Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
sarajlija1971

#1226 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sarajlija1971 »

Da se zahvalim svima koji su se ukljucili u raspravu oko bezicnog misa na Android BoX-u.

Evo upravo sam kupio bezicnog misa u ComTrade Shop-u kod Merkator-a na Socijalnom. Sve radi bez problema. Mis je CANYON CNE-CMSW3.

Cijena je 16.00 KM i ja sam prezadovoljan. Ovo je sad sasvim drugi osjecaj koristenja i upravljanja Android Box-a, onaj daljinski je smor.

Nisam dobio naravno AirMouse uz box, nego onaj obicni koji ima dugme MOUSE pa onda strelicama pomices misa. Katastrofa.

Sad je ljepota. Pa eto, ako koga zanima radi li, radi bez problema, a nije ni previse skup.

Inace Android Bos sam kupio MXIII-G (2 GB Ram, 8 GB ROM), instalirao KODI i par drugih stvarcica koje mene interesuju i sve radi OK.
kakavdanakneiskustvu

#1227 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by kakavdanakneiskustvu »

rovac13 wrote:Ja sam sinoc uspio napravit nekih programa....radili su skysportovi arene i gomila nekih sprtskih programa.........danas krenuo pratit ovaj tutorial koji mi je postavljen......pa nije htjelo ici......pa sam morao deinstalirat sve da bi krenulo......i sad mi na kraju nista ne radi........pokvario sam i ono od sinoc :D

ja sam prateci ovaj klip na youtube sve uspio,istina,korak po korak,zaustavim video pa uradim sta vec zrerba,probaj ponovo
rovac13

#1228 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by rovac13 »

Nesto sam nabacao.........sports devil,plexus,nesto natko ne znam ni sam sta sam stavio.......uglavnom ima sporta dosta.......skysport f1 je tu pa vidjecemo kako ce odradit kad bude vrijeme.......sport klubovi ne rade moracu potrazit jos ...
Maharadza

#1229 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Maharadza »

Šta mu znači 'failed to install dependency' error koji mi izbacuje za onaj livemix (gdje su arene)? Zna li neko?
rovac13

#1230 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by rovac13 »

Sta bi vi ucinili kad bi krenuli da gledate united-liverpool.......pa imate nesto p2p ili plexus......uglavnom umjesto da otvori utakmicu izbaci ovo

Image

Sta bi ja mogao konfigurisat tu :-D
Maharadza

#1231 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Maharadza »

rovac13 wrote:Sta bi vi ucinili kad bi krenuli da gledate united-liverpool.......pa imate nesto p2p ili plexus......uglavnom umjesto da otvori utakmicu izbaci ovo

Image

Ako imaš već instaliran sopcast i/ili acestream:

http://livetv.sx/rs/allupcomingsports/1/ (mobilna verzija stranice ne radi, samo desktop)

Može i bez kodija. :mrgreen:
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#1232 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by suad-sarajevo »

rovac13 wrote:Sta bi vi ucinili kad bi krenuli da gledate united-liverpool.......pa imate nesto p2p ili plexus......uglavnom umjesto da otvori utakmicu izbaci ovo

Image

irac300 wrote:
suad-sarajevo wrote:Image
Kada pokrenem link u Castawayu izbaci mi ovo iako imam instaliran sopcast uredno. :?
Ovo sam neki dan drugu na laptopu isto imao. Ukratko, trebaš otvoriti settings u Plexusu (desni klik mišom) i čekirati ovo što ti piše u notifikaciji ''Configuration on next run''. Zatim izađi skroz iz Kodija, pa ga pokreni kao administrator (desni klik na ikonu Kodi), onda ponovo otiđi u Programs, pokreni Plexus i pusti da ponovo odradi instalaciju Sopcast i Acestream.
_Reds_

#1233 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by _Reds_ »

Što se tiče Air mouse.

