Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
VjecitiStudent

#1226 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by VjecitiStudent »

I na kraju ide disclaimer
NAPOMENA REDAKCIJE: Fondacija “Arheološki park Bosanska piramida Sunca” se bavi naučno-arheološkim istraživanjima te prenosi izjave i svjedočanstva posjetilaca, ali ne daje nikakve zdravstvene garancije.
:roll: :-) :( :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1227 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by _BataZiv_0809 »

Jebo majku meni na spam dolaze samo oni africki prinčevi kojima trebam da skupa izvucemo lovu i usamljene ruske brucosice u Pragu, koje mi nude svoj venerin brijeg. :roll:
VjecitiStudent

#1228 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by VjecitiStudent »

Meni poslali da unaprijed znam da se nemam ničem' nadati, da im se ne šetam tunelima uzalud.

Hrasno, kako pluća, pritisak, šećer, aura?
VjecitiStudent

#1229 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by VjecitiStudent »

_BataZiv_0809 wrote:Jebo majku meni na spam dolaze samo oni africki prinčevi kojima trebam da skupa izvucemo lovu i usamljene ruske brucosice u Pragu, koje mi nude svoj venerin brijeg. :roll:
Da ti pošaljem Veronikina pluća, prije i poslije piramide?
Banksy

#1230 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:A Slovakinji Veroniki, popravljena su pluća.
Snimak Veronikinih pluća je objavljen u newsletteru, mogu ga poslati svim zainteresovanim.
POVEĆANJE KAPACITETA PLUĆA

Sedamnaestogodišnja Slovakinja Veronika Vrankova iz grada Njitra stigla je u Visoko zbog problema sa disajnim putevim po preporuci češkog ljekara Petera Hajduka, specijaliste sa Klinike za plućne bolesti u Pragu. Njena priča počinje jos 2013 kada je zbog upalne ciste i otežanog disanja, kapacitet funkcije pluća bio reduciran na 47%. Zbog pogoršanja zdravstvenog stanja Veronika je nedugo nakon uspostavljene dijagnoze bila podvrgnuta operativnom zahvatu desnog plućnog krila. Program postoperativnog oporavka, kojim je rukovodio prof. Hajduk, zasnivao se na terapiji pomoću biorezonance, korištenjem prirodnih preparata i vitamina C. U program rehabilitacije ugledni specijalista uvrstio je i putovanje u Visoko zbog visoke koncentracije negativnih jona u Podzemnom labirintu Ravne. Nakon dva putovanja u Visoko zbog terapije u tunelu Ravne, mlada Slovakinja je vidno osjetila poboljšanje svog zdravstvenog stanja. Prvi put nakon dvije godine nije osjetila bol i probadanje u grudima od čega je patila već duži period. Cjelokupan proces liječenja koji je podrazumjevao i boravke u prahistorijskom labirintu, u konačnici je rezultirao povećanjem kapaciteta pluća sa prvobitnih 47% na trenutnih 84 %. Za vrijeme drugog boravka u Visokom Veronika je volonterski učestvovala u raščišćavanju novih sekcija u prahistorijskom labirintu, a na licu joj se vidio osmjeh i zadovoljstvo
Peter Hajduk, MD. he pays particular attention to the issue of hair transplantation
http://www.panaceahairclinic.cz/en/arti ... air-clinic
Ramzess Veliki

#1231 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Ramzess Veliki »

hrasno38 wrote:
Ramzess Veliki wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Inace isao sam jednom u ove hodnike. Nismo radili ovo ommm. :lol:

Znam samo da sam tu noc zestoko izbambusao tadasnju damu sa kojom sam imao blizinu.

Ima nesto u njima :D
Jedan sam od prvih koji je u njih ušao ... :oops:
Mnogo prije nego su počeli da ih otkopavaju.
i kako je sve to tada izgledalo
Bili su niski i uski, puzali smo nekih 220 metara u dubinu. Na nekim mjestima bi se to proširilo u galeriju gdje se moglo uspravno stajati, a tuneli bi se granali, kao neka raskrsnica. Tu smo pronašli blokove pješčara sa nekim simbolima. Uglavnom su samo djelomično virjeli a veći dio je bio u stranama tunela, sigurno radi slijeganja jer se radi o šljunčanom materijalu. Poslije se to otkopavalo da saznamo kakvi su to blokovi.
greatful_and_dead

#1232 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by greatful_and_dead »

