Nokia Lumia & Windows Phone

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Qler

#1226 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Ma bila bi guzva na ovoj rezoluciji i velicini ekrana... sutra cu postaviti par ss, sad je kasno, odoh spavati..
Stalker

#1227 Re: Nokia Lumia

Post by Stalker »

Jucer sam postao vlasnik LUMIE 920,telefon je extra mocan, cvrst ,brz....za one koji se jos dvoume.
strong69

#1228 Re: Nokia Lumia

Post by strong69 »

Qler wrote:E ako je iz BHTelecoma, trebao bi da imas update. Skini Nokia Software Updater pa probaj sa njim.

Usput, evo snimam Update 3 :)
Dostupan na Updateru? Pih, brise sve podatke?
G@ss

#1229 Re: Nokia Lumia

Post by G@ss »

qler, daj slike...
kako da postavimo update 3?
strong69

#1230 Re: Nokia Lumia

Post by strong69 »

Qler wrote:Ne moze 6 plocica, ovo zatvaranje aplikacija i lock screen rotation je super. Ostalo vise manje neprimjetno. Jos mozda malo bolje baratanje sa temp fajlovima.

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
Ima li notifikacija za poruke i pozive na displeju u stand by stanju?

Sent from my C6903 using Tapatalk
Bodkin

#1231 Re: Nokia Lumia

Post by Bodkin »

Imam ga vec nekoliko dana i moram reci da mi je telefon uzas. Prvenstveno me nerviraju allikacije koje su katastrofa. Drugo, milion malih stvari koje sam imao na starom telefonu, a nisam ni znao da su toliki korisne. U nekima ne sigurno do mene jer ih nisam jos otkrio. Npr uvijek mi za net stoji E nikad 3g, onda nisam skontao kako da ukinem lokacije za pojedinacne aplikacije, nikad ne znam radi li mi wifi ili data paket, ne mogu da razdvojim dva mail acc u dva foldera, tek trebaju na red doci sinkovanje kontakata, kalendara i muzike.. Tel ima kul stvari. Dacu mu sigurno 3 mjeseca prije nego sto ga prodam. Ovaj wireless punjac je kul

Sent from my RM-821_eu_euro2_413 using Tapatalk
Qler

#1232 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Od toga sto si nabrojao, skoro sve je do tebe, tj nisi skontao kako se sta radi.

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
Bodkin

#1233 Re: Nokia Lumia

Post by Bodkin »

evo sinkujem kalendar sa outlook-om i ovo je isto uzas..oba su microsoft i nisu mogli napraviti da ide automatski kad se spojis sa usb-om? isto i ova windows phone for desktop aplikacija. taman se obradovao da se moze sync sa itunes-om i onda dva puta zaledi i sad ne moze uopste da nadje itunes...
aplikacije su jako lose. to nije do mene :) ovo za lokacije i 3g cu izguglati mada sam namjestio max speed 3g i ne kontam sta jos moram raditi.

taj amber update nisam skontao kako da skinem

p.s. a kad pokusam da sinkujem kalendar onako kako pise na oficijalnoj stranici kaze mi da ne mogu :-)
Qler

#1234 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Bodkin wrote:Imam ga vec nekoliko dana i moram reci da mi je telefon uzas. Prvenstveno me nerviraju allikacije koje su katastrofa. Drugo, milion malih stvari koje sam imao na starom telefonu, a nisam ni znao da su toliki korisne. U nekima ne sigurno do mene jer ih nisam jos otkrio. Npr uvijek mi za net stoji E nikad 3g, onda nisam skontao kako da ukinem lokacije za pojedinacne aplikacije, nikad ne znam radi li mi wifi ili data paket, ne mogu da razdvojim dva mail acc u dva foldera, tek trebaju na red doci sinkovanje kontakata, kalendara i muzike.. Tel ima kul stvari. Dacu mu sigurno 3 mjeseca prije nego sto ga prodam. Ovaj wireless punjac je kul

Sent from my RM-821_eu_euro2_413 using Tapatalk
E i 3G mozda ti ne hvata tu 3G signal, u svakom slucaju probaj staviti na 4G pa vidi sta se desava.
Za lokacije za pojedinacne aplikacije, vjerovatno mislis na GPS iskreno ne znam, mislim da te pita kad je pokrenes..
Ako ti je u status bar-u upaljen znak i svijetli wifi-a onda si na wifi.
Ako si povezao vise mail acc-a onda otvoris te linked mails, kliknes na one tri tacke, pa izaberes linked mails i samo kliknes na one koje neces da budu uvezani.

