Razocarenje za 3,2,1...

Post Reply
Hafis

#1226 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Hafis »

madner wrote:Ovo je tako napeto, ne znam da li da vam kazem sta ce se desiti sljedece hefte. :D
Je li to znači da trebam odgoditi godišnji odmor koji sam namjeravao uzeti sledeći tjedan zbog planirane proslave?
dudlov

#1227 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by dudlov »

madner wrote:
dudlov wrote:
madner wrote:Ovo je tako napeto, ne znam da li da vam kazem sta ce se desiti sljedece hefte. :D
Pričaj...evo sav se oznoji :mrgreen:
Dzemila kaze, nista od dogovora.
Opet, nazalost.

:D
Ma ko ih jebe. Što se mene tiče u Predsjedništvu može biti trojac :Sejdić, Finci i Pilav.
To ionako neće ništa promijeniti.
Hafis

#1228 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Hafis »

dudlov wrote:
madner wrote:
dudlov wrote:
Pričaj...evo sav se oznoji :mrgreen:
Dzemila kaze, nista od dogovora.
Opet, nazalost.

:D
Ma ko ih jebe. Što se mene tiče u Predsjedništvu može biti trojac :Sejdić, Finci i Pilav.
To ionako neće ništa promijeniti.
Pusti madnera. Znam i ja nema nista od sutrašnjeg sastanka, ali da je to jedno od zadnjih koprcanja. To će leći na svoje mjesto kalendarski ove godine, i to prije Božića (zbog odmora).
daddy-kool

#1229 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by daddy-kool »

Radončić pesimističan da se direktnim izborom može riješiti presuda "Sejdić-Finci"

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić izrazio je danas u Sarajevu pesimizam da se u okviru direktnog izbora može riješiti pitanje implementacije presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu "Sejdić i Finci".

Radončić je to izjavio uoči sutrašnjeg sastanka na ekspertnom nivou u Briselu o tom pitanju.

Smatra da ukoliko se iscrpi nekoliko modela direktnog izbora, te ako je očigledno da se nikako ne može doći do rješenja ovog pitanja, cijelu stvar treba "resetovati" i indirektan model vratiti "ponovo u igru".

...

http://www.klix.ba/vijesti/bih/radoncic ... /131107109
madner

#1230 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by madner »

Lece kada se prihvati prijedlog VC kao kompromis.
Ne znam kada ce Cova to prihvatiti, nije bas racionalan u zadnje vrijeme.
Mister Yes

#1231 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Mister Yes »

madner wrote:Lece kada se prihvati prijedlog VC kao kompromis.
To neki kompromis u fazonu "izvini se Đuri što te tukao"? :-D
moa

#1232 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by moa »

Hafis wrote:
moa wrote:.
Sjecas se ti Vedrana Puljica? Znas li ko je taj lik, eh ta tvoja me prica podsjeca na HB forum.Da vidim sta ljudi pisu iz prve ruke, prvo je bilo majku im balijsku, neka su ubili covjeka da kad bi se uspostavilo da covjek nije B vec H, prica je presla u ko ga hebe ionako je izdajnik, on je islamiziran, ko ga Yebe eto sta su mu donijeli bosnjaci...
Mislim, stvarno je ovo prenisko. Ovo je tema koja se niti jedne jedine riječji nije dotakla te priče, niti jednom jedinom riječju.
Nije mi uopće jasno što želiš s tim imputirati. Kakav ti je to način argumentiranja?
Stvar kako se dozivljava HDZ politika, ako nije hrvat po mojoj mjeri kako ja kazem onda taj H je islamiziran...
Znam da je prenisko ali sam morao jer to je politika ljudi koji se furaju na HDZ, tako je isto i sa komsicem ako nije H kojeg mi odredimo onda on nije H. To je u bush govorio kada je kreno da osvaja naftna polja pa arapskim poluotocima, ako niste sa nama onda ste protiv nas. To je princip na kojem sad hdz insistira, ako nije kako mi kazemo nista ne valja. To H u BiH moraju shvaiti da HDZ ne radi za njihov interes vec za svoj interes i na interesu cementiranja svojih polozaja do kraja njihovih zivota.
madner

#1233 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by madner »

Mister Yes wrote:
To neki kompromis u fazonu "izvini se Đuri što te tukao"? :-D
Pa minimalni minimum neovisne institucije. Ako se ne mozemo dogovoriti ovako.
bole1st

#1234 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by bole1st »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: A je li Vlajki legitiman predstavnik Hrvata u RS-u? :)
Nije, ali jedna pogreska ne opravdava drugu.

