Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Logovan

#1226 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Logovan »

BHF_Manijak wrote:
Logovan wrote:
BHF_Manijak wrote:Bilo bi s konja na magarca, al' hajd...

Sve ispod Vahe, Duska je korak unazad.
Ali šta ćeš kad oni neće da budu selektori. :-) Može se naći trener njihovog kvaliteta, uvjeren sam.
Rekoh sinoc, da Vahu jos niko nije ni zvao iz NFSBiH-a, barem sinoc ne! I kako je zvucao, nije bas kategoricno odbijao, kao ranije. :wink:
Ma i da ga nazovu, ništa ne bi dobili. Odbio bi, ili ako bi postao kandidat onda bi savez nekog drugog izabrao.
spacek

#1227 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by spacek »

iz rs-a predlazu piksija!
phillie

#1228 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by phillie »

Kad gledam iz ugla ko bira selektora, onda se i Prosinecki "gura" medju favorite. Hrvatima odgovara jer im je legenda, Srbima odgovara jer je Zvezdina Zvezda, clan prvaka Evrope, a Bosnjacima valja kako god :D
LSD

#1229 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by LSD »

spacek wrote:iz rs-a predlazu piksija!
nek' ga sebi predlože , svakako imaju neku smijuriju od selekcije....ili još bolje Srbiji, samo ih tamo niko ne doživljava
BHF_Manijak

#1230 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

jefferson wrote: Garantovan uspjeh ne postoji!
Ne postoji, ali postoji neko iza kojeg imaju rezultati i neko iza kojeg ne postoje. To je referenca po kojoj biras. Naravno da ne garantuje niko i nista rezultat, ali vodis se referencama. Logicno je da ces prije od nekog sa jacim CV-ijem ocekivati bolje rezultate, nego li od onog sa slabijim.

@Zmijuga, isti odgovor. Nema garanta, naravno, ali biras onog sa jacim backgroundom jebem ga ja.
Bosanski_kralj

#1231 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Bosanski_kralj »

Zašto svi kategorički tvrde da su nas Bajević i Halilhodžić odbili? Gdje ste pročitali te njihove izjave?
BHF_Manijak

#1232 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Bajevic Klix.
phillie

#1233 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by phillie »

Bosanski_kralj wrote:Zašto svi kategorički tvrde da su nas Bajević i Halilhodžić odbili? Gdje ste pročitali te njihove izjave?
http://www.klix.ba/sport/nogomet/dusko- ... /141117147

za Vahu nema jos nista konkretno. BHF_Manijak kaze da ga nisu kontaktirali, novinari kazu da se odmara i ne razmislja o nama...ko ce ga znati
alanx

#1234 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by alanx »

Glupi narode...

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
SkyLimit

#1235 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SkyLimit »

Nekako mi se Hadžibegić čini kao najlošiji izbor od ovih koji se spominju. Nema velike uspjehe kao Halihodžić ili Bajević, a istovremeno ne može mu biti izgovor da je mlad trener, kao Prosinečki ili Osim. Uz to je već i imao svoju šansu, i ostao upamćen po remiju sa Farskim Otocima.

Meni i dalje nije jasno što niko ne spominje Zlatana Bajramovića, on je vjerovatno premlad za selektora(godinu stariji od Emira Spahića), ali se istovremeno spominje Barbarez, ovaj se barem bavi trenerskim poslom u Njemačkoj. A obojici im je jedno zajedničko, reprezentativna karijera bez i jedne mrlje.
Last edited by SkyLimit on 19/11/2014 00:54, edited 2 times in total.
Edin H.

#1236 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Droog wrote:
BHF_Manijak wrote:Nama je sminka sve sto je sa strane i sto zajebano zvuci. Vidim to i po imenima strana sa kojima se ovdje licitira!

