juga 1950.-1990.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
radostan dan

#1226 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

Danguba wrote:

odvadi malo radosni inace ode i uciteljica i djeca... :D

nema se šta odvaditi...bilo...a nije sarajevo.
jbg, nisam ti ja kriv što si rođen deset godina prije nego što si trebao, da pokupiš med i kajmak. :mrgreen:
još mi onaj tvoj šestar u glavi... :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1227 Re: juga 1950.-1990.

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
Pa dobro, je li i ti smatras vakcinisanje djece nekim epohalnim dostignucem za jednu drzavu?
Vamcinisu djecu i u Djibutiju, pa se ljudi ne qrce tim stvarima, znaju da su cuca u svemu.

O ovim redovnim zubarskim ordinacijama u svakoj skoli necu, ne mogu od smijeha.
Imati normalnu drzavu nastanjenu balkanoidima je epohalno dostignuce. Narocito sto je uz to, pride, naslijedjena porusena i opustosena polufeudalna banana drzava sa 10 posto pismenih ljudi.
radostan dan

#1228 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

Fudo387 wrote:Eki dobrog kina :lol:
Bilo mi dobro, primio sam vakcinu besplatno?
Mis'im... :run:
mislim, jbg, ja bi ti pričao da sam :izet: trebe sa 7 godina, al nisam...u tom uzrastu samo su mene boli, ja nisam nikog, još...
elem, da nastavim ja dalje?
radostan dan

#1229 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

Fudo387 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Fudo ko Zviz
Pa dobro, je li i ti smatras vakcinisanje djece nekim epohalnim dostignucem za jednu drzavu?
polako ba fudo, šta si zapeo ko lud na brašno, idemo redom...
ali kad smo već zapeli na prvoj stavci, da ti kažem-pa i jeste...kad bi se malo zarovio u knjige i arhive, i uporedio smrtnosr novorođenčadi i djece ranije a u odnosu na doba o kom pričamo (1950-1990), doššao bi do zanimljivih otkrića.

Vamcinisu djecu i u Djibutiju.
...al u kurcu. i dan danas.
pitaj starog ako ne znaš...jbg, ako si baš iz neke kasabe, pa nije bilo, bio dom zdravlja, pa bili sistematski u školli redovni, pa te odvedu onako đuture čitav razred na pregled i intervencije, itd, itd.
Fudo387

#1230 Re: juga 1950.-1990.

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:
Vamcinisu djecu i u Djibutiju, pa se ljudi ne qrce tim stvarima, znaju da su cuca u svemu.

Imati normalnu drzavu nastanjenu balkanoidima je epohalno dostignuce. Narocito sto je uz to, pride, naslijedjena porusena i opustosena polufeudalna banana drzava sa 10 posto pismenih ljudi.
Dobro, svako ima neko svoje shvatanje normalne drzave. Dozvoli da meni drzava nije normalna ako u njoj mozes zaglaviti robije za "verbalni delikt". Ili, jedan frajer dozivotni predsjednik? Dje to jarane ima sem u nekim znj diktaturama i djunglama? Ko si jebo te, haj' malo momak odmori, nisi ti bogom dat' da laprdas citav zivot o bratstvu, jedinstvu, zjenicama oka i sl. budalastinama. I ako ne puljis u to i ne klimas glavom, aha evo ga... neprijatelj drustva, ubaceni elemnt...qraca, palac.
Danguba

#1231 Re: juga 1950.-1990.

Post by Danguba »

radostan dan wrote:

nema se šta odvaditi...bilo...a nije sarajevo.
znam. niko mi nije kriv sto me zapalo rudno bogatstvo :oops:

jbg, nisam ti ja kriv što si rođen deset godina prije nego što si trebao, da pokupiš med i kajmak. :mrgreen:
isto sam im ja zamjerio ali rahmetli otac pozurio radi djecijeg
:oops:
još mi onaj tvoj šestar u glavi... :D
fali mu saraf na onom hepeku. igrajuci se on abrajzov'o :oops:
:D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1232 Re: juga 1950.-1990.