Na taj problem niko ne obraca paznju jer je FBIH (tzv Bosnjacko-Hrvatska federacija) Hrvatima daleko vaznija od RS (Srpska Republika) jer ukljucuje sve dijelove BiH sa Hrvatskom vecinom.
bole1st

#1235 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by bole1st »

Ne znam kada ce Cova to prihvatiti, nije bas racionalan u zadnje vrijeme.
Sta je VC?
bole1st

#1236 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by bole1st »

daddy-kool wrote:
Smatra da ukoliko se iscrpi nekoliko modela direktnog izbora, te ako je očigledno da se nikako ne može doći do rješenja ovog pitanja, cijelu stvar treba "resetovati" i indirektan model vratiti "ponovo u igru".
Jel kuzi neko zasto Srbima nije prihvatljivo indirektno birati? Na primjer da jednog clana izabere NSRS, a druga dva domovi naroda FBiH?
bole1st

#1238 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by bole1st »

Sta oni imaju svoj prijedlog?
Hafis

#1239 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Hafis »

moa wrote:
Stvar kako se dozivljava HDZ politika, ako nije hrvat po mojoj mjeri kako ja kazem onda taj H je islamiziran...
Znam da je prenisko ali sam morao jer to je politika ljudi koji se furaju na HDZ, tako je isto i sa komsicem ako nije H kojeg mi odredimo onda on nije H.
Opet isto. Ovo mi je zadnji put da ovo ponavljam: Ne radi se o osobi. Nebitno kakav je Hrvat (ili Srbin, Bošnjak), da li islamiziran ili ne izlazi iz crkve, ili je ateist, i iz koje je stranke. To je nebitno. Je li to ŽK ili bilo tko.
Poenta je otkud ga tu ?Otkud mu pravo da izigrava nekog ''iz reda hrvata'' kada ga taj red ne ferma ni 2%. Kada ga je iz tog ''reda'' izvukao netko sasvim drugi i još te ubjeđuje: to je to, to su europska dostignuća.
Znači, ja sam da se u ustav unese da se kod kandidiranja hrvatskog člana predsjedništa unese odredba: ne smije biti iz HDZ-a, ne smije biti hercegovac, ne treba biti ni vjernik i mora biti žena, čak ne mora biti ni Hrvatica...normalno pod uvjetom da se urade stanovite preinake u izbornom zakonu koje bi onemogućile...hajdemo reći - pretjeran upliv ''drugih dobronamjernih'' glasača i solidan izborni legitimitet kandidatkinje koja pobjedi.
Mister Yes

#1240 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Mister Yes »

bole1st wrote:
daddy-kool wrote:
Jel kuzi neko zasto Srbima nije prihvatljivo indirektno birati? Na primjer da jednog clana izabere NSRS, a druga dva domovi naroda FBiH?
Takvo rješenje nije na stolu. Indirektni model koji je bio predlagan je da parlament BiH određuje sva 3 člana. To im ne odgovara jer ganjaju psihološki efekat da je ovo unija dvije republlike koje delegiraju svoje predstavnike. Kada bi bilo indirektno onda bi bilo na nivou parlamenta BiH a to je već previše unitarno za njihov ukus.
Hafis

#1241 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Hafis »

bole1st wrote:
daddy-kool wrote:
Eh. Po njima nije isto član predsjedništva izabran izravno od srpskog naroda ili voljom državne skupštine. U prvom slučaju se taj član uvijek može pozivati na nacionalni legalitet, a u drugom ne.
A i boje se kojekavih opstrukcija u skupštini
hizo ramidovic

#1242 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by hizo ramidovic »

