Dos`o Nenad!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
sandokann

#1226 Re: Dos`o Nenad!

Post by sandokann »

zateznistub wrote:
sandokann wrote: Problem nebosnjaka u Sarajevu i jeste taj, da im se sto vise oteza ciljem da isele i trajno napuste grad. Rijetki su oni koji mogu zanemariti sve poteskoce u svakodnevnom zivotu i ostati ovdje zivjeti.
Da ti diplomatskim rijecnikom kazem:

-NE SERI!

Moj kum je ne bosnjak, ja sam kum najboljem drugu također ne bosnjaku i svi u Sa u miru i rahatluku...veze ti nemaas
Vidis, ti govoris o svom kumu, a ja o sebi, djeci, sestri, bratu, ujaku....
House

#1227 Re: Dos`o Nenad!

Post by House »

Jel ti na čelu piše "ne-bošnjak" ? :D
muha_sa

#1228 Re: Dos`o Nenad!

Post by muha_sa »

Ridjobrki wrote:Samo, promiče nam fakat da Nele haman da i nije bio u Sarajevu.

Dovezlo ga autom pred lokal, večerao u lokalu koji nije postojao u njegova sarajevska vremena... On je bio u Sarajevu taman onoliko koliko sam i ja bio u Frankfurtu onomad kad sam presjedao na aerodromu.

Baš kako reče pirmin u najboljem komentaru na temi - kao pravi zadnji papak.

Da je ono imati pameti pa složno u svim medijima tako opisati njegovu posjetu i staviti ga gdje mu je mjesto na koje se i sam svrstao... :roll:
znaš šta brko :-D da je Ferhadijom u podne prošeto pitanje je koliko bi ga raje prepoznalo---osim nas djuturuma :lol:
Ridjobrki

#1229 Re: Dos`o Nenad!

Post by Ridjobrki »

sandokann wrote:
spreca wrote:
sandokann wrote:
Problem nebosnjaka u Sarajevu i jeste taj, da im se sto vise oteza ciljem da isele i trajno napuste grad. Rijetki su oni koji mogu zanemariti sve poteskoce u svakodnevnom zivotu i ostati ovdje zivjeti.
Niko ovdje ne govori da je lako......znas li ti koji je broj bosnjaka kojim nije lako,pa to na kraju ispadne kako neko namjerno otezava zivot samo nebosnjacima.........za svoj komad sunca se treba boriti bilo dje da si......a vi jedva cekate da se iselite ...nigdje nije sjajno
Nije isto u Sarajevu danas biti Bosnjak i nebosnjak.
Isto tako, glupo mi da nekome treba objasnjavati da sam i ja konstitutivan u ovome gradu, entitetu, drzavi - odnosno, svoj na svom.
Iz perspektive Bošnjaka u Banjoj Luci - bil' se mijenj'o sa mnom?

De mi malo pričaj o konstitutivnosti, živ bio, baš me zanimaju tvoji problemi čisto da se malo solidiziram.
muha_sa

#1230 Re: Dos`o Nenad!

Post by muha_sa »

Zviz wrote:
muha_sa wrote:
Zviz wrote:

Nije to ruta bila Stup Kiseljak... nego iz Kiseljaka preko ondonso okolo Sarajeva preko Pala pa dole na juznu Hercegovinu

ne smij se :-)

zna cojk kako se iz Kiseljaka preko Sarajeva i Pala dodje do Pocitelja.
Nista najbolje bi bilo da ti popricas sa tim ljudima pa da vidim sta bi im onda rekao... mene moze cosak zaboliti.
:thumbup:

nema dalje.
muha_sa

#1231 Re: Dos`o Nenad!

Post by muha_sa »

House wrote:Jel ti na čelu piše "ne-bošnjak" ? :D
nosa traku oko desne ruke--samo ne znam koje boje.
Ridjobrki

#1232 Re: Dos`o Nenad!

