Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post Reply
Skijaš

#1226 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Skijaš »

Ali Kemal wrote: Ma ne damo mi nase :bih:
Sarajevo je dalo sve one koje su tražili nadležni sudovi. Nije bilo skrivanja poput slučajeva Gotovina i Mladić nego fino u kutiju, na kutiju mašnu i pravac Haag,

Ali da se ljude sankcioniše i maltretira zbog TANJUG-ove propagande, pa to bi bilo maloumno.
sanjin_1

#1227 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by sanjin_1 »

Ali Kemal wrote:
Danguba wrote: bajati dokazi koje je neko vec davno kako u hagu tako i u sarajevu iscitao.

nove su samo kopije. kazu u tuzilastvu ''jos se pusi papir od kopiranja'' :izet:

:D
Kazu, kazu, pricaj i zene po brijacnicama :lol:
NetaĆno...kaže sud koji je upravo presudio u ovom sluĆaju...dakleM nikakve žene po brijaćnicama..kontaš razliku?

Npr. žene po brijaćnicama prićaju o "treČem samo što nije" dok se razboriti ljudi valjalju od smijeha..kontaš razliku?
Matzan

#1228 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Matzan »

Srijeda, 11. Mart 2015 u 22:41
Kebo najavio žalbu na odluku Tužilaštva BiH
Bivši potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo izjavio je Srni da će uložiti žalbu na današnju odluku Tužilaštva BiH o neprovođenju istrage protiv predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefika DŽaferovića u vezi sa ratnim zločinima.

"Ne može se za ovako kratko vrijeme izvršiti uvid u dokumentaciju koja im je dostavljena. Dokumentacija govori o kompleksnim odnosima i to treba izučiti. Sumnjam da je postupajući tužilac bio u prilici da to sve sagleda", rekao je Kebo.

On je naglasio da će iskoristiti svaku zakonom predviđenu mogućnost da se žali na takvu odluku postupajućeg tužioca, posebno u svjetlu posljednih slučajeva pritisaka na pojedine sudije i stanja u pravosuđu BiH...

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/197 ... a_bih.html
Zar ne reče Kebo kako on vjeruje u pravosudne institucije BiH?
I da njega kao uzoritog i časnog građanina ove zemlje zanimo samo istina?

Ako je bilo i trunke sumnje u Kebine dobre namjere sad je više nego očito da Kebo vjeruje u samo jednu "istinu" i da je pravosuđe jedino dobro ukoliko se slaže sa tom njegovom "istinom".

Kebo, Kebo, ovaj si se put debelo zajebo! :D
Ali Kemal

#1229 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Ali Kemal »

Matzan wrote:Zar ne reče Kebo kako on vjeruje u pravosudne institucije BiH?

Ako je bilo i trunke sumnje u Kebine dobre namjere sad je više nego očito da Kebo vjeruje u samo jednu "istinu" i da je pravosuđe jedino dobro ukoliko se slaže sa tom njegovom "istinom".
Jel ti vjerujes u pravosudje u BiH?
Matzan

#1230 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Matzan »

Apsolutno je nebitno u šta ja vjerujem.
Samo konstatujem, ako prije mjesec dana kažeš "kako vjeruješ u pravosudne institucije BiH", kako to da sad ne vjeruješ?!
I drugo, Kebo je tvrdio da on nema nikakvog interesa, da je on samo "kurir" između desetina nezadovoljnih građana i tužilaštva, dakle što bi narodski rekli "njemu ni iz džepa ni u džep", što se onda ponaša kao neko ko je lično oštećen u svemu ovome?

Inače, da ne misliš da sam pristran, smatram da se svaki pojedinačni zločin trebao i MORAO procesuirati tokom rata ili neposredno po njegovom završetku. Posebno utoliko što to nije bila zvanična politika a ni kodeks ponašanja pripadnika Armije RBiH.

