DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lidera

Post Reply
LaBomba

#1226 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by LaBomba »

Mister Yes wrote:
LaBomba wrote: E ovo tvoje pisanje je pravi primjer defetizma koji se Bosnjacima konstatno pokusava nametnut, i ovo tvoje pisanje bi trebalo biti sankcionisano. Poredis bosnjacki narod sa Talibanima ko s poslom, i to radi obnavljanja vec porusenih dzamija, i mrtav hladan ovde pises da su Bosnjaci nekakva prijetnja za svijet koji se trebaju drzati pod kontrolom. Ovakvih se Bosnjaci trebaju najvise i pazit, komplexasa i prikrivenih srbofila koji sire defetizam.
:-) Koliko gluposti u kratkom postu. Fascinantno.

Odgovorit ću samo vezano za defetizam jer ovo ostalo je očigledno rezultat nemogućnosti da se čita sa razumjevanjem. Znači vizavi širenja defetizma, ja uvijek kada pričam o mogućoj budućnosti imam riječ "ako". Jer pred Bošnjacima su dva puta. Put sekularizacije i put islamizacije. U slučaju da većina ostane na putu sekularizacije veliki sam optimista i vjerujem da će u tom slučaju cijela Bosna pripasti Bošnjacima i to kao dio ujedinjene Evrope. Ali ako Bošnjaci izaberu onaj drugi put onda sam veliki pesimista. Samo je jedan razlog zašto je BH pitanje još uvijek neriješeno. Naime i na zapadu čekaju da vide kojim putem će poći dobre Bošnje.

Da i nazivati nekoga glupim ko reaguje na tvoje pisanje takodje spada u tu kategoriju. Tebi je extremizam =gradnja dzamija i odlazak vjernika u dzamije? Tebi su Bosnjaci koji zele popraviti nepravdu koja im je nanesena=extremisti i prijetnja za Evropu i svijet. Dalje nemas pojma o mentalitetu Albanaca, kao ni o evropkim narodima, jer da imas znao bi da mi nismo jedini evropski muslimani starosjedioci, i mi nismo niakkva prijetnja Evropi ngo smo samo smetnja veliko-srpskoj ideologiji, za sta se ti u stvari i zalazes pa otuda ovo odavno izdoktriranno dravnje predavanja Bosnjacima kako trebaju "da se naguze" i da im je to jedini put opstanka. Dok je mene na ovome forumu nece vam prolaziti ta podvala!
Hafis

#1227 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Hafis »

Mister Yes wrote:Jer pred Bošnjacima su dva puta. Put sekularizacije i put islamizacije. U slučaju da većina ostane na putu sekularizacije veliki sam optimista i vjerujem da će u tom slučaju cijela Bosna pripasti Bošnjacima i to kao dio ujedinjene Evrope.
Znači neovisno od toga što god druga dva BiH segmenta budu radila u budućnosti, cijela Bosna će pripasti Bošnjacima, normalno samo pod uvjetom da izaberu ''put sekularizacije''.
Pretpostavljam da se tu radi vjerovatno o nekoj ''nagradi'' od strane EU-a Bošnjacima za dobro ''vladanje''. K'o: eto vi budite sekularni, izdržite, i to je za ljude, a za nagradu ćete dobiti cijelu ''Bosnu''.
Bojim se ako se bude čekalo na tu ''sekularizaciju'', onda ništa od nagrade. Već više od 20 godina se punom parom radi na suprotnom procesu, i tu nema nazad.
LaBomba

#1228 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by LaBomba »

TRENT wrote:
LaBomba wrote:
TRENT wrote:Eno ih i dalje ratove dozivaju. :lol:

Sto nisi otisao neki dan na Pale na docek Krajisniku pa se njima tako kreveljio u facu i ismijavao ih kako doziovaju rat, ili nedavno u Srebrenicu??
Pa uprati temu vezano za Krajisnika pa citaj moje komentare. :thumbup: :bih:

I vjerovatno si dosao do zakljucka da oni kojima smeta povratak ratnog zlocinca, zatim oni koji reaguju na izjave Dodika i co i oni koji docekuju Krajisnika i pjevaju pjesme o najavi novih klanja = ISTI?
Bodkin

#1229 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Bodkin »

jesu se skandinavske i zapadnoevropske brigade mobilizirale i opremile. samo sto nije puklo pa da vas onaj vas general iz holandije povede na lukavicu sa 100 tenkova kao sto je pisao ovdje po forumu
LaBomba

#1230 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by LaBomba »

Bodkin wrote:jesu se skandinavske i zapadnoevropske brigade mobilizirale i opremile. samo sto nije puklo pa da vas onaj vas general iz holandije povede na lukavicu sa 100 tenkova kao sto je pisao ovdje po forumu
I ovo konstatno vrijedjanje nasih prognanih i raseljenih gradjana takodje treba sankcionisat. BTW eno generala Gotovina doso iz dijaspore i uvede red i vrati ustavni poredak susjedne nam drzave.
TRENT

