Aferim Malik!Malik Mustajbašić uhvatio kradljivca sa 3.000 eura
Mustajbašić nakon hrabrog čina: Želio pomoći ženi
FOTO: B. Nizić
Malik Mustajbašić uhvatio kradljivca sa 3.000 eura
Sarajlija Malik Mustajbašić (25), vraćajući se jučer oko 14 sati s fakulteta u sarajevskom naselju Malta, uhvatio je lopova koji je ženi iz torbe ukrao novčanik s oko 3.000 eura.
Potjera za lopovom
- Žena je bila s djetetom i na izrazu njenog lica vidio sam da nešto nije uredu. Neko od prolaznika rekao je da je žena opljačkana i počeo sam da se osvrćem oko sebe i tražim mogućeg kradljivca - priča nam Mustajbašić, s kojim smo sinoć razgovarali nakon hrabrog djela.
Prema Mustajbašićevim riječima, u potjeru za lopovom koji se kretao u pravcu Čengić-Vile krenuli su i zaštitari koji su radili u obližnjoj banci.
- Zaštitari su ubrzo odustali, a ja sam ga stigao ispred kafića "X-Tend". Stavio sam mu ruke na leđa i iz džepova mu izvadio novčanik koji je ukrao ženi - tvrdi Mustajbašić, koji je po profesiji vojno lice.
U međuvremenu, grupa ljudi iz okolnih kafića izašla je da vidi o čemu se radi.
- Rekao sam im da pozovu policiju. Ne znam šta je bilo dalje s lopovom, jer sam uzeo novac i krenuo prema Malti da pronađem vlasnicu. Zatekao sam je na istom mjestu gdje je i opljačkana. Nikada neću zaboraviti njen izraz lica kada je vidjela da nosim njen novčanik - dodao je Mustajbašić.
Stupili smo u kontakt i sa žrtvom pljačke Irenom Filipović, koja je neizmjerno zahvalna Maliku. Bila je još pod utiscima.
Otvorena torba
- Stajala sam pored semafora s djetetom. Nisam ni primijetila da mi je torba otvorena, što je lopov primijetio i uzeo mi novčanik. Molila sam ga samo da mi vrati dokumente. Momak kojeg nikad ranije nisam vidjela počeo je trčati za njim. Iskreno, nisam se nadala da ću dobiti nazad novac. Čak sam bila krenula kući kada je Malik došao s novcem - kazala je Filipović, dodajući da ne može da vjeruje da još ima poštenih i hrabrih ljudi koji su spremni riskirati život za nekog drugog.
Odbio nagradu
- Žena mi je nudila nagradu zbog moga hrabrog djela, ali novac nisam htio. U potragu za lopovom nisam krenuo radi novca, već sam želio pomoći nesretnoj ženi koja je bila nemoćna boriti se s njim - kazao je Mustajbašić.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- O'zone
- Globalni moderator
#1226 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Last edited by O'zone on 11/01/2013 17:28, edited 1 time in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1227 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
D.B. UHAPŠEN ZBOG UGROŽAVANJA SIGURNOSTI
Službenici II PU uhapsili su jučer D.B. rođenog 1993. iz Sarajeva, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu B.S. iz Sarajeva.
D.B. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.
- KPNCTNJAH
#1228 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ko bi to mogao biti 
- kokuz_sa
#1229 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ma gdje ce to on 
- respo
#1230 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
i onda dodje urban i pita gdje si svojim prisustvom sprjecavao drumska razbojnistvaO'zone wrote:Aferim Malik!Malik Mustajbašić uhvatio kradljivca sa 3.000 eura
Mustajbašić nakon hrabrog čina: Želio pomoći ženi
FOTO: B. Nizić
Malik Mustajbašić uhvatio kradljivca sa 3.000 eura
Sarajlija Malik Mustajbašić (25), vraćajući se jučer oko 14 sati s fakulteta u sarajevskom naselju Malta, uhvatio je lopova koji je ženi iz torbe ukrao novčanik s oko 3.000 eura.
Potjera za lopovom
- Žena je bila s djetetom i na izrazu njenog lica vidio sam da nešto nije uredu. Neko od prolaznika rekao je da je žena opljačkana i počeo sam da se osvrćem oko sebe i tražim mogućeg kradljivca - priča nam Mustajbašić, s kojim smo sinoć razgovarali nakon hrabrog djela.
