BiH, kvalifikacije za EP 2013

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
legenda reala

#1226 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by legenda reala »

Tkd wrote:

Okej advokatu :D
E da sam znao ne bih ti odgovarao :mrgreen: :mrgreen:

Nedžad protiv Latvije nije ništa mogao, jednostavno oni igraju prebrzu košarku za njega, on može igrati protiv jačih centara, koji su sporiji, kao protiv Gruzije npr što je odigrao :wink: da zatvori reket i da ubaci ponešto u napadu, protiv ovog stila koji gaji Latvija nije ga trebao ni koristiti Aco, bolje da je Juku probo :P
Tkd

#1227 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tkd »

Ništa, samo ti piši.

A upravo si pogodio u srž. Inače vi iz Goražda znate dobro nekad nešto napisati :lol:
legenda reala

#1228 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by legenda reala »

E kad sam ja tu košarku studiro, diplomiro sam je na zadnjem Eurobasketu :lol: :lol:

BIHfan jesi ti :?:
Tkd

#1229 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tkd »

???

Ne odajem se ko sam ja. To je najmanje bitno. ;-)

Kratki opis : Seksipilan,atraktivan, elegantan :lol:
legenda reala

#1230 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by legenda reala »

Tkd wrote:???

Ne odajem se ko sam ja. To je najmanje bitno. ;-)

Kratki opis : Seksipilan,atraktivan, elegantan :lol:
Pa ima vas tamo 3-4 komada, jedan jesi :mrgreen:

Ne zalaze ti cure na ovaj PDF, džaba se fališ :P
Tkd

#1231 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tkd »

Ko je rekao da volim cure :lol: :lol: :lol:

Šalim se ja, ja volim samo Vanilu ali ona ovdje ne zalazi :D

A ne, nisi ni blizu, no nebitno.

Tema je BiH 8-)
Jokericious

#1232 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Jokericious »

Legendarni sve mora da zna. :D
Tkd

#1233 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tkd »

On želi biti legenda, neće moći noćas zaspati :D
cyprus

#1234 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by cyprus »

palermo wrote:
cyprus wrote:Eh, ovo mi se sviđa... opšta letargija... jedino tako možemo napravit nešto :mrgreen:
:D legenda

Koji je smisao da napraviš nešto zašto te uopšte nije briga.

Ako dobijemo Holanđane i Rumune, eto nama opet optimizma. I neka ga :)
I taman da nas onda zguze Gruzijci... Tako će i bit 99% :mrgreen:
legenda reala

#1235 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by legenda reala »

CollegeGunner wrote:Legendarni sve mora da zna. :D
Slijedeći vikend ćeš ti znati sve svoje :mrgreen: poselamio te onaj mali, kaže mora se regati ovdje zbog tebe :lol:

Tkd :P
Mračajski proto

#1236 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Mračajski proto »

Image
Tkd

#1237 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tkd »

Ako ste primjetili uvijek kada kamera na time-out emitira našu klupu ništa se ne čuje. Aco nema taj duboki glas kao Sabit.

Kad bi on zadao svoje famozno, e ........ :lol:
Artest

#1238 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Artest »

zamolio bih moderatore da potjeraju ovu djecu sto su dosla sa duplog sporta da ovdje provode svoju djecju spiku i privatizuju topik ...evo vidimo kako to izgleda, stancanje besmislenih postova i ringe ringe raja...

hvala unaprijed

o igri se nema sta reci...lose do bola. za trenutak sam konto da postajemo ozbiljna ekipa. ali aco-trica je ilimitiran zesce...ogroman previd je ne obezbjedit zamjenu za bavketa (hodzic bi to solidno pokrio 5-6 min) rezervni play bi bolji bio mali dino hodzic, nakon silnih povreda onih koji su odustali...

ovo bi Sabe uzeo veceras..glavna povika na njega je bila sto nema akcija za Mirzu...medjutim, ovaj se tesko oslobadja iz blokava, obzirom na masnu kilazu, a i centri ne znaju napravit dobar blok (u stilu Dzevde) tako da i kad se radi akcija, opet se on ne moze namjestit na sut. ...jedino moze ostati sam na trici kad u tranziciji neko se zaleti pod kos, pa onda izbaci na vanjsku poziciju...
Kod Sabita je uvijek bila optimalna petorka na terenu, vrsio je ceste rotacije i znao osjetit ritam utakmice. Aco je demagog, davno provaljen u Hrvatskoj...sto ne dovede Ramljaka i Planinica?? on i Bozo Maljkovic su precijenjeni debelo...ovaj drugi radi na lovorikama uspjega prije 15 g. i vise, a Aco nikad nije ni imao kakvih uspjeha...

