BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Arteta

#1226 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Arteta »

archi_a wrote:To i hoće dušmani !! Pitanje za 10000 eurića.
Šta mislite, ko na državnom nivou stopira finansiranje reprezentacije i formiranje državnog ministarstva za kulturu ili sport ?
Zato nam i ne radi nacionalni muzej, zato nam i košarkaši i ostali sportisti imaju finansijske probleme i sve do sad se rješavalo posudbom novca ili finansiranjem sa nižih instanci, općinskih, kantonalnih ili entiteta federacija. :evil:
Za to su krivi politicari od prije 20 godina na celu sa A.I., a ne ovi sada.
MOSALJOZE

#1227 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by MOSALJOZE »

Nije bas to tako.Tek od nedavno je na snazi zakon,po kojem SVA udruzenja dobijaju novac od drzave,i tu je nastao problem,i sada ZM BIH,KS BIH dobiju isti novac kao i neke sklj organizacije.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1228 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

MOSALJOZE wrote:Nije bas to tako.Tek od nedavno je na snazi zakon,po kojem SVA udruzenja dobijaju novac od drzave,i tu je nastao problem,i sada ZM BIH,KS BIH dobiju isti novac kao i neke sklj organizacije.
jest dobije plesni studio iz Sirokog, kartasko drustvo iz debele hladovine itd itd....
P308

#1229 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by P308 »

Cini mi se da sad na dnevniku (FTV) rekose da je novac uplacen, nisam siguran, nisam slusao najbolje :D
MOSALJOZE

#1230 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by MOSALJOZE »

hrasno38 wrote:
MOSALJOZE wrote:Nije bas to tako.Tek od nedavno je na snazi zakon,po kojem SVA udruzenja dobijaju novac od drzave,i tu je nastao problem,i sada ZM BIH,KS BIH dobiju isti novac kao i neke sklj organizacije.
jest dobije plesni studio iz Sirokog, kartasko drustvo iz debele hladovine itd itd....
Konkretno za muzej,prije si ima nekoliko institucija koje su od znacaja za drzavu sad ja i ti napravimo nekakav KUD dobicemo pare
archi_a

#1231 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by archi_a »

Arteta wrote:
Šta mislite, ko na državnom nivou stopira finansiranje reprezentacije i formiranje državnog ministarstva za kulturu ili sport ?
Zato nam i ne radi nacionalni muzej, zato nam i košarkaši i ostali sportisti imaju finansijske probleme i sve do sad se rješavalo posudbom novca ili finansiranjem sa nižih instanci, općinskih, kantonalnih ili entiteta federacija. :evil:
Tada je moralo stati !
Niko nije računao na to da će monstrumi i 20 god. nakon kraja rata težiti secesionizmu i rasturanju države. :evil:
Arteta

#1232 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Arteta »

archi_a wrote:
Arteta wrote:
Tada je moralo stati !
Niko nije računao na to da će monstrumi i 20 god. nakon kraja rata težiti secesionizmu i rasturanju države. :evil:
To je kljucno.
archi_a

#1233 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by archi_a »

Da ne idemo dalje u off, još samo ovo.
Zato se i protivim svima onima koji se nešto zahvaljuju Klintonu. Ja kažem, pu p.... vam materina, prvo ste pustili da nas pokušaju sve pobiti u tri godine, nametnuli nam embargo, niste intervenisali iako ste mogli sve zaustaviti za mjesec i onda kada smo se organizovali, snašli i osnažili da možemo i sami izvoditi ofanzivna dejstva, naredili da se zaustavimo ili ćete nas bombardovati. Puuu
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1234 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

archi_a wrote:Da ne idemo dalje u off, još samo ovo.
Zato se i protivim svima onima koji se nešto zahvaljuju Klintonu. Ja kažem, pu p.... vam materina, prvo ste pustili da nas pokušaju sve pobiti u tri godine, nametnuli nam embargo, niste intervenisali iako ste mogli sve zaustaviti za mjesec i onda kada smo se organizovali, snašli i osnažili da možemo i sami izvoditi ofanzivna dejstva, naredili da se zaustavimo ili ćete nas bombardovati. Puuu
Ovo ti je neko zestoko slagao da smo.......ofanzivna dejstva su bila jedino uz podrsku NATO avijacije kad su nas i zaustavili...bez te avijacije i Oluje ne bi mi pomakli kilometra. Ali kakve veze ima Klinton sa nedavanjem usranih 10.000 EUR klincima da osvoje zlato.! To su tri plate nasih vrlih parlamentaraca 3x7.000!
archi_a