Nista protiv Roberta, ali sta on to ima sto bi garantovalo uspjeh? Dobro prethodnici rekose, to bi bilo na kratke staze. Da je sad imao nesto aman u karijeri (trenerskoj), pa bih reakao, ovako...
MoRel Keni Dalgliš? :D :mrgreen:
The King :thumbup:
LSD

#1237 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by LSD »

SkyLimit wrote:Nekako mi se Hadžibegić čini kao najlošiji izbor od ovih koji se spominju. Nema velike uspjehe kao Halihodžić ili Bajević, a istovremeno ne može mu biti izgovor da je mlad trener, kao Prosinečki ili Osim. Uz to je već i imao svoju šansu, i ostao upamćen po porazu od Farskih Otoka.
treba biti korektan do kraja, pa reci da nismo izgubili vec odigrali 2-2 sa farskim otocima....naravno, to nimalo ne umanjuje obim blamaže koju nam je tada priredio Hadžibegić sa selekcijom
Lakat Jebić

#1238 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Lakat Jebić »

al je zato baljic zabio 4 estoniji, sam, pod farukovom palicom :D
LSD

#1239 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by LSD »

http://www.uefa.com/uefaeuro/season=200 ... index.html

a vidi nam sastava :-) frajer koji se zove Uni Arge nam zabio dva gola :facepalm:

Faruk je bio loš selektor, ali treba reci da je imao i 5 puta lošiji tim, nego što je imao Safet
cyprus

#1240 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Pod Hadžibegićem je tad ako ništa atmosfera u reprezentaciji bila dobra... Ja ga pamtim i po tome što je davao dosta prilike igračima iz Premier lige... Dobro, jest nas to koštalo rezultata protiv Farskih Ostrva, obzirom da je pretjerao u tom susretu :-D , ali generalno mi ne bi bilo mrsko da vidim bar 3-4 igrača iz PL u današnjoj selekciji...
SkyLimit

#1241 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SkyLimit »

LSD wrote:http://www.uefa.com/uefaeuro/season=200 ... index.html

a vidi nam sastava :-) frajer koji se zove Uni Arge nam zabio dva gola :facepalm:

Faruk je bio loš selektor, ali treba reci da je imao i 5 puta lošiji tim, nego što je imao Safet
Na wiki piše: Uni Arge, rođen 1971. godine u Tórshavnu, je novinar, pisac, muzičar i pjevač sa Farskih Otoka. Bivši je fudbalski i rukometni igrač. U 105 nastupa za rukometni klub Kyndil, postigao je 693 gola :izet:

Last edited by SkyLimit on 19/11/2014 01:09, edited 1 time in total.
LSD

#1242 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by LSD »

cyprus wrote:Pod Hadžibegićem je tad ako ništa atmosfera u reprezentaciji bila dobra... Ja ga pamtim i po tome što je davao dosta prilike igračima iz Premier lige... Dobro, jest nas to koštalo rezultata protiv Farskih Ostrva, obzirom da je pretjerao u tom susretu :-D , ali generalno mi ne bi bilo mrsko da vidim bar 3-4 igrača iz PL u današnjoj selekciji...
a to je zato što su ovi momci, izbjeglice rasute po bijelom svijetu tipa Ibišević, Pjanić, Salihović itd (a i ovi mlađi od njih) - tada bili djeca :D ....tek biološki sazrijevala dijaspora :-)

ko da bi on zvao Ihtijarevića ili Mulalića, da je imao bolje opcije.
LSD

#1243 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by LSD »

SkyLimit wrote:
LSD wrote:http://www.uefa.com/uefaeuro/season=200 ... index.html

Na wiki piše: Uni Arge, rođen 1971. godine u Tórshavnu, je novinar, pisac, muzičar i pjevač sa Farskih Otoka. Bivši je fudbalski i rukometni igrač. U 105 nastupa za rukometni klub Kyndil, postigao je 693 gola :izet:

