Jemen

Post Reply
Klavikula

#1226 Re: Jemen

Post by Klavikula »

mozes misliti, ljudi ginu u ratu.

btw. Pakistanci kazu da ce poslati trupe u Saudiju s ciljem njene zastite, ali da nece ulaziti u Jemen. za sad je tako, ali mislim da se ovdje situacija mijenja iz sata u sat.
insomnia78

#1227 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

Ma ja, ljudi ginu
Jebat ih svakako su prljave siije
Fuj rezona
Ludzak

#1228 Re: Jemen

Post by Ludzak »

Eto zašto ja prezirem vjere.
'Eno onaj je Šija. Fuujj, to nisu muslimani, to su ćafiri', 'Eno onaj je Sunija, on je sigurno terorist', 'Eno onaj je ortodoksna svinja, njegova vjera nije prava i prljava je.'
Vjere ništa dobro ne donose. Ljudi prvo trebaju shvatiti da se ne živi od religije. Da je to privatna stvar. To treba narod prvo da skonta, pa onda kriviti Zapad i Ameriku.
insomnia78

#1229 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

Nemoj tako, islam je ipak vjera mira :lol:
Vidis da su to sve zakuhali zidovi i krscani
Da se ovo desava u Palestini, ne bi ociju mog'o otvoriti od smaranja o cionistickim zlocinima
Ovako, jbg rat je, ljudi ginu...
Usput i Hamas i Abbas su podrzali arapsku koaliciju i intervenciju u Jemenu :-)
Ludzak

#1230 Re: Jemen

Post by Ludzak »

Bilo kakva da je vjera u pitanju. Ni muslimani nisu nevini i oni imaju ubijstava na račun boga koliko hoćeš. To su gluposti. Dok ljudi ne počnu cijeniti ljude po njegovoj duši, a ne po vjeri, svijet će u propast ići. Vjera nikad, ama baš nikada ne može ići prije ljudske duše.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1231 Re: Jemen

Post by Truba »

sinoc citam nes o jemenu i vidim da se oman drzi po strani kad oni imaju neke ibadije

jbt ko su sad pa oni...jedno pola sata sam studirao o ibadijama pa o pravednim kalifama pa o tome ko koga priznaje i ne priznaje ovo ono

onaj osjecaj kad nista ne kontas :?

uglavnom na strani sam mirotvoraca koliko sam skontao ibadije su ti trenutno valjda ce pokusati nesto aktivnije da zaustave sranje
vidim i arapska liga stvara zajednicku vojsku
pored placenickog natoa bice jos jedna call skupina s najboljim oruzjem
superiska
breuer

#1232 Re: Jemen

Post by breuer »

Ludzak wrote:Bilo kakva da je vjera u pitanju. Ni muslimani nisu nevini i oni imaju ubijstava na račun boga koliko hoćeš. To su gluposti. Dok ljudi ne počnu cijeniti ljude po njegovoj duši, a ne po vjeri, svijet će u propast ići. Vjera nikad, ama baš nikada ne može ići prije ljudske duše.
Dobro rečeno :thumbup:
Opetja033

#1233 Re: Jemen

Post by Opetja033 »

Black swan wrote:sinoc citam nes o jemenu i vidim da se oman drzi po strani kad oni imaju neke ibadije

jbt ko su sad pa oni...jedno pola sata sam studirao o ibadijama pa o pravednim kalifama pa o tome ko koga priznaje i ne priznaje ovo ono

onaj osjecaj kad nista ne kontas :?