Post by Ridjobrki »

muha_sa wrote:

Dovezlo ga autom pred lokal, večerao u lokalu koji nije postojao u njegova sarajevska vremena... On je bio u Sarajevu taman onoliko koliko sam i ja bio u Frankfurtu onomad kad sam presjedao na aerodromu.

Da je ono imati pameti pa složno u svim medijima tako opisati njegovu posjetu i staviti ga gdje mu je mjesto na koje se i sam svrstao... :roll:
znaš šta brko :-D da je Ferhadijom u podne prošeto pitanje je koliko bi ga raje prepoznalo---osim nas djuturuma :lol:
Muha k'o Broj Jedan iz Alan Forda - da Evlija Čelebija prohoda Saraj'vom poznali bi se i izgrlili k'o najrođeniji. :mrgreen:
muha_sa

#1233 Re: Dos`o Nenad!

Post by muha_sa »

Ridjobrki wrote:
muha_sa wrote:

Muha k'o Broj Jedan iz Alan Forda - da Evlija Čelebija prohoda Saraj'vom poznali bi se i izgrlili k'o najrođeniji. :mrgreen:
:lol:
zateznistub

#1234 Re: Dos`o Nenad!

Post by zateznistub »

sandokann wrote:
Vidis, ti govoris o svom kumu, a ja o sebi, djeci, sestri, bratu, ujaku....
Ti nemas pojma sa koliko ja prijatelja zivim u ovom gradu, blage veze nemas koliko je njih (ruzna li izraza) ne bosnjak...i da ti kazem da 90% njih zivi bolje od mene bošnje i imaju i vece stanove i bolje plate u ovom gradu....
I da ne koristim vise diplomatski rjecnik,

Raspitaj se kako zive bosnje po drugim, ne bosnjackim, gradovima pa odna dođi ovdje i ljudima soli pamet
spreca

#1235 Re: Dos`o Nenad!

Post by spreca »

sandokann wrote:
spreca wrote:
sandokann wrote:
Problem nebosnjaka u Sarajevu i jeste taj, da im se sto vise oteza ciljem da isele i trajno napuste grad. Rijetki su oni koji mogu zanemariti sve poteskoce u svakodnevnom zivotu i ostati ovdje zivjeti.
Niko ovdje ne govori da je lako......znas li ti koji je broj bosnjaka kojim nije lako,pa to na kraju ispadne kako neko namjerno otezava zivot samo nebosnjacima.........za svoj komad sunca se treba boriti bilo dje da si......a vi jedva cekate da se iselite ...nigdje nije sjajno
Nije isto u Sarajevu danas biti Bosnjak i ne bosnjak.
Isto tako, glupo mi da nekome treba objasnjavati da sam i ja konstitutivan u ovome gradu, entitetu, drzavi - odnosno, svoj na svom.
tako je i u BL,Mostaru,shirokom
oriental

#1236 Re: Dos`o Nenad!

Post by oriental »

sandokann wrote:
oriental wrote:Nele sam sebe opjev'o, šta god mislili, čovjek je prorok. Treb'o ga je samo neko pitat: Jes' to mangup matere ti?

https://www.youtube.com/watch?v=q6F5AbETDFE
Nele je, bolan, "de facto umjetnik".

Ovi negativni komentari su samo pokusaj da umanji sav njegov doprinos sarajevskoj muzickoj sceni - koja je neizbrisiva.
Samo što me u ovoj stvari on podsjeća na ovog što ga pitaju jel mangup. Nele jeste umjetnik, meni je i Ja nisam odavle odličan album, ali sve poslije toga je parada pod skutima profesora Emira, koketiranje sa ubicama njegovog grada, pokušaj relativizacije barbarskog terora nad vlastitom čaršijom i prekrajanje vlastite historije. Zna on vrlo dobro šta je uradio, zna vrlo dobro šta je grad u kojem je rođen i zna vrlo dobro da sutra može doći u isto to Sarajevo, sjesti u Želju na ćevape i razglabat o čemu hoće. Ali zna i da je ispao papak. A papke ne treba marisat, protjerivat i linčovati. Dovoljna im je ta spoznaja.
zateznistub

#1237 Re: Dos`o Nenad!