:lol: :lol: :pisnuo: :pisnuo: bježi tamo , oplakah :lol: :lol:
Lakat Jebić

#1244 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Lakat Jebić »

cyprus wrote:Pod Hadžibegićem je tad ako ništa atmosfera u reprezentaciji bila dobra... Ja ga pamtim i po tome što je davao dosta prilike igračima iz Premier lige... Dobro, jest nas to koštalo rezultata protiv Farskih Ostrva, obzirom da je pretjerao u tom susretu :-D , ali generalno mi ne bi bilo mrsko da vidim bar 3-4 igrača iz PL u današnjoj selekciji...
ja bih u svakoj liniji zvao po jednog igraca iz nase lige. evo konkretno duljevic cimirot i kvesic (ako se bude drzao podalje od nede turkovica). sva trojica mogu protiv 5. i 6. sesira po poluvrijeme odigrat.
Last edited by Lakat Jebić on 19/11/2014 01:29, edited 1 time in total.
LSD

#1245 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by LSD »

Antić ekskluzivno za SC: Ne zanima me reprezentacija BiH

''Zaista ne znam ko je plasirao tu informaciju. To apsolutno ne bih komentarisao. Samo mogu reći da u ovom trenutku uopšte ne razmišljam o reprezentaciji Bosne i Hercegovine, te da me mjesto selektora uopšte ne zanima'' izjavio je za SC.ba, Radomir Antić

nakon Duška, evo i Antić nas odjebao....dva kadnidata vec skinuta sa liste, mislim sami se levati skidaju :D idemo dalje
cyprus

#1246 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cyprus »

LSD wrote:
a to je zato što su ovi momci, izbjeglice rasute po bijelom svijetu tipa Ibišević, Pjanić, Salihović itd (a i ovi mlađi od njih) - tada bili djeca :D ....tek biološki sazrijevala dijaspora :-)

Jebiga, usporedi Mušovićev tim protiv Farskih Ostrva nepunu godinu dana ranije i Hadžibegićev protiv istog protivnika... Daleko od toga da je ovo što je Hadžibegić tad izveo bilo najjače što smo imali i da tada nismo imali ''izbjeglica''... Doduše sad ne znam da li se radilo o povredama ili čemu već, ali činjenica je da je Hadžibegić davao najviše prilike igračima iz domaće lige u odnosu na sve dosadašnje selektore... Tako da vjerujem da bi se i ovaj put tu našla 3-4 igrača...
Butmiran

#1247 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Butmiran »

.
LSD

#1248 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by LSD »

cyprus wrote:
LSD wrote:

Jebiga, usporedi Mušovićev tim protiv Farskih Ostrva nepunu godinu dana ranije i Hadžibegićev protiv istog protivnika... Daleko od toga da je ovo što je Hadžibegić tad izveo bilo najjače što smo imali i da tada nismo imali ''izbjeglica''... Doduše sad ne znam da li se radilo o povredama ili čemu već, ali činjenica je da je Hadžibegić davao najviše prilike igračima iz domaće lige u odnosu na sve dosadašnje selektore... Tako da vjerujem da bi se i ovaj put tu našla 3-4 igrača...
pa dobro, mogu se složiti...jest pozivao igrace iz domace lige, ali tada je i sama liga bilo mnogo bolja i jaca, bilo je dobrih igraca u više klubova....danas je fakat dno dna...poneki iskoci, no to je incident a ne pravilo.
cyprus

#1249 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Neki dan sam kačio na neku drugu temu... Evo ko hoće da se prisjeti kako je to izgledalo na Farskim Ostrvima :mrgreen: Uni Arge nas ubio...

It_is_a_Leclerc

#1250 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Ne mislim da nas je iko odjebao, već da neki od ljudi koje mi želimo vidjeti na mjestu selektora nisu zainteresirani za tu poziciju, i to treba poštovati. Duško Bajević je vrlo ljubazno zahvalio na interesu, ali je rekao da on nije kandidat.

Meni se nekako čini da bi izbor mogao biti između kandidata koji su javno iskazali spremnost, a to su Baždarević i Prosinečki, s tim da bih ja u toj situaciji uvijek birao Mešu iz prostog razloga što je Prosinečki relativno loš trener, i generalno nebitan, bar što se trenerskih rezultata tiče.
Locked