Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
citroen xm

#1226 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

ime123 wrote:Kad 90 % ljudi kaze da je nesta ruzno onda se i moze reci da je nesta ruzno zapravo. Ali mi obicni ljudi ne shvatamo vas umjetnike.
Govoris da ne sudis o vozacu prema autu a sudis. Pises kontradiktorno.
Shvatam ja da ti volis Citroen. Nemam ja nista protiv njih cak mi se svidjaju C3 i C4 al moras stvarno biti lud da pricas o Citroenu kao o nekoj velesili auto industrije i poredit sa jednim Mercedesom pa i sa VW.

I odakle ti vadis te zakljucke i statistike o (ne)kvalitetu njemackih auta ??? Zna se ko je tata u auto industriji.

90% ljudi sluša turbo folk, oblači se neukusno, pravi ružne kuće pa hoćemo li reći da su svi oni u pravu?
Čovječe ne sudim o vozaču preko auta, već obrnuto. Ali šta ću ja kada VW moram gledati kao auto primitivaca jer ga ovde većina takvih vozi. Ali nekog koga ne znam i ko se normalno ponaša nikada neću okarakterisati kao primitivca bez obzira što vozi VW.

Čovječe ja volim Citroen i Pežo i Reno i Saab i Lančiju i Alfu i Subaru, i Porše(sem ovih SUV-ova dizelaša) pa ne vidim kakve to veze ima. Citroen je velesila u auto industriji želio ti to prihvatiti ili ne. Bio je svojom zaslugom na krovu svijeta što VW nikada neće biti pa taman zauzeo prvo mjesto po prodaji. O kvalitetu i nekvalitetu njemačkih auta sudim po vlastitom iskustvu i iskustvu mnogobrojnih ljudi koji se hvataju za glavu od mnogih kvarova.
goran16v wrote:
Joj sto ne mogu ove zavidno zajedljive i primitivne price. Jok eto, u francuzima sve sami dirigenti, nidje papka ni krkana...
Ne mogu ni ja tvojih komentara pa ti ne branim da pišeš. Jesam li rekao nekada da francuska ili neka druga auta voze sve sama gospoda? Nisam. Pa šta onda pričaš. Ali činjenica je da papak nikada neće kupiti C6 dok taj isti papak itekako hoće kupiti A6.
Josko Domorocki

#1227 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Josko Domorocki »

Citroen., imas li ti sta reci konkretno na temu osim sto samo ppp po VW-u :?:
Otvori sebi temu i pise romane o istom..Tema je G7 a ne o C. . :-)
http://www.youtube.com/watch?v=-fm9hEVuE3E :D
ime123

#1228 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ime123 »

citroen xm wrote:
Ali činjenica je da papak nikada neće kupiti C6 dok taj isti papak itekako hoće kupiti A6.
Sve sto sam rekao o tebi bio sam u pravu. Pun si kompleksa. Pises jedno pa drugo. Idi potrazi strucnu pomoc.
Industrialyzer

#1229 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Industrialyzer »

Ljudi, vi se raspravljate sa covjekom koji umanjuje vrijednosti inovacija od strane Mercedesa :lol:
goran16v

#1230 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

citroen xm wrote: Citroen je velesila u auto industriji želio ti to prihvatiti ili ne. Bio je svojom zaslugom na krovu svijeta što VW nikada neće biti pa taman zauzeo prvo mjesto po prodaji.

