PlayStation 4 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
rayman90

#1226 Re: PlayStation 4 - all about

Post by rayman90 »

jel mogu trojica dijelit isti ps plus racun i igre :?

mogu dvojica koliko sam skonto, jedan igrac stavi da mu je primarni racun koji je na ps plusu i odabere drugi račun, a drugi igrac udje na taj racun koji je ovom drugom primarni i igra s tog racuna :-)
prototype

#1227 Re: PlayStation 4 - all about

Post by prototype »

AnonymousBIH wrote:
prototype wrote:
Vertig0 wrote:Jel iko probao staviti option file za pes da rijesi imena klubova? Negdje sam cuo da je moguce.
nema Option File za PS4, samo za PC, a za PS4 moraš sve ručno, npr skineš Premier League kits, importuješ na konzolu, onda otvoriš Edit team, uniforms i onda odabereš uniformu za Home, Away i GK, i moraš malo one brojeve na dresovima editovati (boja, tip) i sl.
ja sam sve uradio, znači, ručno, i trebalo mi je pofino vremena da uradim i Engleze 1 i 2 ligu, i talijansku drugu, i ostalo mi je još da uradim Bundesligu, komplet :D znači, imena igrača, transferi, dresovi, lica čak neka, i atribute (ljudi interneta su sve pripremili) pa da imam i švabe.

Taj neki edit mode mi je najbolji mode u PES_u hahahaha
Ja koliko vidim na internetu postoje gotovi fileovi za update na PS4. Nisam probavao i ne znam i da li ću, jer 99% vremena igram myClub i nebitne su mi licence u tom modu.
ne postoje gotovi fileovi, možda postoje .rar datoteke gdje je sve spakovano unutra, ali opet nema načina da se samo sve raspakuje i posloži po klubovima..
rayman90 wrote:jel mogu trojica dijelit isti ps plus racun i igre :?

mogu dvojica koliko sam skonto, jedan igrac stavi da mu je primarni racun koji je na ps plusu i odabere drugi račun, a drugi igrac udje na taj racun koji je ovom drugom primarni i igra s tog racuna :-)

ne mogu trojica, samo dvojica, ali ne tako kao što si ti napisao, jer to je besmisleno, da ti kupiš PS+ a da ne igraš na svom accountu, znači, ako si ti PS+ pretplatnik, ti igraš na svom akauntu, a TVOJ DRUG stavi tvoj akaunt kao primarni, i igra na SVOME akauntu jer pošto je tvoj primarni na njegovoj konzoli onda se dijeli i na ostale akaunte, pa tako i na NJEGOV, što znači da svako može da igra sa svojim akauntom na svojoj konzoli.
Na taj način sherate i igre.
rayman90

#1228 Re: PlayStation 4 - all about

Post by rayman90 »

heehhe hvala ti na odg :D ma jest malo besmisleno al mi je bolje psn ime na sekundarnom racunu ;-)
Ironmen

#1229 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Ironmen »

Ovako ljudi hocu da kupims ps4 plus dobijese gratis GTA V cijena nesto malo manja od 800 km...

Sad me zanima hocul normalno moci igrati GTA V online ili moram uzimati neki ps plus racun za net svake godine ???
febo_acm

#1230 Re: PlayStation 4 - all about

Post by febo_acm »

Ironmen wrote:Ovako ljudi hocu da kupims ps4 plus dobijese gratis GTA V cijena nesto malo manja od 800 km...

Sad me zanima hocul normalno moci igrati GTA V online ili moram uzimati neki ps plus racun za net svake godine ???
PS Plus je za igranje ONLINE!!! Online se može igrati samo sa PS PLUS... Bez PS Plus se ne može igrati online.... Ovo je pomenuto barem jedno 200 puta do sada.
Ironmen

#1231 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Ironmen »

febo_acm wrote:
Ironmen wrote:Ovako ljudi hocu da kupims ps4 plus dobijese gratis GTA V cijena nesto malo manja od 800 km...

PS Plus je za igranje ONLINE!!! Online se može igrati samo sa PS PLUS... Bez PS Plus se ne može igrati online.... Ovo je pomenuto barem jedno 200 puta do sada.

Znaci jos dodatnih 100 km za godinu dana ili skuplje ???

