Prica se da nije sav svoj,na Ilidzi ga stalno vidjamgroove wrote:ko je ovaj?Kal El wrote:Ja bih ovog covjeka podalje drzao od igraca![]()
Bivsi rukometas
Da se razumijemo,samo sam cuo za to
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Prica se da nije sav svoj,na Ilidzi ga stalno vidjamgroove wrote:ko je ovaj?Kal El wrote:Ja bih ovog covjeka podalje drzao od igraca![]()
Kal El wrote:Prica se da nije sav svoj,na Ilidzi ga stalno vidjamgroove wrote:ko je ovaj?Kal El wrote:Ja bih ovog covjeka podalje drzao od igraca![]()
![]()
Bivsi rukometas
Da se razumijemo,samo sam cuo za to
pa jeste....to je ono stanje Drži vodu dok majstori odu, što opisuje neprofesionalan i neodgovoran odnos prema zadatku za koji su zaduženo....ne mogu pobjediti yebeni Kipar i nikad slabiji Vels i onda korektne izjeve pred Belgiju (šta mu drugo preostaje)...naravno da je panika sad.It_is_a_Leclerc wrote:Evo Džeko je krajnje korektnu izjavu dao.
Držimo glavu iznad vode. Panika jeste, ali nije sve izgubljeno.
može li bar slobodne i penale pucati ko u romi?Kal El wrote:Svi žele da Pjanke igra kao i Romi,ali ne MERE! Nemamo mi brze igrače kao npr Gervinho (iako je smotan) pa da mu fino uposli,jok, ovdje su dva klipana kojima moraš visoke lopte dati i Džeko koji dosta puta ne prati igru,možda bi dali gol da je Višću ubacio zadnjih 15 min. brz,tek bi ušao u igru,možda bi mu Pjanke uposlio neku finu
Za sve je Safet kriv i njegova postava..uguši haman svakog igrača..
Može. Vidio si sinoć dva slobodnjaka, prvi je prošao malo pored stative, dok je drugi bolje izveo, ali ono je bila golmanova noć.and wrote:može li bar slobodne i penale pucati ko u romi?Kal El wrote:Svi žele da Pjanke igra kao i Romi,ali ne MERE! Nemamo mi brze igrače kao npr Gervinho (iako je smotan) pa da mu fino uposli,jok, ovdje su dva klipana kojima moraš visoke lopte dati i Džeko koji dosta puta ne prati igru,možda bi dali gol da je Višću ubacio zadnjih 15 min. brz,tek bi ušao u igru,možda bi mu Pjanke uposlio neku finu
pa nek zabije nekad,nek riješi utakmicuLogovan wrote:Može. Vidio si sinoć dva slobodnjaka, prvi je prošao malo pored stative, dok je drugi bolje izveo, ali ono je bila golmanova noć.and wrote:može li bar slobodne i penale pucati ko u romi?Kal El wrote:Svi žele da Pjanke igra kao i Romi,ali ne MERE! Nemamo mi brze igrače kao npr Gervinho (iako je smotan) pa da mu fino uposli,jok, ovdje su dva klipana kojima moraš visoke lopte dati i Džeko koji dosta puta ne prati igru,možda bi dali gol da je Višću ubacio zadnjih 15 min. brz,tek bi ušao u igru,možda bi mu Pjanke uposlio neku finu
Ne lektiram nego pisem onako kako razmisljam sto naravno ovdje ne odgovara vecini. I Spaha se oprostio pa ga Susic pozva. Nek se Pjanicu oklizne sa zutim kartonima ili sa ne daj boze povredom pa ces vidjeti kako ce se ovdje na ovom istom forumu prizivati Miske pa makar I za 45 minuta.incognito071 wrote:hrasno38 wrote:Prije svega srcem I nikad u zivotu ne bi rekao da je neko bolji od nas. Imamo mi "konja" za trku sa svakom reprezentacijom na svijetu ali jos uvijek nemamo taj damar I da izadjemo na teren sa spoznajom u glavi da cemo nekoga pojesti. Jesu li belgijanci ljudi kao I mi? JESU!!! Zasto onda toliko favorizovanje kad ste I sami svjesni da nasa reprezentacija moze igrati iz krajnosti u krajnost. Jedna velika Argentina nas jeste pobjedila al nas nije ni u mislima razvalila pa zasto bi onda Belgija.incognito071 wrote:hrasno legendo kako bi ti igro s Belgijom da cujemo?
