Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post Reply
Helena2014

#1226 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Helena2014 »

Nakon džume

Izetbegović: Većina lidera spremna prihvatiti principe
Stvari idu dobro. Lideri su preuzeli usmenu obavezu da se na liniji prijedloga Evropske unije (EU) napravi agenda koja će BiH da izvuče iz zastoja koji traje već nekoliko godina, kazao je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, koji je izašao ranije sa sastanka.

"Ja sam nešto ranije napustio, ali je već većina partijskih lidera govorila i otprilike svi kažu isto. Dakle, spremni su da prihvate principe, ali pomalo se i posipaju pepelom. Mislim da mi imamo jedan momentum iza oktobarskih izbora i da će ovaj put stvari ići bolje", pojasnio je Izetbegović.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o tome ko se to posipao pepelom, Izetbegović je kazao da su Milorad Dodik i Zlatko Lagumdžija kazali da su se i ranije potpisivali slični sporazumi, ali da nije došlo do implementacije.

"Milorad Dodik je iznio zanimljivu tezu koja je i zabavila sve prisutne. Kazao je da je kočničar procesa u BiH bila Stranka demokratske akcije. Nešto orginalno što do sada nismo čuli", kazao je Izetbegović.

Izetbegović je naglasio da je odbacio tvrdnju koju je tokom sastanka iznio lider SNSD-a, koji je rekao da je SDA bila glavni kočničar reformi u BiH u proteklom periodu.Zamjenik predsjednika SDA je dodao da se ova stranka sve vrijeme zalagala za "Prudski sporazum" i "Aprilski paket", kao i donošenje niza zakona u parlamentu BiH, te da se "dobro zna ko je te zakone rušio u parlamentu".

Bitno je da su Dodik i Čović usmeno obećali jer PRUŽENA RUKA I DATA RIJEČ VRIJEDI VIŠE OD BILO KAKVOG SPORAZUMA :bih:
Last edited by Helena2014 on 05/12/2014 13:56, edited 1 time in total.
Helena2014

#1227 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Helena2014 »

Streptokok wrote:
je, samo što on nije u prilici da se inati evropskoj uniji od kojih zavisimo i očekujemo milostinju. ionako je islamofobija podivljala u evropi. ovo je materijal za naše neprijatelje. vjera i država se moraju razdvojiti.

Kažem,možda je to i htio poručiti svojim odlaskom, da su trebali misliti na to prilikom zakazivanja sastanka, jer Bošnjaci u BiH postoje i treba ih ispoštovati, nema se tu šta folirati i prikrivati, ali ne znam, samo pretpostavljam
pumica

#1228 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by pumica »

Helena2014 wrote:
SaraFina wrote:
Trebao je to vrijeme sastanka pomjeriti, ako već ne izostaje s dzume.

Samo je dao Laktašenku priliku.

Možda je to i htio poručiti svojim odlaskom, ne znam, da su trebali misliti na to prilikom zakazivanja sastanka
:thumbup:
Jesu o tome trebali misliti.
Na dzumu se mora. Neka je izasao.
Helena2014

#1229 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Helena2014 »

pumica wrote:
Helena2014 wrote:

Možda je to i htio poručiti svojim odlaskom, ne znam, da su trebali misliti na to prilikom zakazivanja sastanka

Hajde, nema veze, ostao je Radončić i Lagumdžija pa će mu prepričati :D
pumica

#1230 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by pumica »

Helena2014 wrote:
pumica wrote:
Helena2014 wrote:

Hajde, nema veze, ostao je Radončić i Lagumdžija pa će mu prepričati :D
Ma sta ti je...kad su vidjeli da Baki izlazi, misli su im odlutale :hmpf: :hmpf: ...nemaju pojma sta je poslije bilo.
Helena2014

#1231 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Helena2014 »

Helena2014 wrote:Nakon džume

Stvari idu dobro. Lideri su preuzeli usmenu obavezu da se na liniji prijedloga Evropske unije (EU) napravi agenda koja će BiH da izvuče iz zastoja koji traje već nekoliko godina, kazao je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, koji je izašao ranije sa sastanka.

