potrazicu kada dodje jesen, vidio sam da ima i paris corner neki klon ovog babycat a koliko se sjecam jednom si rekao da su im parfemi nepostojani pa mozda bolje lattafu trazitiTito_i_Partija wrote: ↑20/05/2025 16:26
Imaš jedan jako kvalitetan Lattafin klon, ako ti je on dostupniji. Meni se baš svidio pa sam ga uzeo, al' k'o i svi Lattafini parfemi, mora da odstoji jedno mjesec-dva da izgubi onu početnu gorčinu.
https://www.fragrantica.com/perfume/Lat ... 81121.html
koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Moderator: anex
- black
#12226 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
- Tito_i_Partija
#12227 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Da, Paris Corner ima Rifaaqat.black wrote: ↑20/05/2025 19:16potrazicu kada dodje jesen, vidio sam da ima i paris corner neki klon ovog babycat a koliko se sjecam jednom si rekao da su im parfemi nepostojani pa mozda bolje lattafu trazitiTito_i_Partija wrote: ↑20/05/2025 16:26
Imaš jedan jako kvalitetan Lattafin klon, ako ti je on dostupniji. Meni se baš svidio pa sam ga uzeo, al' k'o i svi Lattafini parfemi, mora da odstoji jedno mjesec-dva da izgubi onu početnu gorčinu.
https://www.fragrantica.com/perfume/Lat ... 81121.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Par ... 99060.html
Ovaj parfem je takođe veoma hvaljen od strane ljubitelja klonova i mnogi se kunu u njega. Ja sam ga prob'o, i meni lično je djelovo jako pitomo što se tiče i samog mirisa a i projekcije, al' možda je to doduše samo do mene i mog nosa. Ja da sam na tvom mjestu, ja bi prvo prob'o obadva, pa vidio koji mi bolje odgovara.
Ne treba zanemarit' i to da Fragrance World t.j. French Avenue takođe ima svoj klon, Fierte.
https://www.fragrantica.com/perfume/Fre ... 95174.html
Taj doduše nisam prob'o tako da ne znam, al' i on ima dobre ocjene.
- tramvajtrojka
- mc-twin
#12229 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Kolega bas nedavno uzeo taj Ajwad. Vala meni mirisno nije nesto, trajnost je cini mi se solidna...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#12230 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Jutros fljosno Tom Ford Fucking Fabulous (poslao mi dekantaržija od sebe jer sam narucio boga oca).
Sta znam za sad me nije osvojio, cekam dalji razvoj na kozi, ali su reakcije publike razocaravajuce
Sta znam za sad me nije osvojio, cekam dalji razvoj na kozi, ali su reakcije publike razocaravajuce
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#12231 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Rijetko ko od raje, žena itd... voli kožne parfeme, animalic parfeme, teške parfeme i zimske parfeme.
Ljudi se u to ne razumiju, ne razumiju note parfema, sastojke itd kao neko ko zna nešto tome.
Najviše komplimenata se dobije na čiste, svježe, citrusne parfeme, nebitno bilo ljeto ili zima.
Ja npr. nikad nisam dobio kompliment na Dior Homme Intense, Lattafa Khamrah, Bvlgari Man in black, nego uvijek neko pohvali čist, svjež parfem i to je to.
Ljudi se u to ne razumiju, ne razumiju note parfema, sastojke itd kao neko ko zna nešto tome.
Najviše komplimenata se dobije na čiste, svježe, citrusne parfeme, nebitno bilo ljeto ili zima.
Ja npr. nikad nisam dobio kompliment na Dior Homme Intense, Lattafa Khamrah, Bvlgari Man in black, nego uvijek neko pohvali čist, svjež parfem i to je to.
- BHF_Manijak
#12232 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ma nosis ga radi sebe, sta znam, lijepo je kad ti neko primjeti, ali ja sam tip - ako se meni svidja to je to. Recimo Black lord od Killiana, nisma nasao osobu kojoj se svidja, a meni je parfem perverzija. Cuoium od Orto Parisija isto tako, vrlo tezak, jak, kozne note izrazene, animalic, ali meni fantazija parfem.
Dakle to je invidiualno. A da su nosu "ugodniji" vodeni, ljetni, cisti, svjezi - to je fakt, a ja sam izrazito volim kozne note i jace parfeme. Od leather parfema, a imam ih jedno 7-8 (C od Clivea, Ombre Nomade, La Yuqawam, Leather i Colonia leather od Acqua di Parme, Duro, Aoud leather...), meni licno je najjaci Ombre leather 2018 od TF. Najkvalitetniji i najautenticniji miris koze.
Licno sam najvise primjecivanja od raje dobio za More then Words, e to je perverzija od parfema i The Moon od Mallea. Projekcija je bolesna i trajnost.