Hmmm sad cu dobro jos jednom razmisliti o kupovini ps4 koje sranje jbt :( :(
febo_acm

#1232 Re: PlayStation 4 - all about

Post by febo_acm »

Imat ces razne pogodnosti i mozes imati visestruke ustede u toku godine... Isplati se u svakom slucaju. Mislim da je manje od 100 km.
rayman90

#1233 Re: PlayStation 4 - all about

Post by rayman90 »

joj jesam se pokajo za bombings busters, shit teski :D :D
imal jos koji bomberman za cetvorke a da nije basement crew il ovaj shit bombing busters :? :? :?
rayman90

#1234 Re: PlayStation 4 - all about

Post by rayman90 »

ev skonto jos jednu bomberman igru, zove se Brawl samo :D ne izgleda lose ;-)
Ivo Lola

#1235 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Ivo Lola »

igra li neko Fifu 16, koliko je realna karijera
desavaju li se stvari tipa da Verona osvoji seriu a, da neuer ode iz bayerna...

i preporuka za najbolju snajper igricu na PS4
_Astra_

#1236 Re: PlayStation 4 - all about

Post by _Astra_ »

Ja ne znam sta je ovo, al ps smara uzasno... pola godine ga nisam upalio... ne znam jel to samo kod mene ili je i kod drugih - da je mnogo "zanimljivije" i nekako vise su igrive potpuno iste igre tipa cod i btfield na pcu nego na ps...

I ima li neko ideju zasto mi je internet konekcija (konstantno pokazuje NAT2) na ps4 ne prelazi 30mbit download, a inace link mi je 100Mbit... pa cak i kad kablom direktno spojim modem i ps?

Igra li neko mortal kombat x? Vrijedi li 60zelembaca? Jer, do sad aam kupio driveclub, nba2k15, cod, bfield i i jos neke igre po 6-7$, a jedino igram fifu i to sa drustvom...
Online lag-a uzas :s
AnonymousBIH

#1237 Re: PlayStation 4 - all about

Post by AnonymousBIH »

_Astra_ wrote:Ja ne znam sta je ovo, al ps smara uzasno... pola godine ga nisam upalio... ne znam jel to samo kod mene ili je i kod drugih - da je mnogo "zanimljivije" i nekako vise su igrive potpuno iste igre tipa cod i btfield na pcu nego na ps...

I ima li neko ideju zasto mi je internet konekcija (konstantno pokazuje NAT2) na ps4 ne prelazi 30mbit download, a inace link mi je 100Mbit... pa cak i kad kablom direktno spojim modem i ps?

Igra li neko mortal kombat x? Vrijedi li 60zelembaca? Jer, do sad aam kupio driveclub, nba2k15, cod, bfield i i jos neke igre po 6-7$, a jedino igram fifu i to sa drustvom...
Što se tiče lag-a, sve radi super, to je nešto do tebe. A to za brzinu sam i ja primijetio, tražio po internetu, ali nikakvo rješenje nisam vidio.
Mustang1

#1238 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Ne moze vise od 20-30 MB ps ni pokazati. Ali i ne treba ti vise. To sto laga nije do konekcije. Mislim jest ako ti je losa ali ako je toliko koliko si napisao onda nema problema. Provjeri nesto drugo gledaj cackaj ali nije ni do konzole jer sam ja igrao i na 10 MB i nije bilo laga. Ne bi trebalo ni sa 1 MB biti laga.
Ivo Lola

#1239 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Ivo Lola »

_Astra_ wrote:Ja ne znam sta je ovo, al ps smara uzasno... pola godine ga nisam upalio... ne znam jel to samo kod mene ili je i kod drugih - da je mnogo "zanimljivije" i nekako vise su igrive potpuno iste igre tipa cod i btfield na pcu nego na ps...

gdje si nasao COD, NBA... po 6-7 dolara ?

i jos jedno pitanje, citao sam da ta bozicna snizenja znaju biti prava ludnica, odnosno da stvarno bude nekih super ponuda, npr. COD ili NBA za 6-7 dolara
je li to bas tako ili ipak cijene ovih vrhunskih naslova ne idu ispod 25-30 dolara ?
clopex

#1240 Re: PlayStation 4 - all about

Post by clopex »

ja igram COD:AW kad god sjednem za PS, i u vecini slucajeva ako je net ok nema laga (sve zavisi u kakav loby upadnes i gdje se host nalazi)
to je nesto do tvog neta, testiraj ping na speedtest.net pa vidi jel sve ok