"Ja sam nešto ranije napustio, ali je već većina partijskih lidera govorila i otprilike svi kažu isto. Dakle, spremni su da prihvate principe, ali pomalo se i posipaju pepelom. Mislim da mi imamo jedan momentum iza oktobarskih izbora i da će ovaj put stvari ići bolje", pojasnio je Izetbegović.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o tome ko se to posipao pepelom, Izetbegović je kazao da su Milorad Dodik i Zlatko Lagumdžija kazali da su se i ranije potpisivali slični sporazumi, ali da nije došlo do implementacije.

"Milorad Dodik je iznio zanimljivu tezu koja je i zabavila sve prisutne. Kazao je da je kočničar procesa u BiH bila Stranka demokratske akcije. Nešto orginalno što do sada nismo čuli", kazao je Izetbegović.

Izetbegović je naglasio da je odbacio tvrdnju koju je tokom sastanka iznio lider SNSD-a, koji je rekao da je SDA bila glavni kočničar reformi u BiH u proteklom periodu.Zamjenik predsjednika SDA je dodao da se ova stranka sve vrijeme zalagala za "Prudski sporazum" i "Aprilski paket", kao i donošenje niza zakona u parlamentu BiH, te da se "dobro zna ko je te zakone rušio u parlamentu".

Bitno je da su Dodik i Čović usmeno obećali jer PRUŽENA RUKA I DATA RIJEČ VRIJEDI VIŠE OD BILO KAKVOG SPORAZUMA :bih:

Image
Image
Novak20

#1232 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Novak20 »

Ja Bakirovog blama. Je.eš sastanak, goste, državu, EU, pomoć nezaposlenom i gladnom narodu. On pun k'o brod išeta na džumu da pokaže svima da njega prvog ne interesuje EU i problemi njegovih građana. Papanluk ili namjera da pokaže da mu nije do EU, nebitno.

Čović je za njega evropljanin ne samo po putovnici koju ima pa pljujte po njemu koliko hoćete.
dpjokala26

#1233 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by dpjokala26 »

doktor78 wrote:Koliko god ga ne volio, mislim da je Guardian ovaj put u pravu. Ne moze ti dzuma biti izgovor da prekidas sastanak. Sta bi bilo da ljekari, vozaci vozila javnog prevoza, radnici na salterima, nastavnici ... prekidaju sve poslove i idu na dzumu?
zamisli operacionu salu, pacijent razbaskaren na stolu a doca klanja. :lol:
dpjokala26

#1234 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by dpjokala26 »

pumica wrote:
Helena2014 wrote:
SaraFina wrote:
Trebao je to vrijeme sastanka pomjeriti, ako već ne izostaje s dzume.

Samo je dao Laktašenku priliku.

meni rekose da se mora samo umrijeti. :roll:
spreca

#1235 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by spreca »

Helena2014 wrote:
Helena2014 wrote:Nakon džume

Image
Image
Nije mu lako u Teheranu :lol:
spreca

#1236 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by spreca »

Nije trebao napustati sastanak.....zbog jedne dzume nece u dzehenem.........ali nek dodig vidi kako je kad se jebe u zdrav mozak...........8godina sere i sad kad mu je dupe doslo do duvara on bi da se dogovara i pred EU pokaze kao da je on za saradnju........a kad odu jebace majku svima a i covicu i to s pravom.....njega samo lopata moze izmjeniti
pumica

#1237 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by pumica »

dpjokala26 wrote:
pumica wrote:
Helena2014 wrote:

meni rekose da se mora samo umrijeti. :roll:
Ma ti ne moras nista. A ni ti sto ti rekose.
Helena2014

#1238 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Helena2014 »

Čović: Da bi zaživjelo sve o čemu smo razgovarali, potrebno je to sve staviti na dnevni red

Istakao je da su svi okupljeni lideri vrlo jasno istakli da žele svoje mjesto na putu ka EU dodajući da je to neupitno.

– Potrebno je da napravimo izjavu do kraja godine koja će proći parlamentarnu proceduru, nakon čega bi se sve promatralo s više optimizma – naglasio je.