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote: Dobro, svako ima neko svoje shvatanje normalne drzave. Dozvoli da meni drzava nije normalna ako u njoj mozes zaglaviti robije za "verbalni delikt". Ili, jedan frajer dozivotni predsjednik? Dje to jarane ima sem u nekim znj diktaturama i djunglama? Ko si jebo te, haj' malo momak odmori, nisi ti bogom dat' da laprdas citav zivot o bratstvu, jedinstvu, zjenicama oka i sl. budalastinama. I ako ne puljis u to i ne klimas glavom, aha evo ga... neprijatelj drustva, ubaceni elemnt...qraca, palac.
Pa ako Jugu svodis samo na verbalni delikt i Tita, hocemo li tom logikom Ameriku svest na Patrioct act i Busha jr?
Fudo387

#1233 Re: juga 1950.-1990.

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote: Dobro, svako ima neko svoje shvatanje normalne drzave. Dozvoli da meni drzava nije normalna ako u njoj mozes zaglaviti robije za "verbalni delikt". Ili, jedan frajer dozivotni predsjednik? Dje to jarane ima sem u nekim znj diktaturama i djunglama? Ko si jebo te, haj' malo momak odmori, nisi ti bogom dat' da laprdas citav zivot o bratstvu, jedinstvu, zjenicama oka i sl. budalastinama. I ako ne puljis u to i ne klimas glavom, aha evo ga... neprijatelj drustva, ubaceni elemnt...qraca, palac.
Pa ako Jugu svodis samo na verbalni delikt i Tita, hocemo li tom logikom Ameriku svest na Patrioct act i Busha jr?
Necemo, nije isto. Bush bude i prodje, ovaj uzjaho i ne silazi k'o da mu ja babo u naslijedstvo ostavio. Ne znam kakvim se egzibicijama uspio naci poveznicu izmedju patriot act i verbalni delikt?
Fudo387

#1234 Re: juga 1950.-1990.

Post by Fudo387 »

radostan dan wrote:
Fudo387 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Fudo ko Zviz
polako ba fudo, šta si zapeo ko lud na brašno, idemo redom...
ali kad smo već zapeli na prvoj stavci, da ti kažem-pa i jeste...kad bi se malo zarovio u knjige i arhive, i uporedio smrtnosr novorođenčadi i djece ranije a u odnosu na doba o kom pričamo (1950-1990), doššao bi do zanimljivih otkrića.

Vamcinisu djecu i u Djibutiju.
...al u kurcu. i dan danas.
pitaj starog ako ne znaš...jbg, ako si baš iz neke kasabe, pa nije bilo, bio dom zdravlja, pa bili sistematski u školli redovni, pa te odvedu onako đuture čitav razred na pregled i intervencije, itd, itd.
Kako sad majku mu kasaba? Malo prije trunis kako smo svi bili isti, cisti, namirasani, sve nam zube u svemirskim ordinacijama glancali...a sad odjednom, vidi vraga, ako si iz kasabe?
Otkud kasaba?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1235 Re: juga 1950.-1990.

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
Necemo, nije isto. Bush bude i prodje, ovaj uzjaho i ne silazi k'o da mu ja babo u naslijedstvo ostavio. Ne znam kakvim se egzibicijama uspio naci poveznicu izmedju patriot act i verbalni delikt?
Prosao je i Tito, al nejse. Patriot act je opasniji od v.d.
Fudo387

#1236 Re: juga 1950.-1990.

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:
Prosao je i Tito, al nejse. Patriot act je opasniji od v.d.
Pa jeste...kad je umro.
Sto je opasniji?
Keiko

#1237 Re: juga 1950.-1990.

Post by Keiko »

Ja sam rođena 70 i neke, i sjećam se vrtića, škole, sistematskih pregleda i školskog zubara bas ovako kako @radosni piše. Jedno što nije spomenuo su školske kecelje koje su opet bile fin pokušaj prikrivanja razlika među djecom (radnička vs direktorska). Sjećam se i besplatnog kina, pozorišta, odlazaka u muzeje, itd. A sekcija u školi da biraš, sve van nastavne aktivnosti koje se danas plaćaju. Isto je bilo i sa raznoraznim sportskim klubovima uz dodatnu beneficiju da nas roditelji nisu morali vozat' od jednog do drugog jer je bilo sasvim sigurno da dijete ide samo pješke ili javnim prevozom. Napadi, otimanje, čakijanje su bili baš rijetke pojave i izolovani incidenti za razliku od sadašnje svakodnevne opasnosti.
JBT

#1238 Re: juga 1950.-1990.