#1231 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by TRENT »

Ko najavljuje nova klanja? Oni incestoidni isprdci sa Pala :lol: :lol: :lol: .Ja i ti da se udruzimo zajedno da uzmemo par kamenja otjerali bi ih za 2 minute.
eroslav

#1232 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by eroslav »

kr-sa1968 wrote: Ama i sa ovim se slažem ali sam prijatelju zakasnio sa odlaskom. Da sam otišao prije dvadeset godina bilo bi ekstra da počnem od nule, ali sad nigdje nisam prispjeo. Sad bi sve uradio da mi dijete nedođe kući "tužno" ili da ode iz kuće "tužno" što sam mu mogao dati ili nisam nikako mogao dati pare za užinu. Imam komšiju "člana partije" koji svom djetetu daje dvadeset marka, a nezna šta su subjekat i predikat. Moj odlazak odavde je utopija..
sve razumijem prika, daleko od toga da imam šta spočitati...ali ako bi ovakva agonija bila zacementirana sa nekakvom tendencijom ka daljnjem srozavanju i eventualnoj mogućnosti ka novoj uzbuni i seobi naroda...ma ne bi stao prije novog zelanda pa da sam i sa jednom nogom u g.
LaBomba

#1233 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by LaBomba »

TRENT wrote:Ko najavljuje nova klanja? Oni incestoidni isprdci sa Pala :lol: :lol: :lol: .Ja i ti da se udruzimo zajedno da uzmemo par kamenja otjerali bi ih za 2 minute.

Zbog tih incest-isprdaka nasa drzava je podjeljenja i blokirana, a ti se tu kreveljis kao da se radi o njjih desetak.
Bodkin

#1234 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Bodkin »

LaBomba wrote:
Bodkin wrote:jesu se skandinavske i zapadnoevropske brigade mobilizirale i opremile. samo sto nije puklo pa da vas onaj vas general iz holandije povede na lukavicu sa 100 tenkova kao sto je pisao ovdje po forumu
I ovo konstatno vrijedjanje nasih prognanih i raseljenih gradjana takodje treba sankcionisat. BTW eno generala Gotovina doso iz dijaspore i uvede red i vrati ustavni poredak susjedne nam drzave.
bujrum vrati se i napravi nesto za drzavu. prekini plakati za nekim sankcionisanjem kad god vam neko spomene da sere** iz dijaspore
TRENT

#1235 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by TRENT »

Bodkin wrote:
LaBomba wrote:
bujrum vrati se i napravi nesto za drzavu. prekini plakati za nekim sankcionisanjem kad god vam neko spomene da sere** iz dijaspore
Cekaj malo,ovaj laBomba je dijasporac ??!?!??!?!
LaBomba

#1236 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by LaBomba »

Bodkin wrote:
LaBomba wrote:

Cetnik ovde nece srati po nasim prognanim ljudima i tacka.
Bodkin

#1237 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Bodkin »

TRENT wrote:
to ti nisi skontao :D :D
LaBomba wrote:
Bodkin wrote:

Cetnik ovde nece srati po nasim prognanim ljudima i tacka.
de ti reci na koga se to odnosi :wink:
CSKA

#1238 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by CSKA »

Kakav rat RS vs FBiH,prije ce biti dijaspora vs domaci :sax:
TRENT

#1239 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by TRENT »

Bodkin wrote:
TRENT wrote:

Nisam :-D .Pa Bomba,sahu,kralju,zmaju,idolu moj,poklopi se od sramote,Ja konto neki buduci Atif Dudakovic sprema se za rat kad ono - dijasporcic.Bujrum vrati se u BiH pa se onda pametaj do tada poklopi se.
Bodkin

#1240 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Bodkin »

CSKA wrote:Kakav rat RS vs FBiH,prije ce biti dijaspora vs domaci :sax:
ja bih razumio da dodje dijaspora koja je gore radila u velikim firmama i kaze ne radite stvari kako treba. trebate ovako i ovako. ili gore studirali na stanfordu ili brownu i kazu fakulteti vam kurcu ne valjaju morate ovako ili ovako, ali da seru o tome kako se treba ratom "rjesiti jednom zauvijek" iz stokholma, e to ne ide
uzgajivac

#1241 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by uzgajivac »

Bodkin wrote:
ja bih razumio da dodje dijaspora koja je gore radila u velikim firmama i kaze ne radite stvari kako treba. trebate ovako i ovako. ili gore studirali na stanfordu ili brownu i kazu fakulteti vam kurcu ne valjaju morate ovako ili ovako, ali da seru o tome kako se treba ratom "rjesiti jednom zauvijek" iz stokholma, e to ne ide
vani se jos vodi rat.
Paranoid

#1242 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Paranoid »

LaBoomba, zapjevaj im onu..