Smatra da nema velikih razlika u načelima političkih lidera, ali da će razlike biti vidljive nakon što se dođe do suštinskih pitanja koja su politički lideri davali kao odgovore u predizbornoj kampanji.

– Da bi zaživjelo sve ovo o čemu smo razgovarali, potrebno je to sve staviti na dnevni red, a to su izborni zakoni, presude domaćih i stranih sudova i mnoga druga pitanja – poručio je.

Također je naglasio da je optimističan te da je vrijeme da se lideri počnu baviti realnim životom u BiH, dodajući da je potrebno napraviti i nužnu reorganizaciju, odnosno izbjeći zamke izbornog zakona u BiH.

– To su aktivnosti koje će uslijediti nakon nekog vremena. U ovoj fazi smo kazali da trebamo ubrzano uspostaviti vlast i pokrenuti sve procese u BiH, a vidjet ćemo koliko ima realnosti u mom optimizmuzaključio je.
Osjeti li se doza nevjerice u njegovom glasu? :roll:
Helena2014

#1239 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Helena2014 »

Milanović sve obišao, samo Kiseljak zaobišao

Image

Ovih dana u dvodnevnom posjetu BiH, najsadržajnijem dosada, boravio je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović. Sarajevo, Vareš, Kreševo, Žepče, Vitez, Nova Bila, Jajce mjesta su koje je Milanović posjetio. Kroz Kiseljak je na putu od Kreševa prema Žepču hrvatski premijer prošao, ali u Kiseljak ni on nije došao. Nije Zoran Milanović zaobilaženjem Kiseljaka napravio nikakav presedan. Upravo suprotno! Naime, Kiseljak još od prvog hrvatskog predsjednika pokojnog dr. Franje Tuđmana najviši dužnosnici RH sustavno zaobilaze.

Milanović se za posjeta Stupu i Varešu uvjerio kako Hrvata u ovim mjestima više gotovo ni nema ili izuzetno teško žive. Da je došao u Kiseljak uvjerio bi se da Hrvati Vareša koji su u ratu utočište našli upravo u Kiseljaku danas žive puno bolje. Zatekao bi i brojne Hrvate sa Stupa koji danas također žive u Kiseljaku. Nakon Stupa, Kiseljak je postao prva općina s hrvatskom većinom najbliža Sarajevu. Sve bi to doznao Milanović da je došao u Kiseljak, ali nije. Vjerujem da Milanović itekako dobro zna da je Vlada RH pomogla i brojne projekte na području Kiseljaka, kao što vrlo dobro zna da je "Sarajevski kiseljak" već godinama dio hrvatskog koncerna "Agrokor", te da je godinama spominjan kao najsvjetliji primjer privatizacije u BiH. Povoda za posjet Kiseljaku dakle, bilo je. Ali Milanović u Kiseljak ne dođe!

I na kraju, kojeg li apsurda. Iako Kiseljak nema još uvijek toliko potrebnu zaobilaznicu, najviši dužnosnici RH godinama ga vrlo uspješno zaobilaze!
Hafis

#1240 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Hafis »

Svejedno, u dva dana je obišao više mjesta u kojima žive Hrvati nego bivši član predsjedništva iz (voznog) reda Hrvata u osam godina predsjednikovanja.
A Kiseljak baš i ne spada u skupinu onih mjesta u kojima treba poručiti tamošnjim Hrvatima da ''nisu zaboravljeni''.
SaraFina

#1241 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by SaraFina »

Helena2014 wrote:
Čović: Da bi zaživjelo sve o čemu smo razgovarali, potrebno je to sve staviti na dnevni red

Istakao je da su svi okupljeni lideri vrlo jasno istakli da žele svoje mjesto na putu ka EU dodajući da je to neupitno.

– Potrebno je da napravimo izjavu do kraja godine koja će proći parlamentarnu proceduru, nakon čega bi se sve promatralo s više optimizma – naglasio je.

Smatra da nema velikih razlika u načelima političkih lidera, ali da će razlike biti vidljive nakon što se dođe do suštinskih pitanja koja su politički lideri davali kao odgovore u predizbornoj kampanji.