uglavnom na strani sam mirotvoraca koliko sam skontao ibadije su ti trenutno valjda ce pokusati nesto aktivnije da zaustave sranje
vidim i arapska liga stvara zajednicku vojsku
pored placenickog natoa bice jos jedna call skupina s najboljim oruzjem
superiska
Ibadije su u principu najstariji islamski pravac. Pod "najstariji pravac" mislim na kanoniziranje akaidskog (teoloskog) i fikshkog (pravnog) pravca. Nisu ni sunniti ni siiti vec su modernizirane i evoluirane haridzije. Priznaju sviju i svakoga i svi njih priznaju takodje :mrgreen: . Obzirom na njihove zacetke vrhunac historijske ironije je da su danas zaista glavni mirotvorci. Mada to nema veze sa samim ibadijskim ucenjem ili ibadijama vec sa Omanom kao drzavom u kojoj su vecina.
Nije Oman uticajan da moze nametnuti bilo kakvo rijesenje, vise sluze kao medijatori za sve sukobe. Recimo bili su medijatori izmedju SAD i Irana, izmedju Katara i S. Arabije/UAE, itd.
Klavikula

#1234 Re: Jemen

Post by Klavikula »

insomnia78 wrote:Ma ja, ljudi ginu
Fuj rezona
po cemu si tacno zakljucio da mi je takav rezon?
insomnia78

#1235 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

Klavikula wrote:
insomnia78 wrote:Ma ja, ljudi ginu
Fuj rezona
po cemu si tacno zakljucio da mi je takav rezon?
Nisam mislio cisto na tebe, doduse tebe sam citir'o
Challenger__

#1236 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

asurbanipal wrote:
Challenger__ wrote:Iran ih podržava ali nema kapacitet za ovo. Bez Saleha i njegove kadrovske infrastrukture bi bili stihija. Pitanje je: ko je još u igri?
Sisi ?
Ne znam. Ima i takvih intepretacija. Uvjeren sam da se Huti i Saleh ne oslanjaju samo na Iran.
Sanjarko

#1237 Re: Jemen

Post by Sanjarko »

Postby Ludzak » 01/04/2015 14:23
Eto zašto ja prezirem vjere.
'Eno onaj je Šija. Fuujj, to nisu muslimani, to su ćafiri', 'Eno onaj je Sunija, on je sigurno terorist', 'Eno onaj je ortodoksna svinja, njegova vjera nije prava i prljava je.'
Vjere ništa dobro ne donose. Ljudi prvo trebaju shvatiti da se ne živi od religije. Da je to privatna stvar. To treba narod prvo da skonta, pa onda kriviti Zapad i Ameriku.
insomnia78 wrote:Nemoj tako, islam je ipak vjera mira :lol:
Vidis da su to sve zakuhali zidovi i krscani
Da se ovo desava u Palestini, ne bi ociju mog'o otvoriti od smaranja o cionistickim zlocinima
Ovako, jbg rat je, ljudi ginu...
Usput i Hamas i Abbas su podrzali arapsku koaliciju i intervenciju u Jemenu :-)
Vi ljudi brkate dva razlicita pojma Religiju i Vjeru. Ta dva pojma nisu ista.
Drugo svakoga ko ide u Crkve,Dzamije itd. automatski smatrate vjernicima iako znate i receno je da medzu vjernicima ima laznih vjernika, licemjera, hipokrita koji samo glume da su vjernici. Trece sudite Religiji po onome sto pripadnici te Religije cine.
To bi bilo isto kada bi sudili komunistima i ateistima po onome sto su Staljin i companija cinili.
Valjda znate da medzu vjernicima ima i laznih vjernika,grijesnika,zlih ljudi koji tvrde da su vjernici a nisu,npr. Karadzic,Mladic,Izetbegovici,Tudzmani itd.
Eto po vama Ateisti najbolji ljudi medzu njima nema ubica,lopova,itd. zlih i losih ljudi, samo medzu vjernicima ima takvih ljudi.
Vjernici ljudi ko svi drugi ljudi,neki dobri neki ne itd.
Samo ovi sto nisu dobri cisto sumnjam da su vjernici svi oni samo glume vjernike, lazni vjernici su, hipokriti, licemjerni.
insomnia78

#1238 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

Kakav bolan Karadzic, Mladic i sto Aliju s njima?
Vidis ti kolko su uzele maha te sektaske podjele u Islamu da i ovdje ljudi psuji mater sijama iako jednog nisu u zivotu vidjeli i da idu tamo ubijati narod i ginuti
Sanjarko