Banksy wrote:
Ne čudi,
Asja Dupanović Gavrilescu, a student at MISA (Movement for Spiritual Integration into the Absolute), Friends of the Bosnian Pyramids Project
I vrhunska dilajla, malo je takvih. U šta sve ona vjeruje, ovo je odlično.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1233 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by hrasno38 »

hrasno38 wrote:i kako je sve to tada izgledalo
Ramzess Veliki wrote:Bili su niski i uski, puzali smo nekih 220 metara u dubinu. Na nekim mjestima bi se to proširilo u galeriju gdje se moglo uspravno stajati, a tuneli bi se granali, kao neka raskrsnica. Tu smo pronašli blokove pješčara sa nekim simbolima. Uglavnom su samo djelomično virjeli a veći dio je bio u stranama tunela, sigurno radi slijeganja jer se radi o šljunčanom materijalu. Poslije se to otkopavalo da saznamo kakvi su to blokovi.
Hvala al evo ovdje imamo strucnjaka koji malte ne tvrde da je Semir sam kopao te tunele da bi ih mogao prodavati kao sarenu lazu:)
julisiz es grant

#1234 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by julisiz es grant »

@hrasno,
da znaš da nas ima još koji se slažemo s tobom (ja od 2006. ovako razmišljam) ali nemamo šta da kažemo, jer ti to već odlično radiš :thumbup: :bih:
VjecitiStudent

#1235 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by VjecitiStudent »

julisiz es grant wrote:@hrasno,
da znaš da nas ima još koji se slažemo s tobom (ja od 2006. ovako razmišljam) ali nemamo šta da kažemo, jer ti to već odlično radiš :thumbup: :bih:
Imamo li budućnost u zdravstveno-piramidalnom turizmu?
Sedamdesetčetverogodišnji Asaf Zečević došao je u posjet Podzemnom labirintu Ravne 5. oktobra 2015. godine. Porijeklom je iz Visokog i živi u Donjem Vakufu.

Zečević je u Visoko došao sa suprugom, a zbog meditacije u Podzemnom labirintu. On ima dijabetes i prije ulaska u tunele izmjerio je vrijednost šećera u krvi koja je iznosila 13. Nakon obavljene meditacije ponovo je izmjerio vrijednost šećera u krvi koja je, kako se vidi i na fotografiji, iznosila nevjerovatnih 6,9.
Avetinho

#1236 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Avetinho »

Samo zbog ovakvih clanaka treba Svemirka poslati po kratkom postupku na duzi odmor u KPD Zenica.
Ramzess Veliki

#1237 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Ramzess Veliki »

hrasno38 wrote:
hrasno38 wrote:i kako je sve to tada izgledalo
Ramzess Veliki wrote:Bili su niski i uski, puzali smo nekih 220 metara u dubinu. Na nekim mjestima bi se to proširilo u galeriju gdje se moglo uspravno stajati, a tuneli bi se granali, kao neka raskrsnica. Tu smo pronašli blokove pješčara sa nekim simbolima. Uglavnom su samo djelomično virjeli a veći dio je bio u stranama tunela, sigurno radi slijeganja jer se radi o šljunčanom materijalu. Poslije se to otkopavalo da saznamo kakvi su to blokovi.
Hvala al evo ovdje imamo strucnjaka koji malte ne tvrde da je Semir sam kopao te tunele da bi ih mogao prodavati kao sarenu lazu:)
Slažem se da Semir nije osoba koja posjeduje bilo kakvo, makar minimalno znanje koje je potrebno za dokazivanje takve teze, posebno naglašavajući da bi dokazivanje tvrdnje dovelo do velikog priliva turista nauštrb komšijama i susjedima, pa je jasno da je hrpa njih koji bi to osporavali svim i svačim iz svog interesa, ali moram reći da je Semir pogrešna osoba na pravom mjestu.
Nažalost ... to jesu geoformirane piramide.
Dokazivanje je vrlo lako.
Ali od početka, a bio sam tu u početcima, svi su se dodvoravali šeširliji, a one koji su znali šta je raditi - njih je otjerao sa projekta.
Avetinho

#1238 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Avetinho »

Nemoj im kvarit pricu, zar ne vidis da je konsenzus postignut kako svima treba uzet pare, bez obzira sto je svima jasno da je u pitanju prevara.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1239 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by _BataZiv_0809 »

Pa nije prevara, znas li citat?
Avetinho

#1240 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Avetinho »

Naravno da je prevara.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1241 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by _BataZiv_0809 »

