Inicijativa Prvi Mart

Post Reply
Opetja033

#1226 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Opetja033 »

Skoro sam procitao da je prema vecini procjena negdje oko 17% Bosnjaka u manjem entitetu (Deutche Welle izvor). Sto @udrch rece, samo kada bi se ti ljudi prijavili da glasaju u manjem entitetu bio bi to ogroman korak naprijed. A zasigurno tu treba dodati barem jos par desetina hiljada ljudi u dijaspori i FBiH koji su porijeklom iz manjeg entiteta a koji ce se zasigurno prihvatiti ove akcije - to je onih minimalno 100 000 ljudi (a u biti vrlo je moguce postici i mnogo vise) koji je "Prvi Mart" sebi postavio kao cilj.

Zbog toga ovolika panika medju genocidasima.
stokton

#1227 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by stokton »

Opetja033 wrote:Skoro sam procitao da je prema vecini procjena negdje oko 17% Bosnjaka u manjem entitetu (Deutche Welle izvor). Sto @udrch rece, samo kada bi se ti ljudi prijavili da glasaju u manjem entitetu bio bi to ogroman korak naprijed. A zasigurno tu treba dodati barem jos par desetina hiljada ljudi u dijaspori i FBiH koji su porijeklom iz manjeg entiteta a koji ce se zasigurno prihvatiti ove akcije - to je onih minimalno 100 000 ljudi (a u biti vrlo je moguce postici i mnogo vise) koji je "Prvi Mart" sebi postavio kao cilj.

Zbog toga ovolika panika medju genocidasima.
Ma normalno, a što Suljagić kaže ovo je tek početak, idemo dalje i prema izborima 16-te, 18-te, nema stajanja na ovim izborima.
kamen spoticanja

#1228 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by kamen spoticanja »

Palac gore za vladu KS i izmjene zakona vezane za povratnicku populaciju... :thumbup:
LBVIEW

#1229 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by LBVIEW »

exliberal-ex wrote:
miki.ba wrote:To što ti navodiš nije uporedivo, apsolutno nema istine.
U FBiH su Srbi zašticeni ko bijeli medvjedi.
U Sarajevu su Srbi vratili svoju imovinu u 99% slucajeva, i prodali po astronomskim cijenama, dok su ljudi iz istocne Bosne svoje kuce vrijednosti po 300 000 KM prodavali za maksimalno 20 000KM.
Pazi sad ti Srbi koji su prodali svoje kuce, stanove i navodno odselili još uvijek su u Sarajevu, doduše sad više Istocno Sarajevo ne pripada Sarajevu, pa su kao negdje odselili i 50% tih ljudi i dalje radi u Sarajevu, uživaju u blagodatima i niko ih ne diskriminira (nikad nisam primjetio da iko ikoga diskriminira na toj osnovi, a institucijalno pogotovo)...naravno i dalje srbuju po forumima, tako ko ti.

Bolan bolan pa povratnici u RS nisu u stanju po dvije godine ukljuciti struju, a bandera im preko puta kuce, znaci situacija je neuporediva... vozdra. :thumbup:
Prvo jesi li ti srbin pa znas po sebi da si zasticen, ja ti pisem kao jedan od tih "zasticenih medvjeda"....a znam jos dosta slucajeva , znaci nije to sto 99 % istina.
Druga stvar imovina je svima vracena , nemozes poredit vrijednost imovine u Sarajevu sa imovinom negdje u istocnoj Bosni...to ko kad bi poredio Sarajevo I London naravno da ce vrijednost biti veca..
I kao trece ja sam proveo cijeli rat u Sarajevu, I jos uvijek imam svoju djedovinu koju nemislim nikad prodat znaci nisam od tih koji srbuju po forimuma rade u Sarajevu a zive u Lukavici ili Palama... vozdra I tebi :thumbup:

da se vratimo na inicijativu....ova inicijativa se moze odbit prvensteno bosnjacima od glavu isto kao sto im se odbilo od glavu demokratsko imenovanje clana predsjednista ispred hrvatskog naroda....pokazali da mogu preglasat I izabrat koga hoce ( sve po zakonu, nije eticki ali je legalno), ovi drugi pokazali da mogu zakocit I nakon svih ovih godina jedini uspjeh je ono sto sami hrvati nisu mogli postic a to je guranje svih hrvata u krilo HDZ ( bilo kojem)
O vidi ko se vratio - "Alijin specijalac" na privremenom radu u Kanadi sto se pokusava iskupiti za bivse grijehe kod brace Srba. :D I nastavlja po obicaju relativizirati odgovornost sumske politicke elite za sistematsku diskriminaciju nesrba pokusajem generaliziranja pojedinacnih slucajeva,konkretno njegovog (ako mu je vjerovati 8-))
Btw., sto se ti ceses gdje te ne svrbi i k'o biva brines bosnjacke brige? Srbi ce se kao nacionalno homogneizirati, a nisu se ni prestali otkako su se 91-e pokrenuli "balvan revoluciju". :D I dan cetnici danas spartaju uzduz i porijeko sumskog rajha obiljezavajuci kojekakve godisnjice,pr'cednik javno negira sudske presude,podmece drugima srpske grijehe i to k'o biva ne prouzrokuje napetost i nije izraz nacionalane homogenizacije srpskih masa? :-) I kad se na kabadahijsko ponasanje uzvrati pravom mjerom k'o biva se proizvodi napetost? :-)
aaee