I kao drugo, pogotovo nisam na strani Izetbegovića (ni rahmetli Alije, ni sina mu), ponajviše iz razloga što je nepotizam
(podobni, a ne sposobni) uveden kao pravilo i isti je sveprisutan i dan danas. Puno je Keba i Kebića bilo itekako blisko i Izetbegovićima i samoj SDA, dok su čestiti, profesionalni i ljudi sa vlastitim stavom gurani u stranu. A upravo ti privilegovani su uvijek radili o glavi i njima i državi BiH.
It_is_a_Leclerc

#1231 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by It_is_a_Leclerc »

Ali Kemal wrote:
Matzan wrote:Zar ne reče Kebo kako on vjeruje u pravosudne institucije BiH?

Jel ti vjerujes u pravosudje u BiH?
Pa majka mu stara, neko mora biti nadležan za ocjenu krivnje, nevinosti i zločina, generalno, a to nikako ne mogu biti Mirsad Kebo i Dušmanka Majkićetina. Ako ne vjeruješ i ne poštuješ odluke nadležnih sudova, onda si anarhita i pripadaš grupi ljudi koji zagovaraju pravdu većine, pravdu ulice i političkog progona i linča. Ja znam da je to za grupacije kojima je vrhunac pravde likvidirati Milana Vukelića jer ima dokaze o kriminalu, pomalo čudna i zbunjujuća situacija, al' ima vremena. Skontat će.
Ali Kemal

#1232 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Ali Kemal »

Matzan wrote:Apsolutno je nebitno u šta ja vjerujem.
Kako moze biti nebitno ako i sam ne vjerujes u BH pravosudje.
Matzan wrote:Inače, da ne misliš da sam pristran, smatram da se svaki pojedinačni zločin trebao i MORAO procesuirati tokom rata ili neposredno po njegovom završetku.
A sad je znaci kasno :-)
Vidis neki ljudi su nekim ljudima odsjecali glave, imaju slike, svi to znaju, a niko nije za to optuzen. Nije u redu, a drzava koja ne dize optuznice za takve zlocine ima neku falinku, a ti kako hoces.
Matzan

#1233 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Matzan »

Ali Kemal wrote:
Matzan wrote:Inače, da ne misliš da sam pristran, smatram da se svaki pojedinačni zločin trebao i MORAO procesuirati tokom rata ili neposredno po njegovom završetku.
Vidis neki ljudi su nekim ljudima odsjecali glave, imaju slike, svi to znaju, a niko nije za to optuzen. Nije u redu, a drzava koja ne dize optuznice za takve zlocine ima neku falinku, a ti kako hoces.

Gdje sam ja napisao da ne vjerujem?? Nisam ja predmet diskusije nego Mirsad Kebo.
Očito prilično loš spin.

Nego, da se vratimo na subjekt priče, M. Kebu, čovjeka koji je vjerovao u ovu državu i njene institucije sve dok je to njemu odgovaralo. Pogotovo je vjerovao u njenu stabilnost, opstojnost, budućnost, zakone i propise u posljednjih 15 godina obnašajući dužnost premijera kantona, ministra ili potpredsjednika Federacije BiH.

Iako je već milijardu puta rečeno: "Ratni zločin ne zastarijeva", evo da i to potvrdim, da ne bi bilo dovedeno u sumnju.
Dakle, nije kasno. Ja iskreno žalim što nije bilo i ranije. Za sve i jedan zločin.
Ali ovaj kebin potez je toliko jadan i providan da zaista ne znam kako može samom sebi pogledati u oči.
Ras Al Ghul

#1234 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Ras Al Ghul »

Ovaj Kebo postao mrtva kujica onog izdajnika Radončića koji se liže sa ustašama i četnicima. Moj babo rahmetli dao je život kao pripradnik Armije i mene ponašanje ovog kretena nenormalno vrijeđa i ide na racku :evil:

ARMIJA RBIH NAJČASNIJA I NAJHRABRIJA VOJSKA SVIH VREMENA. HVALA SVIMA ONIMA KOJI SU MENE KAO TADA PETOGODIŠNJEG DJEČAKA BRANILI A DANAS SU OVDJE NA FORUMU, VI LJUDI U MOJIM OČIMA NIKADA NEĆETE BITI ZABORAVLJENI I VAŠA HRABRA SRCA KOJA I DANAS KUCAJU.