Šta bi dao da si na mom mjestu
da te mrze a da ti se dive
šta bi dao...
CSKA

#1243 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by CSKA »

Bodkin wrote:

Dobro si to zapazio,jer ocekivati je da ljudi koji odu sa Balkana i upoznaju taj zapadni svijet i zive tamo,obrazuju se,dobiju njihove poglede na svijet postanu sasvim drugi ljudi,oni budu jos gori(mislim na vecinu).Gledam od Vuka Jeremica pa do nekog obicnog covjeka,svi su manje vise veci nacionalisti nego u BiH,Srbiji...

Nije za djabe ona izreka,mozes ti otici iz sela,ali nece selo iz tebe...
Hodidid

#1244 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Hodidid »

TRENT wrote:
Bodkin wrote:
TRENT wrote:

Nisam :-D .Pa Bomba,sahu,kralju,zmaju,idolu moj,poklopi se od sramote,Ja konto neki buduci Atif Dudakovic sprema se za rat kad ono - dijasporcic.Bujrum vrati se u BiH pa se onda pametaj do tada poklopi se.
Sta ti je pametaj? On u dijaspori pa pismeniji od tebe u Bosni kad je bosanski u pitanju. Sta velis, ti bi one sa jos par jarana kamenjem rastjerao. Jeste zahebani likovi. Lijepo je vidjeti da nam je podmladak nabrijan i da cede ne mogu ni prismrditi ako zagusti.
Mister Yes

#1245 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Mister Yes »

Hafis wrote:Znači neovisno od toga što god druga dva BiH segmenta budu radila u budućnosti, cijela Bosna će pripasti Bošnjacima, normalno samo pod uvjetom da izaberu ''put sekularizacije''.
Pretpostavljam da se tu radi vjerovatno o nekoj ''nagradi'' od strane EU-a Bošnjacima za dobro ''vladanje''. K'o: eto vi budite sekularni, izdržite, i to je za ljude, a za nagradu ćete dobiti cijelu ''Bosnu''.

Ne radi se toliko o nagradi od strane EU koliko o realnosti posljedica izbora. Sve je u rukama Bošnjačke političke elite. Separatistički elementi u BiH svakim danom gube snagu koje svakako ni danas nemaju dovoljno. Sve je do Bošnja. Ako žele mogu vrlo brzu u EU i priključiti se evropskoj zajednici naroda. Ali preduslov za to je orjentacija prema zapadu a ne prema istoku. To je do Bošnjačke elite 100% i kako posiju tako će i požnjeti.
Hafis wrote:Bojim se ako se bude čekalo na tu ''sekularizaciju'', onda ništa od nagrade. Već više od 20 godina se punom parom radi na suprotnom procesu, i tu nema nazad.
Uvijek ima nazad. Taj smjer se u potpunosti određuje s vrha i isto kao što je sada prema istoku može se okrenuti prema zapadu u sekundi. Samo ako to Bošnjački lideri žele. Imaju pod kontrolom i medije i vjerske vođe. A narod će slijediti kao i uvijek.
TRENT

#1246 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by TRENT »

[/quote]Sta ti je pametaj? On u dijaspori pa pismeniji od tebe u Bosni kad je bosanski u pitanju. Sta velis, ti bi one sa jos par jarana kamenjem rastjerao. Jeste zahebani likovi. Lijepo je vidjeti da nam je podmladak nabrijan i da cede ne mogu ni prismrditi ako zagusti.[/quote]

Ma sta mi naprica sve. :lol:.Kako ste mi vi Malmo/Geteborg zajebani :lol: :lol: :lol:
_mufljuz_

#1247 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by _mufljuz_ »

Hodidid wrote: Sta ti je pametaj? On u dijaspori pa pismeniji od tebe u Bosni kad je bosanski u pitanju. Sta velis, ti bi one sa jos par jarana kamenjem rastjerao. Jeste zahebani likovi. Lijepo je vidjeti da nam je podmladak nabrijan i da cede ne mogu ni prismrditi ako zagusti.
:thumbup:
cindrlimindrli

#1248 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by cindrlimindrli »

Tebe, radosnog i bodkina kad god izrazite zelju vodim sa rajom na pice, dijaspora-domaci-vas trojica. Ja cu sutiti i zvati ture a vase je da ih ubijedite kako sam ja njima neprijatelj sa kojim ce prije zaratiti nego s vama trojicom. :D
Bodkin

#1249 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Bodkin »

eis :-) moze ali samo preko ljeta. inace valja raditi :bih:
LaBomba

#1250 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by LaBomba »

TRENT wrote:
Bodkin wrote:
TRENT wrote:

Ma ko mi se obraca , komplexacic bijedni. Nije mi samo jasno kako ovo prekriveni cetnicici svaku temu na politici okrenu na sukob izmedju dijaspore i onih u BiH. Pa eto naveo sam ti primjer Ante Gotovine, dijaporca koji drzavi vrati ustavnii poredak, i naravno nemas komentar, ko i svaki komplekssacic ovde na forumu. I neces ti meni odredjivati da li cu se ja baviti BiH ili ne, to samo ja mogu odluciti.
Post Reply