#1235 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by archi_a »

Prepiska je sa kolegom Artetom. ;) Klinton nema nikakve veze sa neplaćanjem kotizacije, tu itekako imaju ulogu prljave igre secesionista. Možda se nećeš složiti sa tim. NP, brani.

Apropo laganja.... Niko me nije slagao. Bio, vidio, doživio. I otac i ja .
Arteta

#1236 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Arteta »

.
Last edited by Arteta on 15/08/2015 00:07, edited 1 time in total.
Arteta

#1237 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Arteta »

BiH nije drzava nego je zajednica entiteta i tu je glavni problem.
archi_a

#1238 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by archi_a »

BiH je itekako država (postojala i prije entiteta) i kao takva priznata sa imenom i teritorijom, a entiteti su njen sastavni dio. Jedan od entiteta ne poštuje državu i čini sve kako bi ogorčao život u njoj svima koji je poštuju i koji se sa njom identifikuju. Trenutno nema mehanizma koji bi to sankcionisao. Trenutno. :thumbup:
Last edited by archi_a on 15/08/2015 00:14, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#1239 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by It_is_a_Leclerc »

Novac će biti uplaćen, i u to nema sumnje. Sredstva KS BIH su operativna, i ja zaista ne znam, u čemu je problem na relaciji KSBIH - VM BIH jer je taj novac već trebao biti na računima saveza. Mislim da se opet malo predimenzioniraju neke stvari, ali dobro..Duga priča...

Uglavnom, htio sam kazati. Nemaju Bakir, SDA i Bošnjaci ništa. Što se njih tiče, dali bi im i milion, bez ikakvih problema. No, postoje 2/3 vlasti, 2/3 kontrole novca, koje bi bile najsretnije da BIH nema reprezentaciju ni u čemu ili ih, u najboljem slučaju, zaboli neka stvar što neki tamo KSBIH nema novca. Pa cijeli problem ovogodišnjeg finansiranja je izbio jer je federalno ministarstvo sporta odbilo finansirati savez, a razlog je što u njemu sjedi socijalna radnica iz Mostara. I eto.. Svaka marka koja se pridobije za sport, pogotovo sa državnog nivoa, je nevjerovatna pobjeda patriotskih političkih snaga.

Mislim da će samo trebati vidjeti gdje je zapelo sa ovim parama iz VMBiH i to će biti završeno...Međutim, sport u BiH nije sistemski riješen na državnom nivou. Mi imamo okvirni zakon o sportu na nivou BIH, ali on se gotovo i ne tiče, osim na općim mjestima, finansiranja sporta. Potrebno je tu malo više političke lukavštine i mudrosti. Moguće je izdramčiti puno više para, da političari skontaju koliko je i za njih dobar sportskih uspjeh..
spinel_

#1240 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by spinel_ »

Konakovicu jebem ti familiju i majku kroz majku dzubre jedno
archi_a

#1241 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by archi_a »

Lik je premijer kantona, reprezentacija je državna !!! I nije problem, opet će i on i njegova ministarstva više dati za košarkašku repku nego pojedini političari na državnom nivou (koji više vole susjedne zemlje i reprezentacije), a koji bi i trebali pomagati reprezentaciji. :evil:
Arteta

#1242 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Arteta »

It_is_a_Leclerc wrote:Novac će biti uplaćen, i u to nema sumnje. Sredstva KS BIH su operativna, i ja zaista ne znam, u čemu je problem na relaciji KSBIH - VM BIH jer je taj novac već trebao biti na računima saveza. Mislim da se opet malo predimenzioniraju neke stvari, ali dobro..Duga priča...