#1239 Re: Jemen

Post by Sanjarko »

insomnia78 wrote:Kakav bolan Karadzic, Mladic i sto Aliju s njima?
Vidis ti kolko su uzele maha te sektaske podjele u Islamu da i ovdje ljudi psuji mater sijama iako jednog nisu u zivotu vidjeli i da idu tamo ubijati narod i ginuti
Karadzic, Mladic i Alija primjeri laznih vjernika glumili da su vjernici a izazivali ratove,pljackali i krali,ubijali, naredzivali da se ljudi ubijaju itd.
Sve ko fol bili vjernici. Takvi su i ovi sto psuju i ubijaju druge. Sve lazni vjernik do laznog vjernika.
insomnia78

#1240 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

Vizionar 1985 wrote:
Karadzic, Mladic i Alija primjeri laznih vjernika glumili da su vjernici a izazivali ratove,pljackali i krali,ubijali, naredzivali da se ljudi ubijaju itd.
Sve ko fol bili vjernici. Takvi su i ovi sto psuju i ubijaju druge. Sve lazni vjernik do laznog vjernika.
Nije tema al Aliju nikako ne mozes staviti u isti kos sa njima dvojicom
Pusti tog cetnickog izjednacavanja krivice
Sanjarko

#1241 Re: Jemen

Post by Sanjarko »

PS. vidi post mnozina. Babo i sin skupa.
Sanjarko

#1242 Re: Jemen

Post by Sanjarko »

insomnia78 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Nije tema al Aliju nikako ne mozes staviti u isti kos sa njima dvojicom
Pa SDA i on opljackali narod od rata na ovamo. I danas mu sin i SDA pljacka narod pa Ja dobro znam sta su radili sa Humanitarnom pomoci u ratu. Prodavali cokolade u ratu kada je narod skapavao od gladi narod nije imao para da kupi te cokolade pa sve na suncu uzegle i propale. Nisu gladnom narodu i djeci htjeli cokolade podijeliti dzaba. Bog nek ih kazni na sudnjem danu. SVE odreda ko god bili i kako se god zvali.
insomnia78

#1243 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

Organizacija ACF upozorava na blisku humanitarnu katastrofu
Jemen je u kopnenoj, zracnoj i pomorskoj blokadi a zemlja je koja uvozi 90% roba siroke potrosnje ukljucujuci i hranu
jastuk1

#1244 Re: Jemen

Post by jastuk1 »

Vizionar 1985 wrote:
insomnia78 wrote: Nije tema al Aliju nikako ne mozes staviti u isti kos sa njima dvojicom
Pa SDA i on opljackali narod od rata na ovamo. I danas mu sin i SDA pljacka narod pa Ja dobro znam sta su radili sa Humanitarnom pomoci u ratu. Prodavali cokolade u ratu kada je narod skapavao od gladi narod nije imao para da kupi te cokolade pa sve na suncu uzegle i propale. Nisu gladnom narodu i djeci htjeli cokolade podijeliti dzaba. Bog nek ih kazni na sudnjem danu. SVE odreda ko god bili i kako se god zvali.
Pravo zboriš nesanico i za ovo i za komentare iznad. :thumbup:

Ionako su među najsiromašnijima na svijetu i sad još glad...

Dragi vizionar, zašto umjesto zamjenice njegov, koristiš zamjenicu "MU." KAO DA KRADU ZA NJEGA (ALIJU). :idea: :roll:

Svak za se travu pase. Il misliš, kao sljedbenici pavla, da neko hoće/treba/mora da odgovara za tuđe grijehe? (retoričko)

Alija je jedno, Bakir je drugo, SDA treće. Ne miješati! Ne relativizirati! Ne pripisivati nikome tuđe grijehe, jer ni ti, ni niko ne želi pripisivanje tuđih grijeha na sebe! Ne nepravedan biti!
Sanjarko

#1245 Re: Jemen

Post by Sanjarko »

jastuk1 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
insomnia78 wrote: Nije tema al Aliju nikako ne mozes staviti u isti kos sa njima dvojicom

