Sirija vol. 2

Locked
славянин

#122351 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

Kako su ove sankcije krenule i zakuhalo se Salik i Chalenger se usutili nesto .. slabo tanko to - da nije smanjena dnevnica :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#122352 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

neka ga, šta fali - meni je zanimljiv
merak gledati kako se ovi forumski asadovci(hahah :lol: čuj asadovci, kakva ofiraža biti asadovac) nalože i skoče svi ko opareni na njega - te vaki te naki, ovaj si onaj si, špijun, cionista, vehabija, terorista

moraš priznati da je poprilično zanimljivo i sa njihove strane
salik79

#122353 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

славянин wrote:Kako su ove sankcije krenule i zakuhalo se Salik i Chalenger se usutili nesto .. slabo tanko to - da nije smanjena dnevnica :D
Ne bi vjerov'o - povecana. Cak mi i novo auto zbavili. 8-) :bih:
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#122354 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

salik79 wrote:Ne bi vjerov'o - povecana. Cak mi i novo auto zbavili. 8-) :bih:
:thumbup:

Takoe.
славянин

#122355 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

salik79 wrote:
славянин wrote:Kako su ove sankcije krenule i zakuhalo se Salik i Chalenger se usutili nesto .. slabo tanko to - da nije smanjena dnevnica :D
I ja sam se ponovio malo sebi kupio , isti tip i sve samo novo godiste :D , vidis dobro njemci placaju - jesi razmisljao da ponudis svoj talent Irancima :lol:
Challenger_

#122356 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Inače, bitno je zračiti. Pisanje je manje bitno.
славянин

#122357 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

Challenger_ wrote:Inače, bitno je zračiti. Pisanje je manje bitno.
Zracim ja spavacu svako jutro - racunali se to :lol:
salik79

#122358 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:
I ja sam se ponovio malo sebi kupio , isti tip i sve samo novo godiste :D , vidis dobro njemci placaju - jesi razmisljao da ponudis svoj talent Irancima :lol:
I kod mene isti tip, 2018. :bih:

A, nisam znao da je neko Njemcima uvodio sankcije :-?
Vilajet_Bosna

#122359 Re: Sirija vol. 2

Post by Vilajet_Bosna »

Brett McGurk
‏Verified account @brett_mcgurk
3h3 hours ago

Syrian Democratic Forces announce the renewal of offensive operations towards Hajin in east Syria where ISIS terrorists are now trapped and confronting 24/7 airstrikes from the United States and our @coaltion air partners.
je li moguće da Kurdi ni pomoću USA avijacije nisu još zauzeli ono par sela uz uski pojas Eufrata ? :-)
славянин

#122360 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

salik79 wrote: A, nisam znao da je neko Njemcima uvodio sankcije :-?
Ma Sale ne znam odakle si ti zapeo sa Irancima nije mi jasno , radis za svabsku firmu vidio si svijeta i napinjes sa ovim mulama ... doduse malo i razumijem , umjereni (normalni) vjernik si a Iransko tumacenje Islama je mnogo “blaze”
славянин

#122361 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

Vilajet_Bosna wrote:
Brett McGurk
3h3 hours ago

Syrian Democratic Forces announce the renewal of offensive operations towards Hajin in east Syria where ISIS terrorists are now trapped and confronting 24/7 airstrikes from the United States and our @coaltion air partners.
je li moguće da Kurdi ni pomoću USA avijacije nisu još zauzeli ono par sela uz uski pojas Eufrata ? :-)
Polako , to ti je kao slag na torti sad ih lagano mlate kad nemaju gdje bjezati :bih:
Challenger_

#122362 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Je li ikom jasno šta ovaj bunca? Isto neki nadobudni đuturum koji brine o "liniji" među omladinom. Da ga nisu zaledili 70-ih pa sad odledili i nakačili na forum??
Vilajet_Bosna

#122363 Re: Sirija vol. 2

Post by Vilajet_Bosna »

славянин wrote:
Vilajet_Bosna wrote:
Brett McGurk
3h3 hours ago

Polako , to ti je kao slag na torti sad ih lagano mlate kad nemaju gdje bjezati :bih:

a kad su bježali?

je li moguće da Kurdi nakon uspješno izvedene ofanzive a sve uz pomoć nadmoćne USA avijacije umjesto da osvoje par gradova izgube i ono što su držali? pitaju li se USA građani u šta to ide njihov novac dok se trampova administracija razbacuje trošeći sredstva na obuku ovih metiljavaca iz Kamišlija i Hasake?! :-)
salik79

#122364 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote: A, nisam znao da je neko Njemcima uvodio sankcije :-?
Ma Sale ne znam odakle si ti zapeo sa Irancima nije mi jasno , radis za svabsku firmu vidio si svijeta i napinjes sa ovim mulama ... doduse malo i razumijem , umjereni (normalni) vjernik si a Iransko tumacenje Islama je mnogo “blaze”
Kada bih ti rekao da Imama Homeinija k.s. volim od malih nogu, tj. od kada sam prvi puta cuo za njega, tj. vidio ga, da li bi mi vjerovao? A tu ljubav sam dijelio i dijelim sa nasom starom ulemom, koju sam uvijek postovao.