Post by zateznistub »

Ridjobrki wrote:
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
emigrazione

#1238 Re: Dos`o Nenad!

Post by emigrazione »

Da sam ja bogdo ne bosnjak, nema tog konkursa gdje se primaju uhljebi da ne bih imao puno vece sanse nego sto sam sad, kobiva, Bosnjak...
muha_sa

#1239 Re: Dos`o Nenad!

Post by muha_sa »

emigrazione wrote:Da sam ja bogdo ne bosnjak, nema tog konkursa gdje se primaju uhljebi da ne bih imao puno vece sanse nego sto sam sad, kobiva, Bosnjak...
:thumbup:
shake69

#1240 Re: Dos`o Nenad!

Post by shake69 »

On je krahirao kao glumac i pjevač i sada možda traži povratak u Sarajevo ili mu je nedostajalo publiciteta pa je na ovaj način želio skrenuti pažnju na sebe. On pati za Sarajevom i više od toga. To sam osjetio u našem svakom razgovoru. Njegova supruga često dolazi u Sarajevo. Nedavno je bila i na godišnjici mature u "Šetalištu". Mogao je samo normalno doći, ali tada niko ne bi znao, što mu nije u interesu - kaže Nedim Tabaković, vlasnik "Setalista" za Avaz.
Otprilike je to tako, po meni a i gore sam napisao na ovoj temi slicno.
Ridjobrki

#1241 Re: Dos`o Nenad!

Post by Ridjobrki »

emigrazione wrote:Da sam ja bogdo ne bosnjak, nema tog konkursa gdje se primaju uhljebi da ne bih imao puno vece sanse nego sto sam sad, kobiva, Bosnjak...
Živa istina. Kad se liste kroje mlada Hrvatica ili Srpkinja vrijede k'o tri krupna Bošnjaka. Zadovoljiš kvotu mladih, žena i još prošaraš listu multietničnošću. Moja jedna bivša imala ukrajinske korijene, da smo završili skupa jeb'o me svak ako ne bih i njeno prezime dodao.
Banksy

#1242 Re: Dos`o Nenad!

Post by Banksy »

shake69 wrote:On je krahirao kao glumac i pjevač i sada možda traži povratak u Sarajevo ili mu je nedostajalo publiciteta pa je na ovaj način želio skrenuti pažnju na sebe. On pati za Sarajevom i više od toga. To sam osjetio u našem svakom razgovoru. Njegova supruga često dolazi u Sarajevo. Nedavno je bila i na godišnjici mature u "Šetalištu". Mogao je samo normalno doći, ali tada niko ne bi znao, što mu nije u interesu - kaže Nedim Tabaković, vlasnik "Setalista" za Avaz.
O ovome i ovima iznad Ridji piše ispod. :thumbup:
Ridjobrki wrote: Jarane, on samo da složi tuhafly face i kaže "svo vrijeme lažem sebe, ljudi ja ne mogu bez Sarajeva" dogodine mu je pokupiti Šestoaprilsku 1/1.
Ne najebe Sarajevo svako malo što najebe nego što prelako prašta. Ali to je mentalitet sredine koja je stoljećima navikla savijati kičmu pred svakom šušom koja dođe sa strane... Valjalo je odobrovoljiti svakog pašu, svakog vezira, pa svakog K.u.K. namjesnika pa svakog druga iz Centralnog pa svakog Visokog predstavnika... Historija Sarajeva je historija nasjedanja na šupljak a sve za sitni šićar i da bi se bilo raja. Zato i imamo diskusiju ko je koliko veći od Sarajeva. Da je pravi Grad u pitanju bilo bi jasno da NIKO nije iznad njega.
Mister Yes

#1243 Re: Dos`o Nenad!

