Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ratata
#1227 Re: Liverpool FC
bravo ti ga bateLucas Leiva wrote:Podhitno se vratiti na ispravan kolosjek, kontaktirati Benitezovog agenta i otpoceti pregovore za Benitezov povratak u junu, a Dalglisha ostaviti kao pomocnika, on ce pristati, jer voli klub, u suprotnom ce katastrofalan potez vlasnika i raskid ugovora sa Benitezom imati dalekosezne i nesagledive posljedice!Vratiti cim prije Benitezov sistem rotacija i adaptacija igraca. Benitez je dobar covjek i siguran sam da ce vec sada pristati da pokazuje Dalglishu igrace velikog potencijala koje moze dovesti za male pare, kao sto je to uvijek i cinio, a da ce povratkom u klub to podici na jos visi nivo! Nadam se da nece biti kasno da se isprave greske napravljene ljetos!
YOU 'LL NEVER WALK ALONE!
-
Lucas Leiva
#1228 Re: Liverpool FC
Nazalost otisli smo jedan veliki korak unazad ove godine i upropastili sve dobro sto smo postigli proteklih godina pod Benitezom! Zahvaljujuci uzasnom poslovanju bivsih vlasnika koji nisu bili u stanju da isprate covjeka sa vizijom, jer i sami nisu imali nikakvu viziju niti razumjevanje za klub kojeg je Benitez nakon godina sunovrata podigao na noge! Alarmantno je stanje u klubu, ja se iskreno nadam da su novi vlasnici naucili na greskama starih i da su shvatili da treba ulagati u pojacanja, ali da nije sve u ulozenom novcu, vec u sistemu koji proizvodi igrace, i da treba imati strpljenja da dodje nasih pet minuta opet! Garantujem, da je Rafa Benitez trener koji ce za 5 miliona funti kupiti najboljeg moguceg igraca za te pare, a kojeg drugi menadzeri nisu u stanju ni da otkriju! A, ako mu date 55 miliona, kupice najboljeg za 55 miliona... Dalglish je veliki emotivac, ali on ne zna da pravi ekipu... on je otjerao Rajana Babela, momka koji je bio u fazi sazrijevanja u world class igraca kod Beniteza i koji se savrseno uklapao u Rafin sistem rotacija na lijevom krilu. Benitezu stari vlasnici nisu dali vremena da izgradi ekipu, on je poceo da skuplja igrace na svim pozicijama i da stvara konkurenciju koja bi same igrace (koji su svi bili jako jeftini u odnosu na konkurentske klubove) ucinila jos boljima! Pogledajte sta sada radi Manchester City, oni kopiraju Benitezov sistem, samo sto dovode vec provjerene igrace, mega zvijezde, i skupljaju ih na svim pozicijama cime preve konkurenciju u timu i cine ih jos boljima! Oni nemaju viziju, ali imaju kopiju Benitezove vizije, a ja se nadam da nakon sto otpuste Mancinija nece zaposliti Beniteza, jer bi to znacilo da je sa nama gotovo na duzi period nazalost, a ako ne ucinimo nesto podhitno, ne gine nam i championship!!!
- Neelix
#1229 Re: Liverpool FC
ipak nije zajebancija 
-
extraordinary
#1230 Re: Liverpool FC
Il je neko baš veliki zajebant 
-
Lucas Leiva
#1233 Re: Liverpool FC
Cemu li se vi iscudjavate?
Ovo danas sto smo vidjeli je prava sampionska igra, prepoznatljiv rukopis Rafaela Beniteza, strasna takticka potkovanost kakvu je samo on imao. Jednostavno sam osjetio povezanost izmedju Rafe i Dalglisha, sigurno kontaktiraju!
Raul Meirelesh je jedini igrac svjetske klase kojeg u ekipu nije instalirao Benitez, a Lucas Leiva i Poulsen su danas potvrdili zasto su u Liverpoolu i dokazali svjetsku klasu! Lucas Leiva ima fenomenalnu takticku potkovanost i osjecaj za pametan takticki faul!
