Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
aCme

#12226 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by aCme »

Sreća evo pa se malo i ove kišice spustilo...
Rockefeller

#12227 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

aCme wrote:
dinao wrote:
Mogao si komotno napisati i
google.com
Mrsko Bošnji tražiti, nemoj da on nešto sam uradi, ne daj Bože.
Tu sam ja našao knjige prije 10ak dana. U čemu je fazon?
Đesi BAAAAAAAAAAAABIIIIIIIIIIIIIIIIIN?
Mali_Vuk

#12228 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Mali_Vuk »

aCme wrote:Sreća evo pa se malo i ove kišice spustilo...
Ma ne, u pravu si ti 100% Na prethodnoj stranici si tražio određenu knjigu, a ne link za ostale knjige, a to nisam vidio. Tako da, nemoj šta zamjeriti druže. Samo sam htio pomoći :thumbup:
Capajebo

#12229 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

pici wrote:Image

Image

evo sad dobih od sincine ovo na poklon... aaaaaa jesme obradovo, isprd BBI na sajmu knjige 30KM :thumbup:
Ljubomoran sam pici :sad: :roll:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#12230 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

ljudi moji tek do sedamneste strane stigoh DOLAZAK ANDALA !!! pa ovo je jebivjetrno koliko se sazna o nekim stvarima koje su samo liznute u seriji... :shock: jooojjjj koji pokolji valarijani cinise sa zmajevima u essosu... malo lizno i o robertu barteonu jebote koji hrlovina i plemeniti vitez... maaaa tek sada mi je serija dosta jasnija... ima smisla i ona teorija da je ludi kralj otac Jonu i Tyrionu, obadvojica su ubili majke pri porodu, pa mac jutarnja zvijezda uhhhhh pa ratovi divova i djece sume maajoooojjjjj...

Dabeli Prdonja kapa dole svaka ti dala, nevjerovatno detaljno i precizno opisano o istoriji do danas :thumbup:
Mali_Vuk

#12231 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Mali_Vuk »

Link za knjigu VITEZ SEDAM KRALJEVSTAVA

Image

http://www65.zippyshare.com/v/60174534/file.html

Opis radnje:
Priče iz Sedam kraljevstava.

Priče o Vitezu iz Sedam kraljevstava – neizostavno štivo za svakog istinskog ljubitelja Martinovog fantastičnog sveta.

Stotinu godina pre događaja opisanih u epskom serijalu Pesma leda i vatre Džordža R. R. Martina, paž po imenu Dank uzima mač i štit svog pokojnog gospodara i prijavljuje se na turnir ne bi li otpočeo život viteza. Međutim, „ser Dankan“ mora mnogo toga da nauči o svetu vitezova i plemića, i dok pokušava da nađe pokrovitelja koji će mu omogućiti da nastupi na turniru, brzo stiče i prijatelje i neprijatelje. Dank je vešt borac i silno mu je stalo do časti, ali da li je to dovoljno da postane istinski vitez u očima drugih, ili je ipak tek običan mladić koji živi u zabludi i zbog koga mnogim njemu bliskim ljudima preti strašna opasnost?

Kroz tri povezane priče o ser Danku i njegovom neobičnom štitonoši: Vitez lutalica, Zakleti mač i Tajanstveni vitez, Džordž R. R. Martin nam pruža ne samo ono na šta nas je navikao još u Igri prestola – obilje zanimljivih likova, domišljate dijaloge i napetu akciju punu obrta – već i pogled na Vesteros kakav je bio davno pre nego što su se junaci Pesme leda i vatre rodili, i na događaje koji će u mnogo čemu oblikovati njihove sudbine i njihovo doba.

„Među piscima koji se bave epskom fantastikom, Martin je daleko najbolji. Zapravo… sada se sasvim slobodno može reći da je on američki Tolkin.“ The Time

„Da nam dugo živi Džordž Martin, književni čarobnjak, očaran složenim likovima i živopisnim jezikom i blagosloven nesputanom vizijom vrhunskih pripovedača.“ New York Times
Mali_Vuk

#12232 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Mali_Vuk »

pici wrote:ljudi moji tek do sedamneste strane stigoh DOLAZAK ANDALA !!! pa ovo je jebivjetrno koliko se sazna o nekim stvarima koje su samo liznute u seriji... :shock: jooojjjj koji pokolji valarijani cinise sa zmajevima u essosu... malo lizno i o robertu barteonu jebote koji hrlovina i plemeniti vitez... maaaa tek sada mi je serija dosta jasnija... ima smisla i ona teorija da je ludi kralj otac Jonu i Tyrionu, obadvojica su ubili majke pri porodu, pa mac jutarnja zvijezda uhhhhh pa ratovi divova i djece sume maajoooojjjjj...