Prema Mustajbašićevim riječima, u potjeru za lopovom koji se kretao u pravcu Čengić-Vile krenuli su i zaštitari koji su radili u obližnjoj banci.
- Zaštitari su ubrzo odustali, a ja sam ga stigao ispred kafića "X-Tend". Stavio sam mu ruke na leđa i iz džepova mu izvadio novčanik koji je ukrao ženi - tvrdi Mustajbašić, koji je po profesiji vojno lice.
U međuvremenu, grupa ljudi iz okolnih kafića izašla je da vidi o čemu se radi.
- Rekao sam im da pozovu policiju. Ne znam šta je bilo dalje s lopovom, jer sam uzeo novac i krenuo prema Malti da pronađem vlasnicu. Zatekao sam je na istom mjestu gdje je i opljačkana. Nikada neću zaboraviti njen izraz lica kada je vidjela da nosim njen novčanik - dodao je Mustajbašić.
Stupili smo u kontakt i sa žrtvom pljačke Irenom Filipović, koja je neizmjerno zahvalna Maliku. Bila je još pod utiscima.
Otvorena torba
- Stajala sam pored semafora s djetetom. Nisam ni primijetila da mi je torba otvorena, što je lopov primijetio i uzeo mi novčanik. Molila sam ga samo da mi vrati dokumente. Momak kojeg nikad ranije nisam vidjela počeo je trčati za njim. Iskreno, nisam se nadala da ću dobiti nazad novac. Čak sam bila krenula kući kada je Malik došao s novcem - kazala je Filipović, dodajući da ne može da vjeruje da još ima poštenih i hrabrih ljudi koji su spremni riskirati život za nekog drugog.
Odbio nagradu
- Žena mi je nudila nagradu zbog moga hrabrog djela, ali novac nisam htio. U potragu za lopovom nisam krenuo radi novca, već sam želio pomoći nesretnoj ženi koja je bila nemoćna boriti se s njim - kazao je Mustajbašić.
evo malik je doduse nije sprijecio nego je pomogao da se ukradeno/oteto vrati
- respo
#1231 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
nek sjedi onda citavo vrijeme jer preventivno djeluje a kladionica nek mu daje dnevnicu s kojom ce ulagati pare na kladjenjeCreasy wrote:Policajcu u patrolnom nalogu izmedju ostalog stoji da obilazi kladionice zbog ucestalih razbojnistava nad radnicama istih... Znaci moze sjediti i sat vremena u kladionici, jer na taj nacin preventivno djeluje da ne bi neko uletio s pistoljem ili nozem i opljackao istu.
a to dok on sjedi unutra sto je vani u potencijalnoj opasnosti puno veci broj gradjana je sta?
kolateralna steta ili ljudi koji nisu dostojni za zastitu?
- Tvrtko II Kotromanić
#1232 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ma to je sigurno opet nekog pljackasa hvataoleet wrote:D.B. UHAPŠEN ZBOG UGROŽAVANJA SIGURNOSTI
Službenici II PU uhapsili su jučer D.B. rođenog 1993. iz Sarajeva, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu B.S. iz Sarajeva.
D.B. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.
-
fixer
#1233 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Malik je spremniji od svih specijalaca koje ova drzava ima. Cudnije bi mi bilo da ga je policajac uhvatio nego Malik.respo wrote:
i onda dodje urban i pita gdje si svojim prisustvom sprjecavao drumska razbojnistva
- respo
#1234 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
nevazno je li spremniji ili nijefixer wrote:Malik je spremniji od svih specijalaca koje ova drzava ima. Cudnije bi mi bilo da ga je policajac uhvatio nego Malik.respo wrote:
i onda dodje urban i pita gdje si svojim prisustvom sprjecavao drumska razbojnistva
on nije sluzbeno lice i nije to njegov posao bio nego obican gradjanin koji je pomogao gospodji cisto iz razloga ljudskosti moralnog stava i neke ljudske duznosti koja se naziva pomagati drugima koju mnogi ne postuju a i ne znaju vise za nju
-
fixer
#1235 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
respo wrote: nevazno je li spremniji ili nije
on nije sluzbeno lice i nije to njegov posao bio nego obican gradjanin koji je pomogao gospodji cisto iz razloga ljudskosti moralnog stava i neke ljudske duznosti koja se naziva pomagati drugima koju mnogi ne postuju a i ne znaju vise za nju
- kokuz_sa
#1236 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
po ovom tvom i onaj od nekidan sto je lopova zaustavio trebao bi bit primljen u policijufixer wrote:respo wrote: nevazno je li spremniji ili nije
on nije sluzbeno lice i nije to njegov posao bio nego obican gradjanin koji je pomogao gospodji cisto iz razloga ljudskosti moralnog stava i neke ljudske duznosti koja se naziva pomagati drugima koju mnogi ne postuju a i ne znaju vise za njuOvo je nasa drzava. Ovakve momke oni odbijaju i ne primaju u policiju i vojsku. Ovaj je jedva uletio u ovo drugo. Prije toga je mnogo puta derao testove.