Ne mogu ni ja tvojih komentara pa ti ne branim da pišeš. Jesam li rekao nekada da francuska ili neka druga auta voze sve sama gospoda? Nisam. Pa šta onda pričaš. Ali činjenica je da papak nikada neće kupiti C6 dok taj isti papak itekako hoće kupiti A6.
Nego strucnjace i vrsni znalce, jesi li ti cuo da je danas 2012. godina, da je ta tzv velesila koja je nekad bila na krovu svijeta svojom zaslugom, svojom zaslugom i propala, bankrotirala , tropa, tach, finito prije 36 (slovima: tridesetsest) godina i da bi o njima citao u encklopediji da ih nije kupio Peugeot i da je od tad u njegovom vlasnistu?
Ti izgleda od svog tog plitkog primitivizma, zavidnosti i zajedljivosti od koje patis ne mozes sam sebe, a sto se mene tice pisi do sudnjeg dana...
Karakteristika papka je da ziheras koji ako ne zna sta valja zna sta je skupo, a za papka Citroen nit je dovoljno skup nit je dovoljno dobar da bi ga on kupio sto vise govori o Citroenu nego o papku.
Last edited by goran16v on 09/11/2012 22:39, edited 1 time in total.
citroen xm

#1231 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

ime123 wrote:
Sve sto sam rekao o tebi bio sam u pravu. Pun si kompleksa. Pises jedno pa drugo. Idi potrazi strucnu pomoc.
Baš sam pravo iskompleksiran, evo pucam od kompleksa ne znam šta ću. Ja ti dajem činjenice na tacni, a ti ih ne moraš prihvatiti.
Last edited by citroen xm on 09/11/2012 22:41, edited 1 time in total.
citroen xm

#1232 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

goran16v wrote:
Ti izgleda od svog tog plitkog primitivizma, zavidnosti i zajedljivosti od koje patis ne mozes sam sebe, a sto se mene tice pisi do sudnjeg dana...
Karakteristika papka je da ziheras koji ako ne zna sta valja zna sta je skupo, a za papka Citroen nit je dovoljno skup nit je dovoljno dobar da bi ga on kupio sto vise govori o Citroenu nego o papku.
E eto ti ćeš mi reći da sam primitivac, ajd tamo bježi i palamudi sa nekim drugim ko te malo više poštuje. Baš sam zavidan, pogotovo zavidim tebi. E moj ti, da znaš koliko ne znaš.....
Pa papak i gleda samo šta je skupo i hoće li ga mahala nahvaliti zbog izbora. Ako ćemo realno, meni je drago što se takvi papci klone Citroena.
Industrialyzer wrote:Ljudi, vi se raspravljate sa covjekom koji umanjuje vrijednosti inovacija od strane Mercedesa :lol:
Pogledaj malo inovacije drugih. Ako je inovacija to što nečiji proizvod iskopiraš posle 20 godina i prisvojiš tuđi patent onda mi živimo na marsu.
goran16v wrote: Nego strucnjace i vrsni znalce, jesi li ti cuo da je danas 2012. godina, da je ta tzv velesila koja je nekad bila na krovu svijeta svojom zaslugom, svojom zaslugom i propala, bankrotirala , tropa, tach, finito prije 36 (slovima: tridesetsest) godina i da bi o njima citao u encklopediji da ih nije kupio Peugeot i da je od tad u njegovom vlasnistu?
Možda ih je trebao kupiti VW, pa da im prepusti proizvodnju Bube. :lol: :lol: :lol:
Last edited by citroen xm on 09/11/2012 22:44, edited 2 times in total.
Josko Domorocki

#1233 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Josko Domorocki »

kako su najavili 1.12 stize .. Jedno pitanjce,imali neko stelu da udjemo na prezentaciju ? :D
ime123

#1234 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ime123 »

citroen xm wrote:
ime123 wrote:
Baš sam pravo iskompleksiran, evo pucam od kompleksa ne znam šta ću. Ja ti dajem činjenice na tacni, a ti ih ne moraš prihvatiti.
PA KAKO NISI ISKOMPLEKSIRAN, DOLAZIS NA TEME O DRUGIM AUTIMA I STALNO NAMECES PRICU O CITROENU.
citroen xm wrote: Možda ih je trebao kupiti VW, pa da im prepusti proizvodnju Bube.
Pa da su valjali i da je bilo kakve nade za njih mozda bi ih i kupio VW :)
Last edited by ime123 on 09/11/2012 22:47, edited 1 time in total.
Industrialyzer