Dakle to je invidiualno. A da su nosu "ugodniji" vodeni, ljetni, cisti, svjezi - to je fakt, a ja sam izrazito volim kozne note i jace parfeme. Od leather parfema, a imam ih jedno 7-8 (C od Clivea, Ombre Nomade, La Yuqawam, Leather i Colonia leather od Acqua di Parme, Duro, Aoud leather...), meni licno je najjaci Ombre leather 2018 od TF. Najkvalitetniji i najautenticniji miris koze.
Licno sam najvise primjecivanja od raje dobio za More then Words, e to je perverzija od parfema i The Moon od Mallea. Projekcija je bolesna i trajnost.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#12234 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Kako jak postLeon16v wrote: ↑21/05/2025 09:20 Rijetko ko od raje, žena itd... voli kožne parfeme, animalic parfeme, teške parfeme i zimske parfeme.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#12235 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
P.S. evo ga sad postaje bolji
Ili mi se cini

Ili mi se cini
-
talijan97
#12236 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Meni su najvise komentarisali Lattafa Badee al Oud.
Uzeo sam onaj Afnan NOI i iznenadjujuce los batch, ne traje ni 3 sata, nema one hrastovine koju sam osjetio na testeru.
Uzeo sam onaj Afnan NOI i iznenadjujuce los batch, ne traje ni 3 sata, nema one hrastovine koju sam osjetio na testeru.
- Mea_parvitas
#12237 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Prodajem Escentric Molecules 04, samo isproban, sa kutijom, ako neko hoce 
- black
#12238 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
ma dobar je to i kvalitetan parfem ali ne svidja se svakome, niti treba na silu..ostavis pa nekad dodje na red. mozda bi ti se svidio Pegasus Exclusif od PDM, ima nekih sastojaka slicnih FF, pase na danasnjem vremenu ili jesen/zima, imas ga u Inomi pa nekad probaj..
inace parfemski ukus vremenom sazrijeva, i meni su neki parfemi bili grozni a sada su mi super
ovaj gore pomenuti Lattafa Ajwad meni vise vuce zensku stranu...
@BHF_Manijak ADP Leather
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#12239 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
black wrote: ↑21/05/2025 10:51ma dobar je to i kvalitetan parfem ali ne svidja se svakome, niti treba na silu..ostavis pa nekad dodje na red. mozda bi ti se svidio Pegasus Exclusif od PDM, ima nekih sastojaka slicnih FF, pase na danasnjem vremenu ili jesen/zima, imas ga u Inomi pa nekad probaj..
inace parfemski ukus vremenom sazrijeva, i meni su neki parfemi bili grozni a sada su mi super![]()
ovaj gore pomenuti Lattafa Ajwad meni vise vuce zensku stranu...
@BHF_Manijak ADP Leatherkoristio sam, meni jedan od drazih te vrste, taman bi za danasnje kisno vrijeme dobro dosao
Kad mi Kuros i Farenhajt postanu dobri to cu smatrati znakom da sam konacno omatorio
A ako mi ikad One Million postane dobar, skocit cu sa balkona
- black
#12240 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
_BataZiv_0809 wrote: ↑21/05/2025 10:54
![]()
Kad mi Kuros i Farenhajt postanu dobri to cu smatrati znakom da sam konacno omatorio![]()
A ako mi ikad One Million postane dobar, skocit cu sa balkona
nisam niti jedan koristio
- BHF_Manijak
#12241 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Je li vi mene zajebavate? Fahrenheit niste koristili? Hajte napustite temu molim vas, hvala!
Doduse ima i do nosa, jer po komentarima na Fragrantici citam da raji vuce na benzin, na automehanicarsku radnju i slicno, a meni je nenormalno "svjez", koliko god cudno zvucalo. Preporuka je i da je zimski i jesenji parfem, a ja bih ga ljeti hladno stavio, eto koliko su razliciti nosevi.
Cudno, ali meni je odlican parfem i da, neces biti mator sa njim Bato.
Kuros mi se vec ne svidja, nikako.
@black Meni je Colonia Leather trun bolja od obicnog Leathera od ADP-a.
Doduse ima i do nosa, jer po komentarima na Fragrantici citam da raji vuce na benzin, na automehanicarsku radnju i slicno, a meni je nenormalno "svjez", koliko god cudno zvucalo. Preporuka je i da je zimski i jesenji parfem, a ja bih ga ljeti hladno stavio, eto koliko su razliciti nosevi.
Cudno, ali meni je odlican parfem i da, neces biti mator sa njim Bato.
@black Meni je Colonia Leather trun bolja od obicnog Leathera od ADP-a.