– Da bi zaživjelo sve ovo o čemu smo razgovarali, potrebno je to sve staviti na dnevni red, a to su izborni zakoni, presude domaćih i stranih sudova i mnoga druga pitanja – poručio je.

Također je naglasio da je optimističan te da je vrijeme da se lideri počnu baviti realnim životom u BiH, dodajući da je potrebno napraviti i nužnu reorganizaciju, odnosno izbjeći zamke izbornog zakona u BiH.

– To su aktivnosti koje će uslijediti nakon nekog vremena. U ovoj fazi smo kazali da trebamo ubrzano uspostaviti vlast i pokrenuti sve procese u BiH, a vidjet ćemo koliko ima realnosti u mom optimizmuzaključio je.
Osjeti li se doza nevjerice u njegovom glasu? :roll:

Gdje neće ???

Mora pustiti ruku lokalnog kabadahije iz Laktaša ili otići u opoziciju :D
Streptokok

#1242 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Streptokok »

t
Last edited by Streptokok on 04/02/2015 18:57, edited 1 time in total.
Streptokok

#1243 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Streptokok »

[
spreca

#1244 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by spreca »

Streptokok wrote:to dođe nešto ko razvod braka. Možda vrhovniku zatreba i psihološka podrška jer je očigledno da je u ovom braku on nježnija polovina.
bogami ako pogledas Bajinu facu primjetices da je on izgleda ostavljena mlada :lol:
Streptokok

#1245 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Streptokok »

š
sanjin_1

#1246 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by sanjin_1 »

šta će reći ? koliku političku viziju može posjedovati uskogrudi šovinistički seronja koji ovdje godinama dipla o "utakmicama na tuđem terenu", "pritisku" "potpori" "trećem samo što nije" "priča se" itd..itd..i na kraju noga u dupe. :izet:

Tupavi avlijaneri nikada neće biti u stanju da savladaju najosnovnije principe pluralistike a uredno će ovdje godinama cmizdrit o "ugroženosti" jer se ne dozvoljava šačici nepismenih škutora da implementuju svoje naci zamisli ?

I tako uz cmizdrenje još koju godinu...dok ih HDZ-ova politika u potpunosti ne protjera iz BiH a ono će i dalje šmrcat o "zlim balijama".. :-)
Streptokok

#1247 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Streptokok »

[q
Last edited by Streptokok on 04/02/2015 18:56, edited 1 time in total.
BHCluster

#1248 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by BHCluster »

Hafis wrote:Svejedno, u dva dana je obišao više mjesta u kojima žive Hrvati nego bivši član predsjedništva iz (voznog) reda Hrvata u osam godina predsjednikovanja.
A Kiseljak baš i ne spada u skupinu onih mjesta u kojima treba poručiti tamošnjim Hrvatima da ''nisu zaboravljeni''.
Vidim kolega @pici je zauzet pa reda radi...
Image
Streptokok

#1249 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Streptokok »

.
Last edited by Streptokok on 04/02/2015 18:56, edited 1 time in total.
jao_situacije

#1250 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by jao_situacije »

I tako ispade Bake kočničar zbog 35 minuta džume wow. :shock: Nego protokol za ovakve susrete, koji se naravno izučava i nauči nakon nekog vremena, nalaže da se misli o svemu. Inače to nije nepoznanica za EU predstavnike jedino za ove papke kod nas jeste. Ako primjera radi na sastanku imaš jevreje normalno je da ćeš im na večeri/ručku/doručku košer hranu iznijeti, može se bezbroj primjera navesti ovakvih.. i postoje ljudi kojima je to osnovno zanimanje da prave protokol za ovakve prilike. Zašto džuma koja je sedmična molitva muslimana nije uvrštena u raspored, a za ostale npr. neka pauza/odmor u isto vrijeme to vjerovatno nećemo saznati. Ali da je neko o tome trebao misliti trebao je, to je propust organizatora sastanka. Ja sam siguran da bi i stožernik i međed iz šumske otišli pravac crkva na misu da je sastanak u nedjelju ujutro.
Post Reply