Vi ste se borili na tri fronta protiv četnika, ustaša i Abdićevih izdajnika i uspjeli ste sačuvati naš narod, zahvalan sam Vam do kraja mog života, živjeli sto godina :thumbup:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1235 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by japin_mutapi »

meni nije jasno da ima ljudi koji vjeruju kebinim lažima
šta je sa njima juče pali na planetu zemlju

nisu mi jasni nikako
HM 2011

#1236 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by HM 2011 »

Ali Kemal wrote:

jest jesr dzaferovic je glave odsjecao - rece kebo i stavi periku na glavu...
burger_pasa

#1237 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by burger_pasa »

Prica je jasna ko dan. Radoncic stari srpski spijun dosao u ministarstvo sigurnosti. Proradila srpska veza Radoncic - Zubac. Zubac taj stari obrijani cetnik prebere arhivu SIPE, a sve sa ciljem da se kompromituje SDA i Radoncicu pomogne da pobjedi na izborima, kako bi isti uz pomoc HDZ-a i Dodika podijelio BiH. U toj njihovoj prici im je hvalio profil kojem Bosnjaci vjeruju i koji ce odradit prljavi posao optuzivanja. Tako se pojavio Kebo. E sad je samo jos ostalo da se razrijesi, da li je Kebo takodjer spijun Beograda ili je to radio zbog novca? U svakom slucaju plan je propao, Radoncic i njegov SBB su propali, Avaz je propao, klupko oko mafijasa Turkovica i Keljemendija se odmotava.... Bosna je nepredvidiva i po tome jedinstvena. Uz Alahovu pomoc idu stvari svojim pravim putem.
aurora313

#1238 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by aurora313 »

chupacabra wrote:Da ga nisu otresli kao slinu iz SDA stranke, nebi on sad glumio ovu moralnu gromadu, nego bi i sam prikrivao sta se moze prikriti. Ovako, nema sta da se izgubi, pa udri po Alijinom malom. Pitanje je gdje je mali Kebo i njegov moral sve ove godine. A da, bio clan predsjednistva voljene mu stranke...
Zašto su ga 'otresli kao slinu' iz SDA bilo bi interesantnije saznati. Ako je čovjek tražio da se ispitaju navodi oko mutnih stvari, onda je u pravu da traži pravdu. A ne znamo koliko dugo je on tra\io odgovore zbog čega nije u stranci.

O Kebi ništa ne znam lično. Ali svi od nas smo načuli koješta oko Izetbegović familije i skupljanja ratne pomoći, zatim slanja piljara van zemlje u kupovine vojne opreme, i slične priče. Milijarde dolara nedostaju i nikada se za to nije saznalo. Tu treba tražiti uzroke Kebinih navoda ili optužbi, a ne samo uletati sa floskulom 'radikalni islamizam' što je samo bacanje prašine svima nama u oči.

Kao što je Deep Throat savjetovao Woodwordu oko Niksona: "Slijedite trag novca!"
HM 2011

#1239 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by HM 2011 »

aurora313 wrote:
chupacabra wrote:Da ga nisu otresli kao slinu iz SDA stranke, nebi on sad glumio ovu moralnu gromadu, nego bi i sam prikrivao sta se moze prikriti. Ovako, nema sta da se izgubi, pa udri po Alijinom malom. Pitanje je gdje je mali Kebo i njegov moral sve ove godine. A da, bio clan predsjednistva voljene mu stranke...
Zašto su ga 'otresli kao slinu' iz SDA bilo bi interesantnije saznati. Ako je čovjek tražio da se ispitaju navodi oko mutnih stvari, onda je u pravu da traži pravdu. A ne znamo koliko dugo je on tra\io odgovore zbog čega nije u stranci.

O Kebi ništa ne znam lično. Ali svi od nas smo načuli koješta oko Izetbegović familije i skupljanja ratne pomoći, zatim slanja piljara van zemlje u kupovine vojne opreme, i slične priče. Milijarde dolara nedostaju i nikada se za to nije saznalo. Tu treba tražiti uzroke Kebinih navoda ili optužbi, a ne samo uletati sa floskulom 'radikalni islamizam' što je samo bacanje prašine svima nama u oči.

