Strucnjak za sve od ekonomije preko politike do skolstva a nigdje nije mako u zivotu. Ti se to skolovao u USA ili skolujes djecu u USA pa znas kako to ferceranosara wrote:Tema je obrazovanje, a ne vacarenje po sajmovima... Oni sami tvrde da su u kurcu, ne treba vise nista dodat...Putnik ali stvarno wrote: Upravo tako, tesko ce bas svi naci USA na globusu
ali zato ce 80% njih
izaci pred salu od 500 roditelja i odrzati im govor o Geografiji sa samouverenoscu 75 ogisnjaka i baciti uz put 2-3 fore skladne za uzrast.
Obrazovanje akademsko ih ne zanima,
upravljanje masama, jako. Takvo im je i obrazovanje.
Kod nas u Kozarskoj izuvacaju Mendeljejev sistem elemenata, a fabriku cipela nisu ni videli...
USA fan page
-
detroit-mercy
#1226 Re: USA fan page
- nosara
#1227 Re: USA fan page
Logicno, na 300 miliona ima i pametnih glava... Prosjek je, docim, tuga i zalost... Govorim o opstem obrazovanju... Ali i dalje stancaju lobotomizirane robote prve klase... Tzv. specijalizovane nadljude koji "misle" da je Evropa na marsu...detroit-mercy wrote: Strucnjak za sve od ekonomije preko politike do skolstva a nigdje nije mako u zivotu. Ti se to skolovao u USA ili skolujes djecu u USA pa znas kako to fercera. Btw, samnom je islo raje u skolu koja nije znala nabrojat 6 republika i dvije autonomne pkrajine u SFRJ. Ja stvarno ne mogu da razumije kako je nesposobno skolstvo sposobno da da toliko naucnika, naucnih radova, patenata, pronalazaka I cega sve jos ne; a glavni domet uberskolstva je bilo krojenje gaca I carapa. De malo stavi se u relnije okvire.
-
detroit-mercy
#1228 Re: USA fan page
Pa licno, veliku vecinu njih zabolje kurac za Evropom kao i ostale ne Eurocentricne narode, to sto mi posmatramo svijet sa Eurocentricne tacke gledista je nas problem. Njihov prosjek, ja radim sa tim prosjekom svaki dan, je jako spreman, izuzetno su sposobni, od majstora preko inzinjera pa nadalje, to sto se to tebi ne uklapa u neku tvoju sliku koju si si postavio je drugi par opanaka. Kao sto kod mene jedan stari rodjak rece, mi smo vazda bili najbolji u svemu, najbolji majstori, inzinjeri, naucnici I slicno, a ja kad sam trazio majstora prije rata, da mi ozida kamin od kamena u kuci, u cijeloj ga Tuzli nisam mogao nacinosara wrote:Logicno, na 300 miliona ima i pametnih glava... Prosjek je, docim, tuga i zalost... Govorim o opstem obrazovanju... Ali i dalje stancaju lobotomizirane robote prve klase... Tzv. specijalizovane nadljude koji misle da je Evropa na marsu...detroit-mercy wrote: Strucnjak za sve od ekonomije preko politike do skolstva a nigdje nije mako u zivotu. Ti se to skolovao u USA ili skolujes djecu u USA pa znas kako to fercera. Btw, samnom je islo raje u skolu koja nije znala nabrojat 6 republika i dvije autonomne pkrajine u SFRJ. Ja stvarno ne mogu da razumije kako je nesposobno skolstvo sposobno da da toliko naucnika, naucnih radova, patenata, pronalazaka I cega sve jos ne; a glavni domet uberskolstva je bilo krojenje gaca I carapa. De malo stavi se u relnije okvire.
Elem, nas prosjek nikako da izbaci neku krupnu zvjerku a njihov svako malo nekoga ko promijeni kompletnu svjetsku ekonomiju. O lobotomiziranju necemo, ipak su tvoji ljubimci u koje se kunes bili prvaci u lobotomiziranju sirokih narodnih masa.
