Danguba wrote:
odvadi malo radosni inace ode i uciteljica i djeca...
nema se šta odvaditi...bilo...a nije sarajevo.
jbg, nisam ti ja kriv što si rođen deset godina prije nego što si trebao, da pokupiš med i kajmak.
još mi onaj tvoj šestar u glavi...
Danguba wrote:
odvadi malo radosni inace ode i uciteljica i djeca...
Imati normalnu drzavu nastanjenu balkanoidima je epohalno dostignuce. Narocito sto je uz to, pride, naslijedjena porusena i opustosena polufeudalna banana drzava sa 10 posto pismenih ljudi.Fudo387 wrote:
Pa dobro, je li i ti smatras vakcinisanje djece nekim epohalnim dostignucem za jednu drzavu?
Vamcinisu djecu i u Djibutiju, pa se ljudi ne qrce tim stvarima, znaju da su cuca u svemu.
O ovim redovnim zubarskim ordinacijama u svakoj skoli necu, ne mogu od smijeha.
mislim, jbg, ja bi ti pričao da samFudo387 wrote:Eki dobrog kina![]()
Bilo mi dobro, primio sam vakcinu besplatno?
Mis'im...
polako ba fudo, šta si zapeo ko lud na brašno, idemo redom...Fudo387 wrote:Pa dobro, je li i ti smatras vakcinisanje djece nekim epohalnim dostignucem za jednu drzavu?_BataZiv_0809 wrote:Fudo ko Zviz
...al u kurcu. i dan danas.Vamcinisu djecu i u Djibutiju.
pitaj starog ako ne znaš...jbg, ako si baš iz neke kasabe, pa nije bilo, bio dom zdravlja, pa bili sistematski u školli redovni, pa te odvedu onako đuture čitav razred na pregled i intervencije, itd, itd.O ovim redovnim zubarskim ordinacijama u svakoj skoli necu, ne mogu od smijeha.
Dobro, svako ima neko svoje shvatanje normalne drzave. Dozvoli da meni drzava nije normalna ako u njoj mozes zaglaviti robije za "verbalni delikt". Ili, jedan frajer dozivotni predsjednik? Dje to jarane ima sem u nekim znj diktaturama i djunglama? Ko si jebo te, haj' malo momak odmori, nisi ti bogom dat' da laprdas citav zivot o bratstvu, jedinstvu, zjenicama oka i sl. budalastinama. I ako ne puljis u to i ne klimas glavom, aha evo ga... neprijatelj drustva, ubaceni elemnt...qraca, palac._BataZiv_0809 wrote:Imati normalnu drzavu nastanjenu balkanoidima je epohalno dostignuce. Narocito sto je uz to, pride, naslijedjena porusena i opustosena polufeudalna banana drzava sa 10 posto pismenih ljudi.Fudo387 wrote:
Pa dobro, je li i ti smatras vakcinisanje djece nekim epohalnim dostignucem za jednu drzavu?
Vamcinisu djecu i u Djibutiju, pa se ljudi ne qrce tim stvarima, znaju da su cuca u svemu.
O ovim redovnim zubarskim ordinacijama u svakoj skoli necu, ne mogu od smijeha.
radostan dan wrote:
nema se šta odvaditi...bilo...a nije sarajevo.
znam. niko mi nije kriv sto me zapalo rudno bogatstvo![]()
jbg, nisam ti ja kriv što si rođen deset godina prije nego što si trebao, da pokupiš med i kajmak.![]()
isto sam im ja zamjerio ali rahmetli otac pozurio radi djecijeg![]()
još mi onaj tvoj šestar u glavi...![]()
fali mu saraf na onom hepeku. igrajuci se on abrajzov'o![]()
Pa ako Jugu svodis samo na verbalni delikt i Tita, hocemo li tom logikom Ameriku svest na Patrioct act i Busha jr?Fudo387 wrote: Dobro, svako ima neko svoje shvatanje normalne drzave. Dozvoli da meni drzava nije normalna ako u njoj mozes zaglaviti robije za "verbalni delikt". Ili, jedan frajer dozivotni predsjednik? Dje to jarane ima sem u nekim znj diktaturama i djunglama? Ko si jebo te, haj' malo momak odmori, nisi ti bogom dat' da laprdas citav zivot o bratstvu, jedinstvu, zjenicama oka i sl. budalastinama. I ako ne puljis u to i ne klimas glavom, aha evo ga... neprijatelj drustva, ubaceni elemnt...qraca, palac.