Kao što je Deep Throat savjetovao Woodwordu oko Niksona: "Slijedite trag novca!"
Slijedili ljudi i trag novca i nakon 20 godina ništa....

U međuvremenu - svaki put kad su nekakvi izbori - svi podsjećaju na taj trag novca - dobiju na izborima i opet NIŠTA.....

Zbog čega nije u stranci treba pitati njega......

Najveći problem SDA je što je organizovala odbranu i evo Kebo i to direktno stavlja na teret.....
mg

#1240 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by mg »

sama misao na opskurnog Kebu, prijeratnog pacova foteljasa koji u cijeloj karijeri samo mjenja dres, kako bi sjeo u fotelju mi se gadi.

Al isti Kebo je produkt SDA. Iz crvenih je presao u zelene, sve sto je dotakao sjebao je, al jbg bio je podoban.

Kad je skontao nema vise fotelje, onda je pokusao da ponovno promjeni dres...

Al fotelje nemaaa...i sad Ker cvili.

Eh koliko je takvih kadrova SDA proizvela, foteljasa bez iskustva...i dalje manofaktura traje, Kaplan, Efendic...ljudi bez obraza i casti, nesposobni za funkciju, podobni jer su beskicmenjaci. A sve to zavijeno u zeleno bijelU zastavu.

Imam osjecaj sutra kad bi Tito ustao iz groba, na celu kolone sa Titovim slikama stajali bi Zukic, Kebo, Sarajlic...jer sve su to ljudi od interesa. Debelokosci.

Ma sta pisem, svaki foteljas i politicar od Vardara pa do Triglava bi se gurao na celo kolone i pljuvao nacionalizam i vikao zivjelo bratstvo i jedinstvo.

a Bake kao radikalni glupan bi izgubio svu vlast i otisao kod Erdogana na rivijeru...ko i smrdo Silajdzic... zagrabih 100%
dustaban

#1241 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by dustaban »

HM 2011 wrote: Slijedili ljudi i trag novca i nakon 20 godina ništa....
U međuvremenu - svaki put kad su nekakvi izbori - svi podsjećaju na taj trag novca - dobiju na izborima i opet NIŠTA.....
Najveći problem SDA je što je organizovala odbranu i evo Kebo i to direktno stavlja na teret.....
Je li ti fakat ne vidis kontradikciju u ovome sto si rekao?!

Rekao si da je nase pravosudje korumpirano jer ne procesuira kriminalce.
Ali... Kebu treba objesit za mooda zato sto je isprovocirao (opet bezuspjesno) procesuiranje jednog ratnog zlocina!
HM 2011

#1242 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by HM 2011 »

dustaban wrote:

Ali... Kebu treba objesit za mooda zato sto je isprovocirao (opet bezuspjesno) procesuiranje jednog ratnog zlocina!
u cemu je kntradikcija..

u tome sto nema djela koje se kontinuirano stavlja na teret ? to i govorim.....

20 godina guslanja iste price kontra SDA bez konkretnog rezultata - evo sad i novi elementi optuznice kontra bosnjaka i kontra SDA i opet nista...

sto je manje SDA narodu sve teze i teze - i zato bi s i trebali glasati samo i iskljucivo za SDA na svim nivoima...
dustaban

#1243 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by dustaban »

HM 2011 wrote:
dustaban wrote:
u cemu je kntradikcija..
20 godina guslanja iste price kontra SDA bez konkretnog rezultata - evo sad i novi elementi optuznice kontra bosnjaka i kontra SDA i opet nista...
sto je manje SDA narodu sve teze i teze - i zato bi s i trebali glasati samo i iskljucivo za SDA na svim nivoima...
Pa u pravo je rijec u tome sto maltene isti sud oslobodi i Covica od kriminala i Dzaferovica od vozuckog zlocina. Ali ti prihvacas samo da "nema djela koje se kontinuirano stavlja na teret" u slucaju Dzaferovic, a kad sud utvrdi da "nema djela koje se kontinuirano stavlja na teret" Covicu... tad je sud korumpiran, pizdamumaterina!
:-)
HM 2011

#1244 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by HM 2011 »

HM 2011 wrote:
dustaban wrote:
u cemu je kntradikcija..
Pa u pravo je rijec u tome sto maltene isti sud oslobodi i Covica od kriminala i Dzaferovica od vozuckog zlocina. Ali ti prihvacas samo da "nema djela koje se kontinuirano stavlja na teret" u slucaju Dzaferovic, a kad sud utvrdi da "nema djela koje se kontinuirano stavlja na teret" Covicu... tad je sud korumpiran, pizdamumaterina!
:-)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I ja bih se nasmijao i spucao koji smajlić al ne mogu jel je zaista uživanje da te neko pokušava napraviti idiotom i nakon 20 godina zaista vrhunac.....