Ja sam davno napisao I dan danas stojim kod toga da mi nemamo igraca kao sto je Miske I da je trebao ostati u reprezentaciji pa makar igrao samo jedno poluvrijeme. Pjanic zapamtite nije Miske niti ce ikada biti jer je takvih igraca malo, smekera koji znaju podvaliti loptu da protivniku nije jasno kako je prosla.
Ja jesam nezadovoljan rezultatom protiv Velsa ali momci su igrali srcano, borili se, imali sanse al jebi ga golman je imao svoj dan. Masa ih je ovdje kenjalo nakon svjetskog sa teorijom "ma samo da su trcali nema veze I da su izgubili", "Dzeko samo hoda po terenu" itd itd e pa sinoc su svi trcali ko mazge ali lopta je okrugla.
I umjesto da se krive nasi najbolji igraci indijanci po obicaju opletu po Tinu I Hadzicu koji su sinoc odigrali ni gore ni bolje o ostatka ekipe, cak sta vise sasvim solidno kao I cijela ekipa. Srali se po Sunjicu a decko igra odlicno ali svi ti igraci jednostavno nisu ljubimci recimo kao SEO koji moze hladno dati autogol na SP-u ali on je I dalje bog sa tri odigrane utakmice za reprezentaciju. Ne daj boze da su sprdili autogol Hadzic ili Tin ili Sunjic...digla bi se revolucija.
Naravno ovo je samo ogledalo naseg drustva koje se prenosi I navijacku scenu. Ne valja vam nesto??? Pa mijenjaj te samo ne iza tastatura nego sa ulice. Ili cekate BHF sto je nesto najsmjesnije sto sam cuo u zivotu a lafo neki Manijaci I Horde Zla kao neke zajebane navijacke skupine ali ih kao ne interesuje reprezentacija nego samo klubovi.
To je isto kao da je svaki borac u ratu rekao da ga interesuje samo odbrana njegovog ulaza a boli ga kurac za cijelu BiH.
Medjutim ja malo drukcije gledam na nase reprezentativne nastupe sa odredjenom emocijom jer znam da nije bilo ipak uzalud ono sto sam dozivio, dao I prezivio 4 godine rata I uvijek cu bez razlike ko igra zeljeti pobjedu nase zemlje I zeljet im uspjeh jer BiH jje veca I od nas I od obojce Susica I od svih ostalih igraca a svi oni su ipak mi priredili ljetos zadovoljstvo da mogu da se kurcim I svakom kazem idem da gledam nase fudbalere na SP-u.
Svako ko misli da je jednostavno biti sportista ocito se nikad nije bavio sportom osim mozda sahom jer mahom svi ti momci ce za 10 godina biti poluinvalidi zbog bezbroj pretrpljenih udaraca I oni samo rade ono sto najbolje znaju I zaradjuju svoj hljeb.
Zato cu I protiv Belgije opet reci "Idemo momci" pa I ako izgubimo to ce uvijek biti moja reprezentacija.
Lektiras![]()
Misimovic je otisao i on se vise ne vraca, ne vidim svrhu komentara.
Drugo, shvati da je Kolasinac klasa igrac i da mu je itekako mjesto u repki. Tino i Hadzic uopste nisu. Da Safet nije selektor ne bi ni prismrdili reprezentaciji. Sinoc su njih 2 odigrali kako znaju i umiju i to je njihov plafon.
Pitao sam te s kojim bi igracima ti igrao i na koji nacin?
Najveci supak ! Ja sam najveci supak i najveci dusman ove zemlje i reprezentacije ! A bit cete i vi ako ovaj cirkusant ne ode ni nakon naseg poraza u ponedjeljakluckylaka wrote:A sad ozbiljno koji shupak od covjeka mozes biti i da u ponedeljak navijas protiv BiH reprezentacije. Jesmo li ljudi. ..kada je bilo najteze bili smo zajedno idemo i u ponedeljak pokazati da smo najbolji kada nam je najteze
Mozes ti nepriznavati ili priznavati, nebitno je, no cinjenice govore drugacije. Ovo je analiza i pisanje na nivou 10-godisnjaka, a ne covjeka koji je u zicagu strp'o 38 i kusur godina.hrasno38 wrote: Prije svega srcem I nikad u zivotu ne bi rekao da je neko bolji od nas. Imamo mi "konja" za trku sa svakom reprezentacijom na svijetu ali jos uvijek nemamo taj damar I da izadjemo na teren sa spoznajom u glavi da cemo nekoga pojesti. Jesu li belgijanci ljudi kao I mi? JESU!!! Zasto onda toliko favorizovanje kad ste I sami svjesni da nasa reprezentacija moze igrati iz krajnosti u krajnost. Jedna velika Argentina nas jeste pobjedila al nas nije ni u mislima razvalila pa zasto bi onda Belgija.