Necemo, nije isto. Bush bude i prodje, ovaj uzjaho i ne silazi k'o da mu ja babo u naslijedstvo ostavio. Ne znam kakvim se egzibicijama uspio naci poveznicu izmedju patriot act i verbalni delikt?_BataZiv_0809 wrote:Pa ako Jugu svodis samo na verbalni delikt i Tita, hocemo li tom logikom Ameriku svest na Patrioct act i Busha jr?Fudo387 wrote: Dobro, svako ima neko svoje shvatanje normalne drzave. Dozvoli da meni drzava nije normalna ako u njoj mozes zaglaviti robije za "verbalni delikt". Ili, jedan frajer dozivotni predsjednik? Dje to jarane ima sem u nekim znj diktaturama i djunglama? Ko si jebo te, haj' malo momak odmori, nisi ti bogom dat' da laprdas citav zivot o bratstvu, jedinstvu, zjenicama oka i sl. budalastinama. I ako ne puljis u to i ne klimas glavom, aha evo ga... neprijatelj drustva, ubaceni elemnt...qraca, palac.
Kako sad majku mu kasaba? Malo prije trunis kako smo svi bili isti, cisti, namirasani, sve nam zube u svemirskim ordinacijama glancali...a sad odjednom, vidi vraga, ako si iz kasabe?radostan dan wrote:polako ba fudo, šta si zapeo ko lud na brašno, idemo redom...Fudo387 wrote:Pa dobro, je li i ti smatras vakcinisanje djece nekim epohalnim dostignucem za jednu drzavu?_BataZiv_0809 wrote:Fudo ko Zviz
ali kad smo već zapeli na prvoj stavci, da ti kažem-pa i jeste...kad bi se malo zarovio u knjige i arhive, i uporedio smrtnosr novorođenčadi i djece ranije a u odnosu na doba o kom pričamo (1950-1990), doššao bi do zanimljivih otkrića.
...al u kurcu. i dan danas.Vamcinisu djecu i u Djibutiju.
pitaj starog ako ne znaš...jbg, ako si baš iz neke kasabe, pa nije bilo, bio dom zdravlja, pa bili sistematski u školli redovni, pa te odvedu onako đuture čitav razred na pregled i intervencije, itd, itd.O ovim redovnim zubarskim ordinacijama u svakoj skoli necu, ne mogu od smijeha.
Prosao je i Tito, al nejse. Patriot act je opasniji od v.d.Fudo387 wrote:
Necemo, nije isto. Bush bude i prodje, ovaj uzjaho i ne silazi k'o da mu ja babo u naslijedstvo ostavio. Ne znam kakvim se egzibicijama uspio naci poveznicu izmedju patriot act i verbalni delikt?
Pa jeste...kad je umro._BataZiv_0809 wrote:Prosao je i Tito, al nejse. Patriot act je opasniji od v.d.Fudo387 wrote:
Necemo, nije isto. Bush bude i prodje, ovaj uzjaho i ne silazi k'o da mu ja babo u naslijedstvo ostavio. Ne znam kakvim se egzibicijama uspio naci poveznicu izmedju patriot act i verbalni delikt?
