Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Korisničkoime wrote: ↑04/10/2022 19:02
Ja ne znam kako je vama al ja ovo vise nikako ne mogu upratit, taman naucio mjeata oko Lymana kad ono kazu ide jug, kakav reko sad jug, sad kad neko napise Ukri pred Slastočevljakom ne znam ni koja je strana svijeta, istok ili jug, toliko sam u toku i pored dobre volje da pohvatam sav napredak. Uglavnom ide odlicno, vrijeme Ukrima nije prijatelj, sto vise oslobode to bolje, mada neko rece da na jugu nema rasputnice ili to bi da nema na istoku ... mislim shvatate moj problem, halalite ako nekad budem sta blesavo pitao nije trolanje vec ... vise ne znam kud uderaju.
Tako nekako, dok pohvatas par gradova i sela na mapi, "svatovi" već otišli do Khersona.
Ma nema svaka im cast, nije ovo zaebanicija ni sekunde ,skupu cijenu placaju u tijelima za ovo sto rade i ne odustaju jebte, i dalje nadiru, kapa dole majstori svaka vam cast, tako se bori za drzavu
U iduci ponedjeljak saziv UN-a. Glasanje clanica o ruskoj aneksiji ukrajinskih oblasti. Sjednica sazvana od strane Ukrajine i Albanije. Cuj Albanije???
sumirprimus wrote: ↑04/10/2022 23:17
Ma nema svaka im cast, nije ovo zaebanicija ni sekunde ,skupu cijenu placaju u tijelima za ovo sto rade i ne odustaju jebte, i dalje nadiru, kapa dole majstori svaka vam cast, tako se bori za drzavu
Ja volim pogledati ovaj kanal gdje stavlja vizuelni prikaz borbi i objasnjava kako je akcija tekla. U ovom objasnjava proboj u sjevernom hersonskom frontu:
telllindemann wrote: ↑05/10/2022 00:21
sta bi to u 12:00
Vjerovatno su vec u Berislavu. Isto ovako je bilo kad su uzeli Izum. Shu sha vijesti kasne dan al poneko dobije poneku informaciju koja procuri. nepotvrdjeno al stas.
Ocito je ruska linija pala i prva prirodna barijera je negdje kod Berislava. Nakon tog dolazi Herson.
Moenx wrote: ↑05/10/2022 01:01
Da li neko ima usporednu kartu anektiranih podrucja i situacije na terenu
Ako je to ikome sada vazno
Pizam ja za jarana
Juris
Evo ti lve UA map. Vidis sta je okupirano, i vidis granice regija. Pa poredi. https://liveuamap.com/hr