#1230 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by aaee »

exliberal-ex wrote:
Skijaš wrote:
OK ne prijetis. Ali sta je god to sto radis, bezobrazno je i podsjeca na pravdanje nasilnika muza koji zlostavlja svoju zenu. Kao cetnici ce se naljutiti ako se protjerani i izbjegli odluce registrovati u prijeratnim mjestima boravka. Ma molim te ? Neka se naljute, sta treba ocekivati od realizatora ili poricatelja genocida ? Kakav ce se to zivot voditi ako ti oni odredjuju sta smijes a sta ne smijes ?
Skijas...koliko god ti I ja zelili da je Bosna neka normalna drzava u njoj su srbi koji su za bosnjake cetnici , u njoj su hrvati koji su ustase u njoj su bosnjaci koji su za cetnike I ustase turci....bosanski lonac .
Kako napravit neku normalnu drzavu, nikako ako mene pitas...I tako ce ostat dok se Bosna neugura u EU nasilu jer je to jedini nacin da se neutralise ovaj nacionalizam na sve tri strane .
Ja sam rekao davno da je ova inicijativa podrzana od sva tri naroda ja bi sutra rekao svaka cast ali ovako guranje kukavickog jajeta nece pomoc bosnjackm povratnicima nego ce samo mobilisat srpske nacionaliste I samo ce zbiti redove isto ko sto je izabir Komsica zbio hrvatske, jesam li u pravu? ( znam da ce mnogi reci da nisam)
Ja sam se raspravljao sa mnogima kad je Komsic izabran I tad sam tvrdio da ovaj eksperiment nece donijet nista dobro....isto se sad desava sa ovom inicijativom.....
I ovo je sam moje misljenje ... mnogi srbi kazu da je sam probosnjacki nastrojen jer raspravljam sa vama na ovom forumu a za mnoge ovdje sam salonac :thumbup: ...
Umoran sam od ove resprave povlacim se malo, raspravu cemo nastavit drugom prilikom......moram ucit pod stare dane :skoljka:
:thumbup: sasvim si u pravu ovde neki ne shvataju da tim 1 martom ne moze nista dobiti,,ok 50 hiljada bosnjaka ce glasati vise u rs,a jel iko misli da u tom slucaju srba ce izaci 100 hiljada vise nego na proslim izborima,,treba biti realan i reci mnogi kad bi sad ukinili rs i napisali da je to iskljucivo muslimanska zemlja,opet se ne bi vratili u zvornik,vlasenicu,pale,pa ti ljudi su se snasli u sarajevu,u tuzli,u njemackoj,svedskoj,americi,i kako sad objasniti dijetu koje je odraslo u sarajevu a kamol na zapadu da se ono treba vratiti u neko svoje selo,pa ta djeca su stekla novi zivot,nove prijatelje,,i plus plus i kad bi se svi vratili opet situacija ne bi bila ista jel srbi koji su nekad zivjeli u federaciji sad zive u rs,znaci srba u rs je mnogo vise nego prije rata na prostoru danasnje rs,jel mozda i njih neko misli vracati u federaciju.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1231 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by JoseMujica »

tajni cilj 1.mata je homogenizirati PreCednikove volove, da slučajno ne bi koji zaluto u tuđi obor jer

exliberal-ex

#1232 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by exliberal-ex »