#1235 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Industrialyzer »

Hajde lave, napisi koje su najbitnije inovacije Citroena pa cemo ih uporediti sa Mercedesovim. Znaci inovacije koji su imale uticaj na auto industriju :thumbup:
ime123

#1236 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ime123 »

Industrialyzer wrote:Hajde lave, napisi koje su najbitnije inovacije Citroena pa cemo ih uporediti sa Mercedesovim. Znaci inovacije koji su imale uticaj na auto industriju :thumbup:
Ultra moderne prskalice za vjetrobran
HAHAAHAHAHAHAHHHAAHAHAHAHAHHAHAAH
citroen xm

#1237 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

ime123 wrote: PA KAKO NISI ISKOMPLEKSIRAN, DOLAZIS NA TEME O DRUGIM AUTIMA I STALNO NAMECES PRICU O CITROENU.

Pa da su valjali i da je bilo kakve nade za njih mozda bi ih i kupio VW :)
Da, a Seat je valjao i za njega baš ima nade. :lol: Pusti šuplju priču. Po vama je i Alfa smeće pa se VW ubi ne bi li je kupio od Fiata.

A za sve vas koji volite da pričate o meni rećiću samo. Ovaj ovde iskompleksirani, bezobrazni i primitivni tip nikada nije dobio zabranu pristupa forumu ili čak neki BAN, dok masa vas finih dečkića stalno dobija zabrane zbog vrijeđanja i ostalog među kojima je I Goran i Emko i ostala kompanija koja je prinuđena da se u međuvremenu javlja sa drugim imenima.
ime123

#1238 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ime123 »

citroen xm wrote: Da, a Seat je valjao i za njega baš ima nade. :lol: Pusti šuplju priču. Po vama je i Alfa smeće pa se VW ubi ne bi li je kupio od Fiata.

A za sve vas koji volite da pričate o meni rećiću samo. Ovaj ovde iskompleksirani, bezobrazni i primitivni tip nikada nije dobio zabranu pristupa forumu ili čak neki BAN, dok masa vas finih dečkića stalno dobija zabrane zbog vrijeđanja i ostalog među kojima je I Goran i Emko i ostala kompanija koja je prinuđena da se u međuvremenu javlja sa drugim imenima.
Alfa trenutno nije na zavidnom nivou, normalno da se za nju bore jer za Alfu itekako ima nade.

Haj sto profiliras ljude po autima, nego si poceo suditi o ljudima i po zabranama na forumu ?!
Samo cu reci HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAAH
citroen xm

#1239 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Industrialyzer wrote:Hajde lave, napisi koje su najbitnije inovacije Citroena pa cemo ih uporediti sa Mercedesovim. Znaci inovacije koji su imale uticaj na auto industriju :thumbup:
Hidraulično vješanje
prednji pogon
karoserija iz jednog dijela
svjetla koja se zakreću i prate krivine
potpuno čelična karoserija
Start i Stop sistem
Disk kočnice

............

Treba li još gospodo? :lol:
citroen xm

#1240 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

ime123 wrote:
Alfa trenutno nije na zavidnom nivou, normalno da se za nju bore jer za Alfu itekako ima nade.

Haj sto profiliras ljude po autima, nego si poceo suditi o ljudima i po zabranama na forumu ?!
Samo cu reci HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAAH
Kako se ofirno pokušavaš vaditi. Da onaj koji je vrijeđao druge pa popio zabranu je fin dečko, a ostali koji ne popiju zabranu su kompleksaš, zlobnici, nekulturni i vrijeđaju druge. :lol: :lol: Tvoja logika stvarno ukazuje na to da moraš voziti golfa. :lol: :lol: :lol:
ime123

#1241 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ime123 »

citroen xm wrote:
Kako se ofirno pokušavaš vaditi. Da onaj koji je vrijeđao druge pa popio zabranu je fin dečko, a ostali koji ne popiju zabranu su kompleksaš, zlobnici, nekulturni i vrijeđaju druge. :lol: :lol: Tvoja logika stvarno ukazuje na to da moraš voziti golfa. :lol: :lol: :lol:
Iz cega da se vadim ? Ne vozim golfa ali mislim sve najbolje o tom autu.
I dugo ti je trebalo da proguglas te "inovacije" iz Citroena.
ime123

#1242 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ime123 »

citroen xm wrote:
Hidraulično vješanje
prednji pogon
Start i Stop sistem
Disk kočnice

............