BTW ako planiras igrati COD:BO3 mozes me dodati na PS Clopex_
Mustang1

#1241 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Nije ni nasao nba i cod za 6 dolara nego kaze jos nekih igara po toj cijeni :D Ostale nije platio ispod 29.99 koliko budu na snizenju nekad tamo. Na njemackom storu su najbolja snizenja. Nedavno je DriveClub bio 10€. Na americkom urijetko nesto bude bas dobro snizeno. Black Friday i bozic eventualno. Uvijek sam govorio americki za igrice kad izadju tek i njemacki za snizenja ali uvijek ste komplikovali nesto :D
_Astra_

#1242 Re: PlayStation 4 - all about

Post by _Astra_ »

Mustang1 wrote:Nije ni nasao nba i cod za 6 dolara nego kaze jos nekih igara po toj cijeni :D Ostale nije platio ispod 29.99 koliko budu na snizenju nekad tamo. Na njemackom storu su najbolja snizenja. Nedavno je DriveClub bio 10€. Na americkom urijetko nesto bude bas dobro snizeno. Black Friday i bozic eventualno. Uvijek sam govorio americki za igrice kad izadju tek i njemacki za snizenja ali uvijek ste komplikovali nesto :D
Nisi dobro prociyao... nba i fifu sam kupio po 59... a neke znj tipa worms sam placao po 6$
_Astra_

#1243 Re: PlayStation 4 - all about

Post by _Astra_ »

_Astra_ wrote:
Mustang1 wrote:Nije ni nasao nba i cod za 6 dolara nego kaze jos nekih igara po toj cijeni :D Ostale nije platio ispod 29.99 koliko budu na snizenju nekad tamo. Na njemackom storu su najbolja snizenja. Nedavno je DriveClub bio 10€. Na americkom urijetko nesto bude bas dobro snizeno. Black Friday i bozic eventualno. Uvijek sam govorio americki za igrice kad izadju tek i njemacki za snizenja ali uvijek ste komplikovali nesto :D
. nba i fifu sam kupio po 59... a neke znj tipa worms sam placao po 6$
_Astra_

#1244 Re: PlayStation 4 - all about

Post by _Astra_ »

..
AnonymousBIH

#1245 Re: PlayStation 4 - all about

Post by AnonymousBIH »

I na HR su odlična sniženja. Trenutno:

- Project Cars - 60 KM
- Mortal Kombat X - 70 KM
- Borderlands - 60 KM
- Call of Duty: Advanced Warfare Gold Edition - 60 KM
- itd. :D
Ivo Lola

#1246 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Ivo Lola »

ne bih se slozio da na US nema dobrih/odlicnih snizenja
bas je danas zavrsio "flash sale" sa ovim cijenama
sniper elite 3 ultimate edition 28 KM
metro redux 21.5 KM
...

a zna li neko mozda ovo
29. oktobra izlazi zvanicni data pack za PES 2016, svi transferi, novi timovi... i on ce ponistiti sav editing koji sam eventualno uradio na igracima
e posle njega ce ici opet oni live update-i mozda i neki novi data packovi... da li ce i oni isto tako resetovati sve sto sam ja radio u medjuvremenu ?
rayman90

#1247 Re: PlayStation 4 - all about

Post by rayman90 »

evo i na uk psnu dobrih akcija :D uzo Goat simulator, cel damage nakon dugo vrebanja i giana sisters dream runners :) prve dvije 4 igraca split screen, zadnja shared screen 4 igraca :-D
Vertig0

#1248 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Vertig0 »

AnonymousBIH wrote:I na HR su odlična sniženja. Trenutno:

- Project Cars - 60 KM
- Borderlands - 60 KM
Znal iko kakav je ovaj call of duty? Jel bolji od bf4?
clopex

#1249 Re: PlayStation 4 - all about

Post by clopex »

Vertig0 wrote:
AnonymousBIH wrote:I na HR su odlična sniženja. Trenutno:

- Project Cars - 60 KM
- Borderlands - 60 KM
Znal iko kakav je ovaj call of duty? Jel bolji od bf4?

to isto da pitas jel FIFA bolja od PES-a
Imas fanove BF i fanove COD-a i svako smatra "svoje" bolje
Ja licno igram taj COD i igrao sam na PC i sad igram na PS. Ja volim COD serijale. Igrao sam i BF nije mi se svidjelo. E sad sve je stvar ukusa a o ukusima se ne raspravlja :D
Vertig0

#1250 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Vertig0 »

I ja sam citav zivot igrao COD, ali sad na PS4 imam BF4. Dobar je BF4 ali mi je malo dosadio, posebno mi se ne svidjaju mape.
Kod ovo COD-a mi se ne svidja sto je sve futuristicki.
Post Reply