Dabeli Prdonja kapa dole svaka ti dala, nevjerovatno detaljno i precizno opisano o istoriji do danas :thumbup:
E stvarno si srećkovć :D
aCme

#12233 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by aCme »

Mali_Vuk wrote:
aCme wrote:Sreća evo pa se malo i ove kišice spustilo...
Ma ne, u pravu si ti 100% Na prethodnoj stranici si tražio određenu knjigu, a ne link za ostale knjige, a to nisam vidio. Tako da, nemoj šta zamjeriti druže. Samo sam htio pomoći :thumbup:
Nisam ja tražio knjigu, nego neko sa foruma, a i ja sam imao istu namjeru kao i ti. Što više dobrih djela za Ramazan :mrgreen:
dinao

#12234 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dinao »

ja sam trazio, i hvala vam dobri Bošnjaci :D
Mali_Vuk

#12235 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Mali_Vuk »

hahahaha kakva zbrka :lol: :lol: na kraju umjesto da citiram druga @dinao ja sam citirao tebe :D

Ali haj dobro je, što veliš bitna je namjera :D
aCme

#12236 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by aCme »

You are welcome :thumbup:
Kal El

#12237 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Kal El »

Ako neko zeli na engleskom,pdf,audio,mobi,epub > https://kat.cr/george-r-r-martin-s-a-so ... 08585.html

Koristio sam epub i prejako je ,skini te aplikaciju koja ocitava epub,nije samo obican tekst
Pandakonda

#12238 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Juliuscezar

#12239 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Vidimo da su iz HBO scenu sa brodovima nazvali armada, mozda to nije slučajno. Znamo kako je zavrsila spanska armada nekad davno
Azrail

#12240 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Azrail »

bhnapoleon1 wrote:Vidimo da su iz HBO scenu sa brodovima nazvali armada, mozda to nije slučajno. Znamo kako je zavrsila spanska armada nekad davno
Ima također i mnogo armada koje nisu neslavno završile...
Pandakonda

#12241 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Ma nema šanse da ona dođe do westerosa sa svim onim vojnicima, jednostavno bi bila previše OP. Možda čak vidimo neki okršaj nje i Eurona na moru. Ipak iduća sezona će imat 7 epizoda tako da odma idemo u akciju.
Juliuscezar

#12242 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Azrail wrote:
bhnapoleon1 wrote:Vidimo da su iz HBO scenu sa brodovima nazvali armada, mozda to nije slučajno. Znamo kako je zavrsila spanska armada nekad davno
Ima također i mnogo armada koje nisu neslavno završile...
Ali najucestaliji naziv je za tu legendarnu spansku armadu, kad neko kaze armada to je prva asocijacija. A i kako Pandakonda rece mora joj se desit nesto
dinao

#12243 Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dinao »

Image

Jos mi samo fali Svijet Leda i Vatre na nekom od nasih jezika i imam sve u pdf-u :)
A ne mogu nigdje da je nadjem :(
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#12244 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

da hoce nasHopat ov Dany pa pretci u essosu Valerijanci su bili pravi koljaci... uzas sta su cinili onome koga su pokorili, roblje za rudnike... zvali ih gospodari zmajeva imali ih na stotine... :evil: zato u njoj kljuca ta osvajacko ludacka krv... donosioci krvi i vatre :evil: ovi Targeri mi se sve manje svidjaju pa boltoni su za njih bili macici...

Image
Capajebo

#12245 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Ako ko gdje naleti na ovu Svet leda i vatre u pdfu na nasem, lijepo molim da proslijedi na pp :oops: :D
Pandakonda

#12246 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Nema šanse da bi ja preko pdf-a to citao :-)
Capajebo

#12247 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Pandakonda wrote:Nema šanse da bi ja preko pdf-a to citao :-)
Bolje ista nego nista... dok se neko ne sjeti pa mi kupi za poklon :oops: :mrgreen:
annoy

#12248 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Ja ljudima ponekad suptilno natuknem da bi mi knjige bile idealan poklon :plete:
Capajebo

#12249 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

annoy wrote:Ja ljudima ponekad suptilno natuknem da bi mi knjige bile idealan poklon :plete:
I onda oni ono, ma jebale te knjige :zzzz: :zzzz: :twisted:
dinao

#12250 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dinao »

Image

Cover nove knjige.
Znaci ocekujemo Euronov rog.
Cao zmajceki :)
Post Reply