The first successful consumer application came in 1929. The BSA (Birmingham Small Arms Company) produced the unique front-wheel-drive BSA three-wheeler. Production continued until 1936 during which time sports and touring models were available. In 1931 the DKW F1 from Germany made its debut. Other German car producers followed: Stoewer offered a car with front-wheel drive in 1931, Adler in 1932 and Audi in 1933. In 1934, the very successful Traction Avant cars were introduced by Citroën of France.

Devices of this type have been tested since the mid-1970s, when the Toyota corporation fitted a Crown sedan with an electronic device that would automatically switch off the engine after sitting stationary for 1.5 seconds. Testing showed about a 10% improvement in fuel economy in Tokyo traffic.[4]
Some of the earliest production vehicles to use this technology were the Volkswagen Polo "Formel E" and Fiat Regata "ES"[5] models of the 1980s. The Volkswagen Group also adopted it in the Golf Ecomatic in 1994 and in the Volkswagen Lupo "3L" and the Audi A2 "3L" in 1999. Though these early implementations were considered rather disconcerting by many drivers, and high pricing failed to yield these cars much commercial success, both the Volkswagen Lupo and the Audi A2 (in their "3 litre" leverage) still hold the world record for most fuel efficient production car to date.[citation needed] - Citroen je tek uveo ovaj sistem 2006.

Disk kocnice se pocele pravit jos 1890. godine u Engleskoj i koristene u nekim njihovim Lanchester autima. Znaci nije ih Citroen izmislio.

I nemoj vise pisati dosta je.
Last edited by ime123 on 09/11/2012 23:19, edited 1 time in total.
goran16v

#1243 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

citroen xm wrote: E eto ti ćeš mi reći da sam primitivac, ajd tamo bježi i palamudi sa nekim drugim ko te malo više poštuje. Baš sam zavidan, pogotovo zavidim tebi. E moj ti, da znaš koliko ne znaš.....
Pa papak i gleda samo šta je skupo i hoće li ga mahala nahvaliti zbog izbora. Ako ćemo realno, meni je drago što se takvi papci klone Citroena.

Možda ih je trebao kupiti VW, pa da im prepusti proizvodnju Bube. :lol: :lol: :lol:
Da eto ja cu ti reci i to sa velikim P jer ne mozes da kontrolises niske palanacke nagone i jer si pun zavisti, kompleksa i ljubomore itd itd... I nema ti mene sta da mene da postujes jer smo mi dva svjeta, a ti i dalje salji po potrebi pomirljive ljubavne porukice na PP
Nije bitno ko ih je kupio bitno je da je firma koju ti nazivas, kako ono velesila na krovu svjeta PROPALA kad niko nije propadao!!!!!!
citroen xm

#1244 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

ime123 wrote: Iz cega da se vadim ? Ne vozim golfa ali mislim sve najbolje o tom autu.
Kad nemaš šta drugo da kažeš onda se vadiš na guglanje. :lol: :lol:

Hoćeš još? Evo ti..

Nezavisno vješanje točkova
elastični nosači motora
hidraulične kočnice
elektronsko ubrizgavanje goriva
automatski mjenjač
upotreba aluminijuma na izradi dijelova karoserije
upotreba aluminijuma na elementima oslanjanja
bočna klizna vrata
.............