- Putnik ali stvarno
#1229 Re: USA fan page
Brate Detroite odvadi malo badetroit-mercy wrote:Pa licno, veliku vecinu njih zabolje kurac za Evropom kao i ostale ne Eurocentricne narode, to sto mi posmatramo svijet sa Eurocentricne tacke gledista je nas problem. Njihov prosjek, ja radim sa tim prosjekom svaki dan, je jako spreman, izuzetno su sposobni, od majstora preko inzinjera pa nadalje, to sto se to tebi ne uklapa u neku tvoju sliku koju si si postavio je drugi par opanaka. Kao sto kod mene jedan stari rodjak rece, mi smo vazda bili najbolji u svemu, najbolji majstori, inzinjeri, naucnici I slicno, a ja kad sam trazio majstora prije rata, da mi ozida kamin od kamena u kuci, u cijeloj ga Tuzli nisam mogao nacinosara wrote:Logicno, na 300 miliona ima i pametnih glava... Prosjek je, docim, tuga i zalost... Govorim o opstem obrazovanju... Ali i dalje stancaju lobotomizirane robote prve klase... Tzv. specijalizovane nadljude koji misle da je Evropa na marsu...detroit-mercy wrote: Strucnjak za sve od ekonomije preko politike do skolstva a nigdje nije mako u zivotu. Ti se to skolovao u USA ili skolujes djecu u USA pa znas kako to fercera. Btw, samnom je islo raje u skolu koja nije znala nabrojat 6 republika i dvije autonomne pkrajine u SFRJ. Ja stvarno ne mogu da razumije kako je nesposobno skolstvo sposobno da da toliko naucnika, naucnih radova, patenata, pronalazaka I cega sve jos ne; a glavni domet uberskolstva je bilo krojenje gaca I carapa. De malo stavi se u relnije okvire.
![]()
Elem, nas prosjek nikako da izbaci neku krupnu zvjerku a njihov svako malo nekoga ko promijeni kompletnu svjetsku ekonomiju. O lobotomiziranju necemo, ipak su tvoji ljubimci u koje se kunes bili prvaci u lobotomiziranju sirokih narodnih masa.
Gradjevina - 90% 1950ete, kvalitet = 0, ko ima dva ciglena zida moze da peva, nemoj da se lozimo. Ubise se od itisona, parket ko video taj je zakon.
Ruku na srce imas li ti parket na gajbi
Gas trose gore no Rusi, izolacija = 0; Skole se greju / hlade 365 dana u godini.... ima se moze se, siroko..
Automobili : i dalje furaju svoju furku, 20+ lit na 100km, jeftino je iz Iraka i Arabije je, Bronhi....
Detroit is closed Buddy - stancaju se Honde u Americi i Pakistanu aloha
Industrija = 0; sta to svet trosi americko sto ti beton majstori & injzenjeri prave IZUZEV oruzja ?
Oni zive dobro ali i u SSSRu i u Jugi su ziveli dobro i IZOLOVANO bas kao i u SAD.