LBVIEW wrote:
O vidi ko se vratio - "Alijin specijalac" na privremenom radu u Kanadi sto se pokusava iskupiti za bivse grijehe kod brace Srba. :D I nastavlja po obicaju relativizirati odgovornost sumske politicke elite za sistematsku diskriminaciju nesrba pokusajem generaliziranja pojedinacnih slucajeva,konkretno njegovog (ako mu je vjerovati 8-))
Btw., sto se ti ceses gdje te ne svrbi i k'o biva brines bosnjacke brige? Srbi ce se kao nacionalno homogneizirati, a nisu se ni prestali otkako su se 91-e pokrenuli "balvan revoluciju". :D I dan cetnici danas spartaju uzduz i porijeko sumskog rajha obiljezavajuci kojekakve godisnjice,pr'cednik javno negira sudske presude,podmece drugima srpske grijehe i to k'o biva ne prouzrokuje napetost i nije izraz nacionalane homogenizacije srpskih masa? :-) I kad se na kabadahijsko ponasanje uzvrati pravom mjerom k'o biva se proizvodi napetost? :-)
Opa ....vidi ko se vratio...nevjerujes da vlast u boljem djelu zajebava nebosnjake...ovaj post pokazuje samo kakvo je misljenje na ovom forumu.
Ako kazemo da je ovaj forum liberalan i demokratski pa te odmah pocnu prozivat ako si mimo stada sta ocekivat od onih koji otvoreno pljuju po drugima.
Jeli ovaj forum otvoren za gradjane BiH sa svih strana ili je samo za bosnjake i one koje oni proglase podobnim?
Ako si mimo matrice onda si ili SDA bojovnik, ili HDZ ustasa ....ili salonac ko sto sam ja oznacen...a sto se tice homogenizacije...bogami mene bosnjaci sad podsjecaju na srbe na pocetku 90....

Ps.

I ja se nebrinem za bosnjake..ni za srbe i hrvate...rat me naucio da se brinem samo za sebe :wink:
travnik

#1233 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by travnik »

exliberal-ex wrote:
LBVIEW wrote:
Opa ....vidi ko se vratio...nevjerujes da vlast u boljem djelu zajebava nebosnjake...ovaj post pokazuje samo kakvo je misljenje na ovom forumu.
Ako kazemo da je ovaj forum liberalan i demokratski pa te odmah pocnu prozivat ako si mimo stada sta ocekivat od onih koji otvoreno pljuju po drugima.
Jeli ovaj forum otvoren za gradjane BiH sa svih strana ili je samo za bosnjake i one koje oni proglase podobnim?
Ako si mimo matrice onda si ili SDA bojovnik, ili HDZ ustasa ....ili salonac ko sto sam ja oznacen...a sto se tice homogenizacije...bogami mene bosnjaci sad podsjecaju na srbe na pocetku 90....

Ps.

I ja se nebrinem za bosnjake..ni za srbe i hrvate...rat me naucio da se brinem samo za sebe :wink:

Ufff u sridu, al' kao što se kaže džaba slijepom namigivati, gluhom dovikvat, a glupom objašnjavat...Stoga, ne gine ti novo etiketiranje od "multi-kulti" raje koja se nalazi u jednoj šizofrenoj fazi, ne podnose i vrijeđaju sve one koji misle drugačije, a opet istovremeno žele sa tim istim živjeti....iracionalno....

p.s.

Prvi Mart je nešto najbolje što se moglo desiti Dodiku. Isto što i Komšić Čoviću. Za ovo drugo je vrijeme već pokazalo, a za prvo će tek vrijeme pokazati. Dodik gubi na popularnosti, suočava se sa sve ozbiljnijim optužbama za kriminal i korupciju, jača opozicija, jačaju kritike, slabe odnosi sa Srbijom i jedino što mu ostaje je populizam, a to će mu omogućiti ova inicijativa kojom će homogenizirati biračko tijelo, a u jednom dijelu RS-a i sve relevantne partije iz RS-a, uz parole o ugroženosti, očuvanju RS-a, prijetnjama iz FBiH i sl. Prvi Mart preuzima ulogu Harisa S.
independer
Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne

#1234 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by independer »

travnik wrote:
exliberal-ex wrote:
LBVIEW wrote:

Ps.

Ufff u sridu, al' kao što se kaže džaba slijepom namigivati, gluhom dovikvat, a glupom objašnjavat...Stoga, ne gine ti novo etiketiranje od "multi-kulti" raje koja se nalazi u jednoj šizofrenoj fazi, ne podnose i vrijeđaju sve one koji misle drugačije, a opet istovremeno žele sa tim istim živjeti....iracionalno....

p.s.