Hafis wrote: Opet isto. Ovo mi je zadnji put da ovo ponavljam: Ne radi se o osobi. Nebitno kakav je Hrvat (ili Srbin, Bošnjak), da li islamiziran ili ne izlazi iz crkve, ili je ateist, i iz koje je stranke. To je nebitno. Je li to ŽK ili bilo tko.
Poenta je otkud ga tu ?Otkud mu pravo da izigrava nekog ''iz reda hrvata'' kada ga taj red ne ferma ni 2%. Kada ga je iz tog ''reda'' izvukao netko sasvim drugi i još te ubjeđuje: to je to, to su europska dostignuća.
Znači, ja sam da se u ustav unese da se kod kandidiranja hrvatskog člana predsjedništa unese odredba: ne smije biti iz HDZ-a, ne smije biti hercegovac, ne treba biti ni vjernik i mora biti žena, čak ne mora biti ni Hrvatica...normalno pod uvjetom da se urade stanovite preinake u izbornom zakonu koje bi onemogućile...hajdemo reći - pretjeran upliv ''drugih dobronamjernih'' glasača i solidan izborni legitimitet kandidatkinje koja pobjedi.
on je tu jer je tako zeljelo 330 000 glasaca. doduse, vecina su 'zli bosnjaci', fundamentalisti, teroristi itd, no neko im je dao pravo glasa i sta se moze...
a zk nije 'hrvatski clan predsjednistva' (sto je tvoja zelja), vec 'clan predsjednistva iz reda hrvatskog naroda' (kako kaze ustav). i sve dok ustav tako kaze, djaba guslas sve ove godine.
haj sad nastavi guslat' sve dok ne dobijemo ustav u kojem ce pisati da glasac i kandidat moraju biti iz iste nacionalne skupine...
bole1st

#1243 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by bole1st »

Hafis wrote: Eh. Po njima nije isto član predsjedništva izabran izravno od srpskog naroda ili voljom državne skupštine. U prvom slučaju se taj član uvijek može pozivati na nacionalni legalitet, a u drugom ne.
A i boje se kojekavih opstrukcija u skupštini
NSRS nije drzavna skupstina.

EDIT: Jasno mi je zasto im izbor iz drzavne skupstine ne odgovara.
bole1st

#1244 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by bole1st »

Mister Yes wrote:Takvo rješenje nije na stolu. Indirektni model koji je bio predlagan je da parlament BiH određuje sva 3 člana. To im ne odgovara jer ganjaju psihološki efekat da je ovo unija dvije republlike koje delegiraju svoje predstavnike. Kada bi bilo indirektno onda bi bilo na nivou parlamenta BiH a to je već previše unitarno za njihov ukus.
Indirektnih modela ima vise. Jedan je da biraju elektori, drugi da bira NSRS, treci da se bira kroz parlament BiH. Jasno je da treci za njih ne dolazi u obzir.
sv12

#1245 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by sv12 »

bole1st wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: A je li Vlajki legitiman predstavnik Hrvata u RS-u? :)
Nije, ali jedna pogreska ne opravdava drugu.

Na taj problem niko ne obraca paznju jer je FBIH (tzv Bosnjacko-Hrvatska federacija) Hrvatima daleko vaznija od RS (Srpska Republika) jer ukljucuje sve dijelove BiH sa Hrvatskom vecinom.
A sta je sa biranjem bosnjackih clanova vijeca ministara od strane Covica i Dodika ili sta je sa jos ranijim izigravanjem Bosnjaka u Mostaru, znas ono, "prvo gradonacelnik Hrvat, pa nakon toga Bosnjak", koje je upravo Covic izigrao i prevario? To se isto ne pika?

Vi Hrvati dok god ne shvatite da u ovoj drzavi zivi i Sejdic-Finci ekipa, koja mora birati i koja se mora kandidovati na sve funkcije, oni ce vam birati Komsice? A vi nastavite svaljivati krivicu i izazivati Bosnjake.