Dragi vizionar, zašto umjesto zamjenice njegov, koristiš zamjenicu "MU." KAO DA KRADU ZA NJEGA (ALIJU). :idea: :roll:

Svak za se travu pase. Il misliš, kao sljedbenici pavla, da neko hoće/treba/mora da odgovara za tuđe grijehe? (retoričko)

Alija je jedno, Bakir je drugo, SDA treće. Ne miješati! Ne relativizirati! Ne pripisivati nikome tuđe grijehe, jer ni ti, ni niko ne želi pripisivanje tuđih grijeha na sebe! Ne nepravedan biti!
Pa sin Bakir na celu SDA, eto SDA krade Bakir ne krade. SDA u ratu krala a eto Alija ko noj glavu u pijesak tada zabio i nista o kradzama nije znao, eto i za El Mudzahid odred nije znao. Nepravedan ne zelim biti Ja im ne sudim nije to u mojoj moci, a ni Ja nisam savrsen al toliko smece ljudsko ko oni nisam. U Jemenu ce se isto desiti ko nama Narod zavadzen ratuje i gladuje dok Elite Profitiraju i sve imucnije postaju.
Sanjarko

#1246 Re: Jemen

Post by Sanjarko »

jastuk1 wrote:
Vizionar 1985 wrote:

Koristim mu jer mu Sin Bakir i dalje za njegove potomke i njegovu familiju krade.
Nisam mislio da za Aliju krade nego za Alijinu Porodicu i potomke.
Sanjarko

#1247 Re: Jemen

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
jastuk1 wrote:
Vizionar 1985 wrote: Pa SDA i on opljackali narod od rata na ovamo. I danas mu sin i SDA pljacka narod pa Ja dobro znam sta su radili sa Humanitarnom pomoci u ratu. Prodavali cokolade u ratu kada je narod skapavao od gladi narod nije imao para da kupi te cokolade pa sve na suncu uzegle i propale. Nisu gladnom narodu i djeci htjeli cokolade podijeliti dzaba. Bog nek ih kazni na sudnjem danu. SVE odreda ko god bili i kako se god zvali.

Koristim mu jer mu Sin Bakir i dalje za njegove potomke i njegovu familiju krade.
Nisam mislio da za Aliju krade nego za Alijinu Porodicu i potomke.
Mu lapsus greska.
jastuk1

#1248 Re: Jemen

Post by jastuk1 »

Vizionar 1985 wrote: Mu lapsus greska.
Ok slažem se ja s tobom - samo kažem da nije fer nekome pripisivati tuđe grijehe.

"Frustriran" sam i ja ništa manje nego ti, kad vidim sav ovaj nerad, korumpiranost... Ali ima ona izreka da je vlast samo refleksija naroda onakvog kakav u suštini jeste. :shrug: Zato svi i bježe glavom bez obzira...
Sanjarko

#1249 Re: Jemen

Post by Sanjarko »

jastuk1 wrote:
Vizionar 1985 wrote: Mu lapsus greska.
Ok slažem se ja s tobom - samo kažem da nije fer nekome pripisivati tuđe grijehe.

"Frustriran" sam i ja ništa manje nego ti, kad vidim sav ovaj nerad, korumpiranost... Ali ima ona izreka da je vlast samo refleksija naroda onakvog kakav u suštini jeste. :shrug: Zato svi i bježe glavom bez obzira...
Ma ne pripisivam ja nikome tudze grijehe, ko zna zasto je neko cinio ili cini nesto.
Narod nije nista kriv ako vodze nevaljaju nevalja ni narod, priroda je dokaz toga.
Ako je vodza pametan, jak, itd. i narod je, ko u prirodi copor(grupa) jaka je ako je vodza te grupe jak, sposoban, itd.
Herr Flick

#1250 Re: Jemen

Post by Herr Flick »

Neama @saxxx da izvjestava o civilnim zrtvama a toliko raketa i bombi palo...Bice da saudijci imaju super precizne bombe i rakete za razliku od Assada :-) :-)
Post Reply