Sarajevo City Center

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Sta bi zeljeli vidjeti u SCC????

H&M
15
14%
C&A
16
15%
Subway
9
8%
Müller
23
22%
Humanic
2
2%
Esprit
6
6%
Jack&Jones
6
6%
Decathlon
29
27%

Total votes: 106

Nisrin

#1226 Re: Sarajevo City Center

Post by Nisrin »

shin wrote:Mene bilo sramota kada sam vidio one citate po zidovima.

SLOBODA MISLJENJA! :)

STA VI ZNATE, ja sam umjetnicka dusa...posebno mi se svidjaju oni o shoppingu :)
mali_balon

#1227 Re: Sarajevo City Center

Post by mali_balon »

Pa oni citati smetaju kokuznoj fukari, koji kur.. ce fukara u begovskoj radnji, zna se gdje je fukari mjesto, fis, robot, bingo, pijaca.
Citati su kao 1 na 10. Sto bi se reklo "fukaro ne kurci se bezveze vrati se gdje ti je mjesto".
blugirl

#1228 Re: Sarajevo City Center

Post by blugirl »

Only1 wrote:
blugirl wrote:Bijah i ja danas.....
Na ulazu u garazu sam cekala 15 minuta jer se isprijecio neki kamion ali se niko nije cesao zbog toga.

Jedva nadjem lift. Lift radnicki, prljav, neki materijali stoje unutra, uzas. Ali dovede me do -1. Tamo moras iza coska pa iza drugog coska, pored radnika iz Konzuma na pus-pauzi, hrpa nekih vrata, vecina zakljucanih, nista nije oznaceno, tek sam treca ovarisala da izadjem. Kad tamo dm. Vau!

Malo stede na rasvjeti. Pomracan centar. Itison onaj u sredini niko brat bratu nije ocistio kako je otvoren centar. Necu da ulazim sad u vrstu i kvalitetu robe u ponudi. Uglavnom, novo za ovo trziste pa hajd.

Htjedoh popit kafu. Samo kaze u burgerima onim. Kafu sam cekala 15 minuta. Njih trojica rade, meni ko braca izgledaju, sporiji od puzeva. Rekla bih da im je prvi posao. Vruce im je valjda pa skidaju kape koje moraju nosit. Oznojeni, umorni, prave burgere, mijesaju narudzbe. Imala sam dovoljno vremena da gledam kroz onu subu kako oni slazu te burgere. Sve ono na pultu stoji, pritiscu rukama ono meso na salatu. Nije mi bas napravilo apetit.

Ali im je igraonica super!

Naidjem na neku uplasenu curu u garazi na povratku, pita gdje se izlazi. Reko jel lift ili pjehe, ma kaze kako god :lol: I jos mi naplatise 4 marke garazu.

E ne's me vidjet Bakire vise tamo zadugo. Bar ne bez sljema
:-) Koja si ti dama jbt, kAo da si iz Pariza
Ima dama i u Sarajevu. Samo ih ti vjerovatno ne poznajes
shin

#1229 Re: Sarajevo City Center

Post by shin »

Nisrin wrote:
shin wrote:Mene bilo sramota kada sam vidio one citate po zidovima.

SLOBODA MISLJENJA! :)

STA VI ZNATE, ja sam umjetnicka dusa...posebno mi se svidjaju oni o shoppingu :)

One stereotipne i šovinističke citate možeš naći u križaljkama oni vicevi što ih uvijek prate.

Image
Nisrin

#1230 Re: Sarajevo City Center

Post by Nisrin »

Ma joj, pojedincima nista ne valja...nije se rodio ko je narodu ugodio!!!
Ako nista, oni citati oraspoloze svaku normalnu zenu, a sad ako je zena isfrustrirana, zaokupljena samo losim mislima, njoj niko i nista ne moze pomoci...

Nastavite pisati kako je SCC bezveze, bezvrijedan, onakav.ovakav, kako obicni smrtnik ne moze nista priustiti itd...i eto, hranite se takvim informacijama!
grunf 1

#1231 Re: Sarajevo City Center

Post by grunf 1 »

Danasnje Sarajevo je puno ljudi koji su bogati sa vremenom, ali siromasni sa parama.