Prvi Mart je nešto najbolje što se moglo desiti Dodiku. Isto što i Komšić Čoviću. Za ovo drugo je vrijeme već pokazalo, a za prvo će tek vrijeme pokazati. Dodik gubi na popularnosti, suočava se sa sve ozbiljnijim optužbama za kriminal i korupciju, jača opozicija, jačaju kritike, slabe odnosi sa Srbijom i jedino što mu ostaje je populizam, a to će mu omogućiti ova inicijativa kojom će homogenizirati biračko tijelo, a u jednom dijelu RS-a i sve relevantne partije iz RS-a, uz parole o ugroženosti, očuvanju RS-a, prijetnjama iz FBiH i sl. Prvi Mart preuzima ulogu Harisa S.
I sta je lose u tome. PredCednik svih PredCednika ce dozivotno ostat na vlasti, na veliku radost svakolikog srpskog zivlja a Srbija i njene prodane duse mogu da se hebu. PC se saginjati nece. :)
Danguba

#1235 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Danguba »

travnik wrote:
exliberal-ex wrote:
LBVIEW wrote:

Ps.

p.s.

Aparthejd je prevazidjen ostaje vam multi-kulti a vas je izbor hocete li ga prihvatiti ili i dalje od njega bjezati.
exliberal-ex

#1236 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by exliberal-ex »

Danguba wrote:
travnik wrote: Ufff u sridu, al' kao što se kaže džaba slijepom namigivati, gluhom dovikvat, a glupom objašnjavat...Stoga, ne gine ti novo etiketiranje od "multi-kulti" raje koja se nalazi u jednoj šizofrenoj fazi, ne podnose i vrijeđaju sve one koji misle drugačije, a opet istovremeno žele sa tim istim živjeti....iracionalno....

p.s.

Aparthejd je prevazidjen ostaje vam multi-kulti a vas je izbor hocete li ga prihvatiti ili i dalje od njega bjezati.
Vidis ja zivim u zemlji koja je jedan od primjera multikulturizma i postovanja ljudskih prava i vjeruj mi da se bas ugodno osjecam....sa druge strane taj multi kulturizam i ljudska prava koja ti zazivas( jer jedno neide bez drugog) podrazumjeva i puna prava LGBT populacije....jesi li ti spreman da to prihvatis i zastitis i u sred Sarajeva ili to neide kod nas? :wink:
sAko pogledamo malo detaljnije Prvi mart je deklarativno za sve narode ali sav napor koji sam ja dosad vidio od te inicjative je usmjeren samo prema jednom narodu, gdje je sad tu multi kultura ?
akcid

#1237 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by akcid »

U kakvoj uzajamnoj vezi sa "1. martom" je novi "Zakon o pravima lica koja se iz Kantona Sarajevo vracaju u mjesta prijeratnog prebivališta" izglasan prije nekoliko dana u Skupštini Kantona Sarajevo?

http://skupstina.ks.gov.ba/node/4215

Prema ovom Zakonu, sve osobe koje se vrate u prijeratna prebivališta, bilo u Republiku Srpsku, bilo u druga područja Federacije, zadržavaju pravo na zdravstvenu zaštitu Kantona Sarajevo, socijalnu zaštitu i zaštitu porodica sa djecom i boračko invalidsku zaštitu, neovisno od toga što ista prava mogu ostvariti u nadležnim službama prijeratnih prebivališta.
Danguba

#1238 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Danguba »

exliberal-ex wrote:
Danguba wrote: Aparthejd je prevazidjen ostaje vam multi-kulti a vas je izbor hocete li ga prihvatiti ili i dalje od njega bjezati.
Vidis ja zivim u zemlji koja je jedan od primjera multikulturizma i postovanja ljudskih prava i vjeruj mi da se bas ugodno osjecam....sa druge strane taj multi kulturizam i ljudska prava koja ti zazivas( jer jedno neide bez drugog) podrazumjeva i puna prava LGBT populacije....jesi li ti spreman da to prihvatis i zastitis i u sred Sarajeva ili to neide kod nas? :wink:
sAko pogledamo malo detaljnije Prvi mart je deklarativno za sve narode ali sav napor koji sam ja dosad vidio od te inicjative je usmjeren samo prema jednom narodu, gdje je sad tu multi kultura ?
Ovo udruzenje je otvoreno prema svima i ne vidim problem da mu se jos neko pridruzi. Hrvatsko udruzenje ''Prsten'' je to prepoznala i pokusat ce iskoristiti inicijativu da bi se poboljsao polozaj povratnika.

Nikoga do sada nisu odbili pa da bi se moglo reci da je ovo organizacija jednog naroda.

p.s. razumijem ja na sta ti ciljas ali kod Srba proces ide obrnutim redom. Oni finansiraju i pomazu ostanak zato nisu ni zainteresovani za ovakve inicijative. Skoro svako vece mozes gledati onog Stevanovica kako kuka da im nije placena ''unistena imovina u Federaciji'' a on i oni oko njega i ne pomisljaju da se vrate u Tuzlu i okolinu nego prodaju ono sto im je preostalo a drze se ravne Semberije.
Skijaš

#1239 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Skijaš »

travnik wrote:Prvi Mart preuzima ulogu Harisa S.
Da se tako razmisljalo prije 20 godina, danas bi BiH bila raskomadana, jer ne bi bilo medjunarodnog priznanja, a medjunarodnog priznanja ne bi bilo jer se ne bi islo u politicke inicijative koje bi velikosrbi koristili da "homogeniziraju Srbe". Da se tako razmisljalo, danas BiH ne bi imala ni zastavu ni grb jer je i jedno i drugo nametnuto protiv volje velikosrba.