AT THE END OF THE STORM, THERE 'S A GOLDEN SKY!!!
Ovo danas sto smo vidjeli je prava sampionska igra, prepoznatljiv rukopis Rafaela Beniteza, strasna takticka potkovanost kakvu je samo on imao. Jednostavno sam osjetio povezanost izmedju Rafe i Dalglisha, sigurno kontaktiraju!
Raul Meirelesh je jedini igrac svjetske klase kojeg u ekipu nije instalirao Benitez, a Lucas Leiva i Poulsen su danas potvrdili zasto su u Liverpoolu i dokazali svjetsku klasu! Lucas Leiva ima fenomenalnu takticku potkovanost i osjecaj za pametan takticki faul!
AT THE END OF THE STORM, THERE 'S A GOLDEN SKY!!!
-
Mustang1
#1234 Re: Liverpool FC
ciki poceo navijat za Liverpool ?

-
mikelandjelo
#1235 Re: Liverpool FC
odlicna utakmica danas
raul mireles je novi gerrard. torres se polako vraca u formu.
YNWA
raul mireles je novi gerrard. torres se polako vraca u formu.
YNWA
- Baron_Samedi
#1236 Re: Liverpool FC
Lucas Levat je jedan od najgorih igraca koji su krocili na Otok.
- vaučer
#1237 Re: Liverpool FC
Jer nije izgubio ni jednu loptu u cijeloj utakmici ili jer je odlično prenosio igru iz odbrane u napad?Baron_Samedi wrote:Lucas Levat je jedan od najgorih igraca koji su krocili na Otok.
Samo da znam kao..
-
Mustang1
#1238 Re: Liverpool FC
Ja bi volio da ugrade kameru Leivi na celo pa da vidis sta je njegov zadatak zapravo i kako ga obavlja ..Mislis da bi ga svaki trener koji je do sad bio a ovo je treci forsirao da nije pravi igrac
- Baron_Samedi
#1239 Re: Liverpool FC
Nisam gledao ovu zadnju utakmciu, govorim generalno. Ne poznajem nijednog navijaca Liverpoola koji ima lijepu rijec za njega. Naprotiv. Uglavnom mu se sjecaju familije.vaučer wrote:Jer nije izgubio ni jednu loptu u cijeloj utakmici ili jer je odlično prenosio igru iz odbrane u napad?Baron_Samedi wrote:Lucas Levat je jedan od najgorih igraca koji su krocili na Otok.
Samo da znam kao..
Kezman, Sevcenko, Balaban, Corradi i td... Tu je on negdje.
Ali ako tebi valja, OK. I meni jos vise odgovara
-
Lucas Leiva
#1240 Re: Liverpool FC
Lucas Leiva je sazrio u najboljeg defanzivnog veznog igraca lige, sa znatnom tendencijom povecanja kreativnosti iz utakmice u utakmicu i postao igrac poznat po najpametnijim faulovima u kompletnoj ligi i sjajnom izlasku na sut protivnika!
Ja sam navijac Liverpoola i smatram Lucasa najkorisnijim igracem ekipe, sa tendencijom da postane legenda kluba nastavi li ovako!
Ja sam navijac Liverpoola i smatram Lucasa najkorisnijim igracem ekipe, sa tendencijom da postane legenda kluba nastavi li ovako!
- vaučer
#1241 Re: Liverpool FC
Ne znam kakvi su to navijači Liverpoola ali pretpostavljam da ne razumiju poziciju koju momak igra i koliko je 'estetski' nezahvalna. A Lucas je jedan od najboljih veznjaka njegovih godina i polako cementira svoje mjesto u brazilskoj repki. Dovoljno ga je usporediti s njegovim vršnjakom koji je koštao tri puta više, Andersonom iz Uniteda, da se vidi koliko je Leiva stasao kao veznjak. Unazad skoro cijele dvije sezone je među tri najkonzistentnija Liverpoolova igrača (Pepe, Carragher, Lucas). Nikad loš, većinom vrllo dobar a često izuzetan i samo su mu 24 godine a već je zreo igrač spreman za najteže zadatke.
