Mister Yes wrote:LaBomba wrote: E ovo tvoje pisanje je pravi primjer defetizma koji se Bosnjacima konstatno pokusava nametnut, i ovo tvoje pisanje bi trebalo biti sankcionisano. Poredis bosnjacki narod sa Talibanima ko s poslom, i to radi obnavljanja vec porusenih dzamija, i mrtav hladan ovde pises da su Bosnjaci nekakva prijetnja za svijet koji se trebaju drzati pod kontrolom. Ovakvih se Bosnjaci trebaju najvise i pazit, komplexasa i prikrivenih srbofila koji sire defetizam.Koliko gluposti u kratkom postu. Fascinantno.
Odgovorit ću samo vezano za defetizam jer ovo ostalo je očigledno rezultat nemogućnosti da se čita sa razumjevanjem. Znači vizavi širenja defetizma, ja uvijek kada pričam o mogućoj budućnosti imam riječ "ako". Jer pred Bošnjacima su dva puta. Put sekularizacije i put islamizacije. U slučaju da većina ostane na putu sekularizacije veliki sam optimista i vjerujem da će u tom slučaju cijela Bosna pripasti Bošnjacima i to kao dio ujedinjene Evrope. Ali ako Bošnjaci izaberu onaj drugi put onda sam veliki pesimista. Samo je jedan razlog zašto je BH pitanje još uvijek neriješeno. Naime i na zapadu čekaju da vide kojim putem će poći dobre Bošnje.
Da i nazivati nekoga glupim ko reaguje na tvoje pisanje takodje spada u tu kategoriju. Tebi je extremizam =gradnja dzamija i odlazak vjernika u dzamije? Tebi su Bosnjaci koji zele popraviti nepravdu koja im je nanesena=extremisti i prijetnja za Evropu i svijet. Dalje nemas pojma o mentalitetu Albanaca, kao ni o evropkim narodima, jer da imas znao bi da mi nismo jedini evropski muslimani starosjedioci, i mi nismo niakkva prijetnja Evropi ngo smo samo smetnja veliko-srpskoj ideologiji, za sta se ti u stvari i zalazes pa otuda ovo odavno izdoktriranno dravnje predavanja Bosnjacima kako trebaju "da se naguze" i da im je to jedini put opstanka. Dok je mene na ovome forumu nece vam prolaziti ta podvala!