Sinhronizacija kontakta i kalendara meni radi bez problema sa live accountom, koji je opet @gmail, a muziku nisam nikad ni sihnronizovao pa tu ti ne mogu nista pomoci...
Qler

#1235 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Bodkin wrote:evo sinkujem kalendar sa outlook-om i ovo je isto uzas..oba su microsoft i nisu mogli napraviti da ide automatski kad se spojis sa usb-om? isto i ova windows phone for desktop aplikacija. taman se obradovao da se moze sync sa itunes-om i onda dva puta zaledi i sad ne moze uopste da nadje itunes...
aplikacije su jako lose. to nije do mene :) ovo za lokacije i 3g cu izguglati mada sam namjestio max speed 3g i ne kontam sta jos moram raditi.

p.s. a kad pokusam da sinkujem kalendar onako kako pise na oficijalnoj stranici kaze mi da ne mogu :-)
A sta ce ti sinhronizacija preko USB-a kad sve ide preko live acc. Znaci sto napravis na deskotpu to se automatski pojavi i na mobitelu.

Zamijeni ti lumiu za iphone, lakse ce tebi biti :)
Rean

#1236 Re: Nokia Lumia

Post by Rean »

I šta sad, jel ima u Bhtelecomu ili ne ? Ovi u mom gradu ko telad, ne znaju mi odgovoriti ni na jedno pitanje.
Qler

#1237 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Image
ImageImage
ImageImage
ImageImage
sema911s

#1238 Re: Nokia Lumia

Post by sema911s »

Rean wrote:I šta sad, jel ima u Bhtelecomu ili ne ? Ovi u mom gradu ko telad, ne znaju mi odgovoriti ni na jedno pitanje.
u telecomu nema nit ce da bude,.,

nego pitanje koliko ste platili 920-ku u bhtelecomu koja je cijena bila sa pdv jel 571KM il manje
Qler

#1239 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Mene je dosla 297KM ali dok je bila mislim 679KM, ono prvo snizenje....
Rean

#1240 Re: Nokia Lumia

Post by Rean »

sema911s wrote:
Rean wrote:I šta sad, jel ima u Bhtelecomu ili ne ? Ovi u mom gradu ko telad, ne znaju mi odgovoriti ni na jedno pitanje.

nego pitanje koliko ste platili 920-ku u bhtelecomu koja je cijena bila sa pdv jel 571KM il manje
Dioxis veli da je kupio juče u tz u telecomu.
Amazingness

#1241 Re: Nokia Lumia

Post by Amazingness »

Nisu mi neke stvari jasne u vezi Lumia, pa bi bio zahvalan na odgovore od vas znalaca :)

Izbrišem history uvijek kada surfam, međutim kada počnem tipkati neku stranicu recimo nba.com...n...odmah bi izbaci tu stranicu tj. samo nju jer sam već jedanput bio tu. Kako riješiti taj nazovimo ga problem?
Također odakle da skinem neke aplikacije u vezi praćenja rezultata, lijeno mi kucati uvijek rezultati.com, a mrzim bookmark :lol:
I treće pitanje, gdje se nalaze (osim u mobitelu :D ) stvari koje sam save, recimo wallpapers. Ne znam ni novi tab otvoriti itd. Samo sam jedanput koristio win8 tako da mi je trenutno sve :-?
Qler

#1242 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Za rezultate skini SofaScore LiveScore. Nema bolje aplikacije. Samo nemoj zaboraviti podesiti koje lige pratis, koji su ti timovi u favorites, i milina. Push notifikacije kad pocne tekma, rezultati, ma sve...

Sto se tice history-a, nemoj surfati po bezobraznim stranicama :) a ne znam, ako ocistis history, trebalo bi da nema vise toga. Novi tab otvaras, tapnes na one tri tacke pa imas tabs. A mozes i staviti da ti je to odmah u browseru, umjesto refresh npr.