Pjanic vec sad igra u bolje klubu nego li je Misimovic u karijeri ikada zaigrao! Pokretljiviji je i vec je top nivo sa svojih 23-24 godine, dok je Misimovic procvjet'o u 28. godini. Ne racunam Misimovice period u Bayernu, jer tad nije ama bas nikakva karika bio u Mihenu. Tako da ti ta prica ne stoji. Pjanicev problem je selektor, koji ga ne zna iskoristiti, uostalom kao ni Lulica, Dzeku itd...hrasno38 wrote:Ja sam davno napisao I dan danas stojim kod toga da mi nemamo igraca kao sto je Miske I da je trebao ostati u reprezentaciji pa makar igrao samo jedno poluvrijeme. Pjanic zapamtite nije Miske niti ce ikada biti jer je takvih igraca malo, smekera koji znaju podvaliti loptu da protivniku nije jasno kako je prosla.
Ma svu tu srcanost mozemo svi redom niz vodu baciti, ako zijanimo od Belgije u ponedjeljak. Imat ces 1 jebeni bod nakon 3 odigrana kola, a moras na noge Belgiji, Izraelu.hrasno38 wrote:Ja jesam nezadovoljan rezultatom protiv Velsa ali momci su igrali srcano, borili se, imali sanse al jebi ga golman je imao svoj dan. Masa ih je ovdje kenjalo nakon svjetskog sa teorijom "ma samo da su trcali nema veze I da su izgubili", "Dzeko samo hoda po terenu" itd itd e pa sinoc su svi trcali ko mazge ali lopta je okrugla.
Da si ti ziv i zdrav, ali Mujdza je prop`o. Ubile su ga povrede, sinoc isto nervozu donosi sa onim povredama, hvala Bogu pa nije nista ozbiljno bilo. Ali lik nije vise za repke, ali boljeg nemamo zato i igra.alphonse kauders wrote:Begović - odlično branio sinoć, odbrana zadnjeg šuta Bale-a fenomenalna, na licu mu se vidjelo koliko želi pobjedu i koliko ga nervira što lopta neće u mrežu.
Mujdža - pokazao šta znači bundesligaško iskustvo. Ništa na toj desnoj strani nije moglo proći, odličan u duelu i pozicioniranju. Nažalost, bez učinka u ofanzivi (poneki izboren korner).
Šunjić - počinjem se privikavati na to da dečko zaista solidno igra u odbrani. Nije imao kiksa, držao prilično dobro odbranu. Pravi test ipak slijedi protiv Belgije, jer pitanje je kako će se nositi s Lukakuom koji je ipak jedan od boljih evropskih napadača.
Hadžić- prvo poluvrijeme malo pogubljen, onaj body check gdje je dobio žuti je izgledao amaterski, ali je ipak ispunio svrhu da zaustavi protivničkog igrača koji je već probio stranu. U nastavku ok, bez većih ispada - sve u svemu ok partija, ali mislim da mu je ovo vrh nivoa na kojem može igrati i da bi se protiv Belgije pogubio.
Lulić - opet blijeda partija Lulića kojem očigledno nikako ne godi pozicija lijevog beka. U napadu jalovi pokušaji i loši centaršutevi, u odbrani ok (Bale tu ipak nije radio šta je htio), ali ipak sa ponekim ispadom koje će jače ekipe znati kazniti. Šteta što ne može igrati više naprijed, kao npr. što je igrao protiv Francuske.
Bešić - odbrambeni učinak je bio izvanredan, ono zaustavljanje Bale-a u punom trku nevjerovatno. Momak zaista igra srcem, sa 22 godine bez ikakvog straha. Jedina mana jučer nekoliko loših dodavanja i na momente malo carinjenje lopte i usporavanje igre. Sve u svemu, vrlo dobra partija.