kikanovica ne zelim vidjeti vise od 5 min na terenu...Nurkic je veceras trebao dobiti svoju priliku...
Artest

#1239 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Artest »

Sarajevo_Grad wrote:Image
Institucija
Artest

#1240 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Artest »

Tkd wrote:Ako ste primjetili uvijek kada kamera na time-out emitira našu klupu ništa se ne čuje. Aco nema taj duboki glas kao Sabit.

Kad bi on zadao svoje famozno, e ........ :lol:
jel moras bas sve sto ti padne na pamet podijeliti s nama?

1000 postova u mjesec dana..zapitaj se momak
Tkd

#1241 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tkd »

@Artest

Što ne želiš vidjeti Elmedina ?

Koga bi to ti stavio umjesto njega. Nurkić je tek napunio 18 godina. U napadu bi bio statičan, suviše je mlad i neiskusan. Dobro, ruku na srce i Latvija je imala dosta mladih igrača u ekipi, no ti isti su i po 4 godine stariji od Jusufa, Adnan i Nedima. Elmedin koliko god limitiran u odbrani bio, ipak je u napadu dosta dobar igrač.

Do sada je funkcionisala ta igra, prva petorka uz dvije zamjene, no vidljiv je pad kako utakmice teku . Prvi pad je u Rumuniji bio radi teškog rasporeda i svakih par dana utakmica. Sada su momci imali sedmicu da se odmori , no očigledno da to nisu u potpunosti iskoristili.

Povreda Mašića je možda i ključni faktor na ovoj utakmici bio. Dok je on igrao imali smo plus 3 . Njegova zamjena je dosta loše odigrala taj meč.

Posebno je vidljivo da Peršić nije kvalitet za reprezentaciju. Ljudi očekuju da Mirza može sve sam. Upravo to i sam igrač zna, pa vidjeli ste na njemu da hoće, ali jednostavno nije ga htjelo. U njegovim očima, postupcima se vidi da želi postati lider, no sam protiv svih teško da ide.

Uz to ne mogu , a da ne spomenem Nihada. Nakon pripremih utakmica sam očekivao dosta više. jest da on skupi poene, ali ako ste primjetili to se sve dešava u 4\4, danas kada je utakmica rezultatski izgubila na značaju.

Teško sa ovakvim kratkim roosterom da možemo parirati Gruziji, no Gruzija bi nam igrom više trebala ležati od brzopletih Latvijaca.

:bih:

Edit:

Da, moram. Ako te boli idi doktoru ;-)
Artest

#1242 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Artest »

kikanovic je dobar u napadu? kad? kad mu zack namjesti sve pa on zakuca?
to jusuf ne bi zabio?

u odbrani bi ga frizider izdominiro...lesina

djete (i ostatak kinderaja), upali si neki pokemon pa na spavanjac.... ovo je psoljednji put da ti se obratim...slobodno opleti jos stotinjak nezanimljivih monologa do sabaha...bujrum, sklanjam se
Tkd

#1243 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tkd »

Naravno da ne bi zabijao. Da je tako koji slučajem, onda bi Jusuf igrao. Valjda je Aco trener, priznati trener, a ne ti koji glumetaš sa svojim dječijim spikama kao neki veliki. Baš si isti kao naziv tvoga nicka. Djete zarobljeno u tijelu odraslog čovjeka, a ko zna da li si uopće odrastao .

Lahku noć i tebi.
Herr Flick

#1244 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Herr Flick »

Nama je plafon plasman na EP,A Mirza ako onako nastavi brzo ce se vratit iz NBA,glumi Dirka Nowitzkog da bog dragi sacuva :( :(
denimb

#1245 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by denimb »

Ne znam zasto se stalno spominje 6-7 igraca koji igraju kada ja cijele ove kvalifikacije vidim samo tri igraca...