Kad sud izgubi originale dokaznog materijala u putu i obori presudu zbog toga što se ista ne može zasnivati na naknadno pribavljenoj kopiji - tad je problem u sudu....

Kad se priča o nečemu 20 i više godina a nema optužnica niti presuda niti bilo kakvih materijalnih dokaza iz te oblasti - onda očito nema djela.....

Šta kažu 8 milijardi donacija, 80 milijardi donacija, 800 milijardi donacija....

Prije neki dan jedan u komentarima Bakir ima 10 milijardi......

Znam barem prema sebi: ako mi je zadatak gomilanje novca radi trošenja novca - 10 milijardi je već dovoljno nagomilano za potrebe trošenja - znači NIJE TO U PITANJU........

Mudo pod bubrege se prodaje ovdje - kontinuirano - i to svaku predizbornu kampanju i top svaki put kontra SDA.....

Jel lopov, jel krade, jel ratni zločinac - dokaži i završi sa tim - previše je pričica i špekulacija....
mg

#1245 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by mg »

Ima djela. Bakir je pet puta minirao bilo kakve istrage o ukradenkm parama.

SDA je u stanju imenovat polupismene u ustavni sud. Palavric.

SDA se poput tumorq uvukla u svaku poru drustva i sad ga truje, dok ne umre zajedno sa drustvom od kojeg zivi.

vise se ne radi o tome jel Bakir lopov ili nije...radi se o tome da je sve postalo osinje gnijezdo puno mracnib tajni. Pa niko ne talasa.

sva javna preduzeca na koljenima, privreda na koljenima...sva zahvaljujuci losim upravama koje su krale, a stranka aminovala. Al doce tom dusmanskom sistemu kraj...

Jer stranka koja nije u stanju da se rijesi kriminala iz unutrasnjih redova, ne moze na tom ostati.
HM 2011

#1246 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by HM 2011 »

mg wrote:Ima djela. Bakir je pet puta minirao bilo kakve istrage o ukradenkm parama.

SDA je u stanju imenovat polupismene u ustavni sud. Palavric.

SDA se poput tumorq uvukla u svaku poru drustva i sad ga truje, dok ne umre zajedno sa drustvom od kojeg zivi.

vise se ne radi o tome jel Bakir lopov ili nije...radi se o tome da je sve postalo osinje gnijezdo puno mracnib tajni. Pa niko ne talasa.

sva javna preduzeca na koljenima, privreda na koljenima...sva zahvaljujuci losim upravama koje su krale, a stranka aminovala. Al doce tom dusmanskom sistemu kraj...

Jer stranka koja nije u stanju da se rijesi kriminala iz unutrasnjih redova, ne moze na tom ostati.

Hajmo djelo:
Bakir miner - kad, gdje, kuda......
SDA imenovanje u Ustavni sud - polupismenost je pitanje od 100 $ jesi ocjenjivao ti ili stručna komisija, šta kaže stručna javnost o tome ?
SDA Tumor, trovanje, umiranje ?

Sve izneseno obična pakovanja..... Radi se o tome da li je SDA lopov i koliki je SDA lopov u odnosu na okruženje u kojem radi - a posebno uzimajući u obzir načine pakovanja (tumor, trovanje, umiranje - mračnjaštvo, maltene još fali i sotonizam?).....

Komplet opozicija je tu, u nekoliko navrata je bila pozicija u odnosu na SDA , nije se imalo vremena od RUDNAP kombinatorika i slično jel tako ? i SDP, i SBB, i S za BiH i evo sad DF - svi su na vlasti, imaju konce u svojim rukama - al jelde nešto ne štima ???????????