Medunjanin - sve to fino izgleda, momak je zaista odličan tehničar, ima precizne niske pasove, ali džaba meni nije to to. Jednostavno, teško da može napraviti neku prevagu na terenu, iako je doduše imao dva dobra ubacivanja za napadače. Imao i najveću šansu, ali je bio preblizu golmana da bi mogao izabrati kako će opucati. Na kraju utakmice totalno nestao i vjerovatno je trebao biti izmijenjen Prcićem ili nekim drugim igračem.
Pjanić - jučer je sve bilo "zamalo", 4 šuta koja su prozujala pored gola ili ih je golman odbranio, da je ijedna ušla bio bi heroj. Bez nekih lopti napadačima, tehnika je naravno besprijekorna, ali nekako i dalje čekamo da momak "eksplodira".
Sušić - na početku vrlo rastrčan i borben, prvih pola sata zaista nije loše ni igrao, a u nastavku meča imao i centaršut za našu najveću šansu. Ipak, kasnije izgubljen, lutao je po terenu bez neke prave pozicije, izgubio snagu od silne trke u prvom poluvremenu i nejasno je kako je mogao ostati u igri zadnjih 20 minuta meča (ah da, visok je, to ga spasilo, pored činjenice da mu je trener amidža). Kao i kod Hadžića, mislim da je ovo njegov nivo utakmice koji može igrati i da jednostavno tu nema kvaliteta ni potencijala za nešto više. Definitivno nezasluženo prva postava, ali na ovom nivou i protiv ovakvih protivnika to se neće primijetiti. Protiv Belgije će vjerovatno igračka limitranost doći do izražaja, ali možda će im sada dati do znanja zašto ih je odbio i pristao igrati za nas![]()
Džeko - kapiten se na početku vraćao po loptu, pokušavao učestvovati u igri, kasnije iako borben, bez nekog učinka (ne sjećam se osim šuta lijevog nogom u golmana da je išta drugo uradio). Nedostatak lopti je učinio svoje, mada mu se zaista ne može prigovoriti da nije pokuša.
Ibišević - njegov stil igre je da zavisi od centaršuteva i lopti u prostor. Pošto toga sinoć nije bilo, bio je nevidljiv i vjerovatno naš najlošiji igrač.
Hajrović - za deset minuta koliko je igrao ja nisam uspio skontati ni koju poziciju igra. Bez učinka.
Safet Sušić - nažalost ovo je sve bilo pomalo kukavički i sa planom "1 bod - elhamdulillah". Napadači su bili odsječeni, nismo imali normalna krila da raširimo igru i pokušamo sa centaršutevima, previše smo respektovali ekipu sačinjenu od prosječnih, i ispodprosječnih igrača i zadnjih 15 minuta nismo ni pokušavali da pobijedimo
Izjava na kraju utakmice kojom je dao do znanja da se "pribojava" umjesto da pokuša napasti i da trebamo "čekati narednu godinu i eventualnu pobjedu protiv Velsa", vraća mi onaj stari defetistički i gubitnički duh B.Sliškovića gdje se bod u gostima protiv bilo koje ekipe smatra uspjehom.
Dalje, on svojim igračima koje je selektirao ne vjeruje i Kvesić, Cimirot, Višća (pa čak jučer Prcić i Vršajević) and co su tu ono reda radi, tj. nemaju iole ozbiljne šanse za nastup, što se ne smije dešavati, jer ipak se radi o profesionalnim fudbalerima koji valjda mogu parirati protiv jedne od slabijih evropskih reprezentacija.
I dalje mislim da nas ovaj čovjek vodi u katastrofu, i jedva čekam da mu vidim leđa.
Ne baš duplo, nego jedan bod više.5 0 5 wrote:bitno je da mi imamo duplo vise bodova nego juce u ovo doba.trcicu trceci wrote:pa ja, pricam ono sto je suprotno vasem misljenju. Ovo je forum, fooorum citaj fino
http://j.mp/1tOMP0tLaplace wrote:Ne baš duplo, nego jedan bod više.5 0 5 wrote:bitno je da mi imamo duplo vise bodova nego juce u ovo doba.trcicu trceci wrote:pa ja, pricam ono sto je suprotno vasem misljenju. Ovo je forum, fooorum citaj fino
Znaš onog pijetla iz crtanog: Dva put ništa je ništa, matematika je jasna.
I to bi bilo odlicno da zna postaviti prave igrace na prave pozicije pa da Lulic nije bek . Svaka formacija je dobra kad se slozi kako je zamisljena, ovo sto se radi je anti formacija5 0 5 wrote:ma safet jedino zna postaviti 442 (ispravno).