Post by JBT »

Dobro, svako ima neko svoje shvatanje normalne drzave. Dozvoli da meni drzava nije normalna ako u njoj mozes zaglaviti robije za "verbalni delikt". Ili, jedan frajer dozivotni predsjednik? Dje to jarane ima sem u nekim znj diktaturama i djunglama? Ko si jebo te, haj' malo momak odmori, nisi ti bogom dat' da laprdas citav zivot o bratstvu, jedinstvu, zjenicama oka i sl. budalastinama. I ako ne puljis u to i ne klimas glavom, aha evo ga... neprijatelj drustva, ubaceni elemnt...qraca, palac.
Najbolje drzavno uredjenje je uredjenje prilagodjeno covjeku tog podrucja, mentaliteta, obrazovanja.....
Jer cim je ukinut "verbalni delikt" kod nas doslo je do rata. Nama je trebao diktator da ne bi budalasali. Sreca pa je Tito bio pozitivan diktator pa smo bili sto smo bili. To je i svijet vidio pa su mu dosli na sahranu sa svih strana kao nikome prije, a ni poslije njega.
Nekada smo bili osma ekonomija u Europi. Veliko je to. I to jos pod konstantnim sankcijama nekih vrsta i sa zapada i sa istoka. Danas nismo nikakva ekonomija. Tjesimo se time da se borimo da ne budemo posljednji sa Albanijom. Kao, spjeh nam da ne budemo posljednji. Danas smo sadaka ekonomija. Da nemamo toliku dijasporu bili bi na nivou Somalije. Crna rupa smo Europe zajedno sa Srbijom. I cekamo da udjemo u EU na foru jer nikad ne mozemo ispuniti uslove za ulazak.
Dakle, bili smo osmi. Sa normalnim nacinom razvoja kroz vrijeme danas bi bili bogati kao najvece Europske drzave. Medjutim danas se borimo oko 50-og pretposljednjeg mjesta. Imamo mobitele, ali smo crna, posljednja rupa na svirali.
Tako je kako je. AKo nesto naucimo od zlatnog vremena 50-90 onda se mozda i iscupamo, a ako se budemo zadovoljavali mobitelom od tetka iz Njemacke onda nas nema nigdje.
Last edited by JBT on 25/02/2015 23:37, edited 1 time in total.
JBT

#1239 Re: juga 1950.-1990.

Post by JBT »

Imali smo sistem i strukturu. Danas to nemamo i tu je problem.
JBT

#1240 Re: juga 1950.-1990.

Post by JBT »

Stoner

#1241 Re: juga 1950.-1990.

Post by Stoner »

JBT wrote:

Nekada smo bili osma ekonomija u Europi. Veliko je to. I to jos pod konstantnim sankcijama nekih vrsta i sa zapada i sa istoka. .
Pa u kojem paralelnom univerzumu vi jugoidi zivite jbt. :mrgreen: Juga je bila osma samo ako je Madjarska bila sedma , a americki krediti i oprosti dugova od strane MMFa se ne zovu sankcije. :thumbup:
JBT

#1242 Re: juga 1950.-1990.

Post by JBT »

Stoner wrote:
JBT wrote:

Nekada smo bili osma ekonomija u Europi. Veliko je to. I to jos pod konstantnim sankcijama nekih vrsta i sa zapada i sa istoka. .
Pa u kojem paralelnom univerzumu vi jugoidi zivite jbt. :mrgreen: Juga je bila osma samo ako je Madjarska bila sedma , a americki krediti i oprosti dugova od strane MMFa se ne zovu sankcije. :thumbup:
Uh, sto smo naostreni. :) Madjarska je takodje bila iza zeljezne zavjese, a to je mrakaca zesca u to vrijeme bila.
Mi jesmo bili pod sankcijama jer sa nama se nije zeljelo trgovati kao sto se trgovalo izmedju clanica zapadnog bloka ili izmedju clanica istocnog bloka. Nismo pripadali ni jednima ni drugima. Za zapad smo bili socijalisticka drzava ciji napredak, u okvirima koji bi bili odgovarajuci tom uredjenju, bi bio dokaz da jedna nekapitalisticka zemlja moze ostvarivati progres mozda cak veci od kapitalistickih zemalja. To je i logicno jer nismo imali kapitaliste na ledjima koji crpe sve iz radnicke klase.
Za istok smo bili izdajnici jer nismo htjeli u Varsavski pakt pod Staljinovu cizmu.
Zato Tito i jeste formirao Nesvrstane koji su imali itekakav znacaj u doba hladnog rata. Nakon Tita su clanice Nesvrstanih jedna po jedna kupljene od zapada i zaduzene do grla.
I koji jugoidi? Kakav je sad to izraz? :) Svako ko se sjeca svoje istorije i istorije svoje drzave je jugoid? Prijatelju, Yuge vise nema i nece je ni biti. Najvecu stetu od toga ti trpis, ali nisi svjestan toga i mozda je bolje da zivis tako sretan u neznanju jer bi se inace razocarao sto je vise nikad nece biti. Idemo dalje. BiH jeste Yuga u malom. Pa cemo vidjeti hocemo li se sta uspjeti ogrebati od EU. Mada nikad ne treba ocekivati onakav respekt od EU koji smo imali dok smo bili gradjani bivse Yuge. Posto sam svjestan situacije, to mi vise nije ni bitno. Bitno je da se samo zivi zivotom dostojnog covjeka u 21-om vijeku, a ne kao sto je sad: kmet u feudalnom drustvu sa liderima koji imaju ambicije da postanu vlastelini ili age i begovi po uzoru srednjeg vijeka. Ako vec to nisu do sada i ostvarili.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1243 Re: juga 1950.-1990.

Post by _BataZiv_0809 »

Raspravljas se sa studentom ekonomije koji zastupa ekonomske postulate iz doba otkrica parne masine.
svi u napad

#1244 Re: juga 1950.-1990.

Post by svi u napad »

"Fudo sine hajd rucaj". Mati ti napravila pure a pura je jako dobra za probavni trakt i mozdane vijuge. Jedi barem sedmicno/hefticno puru i vjeruj puno ces se zdravije osjecati.
Pricas o 30 km auto-puta a ne pricas o svim drugim cestama sto je mrski bravar i radni narod ove napacene zemlje napravio. Ne pricas o skoli koju si pohadjao a koju su opet diktator i komunisticka bagra napravili. Posto nisi odgovorio na najvazniju stavku a ona da te podsjetim je da ni jedna nova drzava jos nije dostigla BDP koji je imala kao republika u tamnom vilajetu. Kako to objasnjavas? Ili jedno lakse pitanje koliko se novih osnovnih i srednjih skola napravilo i otvorilo u sadasnjoj blagodeti (nemoj samo spominjati nove Univerzitete gdje izlaze cijenjeni strucnjaci ala Radeljas koji magistriraju i doktoriraju za 1 godinu).
Pitaj oca da li se desilo da radnik ne dobije 14 plata za redom ili o penzijama. Znas li ti ko je bio Emerik Blum? Znas li da je Energoinvest bio u rangu sa Eriksonom. Jesi li cuo za Olimpik? Sa tim Olimpikom si stizao u BL ili u Ploce za 2,5 sata (stjuardesa u vozu koja bi ti donjela hranu i pice). Sad se vozis 6 sati do BL i to medjunarodnim vozom a za Ploce vise ne voze (mozes samo do Capljine Fudo sine).
Nema potrebe za daljna objasnjavanja. Posveti se ti puri i uzivaj (jos ako ima kajmaka i vrhnja na njoj gdje ce ti biti kraj).
P.S. -znam ja da ti malo zajebavas tj. seruckas kako bi se mi stariji popalili ali de malo smanji dozivljaje i pusti narod da se sjeca boljih vremena. Oni nikog nece povrijediti s tim niti ce sta oteti nekome. Ziv bio. :thumbup:
golman

#1245 Re: juga 1950.-1990.