To sto ti propagiras je ustvari kapitulacija, predaja umotana u celofan kooperativnosti u odnosu prema onima koji nisu i ne zele biti kooperativni. Ti si ustvari tom idiotskom postavkom za citav rat i sve sto se desava nakon rata optuzio i osudio Sarajevo, a na osnovu nebulozne postavke da utjecaj velikosrba slabi sto im se vise popusta. Odnosno, da otpor velikosrpskoj nemani, jaca velikosrpsku neman. Idiotizam pa eto ti.

U stvarnosti, velikosrbi jacaju upravo popustanjem Sarajeva. Kada je EU usla u proces reforme policije trazeci sustinske reforme, Dodik i Silajdzic su sjeli i dogovorili kozmeticku promjenu. Odnosno, Silajdzic je popustio ostavivsi zbunjeni Brisel na cistini. I sta se desilo nakon tog Silajdzicevog popustanja ? Sta je kljucni Dodikov argument na osnovu kojeg kupi glasove ? "Ocuvanje policije", odnosno popustanje Sarajeva. Ti mozda mislis da se obracas budalama, a mozda si samo neinformisan, nebitno. Bitno je da znas da ce se tvoje gluposti uvijek tretirati samo kao gluposti a nikako kao ozbiljnu teoriju.

Ovdje se radi o registraciji izbjeglih i protjeranih u prijeratna mjesta boravka, a ako ce Dodik izazvati rat jer se neko i tako bori protiv velikosrpske ideje fizickog razdvajanja naroda, neka izazove. Ako su za tebe velikosrpska tumacenja Ustava i zakona obavezujuca, nismo svi ti.
kamen spoticanja

#1240 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by kamen spoticanja »

akcid wrote:U kakvoj uzajamnoj vezi sa "1. martom" je novi "Zakon o pravima lica koja se iz Kantona Sarajevo vracaju u mjesta prijeratnog prebivališta" izglasan prije nekoliko dana u Skupštini Kantona Sarajevo?

http://skupstina.ks.gov.ba/node/4215

Prema ovom Zakonu, sve osobe koje se vrate u prijeratna prebivališta, bilo u Republiku Srpsku, bilo u druga područja Federacije, zadržavaju pravo na zdravstvenu zaštitu Kantona Sarajevo, socijalnu zaštitu i zaštitu porodica sa djecom i boračko invalidsku zaštitu, neovisno od toga što ista prava mogu ostvariti u nadležnim službama prijeratnih prebivališta.
To je prvi konkretan potez politike u okviru akcije 1.mart...dakle tamo prijavljeni nece morati odjavljivat prebivaliste u manjem entitetu da bi se lijecili na kosevu ili da bi djecu skolovali u vogosci
LBVIEW

#1241 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by LBVIEW »

exliberal-ex wrote:
LBVIEW wrote:

Ps.

Pa super, sto onda cvilis po forumu kako ce ova inicijativa homogenizirati Srbe,izazvati politicku nestabilnost, koju btw. ti isti Srbi preko svojih politickih predstavnika izazivaju jos od 90-tih, a upravo takvo ponasanje i zabadanje citave ruke, ne jednog prsta u oko Bosnjacima je i proizvelo ovu reakciju vidu prvomartovske inicijative.Samo sto ti, principijelan kakav jesi to kabadahijsko ponasanje srpskih politicara ne vidis a reakciju na isto stavljas pod povecalo. :-)
Sto se tice etiketiranja i prozivanja tebe kao salonca, mani se patetike jer si za isto sam kriv-ima nas ovdje poprilicno koji se dobro sjecamo tvojih stavova o genocidnoj babi Bilji ili, recimo, relativiziranju nastanka sumske povlacenjem paralele s nastankom pojedinih drzava -zlocinom u smislu kad mogu oni sto ne bi i Srbi.Pa kad ti neko fino u facu vrati taj isti princip koji bi se poceo primjenjivati prema Srbima, placec ko 'picka i glumatas ugrozenost.
Sto se tice sistematskog zahebavanja povratnika, to je, drugar, sport koji upraznjava sumska, i tu samo neupucen ili zlonamjeran moze praviti paralele s Federacijom.Istovremeno je ta ista sumska lobirala "rukama i nogama" na ostanku Srba tamo, dijelila zemljiste "sakom i kapom" cesto oteto od Bosnjaka i Hrvata, pa ti to vidi s njima, neupucenost nije nikakav alibi za spamanje po forumu. :D
A Bosnjaci nikako ne mogu podsjecati na Srbe 90-tih, niti prijete nestankom jednom narodu niti se pripremaju za isti k'o sto su Srbi. T
Last edited by LBVIEW on 14/05/2013 10:49, edited 2 times in total.
JoseMujica