-
detroit-mercy
#1230 Re: USA fan page
Jako malo znanja ali zato puno predrasuda. Naravno, ne prave nista zive od have, mislim te gluposti kako nista ne prave a zive od necega prolaze samo jos kod vrhunskih znalaca svjetske ekonomije.Putnik ali stvarno wrote:Brate Detroite odvadi malo badetroit-mercy wrote:Pa licno, veliku vecinu njih zabolje kurac za Evropom kao i ostale ne Eurocentricne narode, to sto mi posmatramo svijet sa Eurocentricne tacke gledista je nas problem. Njihov prosjek, ja radim sa tim prosjekom svaki dan, je jako spreman, izuzetno su sposobni, od majstora preko inzinjera pa nadalje, to sto se to tebi ne uklapa u neku tvoju sliku koju si si postavio je drugi par opanaka. Kao sto kod mene jedan stari rodjak rece, mi smo vazda bili najbolji u svemu, najbolji majstori, inzinjeri, naucnici I slicno, a ja kad sam trazio majstora prije rata, da mi ozida kamin od kamena u kuci, u cijeloj ga Tuzli nisam mogao nacinosara wrote:
Logicno, na 300 miliona ima i pametnih glava... Prosjek je, docim, tuga i zalost... Govorim o opstem obrazovanju... Ali i dalje stancaju lobotomizirane robote prve klase... Tzv. specijalizovane nadljude koji misle da je Evropa na marsu...![]()
Elem, nas prosjek nikako da izbaci neku krupnu zvjerku a njihov svako malo nekoga ko promijeni kompletnu svjetsku ekonomiju. O lobotomiziranju necemo, ipak su tvoji ljubimci u koje se kunes bili prvaci u lobotomiziranju sirokih narodnih masa.![]()
Gradjevina - 90% 1950ete, kvalitet = 0, ko ima dva ciglena zida moze da peva, nemoj da se lozimo. Ubise se od itisona, parket ko video taj je zakon.
Ruku na srce imas li ti parket na gajbi![]()
Gas trose gore no Rusi, izolacija = 0; Skole se greju / hlade 365 dana u godini.... ima se moze se, siroko..
Automobili : i dalje furaju svoju furku, 20+ lit na 100km, jeftino je iz Iraka i Arabije je, Bronhi....
Detroit is closed Buddy - stancaju se Honde u Americi i Pakistanu aloha![]()
Industrija = 0; sta to svet trosi americko sto ti beton majstori & injzenjeri prave IZUZEV oruzja ?
Oni zive dobro ali i u SSSRu i u Jugi su ziveli dobro i IZOLOVANO bas kao i u SAD.
Btw, parket mi je u gajbi na oba sprata, od hrasta do tresnje
Pogledaj malo oko sebe, sta koristis, jedes,pijes, peres kosu, kako se trnsportujes, komuniciras, gledas na tv-u, cime ti se igraju djeca ( pored toga ne gledaj samo sebe kao jedinku nego globalno), sve to sto koristis kako je napravljeno od procesa do tehnologije I sl, pa ces onda mozda I skontati kako ne prave nista. Ovako samo se svrstavas u plejadu neozbiljnih sagovornika, koje bole druge rane.
- nosara
#1232 Re: USA fan page
Nemoj meni laprdat, obrati se njihovim analiticarima koji su "presjekli" skolstvo i dosli do zakljucka da su najgori na svijetu... Objasni ljudima da nemaju pojma, ipak si ti tu godinama...detroit-mercy wrote:Pa licno, veliku vecinu njih zabolje kurac za Evropom kao i ostale ne Eurocentricne narode, to sto mi posmatramo svijet sa Eurocentricne tacke gledista je nas problem. Njihov prosjek, ja radim sa tim prosjekom svaki dan, je jako spreman, izuzetno su sposobni, od majstora preko inzinjera pa nadalje, to sto se to tebi ne uklapa u neku tvoju sliku koju si si postavio je drugi par opanaka. Kao sto kod mene jedan stari rodjak rece, mi smo vazda bili najbolji u svemu, najbolji majstori, inzinjeri, naucnici I slicno, a ja kad sam trazio majstora prije rata, da mi ozida kamin od kamena u kuci, u cijeloj ga Tuzli nisam mogao nacinosara wrote:Logicno, na 300 miliona ima i pametnih glava... Prosjek je, docim, tuga i zalost... Govorim o opstem obrazovanju... Ali i dalje stancaju lobotomizirane robote prve klase... Tzv. specijalizovane nadljude koji misle da je Evropa na marsu...detroit-mercy wrote: Strucnjak za sve od ekonomije preko politike do skolstva a nigdje nije mako u zivotu. Ti se to skolovao u USA ili skolujes djecu u USA pa znas kako to fercera. Btw, samnom je islo raje u skolu koja nije znala nabrojat 6 republika i dvije autonomne pkrajine u SFRJ. Ja stvarno ne mogu da razumije kako je nesposobno skolstvo sposobno da da toliko naucnika, naucnih radova, patenata, pronalazaka I cega sve jos ne; a glavni domet uberskolstva je bilo krojenje gaca I carapa. De malo stavi se u relnije okvire.