Najbolje drzavno uredjenje je uredjenje prilagodjeno covjeku tog podrucja, mentaliteta, obrazovanja.....Dobro, svako ima neko svoje shvatanje normalne drzave. Dozvoli da meni drzava nije normalna ako u njoj mozes zaglaviti robije za "verbalni delikt". Ili, jedan frajer dozivotni predsjednik? Dje to jarane ima sem u nekim znj diktaturama i djunglama? Ko si jebo te, haj' malo momak odmori, nisi ti bogom dat' da laprdas citav zivot o bratstvu, jedinstvu, zjenicama oka i sl. budalastinama. I ako ne puljis u to i ne klimas glavom, aha evo ga... neprijatelj drustva, ubaceni elemnt...qraca, palac.
Pa u kojem paralelnom univerzumu vi jugoidi zivite jbt.JBT wrote:
Nekada smo bili osma ekonomija u Europi. Veliko je to. I to jos pod konstantnim sankcijama nekih vrsta i sa zapada i sa istoka. .
Uh, sto smo naostreni.Stoner wrote:Pa u kojem paralelnom univerzumu vi jugoidi zivite jbt.JBT wrote:
Nekada smo bili osma ekonomija u Europi. Veliko je to. I to jos pod konstantnim sankcijama nekih vrsta i sa zapada i sa istoka. .Juga je bila osma samo ako je Madjarska bila sedma , a americki krediti i oprosti dugova od strane MMFa se ne zovu sankcije.
svi u napad wrote:"Fudo sine hajd rucaj". Mati ti napravila pure a pura je jako dobra za probavni trakt i mozdane vijuge. Jedi barem sedmicno/hefticno puru i vjeruj puno ces se zdravije osjecati.
Pricas o 30 km auto-puta a ne pricas o svim drugim cestama sto je mrski bravar i radni narod ove napacene zemlje napravio. Ne pricas o skoli koju si pohadjao a koju su opet diktator i komunisticka bagra napravili. Posto nisi odgovorio na najvazniju stavku a ona da te podsjetim je da ni jedna nova drzava jos nije dostigla BDP koji je imala kao republika u tamnom vilajetu. Kako to objasnjavas? Ili jedno lakse pitanje koliko se novih osnovnih i srednjih skola napravilo i otvorilo u sadasnjoj blagodeti (nemoj samo spominjati nove Univerzitete gdje izlaze cijenjeni strucnjaci ala Radeljas koji magistriraju i doktoriraju za 1 godinu).
Pitaj oca da li se desilo da radnik ne dobije 14 plata za redom ili o penzijama. Znas li ti ko je bio Emerik Blum? Znas li da je Energoinvest bio u rangu sa Eriksonom. Jesi li cuo za Olimpik? Sa tim Olimpikom si stizao u BL ili u Ploce za 2,5 sata (stjuardesa u vozu koja bi ti donjela hranu i pice). Sad se vozis 6 sati do BL i to medjunarodnim vozom a za Ploce vise ne voze (mozes samo do Capljine Fudo sine).
Nema potrebe za daljna objasnjavanja. Posveti se ti puri i uzivaj (jos ako ima kajmaka i vrhnja na njoj gdje ce ti biti kraj).
P.S. -znam ja da ti malo zajebavas tj. seruckas kako bi se mi stariji popalili ali de malo smanji dozivljaje i pusti narod da se sjeca boljih vremena. Oni nikog nece povrijediti s tim niti ce sta oteti nekome. Ziv bio.
Tooo golmaneee!!!! ....golman wrote:svi u napad wrote:"Fudo sine hajd rucaj". Mati ti napravila pure a pura je jako dobra za probavni trakt i mozdane vijuge. Jedi barem sedmicno/hefticno puru i vjeruj puno ces se zdravije osjecati.