#1242 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by JoseMujica »

neuporedivo i što se tiče organizacije, institucija i što se tiče MTS....plafon Bošnjačkog terora je da se skupi njih desetak i viču Allahu ekber nekom ispod prozora.
Opetja033

#1243 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Opetja033 »

JoseMujica wrote:neuporedivo i što se tiče organizacije, institucija i što se tiče MTS....plafon Bošnjačkog terora je da se skupi njih desetak i viču Allahu ekber nekom ispod prozora.
:lol: :lol: :lol:

Nekada mi tako izvuces zivce, a nekada oplacem na tvoje komentare.
JoseMujica

#1244 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by JoseMujica »

tako ti je danas s pokretom nesvrstanih...ne znaš bil se smijo jal plako
LBVIEW

#1245 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by LBVIEW »

JoseMujica wrote:neuporedivo i što se tiče organizacije, institucija i što se tiče MTS....plafon Bošnjačkog terora je da se skupi njih desetak i viču Allahu ekber nekom ispod prozora.
Ma svima je sve jasno, jedino ovim "dobronamjernim" i "neutralnim" nije da tu relativizatorsku pricu vise nikome prodat ne mogu. :lol: Otud tolike frustracije i pokusaj lijecenja trolanjem na svakoj temi na ovom podforumu. :D
travnik

#1246 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by travnik »

Skijaš wrote:
travnik wrote:Prvi Mart preuzima ulogu Harisa S.
Da se tako razmisljalo prije 20 godina, danas bi BiH bila raskomadana, jer ne bi bilo medjunarodnog priznanja, a medjunarodnog priznanja ne bi bilo jer se ne bi islo u politicke inicijative koje bi velikosrbi koristili da "homogeniziraju Srbe". Da se tako razmisljalo, danas BiH ne bi imala ni zastavu ni grb jer je i jedno i drugo nametnuto protiv volje velikosrba.

To sto ti propagiras je ustvari kapitulacija, predaja umotana u celofan kooperativnosti u odnosu prema onima koji nisu i ne zele biti kooperativni. Ti si ustvari tom idiotskom postavkom za citav rat i sve sto se desava nakon rata optuzio i osudio Sarajevo, a na osnovu nebulozne postavke da utjecaj velikosrba slabi sto im se vise popusta. Odnosno, da otpor velikosrpskoj nemani, jaca velikosrpsku neman. Idiotizam pa eto ti.

U stvarnosti, velikosrbi jacaju upravo popustanjem Sarajeva. Kada je EU usla u proces reforme policije trazeci sustinske reforme, Dodik i Silajdzic su sjeli i dogovorili kozmeticku promjenu. Odnosno, Silajdzic je popustio ostavivsi zbunjeni Brisel na cistini. I sta se desilo nakon tog Silajdzicevog popustanja ? Sta je kljucni Dodikov argument na osnovu kojeg kupi glasove ? "Ocuvanje policije", odnosno popustanje Sarajeva. Ti mozda mislis da se obracas budalama, a mozda si samo neinformisan, nebitno. Bitno je da znas da ce se tvoje gluposti uvijek tretirati samo kao gluposti a nikako kao ozbiljnu teoriju.

Ovdje se radi o registraciji izbjeglih i protjeranih u prijeratna mjesta boravka, a ako ce Dodik izazvati rat jer se neko i tako bori protiv velikosrpske ideje fizickog razdvajanja naroda, neka izazove. Ako su za tebe velikosrpska tumacenja Ustava i zakona obavezujuca, nismo svi ti.

Ma samo udarajte, ali uzalud jer će doći da u izbornim jedinicama koje obuhvataju Podrinje imate jednu srpsku listu, kao i u općinama/gradovima u tim mjestima. Šta je to već homogenizacija? Dakle, neće biti nekog efekta.

Realno, ovdje se ne radi o povratku i naposljetku gotovi svi protagonisti Prvog Marta na ovom forumu su na marginama svojih postova spominjali povratak.

p.s.