![]()
Glede americke industrije... Jedino sto se krece je industrija zabave i trgovina brojevima (rekao bih novcem, ali dolar to nije)... Poceli su padat i na visokoj tehnologiji i to opasno, posebno u oblasti automatizacije i robotizacije... Svemirska istrazivanja su na nivou otprije IIWW, medicina grca u dugovima, humanisticke znanosti stagniraju brat bratu 30 godina... Prodavanje muda pod bubrege fercera, ali samo kod kuce... Dobro tlo za ublehe, sta li...
- Putnik ali stvarno
#1233 Re: USA fan page
[quote="detroit-mercyJako malo znanja ali zato puno predrasuda. Naravno, ne prave nista zive od have, mislim te gluposti kako nista ne prave a zive od necega prolaze samo jos kod vrhunskih znalaca svjetske ekonomije.
.
Pogledaj malo oko sebe, sta koristis, jedes,pijes, peres kosu, kako se trnsportujes, komuniciras, gledas na tv-u, cime ti se igraju djeca ( pored toga ne gledaj samo sebe kao jedinku nego globalno), sve to sto koristis kako je napravljeno od procesa do tehnologije I sl, pa ces onda mozda I skontati kako ne prave nista. Ovako samo se svrstavas u plejadu neozbiljnih sagovornika, koje bole druge rane.[/quote]
Svaka tebi cast i za hrastov kao i za tresnjev parket ali reci lepo
to imas ti Bosanac, i po koji drugi jugovic koji zna sta je to, voli to i uradio je to sam.
Braca americani trljaju itison samo tako, ubise se od usisavanja - nemoj da se lozimo bze
Gledam svuda u ex yu tramvaj, trolejbus, autobus, reci mi Lolo detroitska koji tramvaj, trolejbus, autobus ili ikakav public transport koriste ameri ?
Osim Metroa u vecim gradovima, sve je privatni auto, jeftina je corba, a ljudi gaje individualizam u svemu, pa i u tome. Tuga.
Nemoj o hrani molim te, ti stvarno teze crvenis ? De reci imal u Detroitu kakva nasa radnja ili trcis do Arapa
Od kukurznog sirupa u svacemu izvitoperise se radnici covece. Tuzno ih je gledati onako gojazne, invalidne.
Pod pretpostavkom da nisi 1% vec ides u 99% jedino sto ima nasa emigracija je svakog prvog drug moj. I to cini da halucinirate o mnogo cemu, cega
zaista nema u SAD.
Jedete splacine, socijale ima pri crkvama iskljucivo, radite bez godisnjeg, nemate zdravstveno u vecini drzava.
Muzika je sjajna, priroda, sirina, putevi, trgovina izuzetni.
Opusteno bez napuhavanja i pali iz Detroita cim prije
Lucifere, hodaj, odi malo vidi i wake up Buddy, mnogi se iznenade kad odu i ukapiraju.
Pogledaj malo oko sebe, sta koristis, jedes,pijes, peres kosu, kako se trnsportujes, komuniciras, gledas na tv-u, cime ti se igraju djeca ( pored toga ne gledaj samo sebe kao jedinku nego globalno), sve to sto koristis kako je napravljeno od procesa do tehnologije I sl, pa ces onda mozda I skontati kako ne prave nista. Ovako samo se svrstavas u plejadu neozbiljnih sagovornika, koje bole druge rane.[/quote]
Svaka tebi cast i za hrastov kao i za tresnjev parket ali reci lepo
to imas ti Bosanac, i po koji drugi jugovic koji zna sta je to, voli to i uradio je to sam.