U stvari, Komsica ste zasluzili, vi ste sa Srbima izazivali djavla kad ste ukidali clana predsjednistva Sejdic-Finci ekipe u Daytonu.
bole1st

#1246 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by bole1st »

@sv12

ako jedna pogreska ne opravdava drugu, onda ni dvije pogreske ne opravdavaju trecu, niti tri pogreske opravdavaju cetvrtu...
sv12

#1247 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by sv12 »

bole1st wrote:@sv12

ako jedna pogreska ne opravdava drugu, onda ni dvije pogreske ne opravdavaju trecu, niti tri pogreske opravdavaju cetvrtu...
Sve je to tacno, ali mentalni sklop tipova kao Covic razumiju i popuste tek kad dobiju po guici. Evo i dan danas, nije tajna da je vecina koja je glasala za Komsica, zapravo Sejdic-Finci ekipa, on je njihov neprikosnoven lider, nemaju drugog. Da, glasali su za njega i Bosnjaci, Srbi i Hrvati sa bosnjackih vecinskih prostora, medjutim vecina su Sejdic-Finci ekipa,, isti oni kojima su Srbi i Hrvati, nakon par casa viskija u Daytonu ukinuli clana predsjednistva kojeg su oni do tad imali.

A zasto, da bi preglasavali Bosnjake u predsjednistvu kao sto ih preglasavaju danas u vijecu ministara.

I onda Sejdic-Finci ekipa, posto nemaju za koga glasati za predsjednistvo BiH, glasaju za hrvatskog clana predsjednistva. Prosto. I sad dolazi Covic i cmizdri.

Pa nemojte cmizdriti, dajte fino vratite ljudima njihovog clana predsjednistva, dajte im njihova mjesta u vijecu ministara i onda ce oni glasati za svoje, a ne za vase. Rijesen cijeli problem i presuda iz Strasbourga.

Ne vidim cemu nekakve karafeke ove ili one, te idu u Brisel, Budimpestu itd?

Dajte Sejdic-Finci ekipi ono sto im pripada po rodjenju i ono sto ste im UKRALI u Daytonu, upravo vi Srbi i Hrvati, doduse ni Bosnjaci se nisu bunili, ali to je bio ultimatum Srba i Hrvata u Daytonu, "poguran" od strane medjunarodne bande.
sv12

#1248 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by sv12 »

Ne znam koji qrac SDA i SDP idu Brisel, Budimpestu itd. Trebaju tamo ici Sejdic, Finci, Hadzic, Komsic i neka predstavnicka ekipa grupe "ostali".

Pa kad se dogovore da "ostali" nece preglasavati Hrvate, a Hrvati zajedno sa Srbima kad im vrate clana predsjednistva kojeg su drpili u Daytonu onima iz grupe "ostali", onda mogu bosnjacki predstavnici otputovati u Brisel i ako njima odgovara dogovor da to svi zajedno potpisu.

Glupost je sto se bezveze trose pare na putovanja bosnjackih predstavnika, kad se radi o potlacivanju Sejdic-Finci ekipe od strane Srba i Hrvata.

Srbi i Hrvati se prave blesavi i klosari i nece da shvate i priznaju da ovi treci zive u BiH i da moraju da imaju ista prava kao i oni, tacnije da je njihova BiH nista manje od srpske ili hrvatske.
zavrzlama

#1249 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by zavrzlama »

Pitam se kad ce neki bosnjacki kandidat za predsjednika BIH dobiti 330 000 glasova nebosnjaka....pa da s ei ja bunim sto mi nebosnjaci biraju predsjednika..ha ja.. 8)
sv12

#1250 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by sv12 »

zavrzlama wrote:Pitam se kad ce neki bosnjacki kandidat za predsjednika BIH dobiti 330 000 glasova nebosnjaka....pa da s ei ja bunim sto mi nebosnjaci biraju predsjednika..ha ja.. 8)
Kad bude omiljen kao Komsic, kad bude imao djete iz mjesanog braka, kad bude u bosnjackim opcinama jako malo nebosnjaka, tacnije kad pobiju, istjeraju i asimiliraju sve one koji nisu Bosnjaci, kad Bosnjaci u Daytonu budu ukinuli "ostalima" clana predsjednistva, kad Bosnjaci budu Hrvatima i Srbima birali ministre u vijecu ministara bez obzira na izborne rezultate, kad Bosnjaci budu rasturali Bosnu, a drugi bili protiv, kad Bosnjaci naturaju godinama Hrvatima bosnjackog gradonacelnika Mostara kad ..... ukratko Bosnjaci budu radili isto sto sad rade i sto su prije radili Srbi i Hrvati.

Jebiga, borite se politicki za naklonost tih ljudi i nemojte potlacivati druge, pa nece ni oni vas kad im se pruzi prilika.
Post Reply