Post by golman »

svi u napad wrote:"Fudo sine hajd rucaj". Mati ti napravila pure a pura je jako dobra za probavni trakt i mozdane vijuge. Jedi barem sedmicno/hefticno puru i vjeruj puno ces se zdravije osjecati.
Pricas o 30 km auto-puta a ne pricas o svim drugim cestama sto je mrski bravar i radni narod ove napacene zemlje napravio. Ne pricas o skoli koju si pohadjao a koju su opet diktator i komunisticka bagra napravili. Posto nisi odgovorio na najvazniju stavku a ona da te podsjetim je da ni jedna nova drzava jos nije dostigla BDP koji je imala kao republika u tamnom vilajetu. Kako to objasnjavas? Ili jedno lakse pitanje koliko se novih osnovnih i srednjih skola napravilo i otvorilo u sadasnjoj blagodeti (nemoj samo spominjati nove Univerzitete gdje izlaze cijenjeni strucnjaci ala Radeljas koji magistriraju i doktoriraju za 1 godinu).
Pitaj oca da li se desilo da radnik ne dobije 14 plata za redom ili o penzijama. Znas li ti ko je bio Emerik Blum? Znas li da je Energoinvest bio u rangu sa Eriksonom. Jesi li cuo za Olimpik? Sa tim Olimpikom si stizao u BL ili u Ploce za 2,5 sata (stjuardesa u vozu koja bi ti donjela hranu i pice). Sad se vozis 6 sati do BL i to medjunarodnim vozom a za Ploce vise ne voze (mozes samo do Capljine Fudo sine).
Nema potrebe za daljna objasnjavanja. Posveti se ti puri i uzivaj (jos ako ima kajmaka i vrhnja na njoj gdje ce ti biti kraj).
P.S. -znam ja da ti malo zajebavas tj. seruckas kako bi se mi stariji popalili ali de malo smanji dozivljaje i pusti narod da se sjeca boljih vremena. Oni nikog nece povrijediti s tim niti ce sta oteti nekome. Ziv bio. :thumbup:

uuh....razbio si ga kao zvečku :ekser:
edo_79

#1246 Re: juga 1950.-1990.

Post by edo_79 »

golman wrote:
svi u napad wrote:"Fudo sine hajd rucaj". Mati ti napravila pure a pura je jako dobra za probavni trakt i mozdane vijuge. Jedi barem sedmicno/hefticno puru i vjeruj puno ces se zdravije osjecati.

uuh....razbio si ga kao zvečku :ekser:
Tooo golmaneee!!!! .... :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
dustaban

#1247 Re: juga 1950.-1990.

Post by dustaban »

Evo maloprije slusam u autu, neki tip citira Avdu (Sidrana, brezbel) kako je Avdo negdje rekao - "da je Juga bila i 1000 puta gora nego sto je bila, bila bi 1000 puta bolja od ovog sta nasta iza nje!"

I ovo je jebeno tacno (hajde, koja stotina dole/gore), ja sam osamdesetih mogao i zatvora fasovati zbog nekih smjelih izjava (yebiga tad nije bilo foruma :wink: ), ali sad potpisujem da bih halalio i koju godinu golog otoka samo da se vratimo, ne u ono doba, vec u ono STANJE.
Drinski

#1248 Re: juga 1950.-1990.

Post by Drinski »

Ma vi se međusobno ne razumijete, nego tjerate svoje, kao kada bi fudbaleri dobili dvije lopte pa onda počeli da zabijaju golove svako sa svojom loptom.
Fudo kaze da to jeste tako bilo, ali preko "narodnih leđa". Danas, omladina priča o Titu a niko se ne hvata lopate i krampe. Nije lud kad ne mora. Tad se moralo. Uostalom, da nije tako ne bi ljudi i prije rata kidali na zapad, razmisljali o stelama za posao ili stan, u cijelom selu jedan TV i sl.
Sa druge strane, golman je u pravu, ovi sad su potpuno nesposbni, njihov je domet izgradnja kakve sehidske česme.
edo_79

#1249 Re: juga 1950.-1990.