Braca americani trljaju itison samo tako, ubise se od usisavanja - nemoj da se lozimo bze
Gledam svuda u ex yu tramvaj, trolejbus, autobus, reci mi Lolo detroitska koji tramvaj, trolejbus, autobus ili ikakav public transport koriste ameri ?
Osim Metroa u vecim gradovima, sve je privatni auto, jeftina je corba, a ljudi gaje individualizam u svemu, pa i u tome. Tuga.
Nemoj o hrani molim te, ti stvarno teze crvenis ? De reci imal u Detroitu kakva nasa radnja ili trcis do Arapa
Od kukurznog sirupa u svacemu izvitoperise se radnici covece. Tuzno ih je gledati onako gojazne, invalidne.
Pod pretpostavkom da nisi 1% vec ides u 99% jedino sto ima nasa emigracija je svakog prvog drug moj. I to cini da halucinirate o mnogo cemu, cega
zaista nema u SAD.
Jedete splacine, socijale ima pri crkvama iskljucivo, radite bez godisnjeg, nemate zdravstveno u vecini drzava.
Lucifere, hodaj, odi malo vidi i wake up Buddy, mnogi se iznenade kad odu i ukapiraju.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1234 Re: USA fan page
propa Hamerika

auuuhhhh sunce ti lebovo šHo je Husaga probeHaro
...vidi se da radi ko Crn...
a ne onaj kremaljki Kepec...maneken 

auuuhhhh sunce ti lebovo šHo je Husaga probeHaro
- Altair_SA
#1235 Re: USA fan page
I ja oplakah jaraneL u c i f e r wrote:cuj industrija = 0
Pa svakakvih polupismenih likova se dohvati i ove tastature
-
L u c i f e r
#1236 Re: USA fan page
i to kae idi vidi...Altair_SA wrote:I ja oplakah jaraneL u c i f e r wrote:cuj industrija = 0![]()
![]()
![]()
Pa svakakvih polupismenih likova se dohvati i ove tastature. Cuj americka industrija = 0
tacno me stid njihove bruke
- escobar__
#1237 Re: USA fan page
Ja bolan, tačno ne možeš povjerovat kakvih sve gluposti neće napisat. Koma.L u c i f e r wrote:cuj industrija = 0
-
L u c i f e r
#1238 Re: USA fan page
pici wrote:propa Hamerika![]()
auuuhhhh sunce ti lebovo šHo je Husaga probeHaro...vidi se da radi ko Crn...
a ne onaj kremaljki Kepec...maneken
- JohnnyS
#1239 Re: USA fan page
Nego šta mislite da organiziramo kakvu akciju da pošaljemo humanitarnu pomoć u tu deindustrijaliziranu zemlju?
- Fantassin
#1240 Re: USA fan page
Jes da je korporacija Apple ekonomski jaca od Saudijske Arabije... ali necemo o tomeJohnnyS wrote:Nego šta mislite da organiziramo kakvu akciju da pošaljemo humanitarnu pomoć u tu deindustrijaliziranu zemlju?
-
L u c i f e r
-
daddy-kool
#1242 Re: USA fan page
Ovo je mit i neistina, prosječni amerikanac je bolje obrazovan od prosječnog bosanca ili hercegovca (ili ostalih ex yu-ovaca). Od našeg obrazovnog sistema su vrijedile samo gimnazije koje smo preuzeli od Austrije (ili je ipak Njemačka?). Za visoko obrazovanje dovoljno je pogledati kako rangiraju univeziteti iz bivše Jugoslavije, ovdje najbolji su ispod svakog prosjeka u poređenju sa ovim u USA.nosara wrote: Logicno, na 300 miliona ima i pametnih glava... Prosjek je, docim, tuga i zalost... Govorim o opstem obrazovanju... Ali i dalje stancaju lobotomizirane robote prve klase... Tzv. specijalizovane nadljude koji "misle" da je Evropa na marsu...