Hoćeš još guglaš?
Jay Gatsby

#1245 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Jay Gatsby »

citroen xm wrote:
ime123 wrote: Iz cega da se vadim ? Ne vozim golfa ali mislim sve najbolje o tom autu.

Hoćeš još? Evo ti..

elastični nosači motora
hidraulične kočnice
automatski mjenjač
bočna klizna vrata
.............

Hoćeš još guglaš?
Kad smo već kod googlanja:

Karl Benz remains the inventor of the gasoline-powered automobile and the pioneering founder of the automobile manufacturer, Mercedes-Benz. He later went on to invent the speed regulation system, now more commonly known as the accelerator, ignition, the spark plug, the clutch, the gear shift, the water radiator and the carburettor. Therefore, if it wasn't for him, our cars may just run in a completely different way!
ime123

#1246 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ime123 »

citroen xm wrote:

Hoćeš još? Evo ti..

elastični nosači motora
hidraulične kočnice
automatski mjenjač
bočna klizna vrata
.............

Hoćeš još guglaš?
Ti uporan pa uporan. Eto rekao sam ti gore sta sam imao. Da mi nije mrsko provjerio bi i ove izume al eto dovoljno sam rekao gore.

Hhaahahaha spominjes automatski mjenjac. Daleko od toga. Eto smatra se da su neka 2 francuza napravila "moderni" automatski mjenjac i pazi ovo. Na dan kad su trebali prezentovati auto svijetu, auto je crklo pa su morali crtati ljudima kako radi taj njihov izum.
Last edited by ime123 on 09/11/2012 23:25, edited 1 time in total.
Industrialyzer

#1247 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Industrialyzer »

citroen xm wrote:
Hidraulično vješanje
prednji pogon
Start i Stop sistem
Disk kočnice

............

http://www.mbusa.com/mercedes/benz/innovation

Vidi ovo kralju :thumbup:
citroen xm

#1248 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Jay Gatsby wrote:
Kad smo već kod googlanja:

Karl Benz remains the inventor of the gasoline-powered automobile and the pioneering founder of the automobile manufacturer, Mercedes-Benz. He later went on to invent the speed regulation system, now more commonly known as the accelerator, ignition, the spark plug, the clutch, the gear shift, the water radiator and the carburettor. Therefore, if it wasn't for him, our cars may just run in a completely different way!

Aha samo zaborave svi napomenuti da motor nije njegov izum već francuskog inžinjera. Ono što mi ovaj drugi lik izgugla za prednji pogon je djelimično tačno, ali...... To su bili sve pokušaji i nijedan proizvođač se nije usudio serijski ga proizvesti. Citroen je sa modelom TA prvi serijski počeo sa prednjim pogonom i TA je prvo auto kome je sve naprijed.

Evo da vam dam još podatak o progresivnom servo uređaju koji je takođe Citroenov izum.
Mercedes ima takođe svojih izuma i to niko ne spori.
citroen xm

#1249 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Industrialyzer wrote:

Ok :thumbup: Niko Mercedesu ne spori njegove izume. A vidim i ovde se hvale nekim tuđim stvarima kao što su recimo testovi bezbjednosti.
Industrialyzer

#1250 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Industrialyzer »

citroen xm wrote:
Industrialyzer wrote:

Ok :thumbup: Niko Mercedesu ne spori njegove izume. A vidim i ovde se hvale nekim tuđim stvarima kao što su recimo testovi bezbjednosti.

Nisu izumili pojas ali su unaprijedili postojecu tehnologiju koja se i danas koristi :thumbup:

Ljudi su imali supercharged motor tri godine nakon sto je Citroen nastao :mrgreen:

Klarkson je rekao odlicnu stvar generalno za Francuze: "Dobri su u tome da prvi stave neku stvar u auto ali ta stvar u vecini slucajeva ne radi"

Ja nemam nista protiv Francuza, uvijek se uzivim kad vodim zetovog Scenica koji je izumio udobnost za moje duplo skuplje i mladje auto :thumbup:
Post Reply