-
fixer
#1237 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Jasta. Da upotrijebis logiku, shvatio bi da se u vojsku ne moze upast ako imalo licis na onog od prije neki dan.kokuz_sa wrote: po ovom tvom i onaj od nekidan sto je lopova zaustavio trebao bi bit primljen u policiju
- kokuz_sa
#1238 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
sta ovo puca na alipasinu isto ratno stanje da je 
- respo
#1239 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
u grasu nemirikokuz_sa wrote:sta ovo puca na alipasinu isto ratno stanje da je
-
Melami
#1240 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
jedu u fast foodu jer imaju popustalanskoda wrote:zivim na zapadu 16 godina, i nikad ovdje policajca nisam vidio u restoranu, kaficu ili bilo kakvom ugostiteljskom objektu u uniformi.
drive thru i ti fazoni/
- smurf
#1241 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Vatromet bakokuz_sa wrote:sta ovo puca na alipasinu isto ratno stanje da je![]()
- respo
#1242 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
bar su na radnom mjestu u sluzbenom vozilui na ulici ne unutraMelami wrote:jedu u fast foodu jer imaju popustalanskoda wrote:zivim na zapadu 16 godina, i nikad ovdje policajca nisam vidio u restoranu, kaficu ili bilo kakvom ugostiteljskom objektu u uniformi.
drive thru i ti fazoni/
-
Malaa
#1243 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Da li neko bio u blizini BBI centra oko cca 20h. Auto je udarilo momka na raskrsnici Radiceva-Titova....prizor je bio uzas
:(:(:( je li neko ima neku informaciju? sta je sa momkom? 
-
Ugljesa_
#1244 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pretrcavao na crvenom???Malaa wrote:Da li neko bio u blizini BBI centra oko cca 20h. Auto je udarilo momka na raskrsnici Radiceva-Titova....prizor je bio uzas:(:(:( je li neko ima neku informaciju? sta je sa momkom?
- kokuz_sa
#1245 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
saobracajna na otoci..lik opalio u stanicu tramvajsku 
- matsuda
#1246 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
kokuz_sa wrote:saobracajna na otoci..lik opalio u stanicu tramvajsku
Sva sreća pa je štrajk
- Bullet Tooth Tony
#1247 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma sad tu na raskrsnici stoji masa policajaca fol nesto zaustavljaju pregledaju a ni sto metara od tog mjesta , lole hladno kroz crveno fijuuuMalaa wrote:Da li neko bio u blizini BBI centra oko cca 20h. Auto je udarilo momka na raskrsnici Radiceva-Titova....prizor je bio uzas:(:(:( je li neko ima neku informaciju? sta je sa momkom?
-
interwal
#1248 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
U Blažuju oko 18:00 udes, Punto stojao sa razbijenom šoferšajbom i rupom na suvozačevoj strani, nije izgledalo dobro...
- Logovan
#1249 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Budem par sati vani, vratim se i vidim da se svašta nešto izdešavalo. Onaj ukrao par milja maraka, onaj onog napao, staricu pregazio auto...
Malik.
Bravo majstore.

Malik.
Toooooo, nek' si se više vratio svom starom poslu, mislio sam da si se ovoga okanio.leet wrote:D.B. UHAPŠEN ZBOG UGROŽAVANJA SIGURNOSTI
- Hemera