Post by edo_79 »

Fudo387 wrote:Infrastruktura je sigurno bolja, mozete se smijati koliko hocete. Prvi put u svojoj istoriji BiH ima dionicu auto puta koji izgleda isto
onaj od Minhena do Hamburga. Sto ga Tito nije napravio, nije jer imao drugih prioriteta kao sto su pravljenje armije za buduce srpske
narastaje kojom ce kasnije potrt' svoje komsije.
Da, bolje se i hrani...nikad vise debelog svijeta nije bilo u Bosni, gdje se god okrenes neki buco pufce jedva prelazeci ulicu, ne moze
maket' od kila.
Vozaju se bolja auta, naravno, i puno vise svijeta to sebi moze priustiti danas nego za vrijeme bravara.
Jbg, danas je bolje.
1. Sto ga Tito nije napravio, nije jer imao drugih prioriteta kao sto su pravljenje armije za buduce srpske narastaje kojom ce kasnije potrt' svoje komsije -
Zato što je Tito bio orijentisan na izgradnju pruga i podizanje industrije, za razliku od ovih krvopija danas koji bi mater svoju prodali za marku. Ti pomenu armiju, a zaboravio si školstvo, zdravstvo, turizam itd itd itd ..... Jarane nastavnik iz Titinog doba ima da podere sve ove Travničke doktore i magistre ko ciganče napolitanku što se tiče stručnosti, a o učenicima neću ni da pričam, čast izuzecima al danas ti je to sve go hadum koji nezna od nosa do usta ......

2. Prvi put u svojoj istoriji BiH ima dionicu auto puta koji izgleda isto onaj od Minhena do Hamburga. - A putarina košta više nego ista za kompletnu dionicu od Minhena do Hamburga :lol:

3. Vozaju se bolja auta, naravno, i puno vise svijeta to sebi moze priustiti danas nego za vrijeme bravara. - Jest fol direktoru il ministru il kakvom budžetliji dić kredit 50 milja maraka i kupit auto, ionako će to radnička klasa otplaćivat jer kad mandat prođe brišu se odmah i dugovi, ono ko je jamio jamio :mrgreen:. Bilo je Fudo sine i u Titino doba i Audija, i mečki, i golfova samo ljudi nisu tad bili primarno orijentisani time ko šta vozi.

Fudo sine .... hajd ti što golman reče najedi se pure lijepo, pa kad se najedeš uzmi malo pravopis i gramatiku, pošto vidim da ti to nije jača strana, hoće to potr't ljude u životu. Kad sve lijepo središ onda fino pitaj čika Googla nek ti da malo konkretnih podataka o bivšoj Jugi, te o SRBiH unutar te Juge.

@golman - druže de daj Fudi kajmak jedan na moj račun, ja ću platit nije problem
edo_79

#1250 Re: juga 1950.-1990.

Post by edo_79 »

Drinski wrote:Ma vi se međusobno ne razumijete, nego tjerate svoje, kao kada bi fudbaleri dobili dvije lopte pa onda počeli da zabijaju golove svako sa svojom loptom.
Fudo kaze da to jeste tako bilo, ali preko "narodnih leđa". Danas, omladina priča o Titu a niko se ne hvata lopate i krampe. Nije lud kad ne mora. Tad se moralo. Uostalom, da nije tako ne bi ljudi i prije rata kidali na zapad, razmisljali o stelama za posao ili stan, u cijelom selu jedan TV i sl.
Sa druge strane, golman je u pravu, ovi sad su potpuno nesposbni, njihov je domet izgradnja kakve sehidske česme.
Nemože se prijatelju napravit, svi bi petaka i kutiju cigara pa pravac cijedit kafu po kafićima povazdan, jesmo mi to bili nesposobni da sami sebi napravimo i autoput, dignemo na noge fabrike, popravimo pruge.... NISMO.... Al svi hoće laku paru a niko guzova neda ... e zato se nemože napravit. Svi bi jarane odmah platu od 3-4 milje maraka, kožnu fotelju i sisatu sekretaricu da im dune u frulicu bar dvaput za smjenu. I onda logično, našli se ljudi, talovi pucaju, astronomske razlike kako u prihodima tako i u rashodima, nepostojanje sistema jednakosti itd itd itd .....

Mislim da se razumijemo drinski :thumbup:
Locked