Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ultima_palabra

#1226 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote:
ultima_palabra wrote:To je jedna utakmica, protiv Grčke je imao nevjerovatan centaršut iz kojeg smo imali najbolju šansu. To je kao da kažeš da je Beckhamu centaršut slaba tačka :D
Buraz, jesmol mi gledali istu tekmu?
Odnosno obje.

Mislim, imao je dobrih centarsuteva, al to je bio svaki treci, a imao ih je jedno desetak u svakoj utakmici.
U obje je imao bar 2 centarsuta skroz u aut na drugu stranu ili u gol-aut, te po bar jedan centarsut koji je zavrsio u nogama protivnickog igraca koji se nalazio ne vise od 10 metara od njega.
Objasnio sam u kasnijem postu zašto je to bilo tako.
jeza u ledja

#1227 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by jeza u ledja »

Ne znam kako to objasnjava da lopta preleti u gol-aut, aut, ili udari prvog igraca u noge?

Meni je bas njegov los centarsut ostao u sjecanju kao jedna od najbitnijih stvari u ove dvije utakmice. Pored toga i njegova losa igra u odbrani. (nonsalantno dodavanje lopte Zahirovicu u 16). Kao slag na tortu je bio onaj slobodnjak koji je otisao 100 metara iznad gola.

Tek zadnjih 15ak minuta u Zenici kad je igrao na sredini i radio kratke pasove nije pravio greske.

Mislim da je razlog sto je mnogima upao u oci kao bitan je to sto je imao milion centarsuteva i generalno cesto loptu u nogama - a ja mislim da je tako bilo zbog Lulica koji je igrao ispred njega. Doduse, ovaj drugi se gotovo nije vidio (mislim da je najmanje spominjani igrac u ove dvije utakmice na forumu), no to je vec nesto drugo.
Uglavnom, na lijevoj strani smo bili debelo pokriveni i to je razlog Salihoviceve slobode kretanja, koju je on shvatio kao - nabicu loptu prema 16ercu pa sta bude.

Jedan od rijetkih koji je u zadnjih par sezona dosta nazadovao u kvaliteti, barem po onom prikazanom na terenu. (ali vjerovatno je glavni razlog taj sto igra na lijevom beku)
iamia

#1228 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by iamia »

jeza u ledja wrote: Jedan od rijetkih koji je u zadnjih par sezona dosta nazadovao u kvaliteti, barem po onom prikazanom na terenu. (ali vjerovatno je glavni razlog taj sto igra na lijevom beku)
apsolutno se slazem sa tobom.
salihovic nije uopste isti igrac kao iz vremena kad je ibisevic igrao sa njim.

da dodam:
lulic, salihovic i zahirovic. tri igraca kojima je kvaliteta krenula prema dole od ove godine.
nadam se da je to samo privremeni lapsus.
znam da salihovic zeli ici iz hoffenheima,, ali nisu mu dali.
sad on cini mi se glumi levata , da bi ga pustili krajem ove sezone. ili ?>
Locked