Pozorno čitaj i ne ubacuj riječi koje nisam rekao, a još manje osudio nekoga. To mahnito etiketiranje drugi i drugačiji je iracionalno. Al' hajd, iživljavaj se na tastaturi...golema frustracija, golema..
exliberal-ex

#1247 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by exliberal-ex »

LBVIEW wrote: Pa super, sto onda cvilis po forumu kako ce ova inicijativa homogenizirati Srbe,izazvati politicku nestabilnost, koju btw. ti isti Srbi preko svojih politickih predstavnika izazivaju jos od 90-tih, a upravo takvo ponasanje i zabadanje citave ruke, ne jednog prsta u oko Bosnjacima je i proizvelo ovu reakciju vidu prvomartovske inicijative.Samo sto ti, principijelan kakav jesi to kabadahijsko ponasanje srpskih politicara ne vidis a reakciju na isto stavljas pod povecalo. :-)
Sto se tice etiketiranja i prozivanja tebe kao salonca, mani se patetike jer si za isto sam kriv-ima nas ovdje poprilicno koji se dobro sjecamo tvojih stavova o genocidnoj babi Bilji ili, recimo, relativiziranju nastanka sumske povlacenjem paralele s nastankom pojedinih drzava -zlocinom u smislu kad mogu oni sto ne bi i Srbi.Pa kad ti neko fino u facu vrati taj isti princip koji bi se poceo primjenjivati prema Srbima, placec ko 'picka i glumatas ugrozenost.
Sto se tice sistematskog zahebavanja povratnika, to je, drugar, sport koji upraznjava sumska, i tu samo neupucen ili zlonamjeran moze praviti paralele s Federacijom.Istovremeno je ta ista sumska lobirala "rukama i nogama" na ostanku Srba tamo, dijelila zemljiste "sakom i kapom" cesto oteto od Bosnjaka i Hrvata, pa ti to vidi s njima, neupucenost nije nikakav alibi za spamanje po forumu. :D
A Bosnjaci nikako ne mogu podsjecati na Srbe 90-tih, niti prijete nestankom jednom narodu niti se pripremaju za isti k'o sto su Srbi. T
Kakvo bolan cviljenje...o cemu ti pricas?
Ako ja napisem da ova inicijativa nece funkcionisat i navedem razloge zbog koji ja mislim da nece funkcionisat , navedem koje ce reakcije da izazove jel to cviljenje...
Isto ovako su me napadali kad sam govorio da je Komsic izabran bosnjackim glasovima, pa ispisane su cijele teorije da mi dokazu da sam u krivu...i nakraju...jeste sa sad hoces, isto sam govorio da je SDP stranka jednog lica...i tu sam proglasavan svim i svacim sad se ovdje utrkujete da popljujete SDP...isto sam govorio da ce se drugi izbor Komsica odbit o glavu bosnajcima i SDP i odbio se...
sto se tice lobiranja i djeljenja zemlje....ajde nismo djeca ko Federacije nije to isto radila daj bebudi slijep pored ociju...

A bosnjaci nisu isti ko i srbi....polako procitaj mnoge izjave na ovom forumu pa uporedi sa pisanjem stampe iz 90....
miki.ba

#1248 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by miki.ba »

exliberal-ex wrote: Kakvo bolan cviljenje...o cemu ti pricas?
Ti ocigledno nisi gledao uvaženog intelektualca gospodina Emila http://www.rtrs.tv/av/pusti.php?id=27137, ako si gledao znaš šta ti je ciniti.
heckler

#1249 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by heckler »

Meni je nesto najsladje kad vidim kad uvijedjeni fasisti zakmece o manjku dijaloga i kako "radikalni Bosnjaci" ne uvazavaju drugacija razmisljanja. Eto lafo genocid, etnicko cisnjene, ratni zlocini, separatizam su samo jedna od opcija koje treba ravnopravno razmotriti :lol: :lol: :lol:

Lafo Komsic pomogao Covicu.... koga zaboli racku za Covicem? kraDZ i da osvoji 120% "najlegitimnijih od legitimnih" glasova svoje baze je opet minorna regionalna stranka koja moze u vlast uci tek ako se veliki ne dogovore medju sobom. HDZ samostalno moze vlast formirati u zapadnoj eraniji i od tamo kukati o majorizaciji dok u isto vrijeme pruza ruke za federalnim podsticaijima i moli poreznu upravu da im ne blokira sve racune zbog dugova.