Blago nama sa vama tako pametnim.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1242 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by hrasno38 »

Avetinho wrote:Naravno da je prevara.
puno veca prevara za nase drustvo su tipovi kao ti, studenta, Banksija i sl. koji uvijek nesto osporavaju i uvijek to radeci pokusavaju da dignu sebi cijenu kao vi svi pametni a sve one hiljade i hiljade koje su pohodile Visoku su jedna gomila kretena. Ja znam za ovu vasu pricu kad se dogadjala sigurno prije 7-8 godina gdje je nakraju doslo se do zakljucka da par forumasa su i te kako imali veze sa "piramidama", da su ga glabnuli i da laju na sve strane. Zao mi je sto na forumu nije moguce neke stvari nacrtati ali niko od nas koji smo kontra vasih stajilsta ne tvrdi ni jednom rijecju da su to piramide nego da je to mjesto koje je postalo jedno od turistickih BH brendova i da ga i dalje treba razvijati kao takvo. Da li su to piramide, da li ljudi zaista osjecaju neka poboljsanja kad izadju iz tunela itd itd meni licno ni iz dzepa ni u dzep ali nemam razloga da im vjerujem kao sto sam "vjerovao" i nekim dobro bolesnim ljudima koji su isli kod Torabija da se osjecaju bolje. Sta sam trebao reci covjeku koji ima metastaze na plucima....ma pusti Torabija to je prevarant i ubit mu svaku nadu. E vi ste takvi ljudi koji su u stanju i ljudima na samrti ubiti i zadnju nadu da pokazali neku svoju jadnu pamet.
dustaban

#1243 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by dustaban »

Dakle nevjerovatni ste!

Sta je sa bosanskim brendom - hodzini zapisi. Hajmo i to nekako kapitalizirati!

:-) :-) :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1244 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by _BataZiv_0809 »

Gubis konce.
Avetinho

#1245 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Avetinho »

hrasno38 wrote:
Avetinho wrote:Naravno da je prevara.
puno veca prevara za nase drustvo su tipovi kao ti, studenta, Banksija i sl. koji uvijek nesto osporavaju i uvijek to radeci pokusavaju da dignu sebi cijenu kao vi svi pametni a sve one hiljade i hiljade koje su pohodile Visoku su jedna gomila kretena. Ja znam za ovu vasu pricu kad se dogadjala sigurno prije 7-8 godina gdje je nakraju doslo se do zakljucka da par forumasa su i te kako imali veze sa "piramidama", da su ga glabnuli i da laju na sve strane. Zao mi je sto na forumu nije moguce neke stvari nacrtati ali niko od nas koji smo kontra vasih stajilsta ne tvrdi ni jednom rijecju da su to piramide nego da je to mjesto koje je postalo jedno od turistickih BH brendova i da ga i dalje treba razvijati kao takvo. Da li su to piramide, da li ljudi zaista osjecaju neka poboljsanja kad izadju iz tunela itd itd meni licno ni iz dzepa ni u dzep ali nemam razloga da im vjerujem kao sto sam "vjerovao" i nekim dobro bolesnim ljudima koji su isli kod Torabija da se osjecaju bolje. Sta sam trebao reci covjeku koji ima metastaze na plucima....ma pusti Torabija to je prevarant i ubit mu svaku nadu. E vi ste takvi ljudi koji su u stanju i ljudima na samrti ubiti i zadnju nadu da pokazali neku svoju jadnu pamet.
Puno veca prevara od mene, Banskija i studenta su tipovi kao ti kojima zivotno nacelo postaje vjecna prevara. Nisi niko i nista ako nekog nisi danas prevario, propade ti dan. Svi sposobni tako rade, pocev od ljudi na vlasti, preko raznih Semira i Torabija, profesora fakulteta koji se naukom bave tako sto Semirima i slicnima "naucnicima" prodaju doktorske diplome, i kvazi-ljekarima koji hladno prelaze preko ovih Semirovih okrutnih igrica sa dijabetesima, rakovima pluca i bubrezima. Za takve se u Bosni kadze "da su se snasli" i da su vrlo sposobni.