Post by Mister Yes »

JThomas wrote: k'o boga te molim da me više ne citiraš. evo, nele nije šupak, rašo nije zločinac dok mu ne presude, ti nisi velikosrbin. jel dovoljno da mi se više ne obraćaš?
Dovoljno si dugo na forumu da znaš za ignore opciju. Ignoriši me ako će ti biti lakše. Ja tebe neću i kada god budem smatrao da treba da te citiram citiat ću te.
spreca

#1244 Re: Dos`o Nenad!

Post by spreca »

Ridjobrki wrote:
Živa istina. Kad se liste kroje mlada Hrvatica ili Srpkinja vrijede k'o tri krupna Bošnjaka. Zadovoljiš kvotu mladih, žena i još prošaraš listu multietničnošću. Moja jedna bivša imala ukrajinske korijene, da smo završili skupa jeb'o me svak ako ne bih i njeno prezime dodao.
jebiga ja sam ti govorio da ti spakujem kakvu rusinju :mrgreen:
MedenoSrce

#1245 Re: Dos`o Nenad!

Post by MedenoSrce »

Muskarac From Odakle wrote: ti i ne mozes samnom se objasnjavat jer nemas argumenata.zabranjivat nekom da dolazi u grad je cista budalastina.
argumenata za sta!? argumenata da osudjujem relativiziranje i podrsku fasizmu?
haj ti lijepo uzmi terapiju i pocni primjenjivati koju stavku iz ovog clanka

http://greatist.com/happiness/47-ways-b ... npower-now
LSD

#1246 Re: Dos`o Nenad!

Post by LSD »

Preletih na brzinu temu i primjetih brigu prekodrinskih komšija za docekom (pa i statusom) Nenada Jankovića u svom rodnom Sarajevu :lol: :lol: iz njihovih konstruisanih teza se namece samo jedna logicna stvar:

Nije ovaj nekadašnji grad dostojan velicine talenta poput Nenadovog ili Nemanjinog :izet: ....ili što bi rekli velikosrpski propagandisti - Nenade, ne zaslužuju te :-)
Ridjobrki

#1247 Re: Dos`o Nenad!

Post by Ridjobrki »

spreca wrote:
Ridjobrki wrote:
jebiga ja sam ti govorio da ti spakujem kakvu rusinju :mrgreen:

Šta jel' to kasno za tu varijantu? :D

Šalim se - da oženim tako Ruskinju pa je dovedem u Bosnu pa da mi kuka kako joj fale kakvi proruski separatisti k'o što je ovog Sandokana uhvatila nostalgija za kredibilnim četaljima u Sarajevu... :sad:
York Light 100`s

#1248 Re: Dos`o Nenad!

Post by York Light 100`s »

dr socrates wrote:Nemojte zato da vulgarno govorite o njemu i ljudima koji su osamdesetih godina doprinijeli da Sarajevo u mnogim stvarima bude ispred Beograda i Zagreba.Oni to nisu zaslužili, ma kakva bila njihova politička opredijeljenja.
Čuj, nemojte vulgarno govoriti o nekom koje 80ih godina doprinjeo da Sarajevo u mnogim stvarima bude ispred Beograda i Zagreba a isti taj neko pozitivno govorio o nekome ko je 90ih godina doprinjeo da Sarajevo izgledom bude iza Berlina iz 40ih i Palestine. Šou :lol:
Hajd ba ponavljajte ono standardno "ne jebete ga 2% a već imamo 500 stranica o njemu" pametniji ste :D
JBT wrote:
pirmin wrote:Image

Kao pravi zadnji papak
kao sneg u prolece
kao Bosna bez mira
kao usran bez papira
kao uljez osecam se
ja nisam odavle

:kiss:

Je li ovo Tanovic sa Nenadom?
Jeste, pregovara sa ovim vagabundo o biografskom filmu "Epizoda u životu berača željeza - 2. dio"
Zviz wrote:
nema me tamo wrote:
Zviz wrote:Djuro je taj koji nece da se snimi nadrealisti novi, jer on je ono sto bi se reklo primadona. Ima se lafo za nekog umjetnika ali eto hajd... Njemu na racun, da nije bio dio Nadrealista danas nebi bio niko i nista, mozda obicni glumac u nekom pozoristu i to je to. Djuro niti je dobro primljen ili dosao u Sloveniju, a u SA su podjeljena misljenja o njemu.