Homogenizirace srbe? :lol: :lol: :lol: Eto sav sam se sledio :lol: Inace kod srba pregrst "prihvatljivih" opcija pa ih treba kultivisati i paziti. Koga libu racku? Cilj je 5 poslanika iz cetnitea u PS BiH a hoce li ostalih 10 biti SVI iz snsd-a, SVI is SDS-a, PDPa ili sta ja znav vise kojih od srpskih "demokrata" i za to me zaboli neka stvar. Stavi jednog za sto da jede stobom, a drugogo ispod stola, oba ti isto misle.

A vi sa tim svojim "razlicitim razmisljanjem" i svojom "realnosti na terenu", okacite to misljenje macku o rep, onom istom Dodinom macku na koji on kaci stvari :wink:

:bih:
LBVIEW

#1250 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by LBVIEW »

exliberal-ex wrote:
LBVIEW wrote: Pa super, sto onda cvilis po forumu kako ce ova inicijativa homogenizirati Srbe,izazvati politicku nestabilnost, koju btw. ti isti Srbi preko svojih politickih predstavnika izazivaju jos od 90-tih, a upravo takvo ponasanje i zabadanje citave ruke, ne jednog prsta u oko Bosnjacima je i proizvelo ovu reakciju vidu prvomartovske inicijative.Samo sto ti, principijelan kakav jesi to kabadahijsko ponasanje srpskih politicara ne vidis a reakciju na isto stavljas pod povecalo. :-)
Kakvo bolan cviljenje...o cemu ti pricas?
Ako ja napisem da ova inicijativa nece funkcionisat i navedem razloge zbog koji ja mislim da nece funkcionisat , navedem koje ce reakcije da izazove jel to cviljenje...
Isto ovako su me napadali kad sam govorio da je Komsic izabran bosnjackim glasovima, pa ispisane su cijele teorije da mi dokazu da sam u krivu...i nakraju...jeste sa sad hoces, isto sam govorio da je SDP stranka jednog lica...i tu sam proglasavan svim i svacim sad se ovdje utrkujete da popljujete SDP...isto sam govorio da ce se drugi izbor Komsica odbit o glavu bosnajcima i SDP i odbio se...
sto se tice lobiranja i djeljenja zemlje....ajde nismo djeca ko Federacije nije to isto radila daj bebudi slijep pored ociju...

A bosnjaci nisu isti ko i srbi....polako procitaj mnoge izjave na ovom forumu pa uporedi sa pisanjem stampe iz 90....
Slusaj, nemoj glumatati francusku sobaricu po forumu, kad vrlo dobro znamo sto tebi u vezi s ovom inicijativom smeta. :D
Otud i to tvoje pozivanje na nekakvu mogucu radikalizaciju srpskog birackog tijela koju zastupaju politicke snage olicene u drugu Miletu, Vasketu, Bosicu i dr. , inace poznate po svekolikoj demokraticnosti,toleranciji,pravicnosti, pravednosti",ni luk jeli nit luk mirisali", a kamoli svojim djelovanjem politicku napetost izazivali. :-) Ti se malo pravis blesav i svjesno pokusavas minimizirati odgovornost srpske politicke elite za izazivanje konstantne politicke krize jos od 90,-tih prebacujuci lopticu na drugu stranu koja je konacno pronasla odgovor za ponasanje gorepomentih.I kad ti se fino ukaze na nedostatak principijelnosti i izbije kvaziargument iz ruku, tebe k'o biva to ne zanima, pa se onda igras "neutralnog"politickog analiticara koji prognozira moguci ishod inicijative. :D Isto k'o i kolega ti s Vlasica kojem se nije ostvario san o tisucljetnom 'rvatskom gradu Travniku i koji je zaboravio k'o i kada je obecavao stolne i trece.Shvatite vec jednom da je vrijeme kad se pazilo na vase "narodne volje" daleko iza nas, vase politicke elite su uspostavile pravila igre po kojima cemo igrati svi, nema vise igranja svojevrsne politicke verzije Orvelove"Farme" preko leda Bosnjaka, utuvite to sebi vec jednom u glave.
Sto se tice sistematskog krsenja prava povratnika i otimacine zemlje na kojoj su nikla naselja onih sto povratak nece, bit ce ipak da je to srpski specijalitet,od Kotorskog do Janje. Takav primjer na drugoj strani neces naci, uzlaud podmetanje i laganje.
Sto se tice tvog poredenja danasnjih Bosnjaka sa Srbima 90-tih i pozivanja foruma u pomoc, opet poredis neuporedivo-pa nije forum, na kojem svako anonimno moze zastupati sto ga je volja, skupstinska govornica sa koje se zagovara nestanak jednog naroda koje vec uveliko priprema srpsko politicko vodstvo, niti hipoteticko zveckanje oruzja pojedinaca na istom ima istu tezinu k'o masovno dijeljenje oruzja Srbima od strane JNA.
Post Reply