Usput kakav ti je film kenjati po igraču o kojem očito ništa ne znaš?
Usput kakav ti je film kenjati po igraču o kojem očito ništa ne znaš?
- Baron_Samedi
#1242 Re: Liverpool FC
Ja kad sam ga god gledao, bio je smusen, nikakav; slab u duelu; kasni u predaji lopte; kasni u izlasku na igraca...vaučer wrote:Ne znam kakvi su to navijači Liverpoola ali pretpostavljam da ne razumiju poziciju koju momak igra i koliko je 'estetski' nezahvalna. A Lucas je jedan od najboljih veznjaka njegovih godina i polako cementira svoje mjesto u brazilskoj repki. Dovoljno ga je usporediti s njegovim vršnjakom koji je koštao tri puta više, Andersonom iz Uniteda, da se vidi koliko je Leiva stasao kao veznjak. Unazad skoro cijele dvije sezone je među tri najkonzistentnija Liverpoolova igrača (Pepe, Carragher, Lucas). Nikad loš, većinom vrllo dobar a često izuzetan i samo su mu 24 godine a već je zreo igrač spreman za najteže zadatke.
Zato Liv i jest tu gdje jeste. Zahvaljujuci takvim igracinama.... Daleko mu kuca.
- vaučer
#1243 Re: Liverpool FC
Aha, nek si otkrio razlog napokon.Baron_Samedi wrote:Zato Liv i jest tu gdje jeste. Zahvaljujuci takvim igracinama.... Daleko mu kuca.
Mislio sam da je razlog što su dva kauboja u tri godine opljačkali iz kluba preko sto miliona funti vrijednosti u igračima, ali kad ti kažeš da je do 24-godišnjih reprezentativaca Brazila kupljenih za cijenu Marija Mandžukića ona je to sigurno tako.
-
Mustang1
#1244 Re: Liverpool FC
Shvati da Leivi nije zadatak da zabija golove ili da brani golove ...Njegovi tipovi igraca imaju najvise posla na terenu
-
mikelandjelo
#1245 Re: Liverpool FC
leiva juce nije bio los, osim par faulova u zoni suta.
pored gerrarda i mirelesa trebao bi se uklopiti u prvih 11 na sredini terena. daleko je bolji od pulsena
pored gerrarda i mirelesa trebao bi se uklopiti u prvih 11 na sredini terena. daleko je bolji od pulsena
- ultima_palabra
#1246 Re: Liverpool FC
Gledam sinoć malo pregled Premiershipa, kakva utakmica Meirelesa
Uvijek sam ga cijenio kao igrača, pretpostavljam da će biti glavni igrač Liverpoola u narednih par godina.
- johntra
#1248 Re: Liverpool FC
Eno, ne ide Babel u Hofenhajm...pokušat će ga dati za Suareza iz Ajaxa, mada ga ja ne bih nikako davao... 
-
extraordinary
#1249 Re: Liverpool FC
Strašan je, sa njim su baš napravili pravi pogodak. Ne mogu da vjerujem da ga je Porto jeftino pustio, s obzirom da su uvijek znali uzeti preko 20 miliona eura i za antitalente.ultima_palabra wrote:Gledam sinoć malo pregled Premiershipa, kakva utakmica MeirelesaUvijek sam ga cijenio kao igrača, pretpostavljam da će biti glavni igrač Liverpoola u narednih par godina.
-
Lucas Leiva
#1250 Re: Liverpool FC
Steta sto nema Rafaela Beniteza da iz Meirelesha izvuce maksimum, kao sto je to svojevremeno ucinio i sa Emilianom Insuom, Mascheranom, Voroninom i Crouchom!