- escobar__
#1243 Re: USA fan page
Da ne pričamo o tom kako je maloumno da neko iz Bosne ocjenjuje američki obrazovni sistem... Mislim niđe veze.daddy-kool wrote:Ovo je mit i neistina, prosječni amerikanac je bolje obrazovan od prosječnog bosanca ili hercegovca (ili ostalih ex yu-ovaca). Od našeg obrazovnog sistema su vrijedile samo gimnazije koje smo preuzeli od Austrije (ili je ipak Njemačka?). Za visoko obrazovanje dovoljno je pogledati kako rangiraju univeziteti iz bivše Jugoslavije, ovdje najbolji su ispod svakog prosjeka u poređenju sa ovim u USA.nosara wrote: Logicno, na 300 miliona ima i pametnih glava... Prosjek je, docim, tuga i zalost... Govorim o opstem obrazovanju... Ali i dalje stancaju lobotomizirane robote prve klase... Tzv. specijalizovane nadljude koji "misle" da je Evropa na marsu...
-
L u c i f e r
#1244 Re: USA fan page
vidila zaba da se konj potkiva
pa i ona digla nogu
pa i ona digla nogu
-
daddy-kool
#1245 Re: USA fan page
U USA je ekstra hrana - kvalitetna, raznovrsna, jeftina, pristupačna!? Takođe, postoji godišnji odmor i njegova dužina ovisi o firmi, kao i zdravstveno osiguranje i najkvalitetnija zdravstvena njega u svakoj državi.Putnik ali stvarno wrote:
- JohnnyS
#1246 Re: USA fan page
ja ne znam koji se ku*ac uopće pravdate ovim slobodofobima i neprijateljima napretka...
- Fantassin
#1247 Re: USA fan page
1 United States 16,768,100
2 China 9,181,204
3 Japan 4,898,532
4 Germany 3,730,261
5 France 2,806,432
6 United Kingdom 2,678,455
7 Brazil 2,243,854
8 Italy 2,149,485
9 Russia 2,096,774
10 India 1,937,797
Nominalni gdp
2 China 9,181,204
3 Japan 4,898,532
4 Germany 3,730,261
5 France 2,806,432
6 United Kingdom 2,678,455
7 Brazil 2,243,854
8 Italy 2,149,485
9 Russia 2,096,774
10 India 1,937,797
Nominalni gdp
- nosara
-
detroit-mercy
#1250 Re: USA fan page
Svaka tebi cast i za hrastov kao i za tresnjev parket ali reci lepoPutnik ali stvarno wrote:[quote="detroit-mercyJako malo znanja ali zato puno predrasuda. Naravno, ne prave nista zive od have, mislim te gluposti kako nista ne prave a zive od necega prolaze samo jos kod vrhunskih znalaca svjetske ekonomije.
Btw, parket mi je u gajbi na oba sprata, od hrasta do tresnje.
Pogledaj malo oko sebe, sta koristis, jedes,pijes, peres kosu, kako se trnsportujes, komuniciras, gledas na tv-u, cime ti se igraju djeca ( pored toga ne gledaj samo sebe kao jedinku nego globalno), sve to sto koristis kako je napravljeno od procesa do tehnologije I sl, pa ces onda mozda I skontati kako ne prave nista. Ovako samo se svrstavas u plejadu neozbiljnih sagovornika, koje bole druge rane.
zaista nema u SAD.
Lucifere, hodaj, odi malo vidi i wake up Buddy, mnogi se iznenade kad odu i ukapiraju.[/quote]
Nekada je covjek sa ovakvim pacijentima morao voditi beskrajne argumentacije, danas zahvljujuci dvojici studenata postdiplomaca koji osnovase jednu od najvrijednijih kompanija u svijetu (Google) dovoljno je malo surfati po netu I doci npr. do stranice Nacinalne Asocijacije proizvodjaca Parketa i pogledati malo brojeve po godinama