Radoznali proleteri i besposlicari koji su napunili poluzavrseni SCC, ne izgledaju kao ljudi koji daju 300KM za cipele, tasnu, ili kravatu. Zapravo, siguran sam da ti isti ljudi ne daju 300KM ni za novo auto.

Vise su vrijedile one sine sto su zatrpali, nego cijeli SCC.
Hajvan

#1232 Re: Sarajevo City Center

Post by Hajvan »

grunf 1 wrote:Danasnje Sarajevo je puno ljudi koji su bogati sa vremenom, ali siromasni sa parama.

Radoznali proleteri i besposlicari koji su napunili poluzavrseni SCC, ne izgledaju kao ljudi koji daju 300KM za cipele, tasnu, ili kravatu. Zapravo, siguran sam da ti isti ljudi ne daju 300KM ni za novo auto.

eki?!
zubi

#1233 Re: Sarajevo City Center

Post by zubi »

Nisrin wrote:Ako nista, oni citati oraspoloze svaku normalnu zenu, a sad ako je zena isfrustrirana, zaokupljena samo losim mislima, njoj niko i nista ne moze pomoci...
:shock: :shock: :shock:
hopcup

#1234 Re: Sarajevo City Center

Post by hopcup »

Nisrin wrote:Ma joj, pojedincima nista ne valja...nije se rodio ko je narodu ugodio!!!
Ako nista, oni citati oraspoloze svaku normalnu zenu, a sad ako je zena isfrustrirana, zaokupljena samo losim mislima, njoj niko i nista ne moze pomoci...

Nastavite pisati kako je SCC bezveze, bezvrijedan, onakav.ovakav, kako obicni smrtnik ne moze nista priustiti itd...i eto, hranite se takvim informacijama!
BadCopy

#1235 Re: Sarajevo City Center

Post by BadCopy »

Otisao i ja juce.
Nakon sto sam procitao komentare na forumu prvo sam otisao u Army shop i kupio gas masku,komoru za dekontaminaciju,life pack,pusku i rambo noz.

Dodjem tamo i ne nadjem nista od ovog sto sam citao na forumu.nema krokodila koji napadaju raju,nema talibana,nema nista.
Obisao neke radnje kupio nesto i tako.kad mi se pripisalo pitao onu tetu sto stoji na prizemlju i radi za INFO PULTOM :thumbup:
azurna_obala

#1236 Re: Sarajevo City Center

Post by azurna_obala »

Nisrin wrote:Ma joj, pojedincima nista ne valja...nije se rodio ko je narodu ugodio!!!

nemoj zezati :lol:
većina citata me samo motiviše da se rasplačem :razz:
OldMayor

#1237 Re: Sarajevo City Center

Post by OldMayor »

Eno inspekcija zatvorila citav gornji sprat sa hranom...navodno niko sa radnom dozvolom... maloprije evo sa pauze, ofiraza zesca... :roll:
staradis

#1238 Re: Sarajevo City Center

Post by staradis »

Cudo pa smiju
Hajvan

#1239 Re: Sarajevo City Center

Post by Hajvan »

lift se otkačio :( :(
na sreću, nema povrijeđenih… valjda bio prazan
DaffyDuck

#1240 Re: Sarajevo City Center

Post by DaffyDuck »

ovo prvoaprilci naletili na temu ili...
Hajvan

#1241 Re: Sarajevo City Center

Post by Hajvan »

DaffyDuck wrote:ovo prvoaprilci naletili na temu ili...
ma citava tema ko da je pisana kao prvoaprilska… :lol:
strong69

#1242 Re: Sarajevo City Center

Post by strong69 »

Stvarno, je li sala ovo sa zatvaranjem ovih radnji sa hranom i problem sa liftom? Ako nije sala ovo sa liftom onda je to bas ozbiljna stvar... Neko ce izgubiti glavu u tom centru.
sema911s

#1243 Re: Sarajevo City Center

Post by sema911s »

strong69 wrote:Stvarno, je li sala ovo sa zatvaranjem ovih radnji sa hranom i problem sa liftom? Ako nije sala ovo sa liftom onda je to bas ozbiljna stvar... Neko ce izgubiti glavu u tom centru.
neda bake da se ista zatvori u njegovm granapu,.,a sda neda da ista propadne lift je osiguran zelenim kablovima
OldMayor

#1244 Re: Sarajevo City Center

Post by OldMayor »

Ova moja je bila prvo-aprilska.