Sta su sinoc radili Kikan i Perisic na terenu osim trckaranja između dva kosa?
Wright prenese loptu preko centra za 3 sekunde a u iducih 5 se desi ovo: ili da loptu Đedovicu koji se zaleti na polaganje, ili to uradi on sam...ili da loptu Teletovicu pa ovaj ide na skok sut pod blokom, ili pak suta tricu iz trka...i sve to dok se ostatak igraca nije ni postavio u polju napada...

Mislim svaka cast, sva trojica tih igraca su odlicni...ali to je koristenje samo jednog segmenta igre, gdje su nestali ostali segmenti, gdje je taktika, zasto se upustamo i dalje u tu suludu trku kada nam protivnik pravi seriju od 13-0 umjesto da odigramo 2-3 duza napada pokusamo bar tako prekinuti negativnu seriju, pokusamo izvuci igraca da ostane sam na sutu...znam da ni Perisic ni Kikanovic nisu aman kvalitete ali zasto se preko njih ne pravi protok lopte...
Sve ovo sto se vidjelo sinoc nije kosarka, nego je nazalost silovanje kosarke...

Odbranu necu ni spominjati jer je uopce ni nema, a nece je nikada ni biti sve dok ne budemo imali na terenu EKIPU, a ne pojedince...

P.S. Bolje bilo kakav plej nego nikakav, iskreno dok nisu usla ona djeca na teren sinoc u svim ovim utakmicama nisam ni vidio da neko prenese loptu na protivnicku polovinu i signalizira saigracima da bar ima nekakvu ideju, akciju na pameti...Aco nece ili ne zna da gradi ekipu, nego se uzda samo u sut i prodore ove trojce igraca.
El_comadante

#1246 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by El_comadante »

sada je i definitivno mi možemo eventualno kao treći na EP izgubičemo sigurno i od Gruzije. mi nemamo dobru ekipu imamo par igrača i to ti je to. a ovo je bezveze grupa jer nema ni jedene jače ekipe npr. Italija, Turska, Srbija, Hrvatska itd. i mi moramo biti svjesni da nemamo dobru ekipu.
Comrad

#1247 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Comrad »

Ajde ljudi nije kraj svijeta. I pored svih problema nam se i Masic povrijedi.

Pricate svi o Mirzi i sutevima. Pa Mirza izvrsava ono sto mu se kaze. I uostalom ko da suta u onoj ekipi? Evo recite, vi da ste selektor, kome bi vi dali u onoj petorci da suta? Pored Mirze jedini Djedovic mi pada na pamet, uz povrijedjenog Masica. De je on odradio svoj prosjek, da smo pogodili barem pola promasenih bacanja glatko bi ih pobjedili.

Jbg, ova igra je veoma rizicna. Ili cemo voditi +20 ili ce biti -20, nema sredine. Treba malo promjeniti to, ako nas ne ide sut, pa radije sacekaj 24 sekunde i baci loptu u aut. A ne zavrsavati napad na 4-oj sekundi ko da je kraj utakmice i onda samo njima ides na ruku, mi fulamo a njima dobro rokaju kontre i umjesto da u jednoj minuti protivnik ima jedan i po napad, on ima sest, jer nam napadi traju po 5-6 sekundi.
Comrad

#1248 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Comrad »

denimb wrote: P.S. Bolje bilo kakav plej nego nikakav, iskreno dok nisu usla ona djeca na teren sinoc u svim ovim utakmicama nisam ni vidio da neko prenese loptu na protivnicku polovinu i signalizira saigracima da bar ima nekakvu ideju, akciju na pameti...Aco nece ili ne zna da gradi ekipu, nego se uzda samo u sut i prodore ove trojce igraca.
Ovo sam i ja primjetio.

Djecurlija kad su usla, napad nam je duplo duze trajao. Cak su i smanjili bili zaostatak :D naravno i Latvijcima je bilo vise dosta.

To i ovi iz prve petorke moraju. Igrati svaki napad do zadnje sekunde, jer su nas svi procitali. Zatvore Mirzu i njegov sut i mi gubimo utakmicu.
vozač

#1249 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by vozač »

još uvijek mi nije jasno na čemu je aco bazirao svoj optimizam i priču da sa dvije domaće pobjede sigurno prolazimo :?:
Altsa

#1250 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Altsa »

ostaje nam jedino da cekamo da odrastu markovicevi puleni pa da nesto ocekujemo...ova A selekcija je odron :(
Locked