi ce trajati 45 dana :-D
to je trajanje validnosti upotrebe broja a ne tarife, odnosno lijepo kažu da bonusi tarife traju 30 dana, a onda ti skida novih 5,7 KM za naredi mjesec, ako naravno imaš toliko kredita, uglavnom da bi tarifa bila aktivna moras mjesecno uplatit minimalno 6 KM što je opet odlično, tj. najbolja ponuda na tržištu i većina će ih koristiti uglavnom kao 1 GB interneta što je duplo manje od degenerika iz bht koji na ultri ili msurfu traže 13 odnosno 14 KM za istih 1 GB
ma nista od prenosa broja, cuvam ga za neke bolje akcije, uzet cu novi broj samo ako im net bude stabilan, a vala usrase ga sa ovim pdv-om.
da je petaka mjesec ja bih odmah uplatio 60 maraka i bio miran godinu, ovako cu razmisliti jos jednom, jer mi nije toliko potreban net na telefonu
dileja

#1237 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

prenosit broj možeš svakih 6 mjeseci, tako da u narednih 6 čisto sumnjam da će ko ponudit bolje, bht uhljupi su ispucali, i usrali, tako da od njih nema ništa i ostali onda mogu mirno da spavaju jer ne moraju ništa mjenjat

niko ne nudi bolje, haloo jes petak ali 20 dana, plus sto traze mjesečno dopune po 10 KM

net je isti ako ne i bolji od bht govnara, grad Tuzla

Image
kloniran

#1238 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

meni je edge spor, barem ovaj na halo, klix ne otvara nikako, fb jedva radi, doduse mozda je i do toga sto sad imaju neke radove

haj postavi speedtest na 3g
dileja

#1239 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

spržio sam odavno 400 MB na iziju tako da bi sad korištenje interneta bilo direktno obračunavanje sa kredita
pa sam trenutno na drugoj kartici bhtmobile mnetmflat
kao sto se i vidi gore na screenshotu

Image
dileja

#1240 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

:lol:
ovi bht uhljupi su postali očajni
šalju sms-ove
Super ULTRAsticna akcija! Obraduj svoje najmilije i prijatelje iz druge mreze. Aktivacijom Ultra start paketa, ili prenosom broja iz druge mreze, BH Telecom DARUJE 4000 bonus jedinica koje trose po zelji na minute, SMS ili MB, kao i mnoge druge pogodnosti. Vise na www.bhtelecom.ba.
dileja

#1241 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

Evo haloo donese promjene kod mobilnog interneta. Daju više MB ali isto tako povećali su i cijene ;-) .
za 12 kM može se imat 4 GB mjesečno
odlično spram jadnih 1 GB za 13 KM kod ultre od bht degenerika !!!!

Image
friskyoreo

#1242 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by friskyoreo »

dileja wrote:Evo haloo donese promjene kod mobilnog interneta. Daju više MB ali isto tako povećali su i cijene ;-) .
za 12 kM može se imat 4 GB mjesečno
odlično spram jadnih 1 GB za 13 KM kod ultre od bht degenerika !!!!

Image
Dzabe im i 50 GB mjesecno da nam daju, kad im je net sheban, ogranicili na max 1 mbs, i konekcija stalno puca, moras restartovati telefon stalno.
Radije bih i 1 gb mjesecno za 8 km, ali da je barem stabilno i da radi kako treba.
dileja

#1243 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

eto ti u petak uz dnevni avaz džaba kartica izija pa vidi da li ti paše njihov internet
meni nije ništa ni bolji ni lošiji od bht uhljupa
pepeljara

#1244 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by pepeljara »

Telecom djeli djaba ultra start pakete ispred bbi ako slikas selfie u pozadini kucica :D i posaljes na bh telecom face poruku :D
smartXL

#1246 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by smartXL »

Nikad negdje drugo nisu ni imali promociju, pa ni onog hapi-ja, samo sa 8-)
dileja

#1247 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

joj kad opadnu prihodi šta li će onih 3500 zaposlenih uhljupa
valja smanjivat plate
dođe mi ih žao
dileja

#1248 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

degeni cijelo vrijeme najavljivali za 25.

Image
doff

#1249 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by doff »

Il je neko mahno brojeve il će tek sutra bit, ta reklama stoji na današnjem avazu al broja nema, ni u jednom primjerku, barem gdje sam ja gledo
dileja

#1250 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

mahno je neko kartice
danas imaju
mora se vidjet trag da je odlijepljeno
Post Reply