Uglavnom, htio sam kazati. Nemaju Bakir, SDA i Bošnjaci ništa. Što se njih tiče, dali bi im i milion, bez ikakvih problema. No, postoje 2/3 vlasti, 2/3 kontrole novca, koje bi bile najsretnije da BIH nema reprezentaciju ni u čemu ili ih, u najboljem slučaju, zaboli neka stvar što neki tamo KSBIH nema novca. Pa cijeli problem ovogodišnjeg finansiranja je izbio jer je federalno ministarstvo sporta odbilo finansirati savez, a razlog je što u njemu sjedi socijalna radnica iz Mostara. I eto.. Svaka marka koja se pridobije za sport, pogotovo sa državnog nivoa, je nevjerovatna pobjeda patriotskih političkih snaga.

Mislim da će samo trebati vidjeti gdje je zapelo sa ovim parama iz VMBiH i to će biti završeno...Međutim, sport u BiH nije sistemski riješen na državnom nivou. Mi imamo okvirni zakon o sportu na nivou BIH, ali on se gotovo i ne tiče, osim na općim mjestima, finansiranja sporta. Potrebno je tu malo više političke lukavštine i mudrosti. Moguće je izdramčiti puno više para, da političari skontaju koliko je i za njih dobar sportskih uspjeh..
:lol:
spinel_

#1243 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by spinel_ »

boli me briga, nek vadi iz svog dzepa.. dzubre jedno, ima 5 funkcija na svakoj 10 ooo platu nek vadi pare do sutra, prevarant jedan
archi_a

#1244 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by archi_a »

Pa nećemo državne simbole finansirati i održavati skupljajući donacije od dobrih Bošnjana. :-D Ok, nije problem pomoći kad zatreba ali to se mora sistemski riješiti.
Arteta

#1245 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Arteta »

archi_a wrote:BiH je itekako država (postojala i prije entiteta) i kao takva priznata sa imenom i teritorijom, a entiteti su njen sastavni dio. Jedan od entiteta ne poštuje državu i čini sve kako bi ogorčao život u njoj svima koji je poštuju i koji se sa njom identifikuju. Trenutno nema mehanizma koji bi to sankcionisao. Trenutno. :thumbup:
Drzava sastavljeno od 2 entiteta i 3 konstitutivna naroda koja nema vladu nego vijece ministara bez nekih ministarstava na drzavnom nivou zbog kojih se i javljaju ovakvi problemi.

Ovi iz RS-a naravno ne vole ovu drzavu, niti ce je voljeti i tako ce biti.
Arteta

#1246 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Arteta »

archi_a wrote:Pa nećemo državne simbole finansirati i održavati skupljajući donacije od dobrih Bošnjana. :-D Ok, nije problem pomoći kad zatreba ali to se mora sistemski riješiti.
Kako bi ti to rijesio?
It_is_a_Leclerc

#1247 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by It_is_a_Leclerc »

Arteta wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Novac će biti uplaćen, i u to nema sumnje. Sredstva KS BIH su operativna, i ja zaista ne znam, u čemu je problem na relaciji KSBIH - VM BIH jer je taj novac već trebao biti na računima saveza. Mislim da se opet malo predimenzioniraju neke stvari, ali dobro..Duga priča...

:lol:
Pa bi. I ne samo oni. I SDP, i DF, i sve ostale stranke koje vole BiH.
Da smo normalna država i da državom upravljaju oni koji je vole.

Ovako, imaš anti-patriotski balans, s ljudima koji čim se krene u finansiranje sporta (pokušaj amandmana na Zakon o sportu) elegantno pojave, kažu - "Prenos nadležnosti", i glasaju PROTIV. Pa ti hajde uvjeri neku Zoru iz Mostara, koja od sporta ima gađanje pokretnih meta na Opšte narodnoj odbrani, da treba njeno ministarstvo pozitivno odgovoriti na molbu za finasiranjem..
archi_a

#1248 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by archi_a »

Pa zato se i radi na reformama i zato se i digla i kuka i motika u pisiju, jer znaju da neće moći još dugo ovako. Dosta je više ublehe druže, dosta. :D
neno#4

#1249 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by neno#4 »

Je li idalje vlada misljenje da je Pandza trecerazredni trener..
arzuhal

#1250 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by arzuhal »

Još da uzmemo Španiju noćas :mrgreen: Pa da rahat idemo na Turke u finalu...
Post Reply