Koliko stranka aminuje, koliko su upravni odbori sposobni, koliko su pojedinci svjesni i odgovorni o tome se tomovi i tomovi knjiga mogu napisati
- međutim jedno je sigurno
- SDA i svaka druga politička partija - su učesnici vlasti u BiH - a učesnike vlasti u BiH postavlja i bira narod.....

Javna preduzeća i privreda će biti ne na koljenima nego i na podu - ako ne bude SDA.....

Sa SDA barem se i javna preduzeća i privreda mogu nadati rastu......

----------- Kažeš ima djela i onda etiketiranje - daj da vidimo djelo - daj suđenje, daj ležanje u zatvoru za te krađe - bez okolišanja ?

Nema jel ? Predizborne kampanje mase političkih partija kao i napadi na SDA poslje izbora su izgleda obične najobičnije laži ? A ti koji lažu su izgleda puno gori i od same SDA ?

Evo ti primjer napada na Semihu Borovac za odobravanje plaćanja 35.000 KM po stranici prepisanog dokumenta - udri po njoj kako znaš i umiješ jel.....

Evo zakopa čovjek malo dublje pa provjeri i hop eto vidi ga:

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/685 ... akona.html
Optužujući tekst...
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/696 ... edure.html
Navodi odbrane:
Nisam radila u Uredu koordinatora kada je premireman projekt, kao ni u vrijeme provođenja procedure javne nabavke, niti u vrijeme potpisivanja ugovora o implementaciji projekta.
Ovo je danas izjavila Feni državna koordinatorica za reformu javne uprave Semiha Borovac zamoljena za komentar medijskih izvještaja da je odobrila isplatu 780.000 KM za izradu dokumenta pod nazivom "Normativno-tehnička pravila za izradu zakona i drugih propisa" u Federaciji BiH.
Prema tim navodima, ovaj dokument je radio Pravni institut Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, na čelu sa bivšim dekanom Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, Veljkom Trivunom.
- Ono što mogu reći jeste da je projekt proistekao iz Strategije reforme javne uprave i urađen je kao potreba harmonizacije pravnog sistema u BiH, a što je jedan od osnova i za evropske integracije. U izradi ovog projekta, pored Ureda koordinatora, učestvovali su uredi za zakonodavstvo na državnom nivou, nivou Federacije BiH, Republike Srpske i Brčko distrikta BiH - navodi Borovac.
Istakla je da je projekt prošao propisane procedure koje se odnose kako na izradu tako i na implementaciju.
- U pripremi, izradi i implementaciji projekta Ured koordinatora ništa ne radi sam bez saglasnosti korisnika i Upravnog odbora Fonda. Niti možemo nametnuti neki projekt, niti za njegovu implementaciju isplatiti novac dok svaku fazu ne odobre korisnici projekta i Upravni odbor Fonda. Procedure po kojima radi Fond kontrolira Ured za reviziju institucija BiH , a o čemu postoji izvještaj ove institucije - navela je.

NA KRAJU KO JE ODGOVORAN ZA TROŠENJE LOVE:
ODGOVOR JE - ODGOVORAN JE UPRAVNI ODBOR FONDA

KO ČINI UPRAVNI ODBOR FONDA
Upravni odbor Fonda za RJU (UO Fonda) označava upravljačko i nadzorno tijelo Fonda za RJU
čije je osnivanje i sastav utvrđeno članom 13. Memoranduma FRJU, a koje je nadležno za ukupno
upravljanje i nadzor nad korištenjem sredstava FRJU.
Domaće vlasti predstavljaju: državni koordinator za reformu javne (UKRJU), koordinator za
reformu javne uprave ispred Vlade RS, koordinator za reformu javne uprave ispred Vlade FBiH,
koordinator za reformu javne uprave ispred Vlade BD BiH i predstavnik MFT BiH.
Predstavnici donatora: Delegacija EC u BiH, SIDA, DIFID i NMDC.

35000 KM po stranici u skladu sa zakonom prema odredbama međunarodno raspisanog javnog tendera sve uredno sve po P.S. :mrgreen:
Post Reply