Kao da ima šanse da se vrati taj stari duh nadrealista..
Baš ce eto njih dvojica pihihi ha ha ha kao da se ništa nije desilo..

A Đuro je prava zvijezda i samo maloumnik može reci da je lafo neki umjetnik.
Covjek je glumio u filmu koji je dobio oskara.

Pa dobro Kolumbo, film je dobio oskara a ne on za ulogu bistvena razlika. Sta je on dobio, kilu parizera i sepru graha? Da nije Nadrealista bilo nebi ni Djure bilo, ko god misli da je drugacije nek se pogleda u ogledalo. Sve uloge koje je dobivao su bile na podlozi Nadrealista. A ne on nece da prizna da su Nadrealisti bili njegov pocetak karijere, nego novinarki Al Djizire :D slozi kao da su Nadrealisti bilo samo jedan od brojnih njegovih projekata, jarane prvo biciklo koje si imao kao djete nije isto kao i ono sto kupis sa 28 godina itd. Jes da su Nadrealisti bili jedan od projekata, ali on nema nimalo respekta prema sebi da kaze istinu, da bez njih nebi niko i nista bio - dobro mozda bi bio neki kao brojni u pozoristu ali na TV nebi zasigurno.
Pa nije ni Rene Bitorajac bio u Nadrealistima pa dobi ulogu u filmu koji je dobio oskara. To ne možeš znati, to je isto kao da kažeš Alen Islamović ne bi nikada bio u Dugmetu da nije bio u Jagodama, to je čisto nagađanje. Ili da tvrdiš da bi Čola bio poznatiji da je bio u Dugmetu. Ne znamo ni ja ni ti šta bi bilo sa Đurom da nije bio u Nadrealistima. Nisu ni Emir Hadžihafizbegović ni Zijah Sokolović ni Senad Bašić bili u Nadrealistima pa su opet radili više nego samo pozorište. I Đuro nije baš rekao tako kao ti nego je dao do znanja da nije emotivno vezan za TLN kao Zenit i Nele, za Zenita i Neleta je TLN uvijek bio život i zajedničko dijete dok je za njega TLN samo jedan od mnogih projekata i samo jedna etapa u životu. Čovjek nije stao u vremenu i gleda naprijed
Ridjobrki

#1249 Re: Dos`o Nenad!

Post by Ridjobrki »

A eto kao Nadrealista bi bilo bez Đure... Isto kao da on nije bio najjači lik koji je nosio većinu skečeva u TLN.
Muskarac From Odakle

#1250 Re: Dos`o Nenad!

Post by Muskarac From Odakle »

MedenoSrce wrote:
Muskarac From Odakle wrote: ti i ne mozes samnom se objasnjavat jer nemas argumenata.zabranjivat nekom da dolazi u grad je cista budalastina.
argumenata za sta!? argumenata da osudjujem relativiziranje i podrsku fasizmu?
haj ti lijepo uzmi terapiju i pocni primjenjivati koju stavku iz ovog clanka

http://greatist.com/happiness/47-ways-b ... npower-now
i ti si jedna od onih sto vrijeđaju kad nemaju argumenata?kakvu terapiju o cemu pricas?fino ti kazem kad budes imala svoj grad tad se mozes ponasat da si neko i nesto u njemu a do tad je budalastina o kojekakvim zabranama pricat,mislis da nekog tangira tvoje misljenje?
Locked