A da ne spominjem ono sto je ta drzava za nas ucinila u ratu. A pogotovo znajuci da su netom prije toga izasli iz 8-godisnje proxi agresije, pod nevidjenim sankcijama. Da imam dva zivota ne bih im se mogao zahvaliti i oduziti.
husein_kapetan

#122365 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Manite se sterilnih rasprava..nicemu ne vode..kako se ama bas nista ovdje nije promjenilo tokom svog ovog vremena ne vidim svrhu takvih upisa..
Nego..
Trebalo bi malo podrobnije analizirati novonastalu situaciju oko Idliba, Manbija..Kobane-a..Deira..
Od veceras je vijest da he SyAF borbeno djelovao negdje oko Idliba..ima tamo i nekakav snimak gdje Tigar naredjuje punu borbenu pripravnost pred iminentni napad..valjda je samo "okidac" (citaj pogibija onih 20-ak vojnika ) trebao..
Defakto turska nije nista od obecanog uradila..umjesto tog idu uz dlaku amerima..isil razvlaci kurde..
Mnogo je ozbiljnih fakata ali ne vidjeh iole validne upise..
Napravite bolan zasebnu temu..ona u stilu sve je dozvoljeno pa opletite ovo je vise nego pateticno..
славянин

#122366 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

Polako no homo :lol: sala ;)

Da upravu si za pomoc u ratu , ali nejasno mi je kako se nulira ono sto je Amerika uradila isto tako da nam se pomogne...

Ja idem rezonski nekako da je Amerika iako nije morala jedina se zalagala od zapadnih sila (i Njemacka) da se zaustavi agresija, pomagala,bombardovala, natjerala Hrvate da ouste oruzije u Bih itd ... sve uz protivljenje Britanije,FR itd.
Challenger_

#122367 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

husein_kapetan wrote:..valjda je samo "okidac" (citaj pogibija onih 20-ak vojnika ) trebao..
SOHR je pretjerao, izgleda da je stradalo 5 a povrijeđeno troje pripadnika SAA. Kako god, da je i jedan zbog nemara, mnogo je.
Last edited by Challenger_ on 11/11/2018 22:16, edited 1 time in total.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#122368 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

husein_kapetan wrote:Manite se sterilnih rasprava..nicemu ne vode..kako se ama bas nista ovdje nije promjenilo tokom svog ovog vremena ne vidim svrhu takvih upisa..
Nego..
Trebalo bi malo podrobnije analizirati novonastalu situaciju oko Idliba, Manbija..Kobane-a..Deira..
Od veceras je vijest da he SyAF borbeno djelovao negdje oko Idliba..ima tamo i nekakav snimak gdje Tigar naredjuje punu borbenu pripravnost pred iminentni napad..valjda je samo "okidac" (citaj pogibija onih 20-ak vojnika ) trebao..
Defakto turska nije nista od obecanog uradila..umjesto tog idu uz dlaku amerima..isil razvlaci kurde..
Napravite bolan zasebnu temu..ona u stilu sve je dozvoljeno pa opletite ovo je vise nego pateticno..
:thumbup:
od danas si za mene TITO i to josip broz

svaka ti dala :thumbup:
aldinjo

#122369 Re: Sirija vol. 2

Post by aldinjo »

sarajevoxxxx wrote:Sve više šija preko mobitela “razgovaraju” sa hazreti Huseinom: :-)

Video
https://www.facebook.com/khaldoun.saed. ... 605472484/
Preko koje mreže zovu?
славянин

#122370 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

husein_kapetan wrote:Manite se sterilnih rasprava..nicemu ne vode..kako se ama bas nista ovdje nije promjenilo tokom svog ovog vremena ne vidim svrhu takvih upisa..
Nego..
4800 stranica, pa jos malo i znat cemo maticne brojeve pojedinacnih vojnika, neka malo da se razblazi monotonija :D
Vilajet_Bosna

#122371 Re: Sirija vol. 2

Post by Vilajet_Bosna »

aldinjo wrote:
sarajevoxxxx wrote:Sve više šija preko mobitela “razgovaraju” sa hazreti Huseinom: :-)

Video
Preko koje mreže zovu?
KOM.tel

Image
Challenger_

#122372 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

the #Turkish-backed armed factions destroy a 160 years old Alevi shrine in #Afrin
:arrow: LINK
славянин

#122373 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

Moze li mi neko objasniti razliku izmedju Alevita i Sunita (mislim konkretno) ?
sarajevoxxxx

#122374 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Vilajet_Bosna wrote:
aldinjo wrote:

Video
Preko koje mreže zovu?
KOM.tel

Image
Stvarno ne kontam ovo, u čemu je fazon? Zašto drže mobitel i prave se da razgovaraju sa Huseinom? Nevjerovatno.
Challenger_

#122375 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

славянин wrote:Moze li mi neko objasniti razliku izmedju Alevita i Sunita (mislim konkretno) ?
Aleviti nisu suniti, oni su rubna grupacija šiitskog islama sklona sinkretizmu, gnosticizmu i misticizmu.
Locked