Pricas o 30 km auto-puta a ne pricas o svim drugim cestama sto je mrski bravar i radni narod ove napacene zemlje napravio. Ne pricas o skoli koju si pohadjao a koju su opet diktator i komunisticka bagra napravili. Posto nisi odgovorio na najvazniju stavku a ona da te podsjetim je da ni jedna nova drzava jos nije dostigla BDP koji je imala kao republika u tamnom vilajetu. Kako to objasnjavas? Ili jedno lakse pitanje koliko se novih osnovnih i srednjih skola napravilo i otvorilo u sadasnjoj blagodeti (nemoj samo spominjati nove Univerzitete gdje izlaze cijenjeni strucnjaci ala Radeljas koji magistriraju i doktoriraju za 1 godinu).
Pitaj oca da li se desilo da radnik ne dobije 14 plata za redom ili o penzijama. Znas li ti ko je bio Emerik Blum? Znas li da je Energoinvest bio u rangu sa Eriksonom. Jesi li cuo za Olimpik? Sa tim Olimpikom si stizao u BL ili u Ploce za 2,5 sata (stjuardesa u vozu koja bi ti donjela hranu i pice). Sad se vozis 6 sati do BL i to medjunarodnim vozom a za Ploce vise ne voze (mozes samo do Capljine Fudo sine).
Nema potrebe za daljna objasnjavanja. Posveti se ti puri i uzivaj (jos ako ima kajmaka i vrhnja na njoj gdje ce ti biti kraj).
P.S. -znam ja da ti malo zajebavas tj. seruckas kako bi se mi stariji popalili ali de malo smanji dozivljaje i pusti narod da se sjeca boljih vremena. Oni nikog nece povrijediti s tim niti ce sta oteti nekome. Ziv bio.
uuh....razbio si ga kao zvečku
1. Sto ga Tito nije napravio, nije jer imao drugih prioriteta kao sto su pravljenje armije za buduce srpske narastaje kojom ce kasnije potrt' svoje komsije -Fudo387 wrote:Infrastruktura je sigurno bolja, mozete se smijati koliko hocete. Prvi put u svojoj istoriji BiH ima dionicu auto puta koji izgleda isto
onaj od Minhena do Hamburga. Sto ga Tito nije napravio, nije jer imao drugih prioriteta kao sto su pravljenje armije za buduce srpske
narastaje kojom ce kasnije potrt' svoje komsije.
Da, bolje se i hrani...nikad vise debelog svijeta nije bilo u Bosni, gdje se god okrenes neki buco pufce jedva prelazeci ulicu, ne moze
maket' od kila.
Vozaju se bolja auta, naravno, i puno vise svijeta to sebi moze priustiti danas nego za vrijeme bravara.
Jbg, danas je bolje.
Nemože se prijatelju napravit, svi bi petaka i kutiju cigara pa pravac cijedit kafu po kafićima povazdan, jesmo mi to bili nesposobni da sami sebi napravimo i autoput, dignemo na noge fabrike, popravimo pruge.... NISMO.... Al svi hoće laku paru a niko guzova neda ... e zato se nemože napravit. Svi bi jarane odmah platu od 3-4 milje maraka, kožnu fotelju i sisatu sekretaricu da im dune u frulicu bar dvaput za smjenu. I onda logično, našli se ljudi, talovi pucaju, astronomske razlike kako u prihodima tako i u rashodima, nepostojanje sistema jednakosti itd itd itd .....Drinski wrote:Ma vi se međusobno ne razumijete, nego tjerate svoje, kao kada bi fudbaleri dobili dvije lopte pa onda počeli da zabijaju golove svako sa svojom loptom.
Fudo kaze da to jeste tako bilo, ali preko "narodnih leđa". Danas, omladina priča o Titu a niko se ne hvata lopate i krampe. Nije lud kad ne mora. Tad se moralo. Uostalom, da nije tako ne bi ljudi i prije rata kidali na zapad, razmisljali o stelama za posao ili stan, u cijelom selu jedan TV i sl.
Sa druge strane, golman je u pravu, ovi sad su potpuno nesposbni, njihov je domet izgradnja kakve sehidske česme.