Ovo sa liftovima isto vjerovatno...

Mada eto, koliko su pouzadni da ljudi fakat misle da je ovo istina iako je 1. april. :D
strong69

#1245 Re: Sarajevo City Center

Post by strong69 »

Jbg, veoma realno da se takvo sto desi. Kad prolazim pored SCC poslije posla tacno me strah kad vidim one radnike i radove. Sve kontam pasce nesto i povrijedice ili ne daj Boze ubiti nekoga.
Hajvan

#1246 Re: Sarajevo City Center

Post by Hajvan »

strong69 wrote:Jbg, veoma realno da se takvo sto desi. Kad prolazim pored SCC poslije posla tacno me strah kad vidim one radnike i radove. Sve kontam pasce nesto i povrijedice ili ne daj Boze ubiti nekoga.

veca je vjerovatnoća da ti živiš u zgradi ornule fasade s liftom koji više nema tehničku/upotrebnu dozvolu ili kući bez fasade. :mrgreen:
(ne kažem da je ovo točno, već da je navedeno veća vjeovatnoća od tvojih navoda)
Banksy

#1247 Re: Sarajevo City Center

Post by Banksy »

grunf 1 wrote:Danasnje Sarajevo je puno ljudi koji su bogati sa vremenom, ali siromasni sa parama.

Tako nekako.
OldMayor

#1248 Re: Sarajevo City Center

Post by OldMayor »

Banksy wrote:

Tako nekako.
Fazon sa ovakvim centrom nije da prodaja ide kao u pekari, na traci. Ne znam kako ste vi to zamislili, ali nekim prodavnicama je dovoljno da za sedmicu odrade prodaju desetak artikala i da budu knap.

Jbg to sto je vecina raje kokuz, ne mora znaciti da nema ljudi koji imaju novac. Da, ima lopova, ali ima i normalnih ljudi koji rade i zarade krvavo svaku marku. Mislim grad ima 500k ljudi, a imamo realno dva velika centra. Ne vidim zasto ne bi mogli super raditi.

Ovaj centar dok otvori jos 2-3 kafica bice krcat. I BBI je pun samo zato sto je manji i zato sto vecina raje tu jede, pije kafe...nema ni ondje nekih previse kupaca, onako na oko kad gledas, ali opet rade i nema bas puno zatvorenih prodavnica.
Nisrin

#1249 Re: Sarajevo City Center

Post by Nisrin »

OldMayor wrote: Fazon sa ovakvim centrom nije da prodaja ide kao u pekari, na traci. Ne znam kako ste vi to zamislili, ali nekim prodavnicama je dovoljno da za sedmicu odrade prodaju desetak artikala i da budu knap.

Jbg to sto je vecina raje kokuz, ne mora znaciti da nema ljudi koji imaju novac. Da, ima lopova, ali ima i normalnih ljudi koji rade i zarade krvavo svaku marku. Mislim grad ima 500k ljudi, a imamo realno dva velika centra. Ne vidim zasto ne bi mogli super raditi.

Ovaj centar dok otvori jos 2-3 kafica bice krcat. I BBI je pun samo zato sto je manji i zato sto vecina raje tu jede, pije kafe...nema ni ondje nekih previse kupaca, onako na oko kad gledas, ali opet rade i nema bas puno zatvorenih prodavnica.

U BBIu je kirija previsoka- 1m2 100KM...zato se mnoge radnje zatvaraju, nisu rentabilne...ali ja kad vidim da onaj Cacharel opstaje, gdje jedan sako 1200KM, onda shvatim da imaju i oni svoju klijentelu...

Ovi centri se ne otvaraju samo za ultrabogatu klijentelu, uvijek mozete birati sta cete sebi priustiti, jer se uglavnom nadje za svakoga ponesto...odmah osudjivati svakog covjeka koji posjecuje centre, kupuje, jede, pije je odlika mlaogradjanstva!
Banksy

#1250 Re: Sarajevo City Center

Post by Banksy »

[quote="OldMayor"][/quote]

Raj na zemlji, šta drugo reći.
Post Reply