Kupio na piku:

http://www.olx.ba/artikal/17427749/air- ... tastatura/

Perfektno radi, ima i air mouse i tastatura.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1234 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by JoseMujica »

_Reds_ wrote:Što se tiče Air mouse.

Kupio na piku:

ovo je Ok cijena...posebno ako ih čoek ima na stanju da odmah uzmeš...kod kineza online se kreću od cca 10 do 20 usd ali čekaš mjesec
prelivoda

#1235 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by prelivoda »

Image

Prilikom instalacije moraš da pokreneš Kodi kao administrator. Znači, desni klik na Kodi sličicu, i izabereš "Run as Administrator" iz menija
_Reds_

#1236 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by _Reds_ »

JoseMujica wrote:

Kupio na piku:

ovo je Ok cijena...posebno ako ih čoek ima na stanju da odmah uzmeš...kod kineza online se kreću od cca 10 do 20 usd ali čekaš mjesec
Ma zakon, ovi daljinski su smor. Ja kupio prije 7 dana.
taureg71

#1237 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by taureg71 »

Da nema IRCA 300 valjalo bi ga izmisliti, svaka cast kad imas strpljenje za nas kretene sa svakakvim pitanjima... :lol: :izet:
daors

#1238 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by daors »

Maharadza wrote:Šta mu znači 'failed to install dependency' error koji mi izbacuje za onaj livemix (gdje su arene)? Zna li neko?
Da bi mogao raditi potrebni su mu jos neki dodatni programi od kojih zavisi (dependency). U tvom slucaju njih iz nekog razloga ne moze instalirati.

Da li koristite Addon Installer? Poprilicno vam olaksa instalaciju drugih addona. Na linku ispod je uputstvo za instalaciju. Treba dodati fusion repo

https://seo-michael.co.uk/how-to-manual ... -for-xbmc/

Addon Installer se nakon instalacije smjesti u Programs menu. Pomocu njega mozete mozete pretraziti i instalirati bilo koji addon. U dijelu Featured Addons imate one najpopularnije
Proposition Joe

#1239 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Proposition Joe »

Imam pitanje koje je poprilican offtopic ali vidim ima ovdje i price o raznoraznim android i drugim tv multimedia boxovima i slicno...

Razmisljam o opciji da sebi umjesto tv-a nabavim projektor, ponajvise sto tv rijetko gledam tj. gledam ga iskljucivo namjenski na nacin da u obzir dolazi samo sport ili film po mom cejfu, a nikada da mi "onako" radi. Za tu svrhu i upotrebu mi ovo djeluje idealno.

E sad, ova tehnologija napreduje nevjerovatno brzo, ja sam izgubio korak za njom, na neki nacin.

Vidim po ovim sajtovima tipa gearbest, bangood i slicno ove raznorazne mini portable home projektore sa brdo nekakvih mogucnosti u rasponu cijena od 50 dolara do 150 ...

Sta vi mislite, valja li ovo cemu, generalno kao opcija i na koji nacin bi vi ovo izveli.

Evo jedan random primjer uredjaja

http://www.banggood.com/BlitzWolf-BW-MP ... 36438.html

Uz ovo nabavim tv box i deri misko :izet:
sabanss

#1240 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sabanss »

Ukoliko kupis, javi utiske.

Ja projektore pamtim kao nesto ekstremno skupo - 900+ KM
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1241 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by JoseMujica »

taureg71 wrote:Da nema IRCA 300 valjalo bi ga izmisliti, svaka cast kad imas strpljenje za nas kretene sa svakakvim pitanjima... :lol: :izet:
:lol: :lol: :lol: irac je Kodi evangelist u BiH
irac300

#1242 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

JoseMujica wrote:
taureg71 wrote:Da nema IRCA 300 valjalo bi ga izmisliti, svaka cast kad imas strpljenje za nas kretene sa svakakvim pitanjima... :lol: :izet:
:lol: :lol: :lol: irac je Kodi evangelist u BiH
:lol: :lol:

Ma i Irac je bio đuturum kada je počeo koristiti Kodi, al' eto, malo tutorijali, malo forumi, nauče se neke stvari. Zato treba pomoći svakome, samo što nekada ne mogu svaki put pisati jedan te isti odgovor, jer ljudi ne listaju stranice. :D
Nokian808

#1243 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Nokian808 »

JoseMujica wrote:

Kupio na piku:

Ne bih se složio za ovaj da je za 36 KM dobar - onaj Airmouse daljinski sto je pokazao sabanss je mnogo bolji airmouse.
Čak podržava i učenje IR komandi od televizora i ima ugradjen mikrofon.
Znam jer sam probao i Mele PRO koji košta 60 KM i 5 noname modela i onaj od Sabanss je najbolji!
Ima ga kupiti vani za oko 25-30 KM a vidio sam i na piku za 38 KM.
Last edited by Nokian808 on 18/03/2016 19:56, edited 2 times in total.
Nokian808

#1244 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Nokian808 »

Greška izgleda da je sad 45 KM ali vrijedi - kakvi miševi i bakrači ovo je prava stvar.
Samo pokušajte oboriti cijenu jer je meni dao za 38.
http://www.olx.ba/artikal/17739138/najb ... ikrofonom/
Radar71

#1245 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Radar71 »

Nokian808 wrote:Greška izgleda da je sad 45 KM ali vrijedi - kakvi miševi i bakrači ovo je prava stvar.
Samo pokušajte oboriti cijenu jer je meni dao za 38.
http://www.olx.ba/artikal/17739138/najb ... ikrofonom/
jel to ovaj?

http://www.gearbest.com/mice-keyboards/pp_26764.html
rovac13

#1246 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by rovac13 »

Imam pitanje za iskusne :-D

Oni koji se bakcu sa kodi.......sa smart tv......raznim android box uz tv itd........

Sta mislite o ovom :?

Image

Vidim da mnogi ganjaju smart tv kodi android tv box .........zanima me zasto nebi stavili ovako nesto uz tv........ovo se moze nabaviti za relativno male pare.......ne bitno da li je apple ili nesto sa windows........ovo je ipak pravi racunar pa mozes radit bilo sta ........dobijes veliki hd i puno vise mogucnosti nego na smart tv u....ili na android onim malim uredjajima .........ili ja negdje fulam :?
Radar71

#1247 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Radar71 »

Koliko je to "relativno male pare"?
SerijeSync

#1248 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by SerijeSync »

rovac13 wrote:Imam pitanje za iskusne :-D

Oni koji se bakcu sa kodi.......sa smart tv......raznim android box uz tv itd........

Sta mislite o ovom :?

Image

Vidim da mnogi ganjaju smart tv kodi android tv box .........zanima me zasto nebi stavili ovako nesto uz tv........ovo se moze nabaviti za relativno male pare.......ne bitno da li je apple ili nesto sa windows........ovo je ipak pravi racunar pa mozes radit bilo sta ........dobijes veliki hd i puno vise mogucnosti nego na smart tv u....ili na android onim malim uredjajima .........ili ja negdje fulam :?
to je apple tv box http://www.apple.com/tv/
SerijeSync

#1249 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by SerijeSync »

mnogo bolja ali i skuplja opcija je Nvidia Shield https://shield.nvidia.com/
rovac13

#1250 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by rovac13 »

Ne....... ovo je apple mac mini.....racunar sa core2duo procesorom .....2-4 gb ram.......100-500gb hd......itd.

Polovni se nabave za 100-200-300KM.........windows je obicno malo jeftiniji nego mac......mislimda se windows glatko nabavi za 100-150KM.

Mene zanimaju eventualne mane ovoga........moze li taj android box raditi nesto bolje od ovog racunara.......spajanje itd

Uvijek sam zelio imati u dnevnoj na tv u i racunar.......mislim da sam se ponovo zalijepio za to :-D
Post Reply