Sto se tice brenda visockih "priramida" jedini "brend" koji ce iza svega ostati je brend zemlje prevaranata.
dustaban

#1246 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by dustaban »

_BataZiv_0809 wrote:Gubis konce.
svo vrijeme mi podmeces nekakav licni animozitet prema Osmanagicu, a ja ovdje vidim samo tvoju nervozu na moje prisustvo!
Oladi prijatelji, nije forum tvoje vlasnistvo...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1247 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by _BataZiv_0809 »

dustaban wrote: svo vrijeme mi podmeces nekakav licni animozitet prema Osmanagicu, a ja ovdje vidim samo tvoju nervozu na moje prisustvo!
50 stranica teme, nije nijedna prosla bez tvojih upisa u ovom, vrlo ruznom, tonu i onda mi imputiras privatiziranje foruma? Nije korektno drugar.

Analogije ti ne valjaju, zato sam rekao da gubis konce. Hodzini zapisi i potencijalna piramida se ni u putu nisu sreli. Svo vrijeme ti raja govori o turistickom aspektu price, niko eksplicite ne advokatira ni Osmanagicu niti zastupa tezu da ondje jesu piramide. Ne zna se, nije bez rezervi utvrdjeno nista. I koliko god ti svoj licni stav predstavljao nepobitnom istinom, on to (jos uvijek) nije.

Osmanagica nisam ni spomenuo, niti mi je on uopce tema interesovanja. Ti ga non stop spominjes i vrlo mi je bliska teorija da imas nesto protiv njega licno. Kao skeptik, apsolutno sam nesklon vjerovati likovima poput njega.

Radi se cisto o principu da se na prici o potencijalnim (koliko sam ovo puta spomenuo) piramidama, moze graditi turisticki brend. I on se gradi, bez obzira koliko ti i tvoji istomisljenici nazivali ljude piramidiotima.
drug_profi

#1248 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by drug_profi »

Ne kontaju ljudi da to nije prevara. To je kao diznilend jbg. za ljude koji vole malo da se bave raznim alternativama. Oni koji su fakat 100% ubjedjeni da je tu stargate nema pomoci svakako, oni i u Luvru traze Mariju Magdalenu jer je tako Dan Brown napisao.
Vecina normalnih "piramidiota" to posmatra kao SF roman. Znaju da je izmisljen, ali eto uzivaju u toj fantaziji, ali jok ne mere to kod vas....
Ispadate vi smjesniji jer zamislite sebe kako utrcavate ne projekciju filma i galamite da je to prevara, da je sve izmisljeno...
Pa jasno da je izmisljeno, ali uvijek ostaje ono da mozda nesto ima tu kad se vec prica i oko toga ide dalje posao...
Tu se moze govoriti sao o samoobmani i to sa predumisljajem.
Avetinho

#1249 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Avetinho »

_BataZiv_0809 wrote:
dustaban wrote: svo vrijeme mi podmeces nekakav licni animozitet prema Osmanagicu, a ja ovdje vidim samo tvoju nervozu na moje prisustvo!
50 stranica teme, nije nijedna prosla bez tvojih upisa u ovom, vrlo ruznom, tonu i onda mi imputiras privatiziranje foruma? Nije korektno drugar.

Analogije ti ne valjaju, zato sam rekao da gubis konce. Hodzini zapisi i potencijalna piramida se ni u putu nisu sreli. Svo vrijeme ti raja govori o turistickom aspektu price, niko eksplicite ne advokatira ni Osmanagicu niti zastupa tezu da ondje jesu piramide. Ne zna se, nije bez rezervi utvrdjeno nista. I koliko god ti svoj licni stav predstavljao nepobitnom istinom, on to (jos uvijek) nije.

Osmanagica nisam ni spomenuo, niti mi je on uopce tema interesovanja. Ti ga non stop spominjes i vrlo mi je bliska teorija da imas nesto protiv njega licno. Kao skeptik, apsolutno sam nesklon vjerovati likovima poput njega.

Radi se cisto o principu da se na prici o potencijalnim (koliko sam ovo puta spomenuo) piramidama, moze graditi turisticki brend. I on se gradi, bez obzira koliko ti i tvoji istomisljenici nazivali ljude piramidiotima.
Naravno da su se hodzini zapisi i "piramida" sreli. Oni su najveci prijatelji. Ovdje je jedan od glavnih argumenata za "razvoj" Visokog -- bogorodicni turizam u Medjugorju. Bogorodicni turizam i hodzin zapis su dva brata u iste majke.
nosara

#1250 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by nosara »

Jal potklocan lijenoscu... :D

Ne odnosi se na Banksy i Vjecitog, jer mi se moze... Vi ostali skeptici ste ljubomorni neradnici... :skoljka:

Piramide, nego sta...!!!! Ako i nisu, bice... :D
Post Reply