Ovo trebe ne kontam, sta gdje se nalaze stvari koje si save?
Amazingness

#1243 Re: Nokia Lumia

Post by Amazingness »

Skinuo sam i shvatio sam s tim sam ovo treće pitanje :)

Nisu u pitanju te stranice :)

Zahvaljujem se, sada ću malo guglati o mobitelu i pogledati par savjeta.
Dioxis

#1244 Re: Nokia Lumia

Post by Dioxis »

Ja sam sada nasao neku aplikaciju '' Nokia APP Updates '' pa sam tu vidio dosta aplikacija nekih, poskidao sam ( nokia smart cam, pro cam, update za accesories, display & touch i tako to), jel to sad sve sto trebam da uradim? Jesam li ja sad skinuo update od Amber-a ? Posto sam ovu aplikaciju skinuo sa marketa, a nije mi nikakva notifikacija dosla ili nesto slicno. ( Aplikacija kad kliknem na smart cam npr, odvede me na market i smart cam tu skinem, ili ako nesto vec imam odem '' Update '' )

Hvala na pomoci , slabo ista znam , prvi put mi je da imam Windows phone, inace mobitel je jako dobar, nema jos nista sto mi se ne svidja :)
AdoCka

#1245 Re: Nokia Lumia

Post by AdoCka »

sema911s wrote:

Oko 90 KM :-D ,samo produzio ugovor :)
AmADin_gospo

#1246 Re: Nokia Lumia

Post by AmADin_gospo »

2-3 stranice ranije sam pobrojao sve potrebne aplikacije za Lumiu za nesmetano korištenje, za sve aspekte korištenja
Bodkin

#1247 Re: Nokia Lumia

Post by Bodkin »

Qler wrote:
Bodkin wrote:evo sinkujem kalendar sa outlook-om i ovo je isto uzas..oba su microsoft i nisu mogli napraviti da ide automatski kad se spojis sa usb-om? isto i ova windows phone for desktop aplikacija. taman se obradovao da se moze sync sa itunes-om i onda dva puta zaledi i sad ne moze uopste da nadje itunes...

A sta ce ti sinhronizacija preko USB-a kad sve ide preko live acc. Znaci sto napravis na deskotpu to se automatski pojavi i na mobitelu.

Zamijeni ti lumiu za iphone, lakse ce tebi biti :)
pa jarane do sad sam imao iphone i namjerno sam uzeo wp prije nekoliko dana jer sam htio promjenu, a nokia mi se svidjela sa nekim novim stvarima :) treba mi usb jer nisam mogao/znao kako napraviti da mi sinkuje sa outlook kalendarom. uspio nakon procedure od 15 minuta jebote a ista kompanija.i morao napraviti novi kalendar jer stari nisam mogao sinkovati preko gmail domene. ali eto, kul je sto sve ide preko wifi-a.na kraju sinkovanje muzike je nocna mora. cuj ide preko live. sta sad, sve sto ima veze sa google-om ili apple-om da odjebem? naravno da me sve nervira jer sam novi sa njom ali neke stvari sam izguglao i ne mogu se i napraviti. kako rekoh, neka je par mjeseci pa cemo vidjeti. tebi hvala na odgovorima :thumbup:
sema911s

#1248 Re: Nokia Lumia

Post by sema911s »

drug uz duzno postovanje bil ti ucinio ustupku konkurentu aple i andrid,.,

to isto da vozis bmw i odes na servis mercedesa i kazes uradite mi diagnostiku,.,.
svak hoce svoje da proda a to outlok meni samo ide,., cim sam mail ukuco sve samo se syn,.i ostalo
AdoCka

#1249 Re: Nokia Lumia

Post by AdoCka »

sema911s wrote:drug uz duzno postovanje bil ti ucinio ustupku konkurentu aple i andrid,.,

to isto da vozis bmw i odes na servis mercedesa i kazes uradite mi diagnostiku,.,.
svak hoce svoje da proda a to outlok meni samo ide,., cim sam mail ukuco sve samo se syn,.i ostalo
Objasnio maherski :thumbup:
Bodkin

#1250 Re: Nokia Lumia

Post by Bodkin »

sema911s wrote:drug uz duzno postovanje bil ti ucinio ustupku konkurentu aple i andrid,.,

koji ti je mail? pa pazi, zar nije outlook microsoftov? to mi i ne ide u glavu. ide i meni sad al samo je bilo malo komplikovano. ono sto mi se ne svidja je sto ne mozes izbaciti kontakte negdje kao na cloud ( tj ne moze na skydrive) ali dobro. telefon je ok skroz sam od sebe. ovo mi je prvi da je displej preko 4'' :) dobro je sto mozes dodati nekoga na sastanak u kalendaru i da mu automatski posalje upis u njegov/njen kalendar. a i ovaj amber update ne mogu da nadjem..
Post Reply