- black
#12242 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
BHF_Manijak wrote: ↑21/05/2025 11:07 Je li vi mene zajebavate? Fahrenheit niste koristili? Hajte napustite temu molim vas, hvala!![]()
Doduse ima i do nosa, jer po komentarima na Fragrantici citam da raji vuce na benzin, na automehanicarsku radnju i slicno, a meni je nenormalno "svjez", koliko god cudno zvucalo. Preporuka je i da je zimski i jesenji parfem, a ja bih ga ljeti hladno stavio, eto koliko su razliciti nosevi.![]()
Cudno, ali meni je odlican parfem i da, neces biti mator sa njim Bato.![]()
@black Meni je Colonia Leather trun bolja od obicnog Leathera od ADP-a.![]()
Farenhajt znam da sam nekada davno samo jednom probao ali niti se sjecam kako mirise ni da li mi se svidio, jednostavno zavrsio ispod radara
probacu i Coloniu, a kad pomenusmo starije parfeme ovaj mi je, izmedju ostalih, bio drag

- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#12243 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ih, imao je givenchy uradaka samo takvih, a zadnjih godina su totalno usrali sa ponudom.
- Tito_i_Partija
#12244 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Nisi naš'o osobu kojoj se sviđa, jer Black Lord od Killiana ne postoji.BHF_Manijak wrote: ↑21/05/2025 09:36 Ma nosis ga radi sebe, sta znam, lijepo je kad ti neko primjeti, ali ja sam tip - ako se meni svidja to je to. Recimo Black lord od Killiana, nisma nasao osobu kojoj se svidja...
Killian ima Black Phantom i Dark Lord. Pretpostavljam da pričaš o ovom drugom, jerbo voliš kožu.
U mene je danas ovde dobro zahladnilo, tako da nosim ovo:

Dobar parfem, al' meni je ovaj, Mancerin Red Tobacco, PDM Carlisle, i još nekoliko njih sve u pet deka. Tipični "slatki" duhan sa par začina.
- BHF_Manijak
#12245 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Tako je, Dark Lord... E cuj Black lord, jebo me svak!Tito_i_Partija wrote: ↑21/05/2025 16:41Nisi naš'o osobu kojoj se sviđa, jer Black Lord od Killiana ne postoji.BHF_Manijak wrote: ↑21/05/2025 09:36 Ma nosis ga radi sebe, sta znam, lijepo je kad ti neko primjeti, ali ja sam tip - ako se meni svidja to je to. Recimo Black lord od Killiana, nisma nasao osobu kojoj se svidja...![]()
![]()
Killian ima Black Phantom i Dark Lord. Pretpostavljam da pričaš o ovom drugom, jerbo voliš kožu.![]()
Uglavnom bjezi vecina od njega, meni top.
Ima identican miris, ko hoce jeftiniju varijantu, Guilty Absolute od Guccia.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#12246 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Sutra fljoskam na posao Lost Cherry.
Imam dosta sastanaka pa cemo pratit reakcije
Imam dosta sastanaka pa cemo pratit reakcije
- liyf
#12247 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
ima se može se_BataZiv_0809 wrote: ↑21/05/2025 21:15 Sutra fljoskam na posao Lost Cherry.
Imam dosta sastanaka pa cemo pratit reakcije![]()
Gdje uzimate kod nas te parfeme?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#12248 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Dekanti druze, meni je to neka vrsta hobija, isprobavam parfeme koji mi se ucine zanimljivi.liyf wrote: ↑21/05/2025 22:48ima se može se_BataZiv_0809 wrote: ↑21/05/2025 21:15 Sutra fljoskam na posao Lost Cherry.
Imam dosta sastanaka pa cemo pratit reakcije![]()
Gdje uzimate kod nas te parfeme?
Imas na piku.
-
VoltaireN
#12249 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
većina vas koristi pino silvester
samo pucate š
uplju
samo pucate š
- Tito_i_Partija
#12250 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Što se tiče Fahrenheita, to je parfem koji se možda i najviše promjenio kroz silne reformulacije. Ja sam 2000. godine dobio bočicu od brata na poklon kad sam treb'o krenut' na fakultet...uh kakva je to zvijer bila. Prvi kompliment koji sam ikada dobio na račun parfema, od jedne random trebe u liftu.
Al' sad nažalost nije ni nalik na ono što je nekad bio.
Jesi li prob'o YSL-ov Cuir? Ovaj bi mog'o bit' dobar za tebe.
https://www.fragrantica.com/perfume/Yve ... 40931.html
Mada i njega su prije par godina reformulisali, ako možeš nađi seriju prije 2023. godine.
Al' sad nažalost nije ni nalik na ono što je nekad bio.
Koža jednostavno nije mass-appealing miris među svijetom. I ja mislim da imam samo dva mirisa gdje je koža najprominentnija nota. Jedan je Rasasi La Yukawam (koža-malina, kopija TF Tuscan Leather), a drugi je Royal Night (koža-ruža, kopija LV Ombre Nomade). I meni su super, al' sa njima moram bit' oprezniji nego sa drugim mirisima zbog ljudi oko mene.BHF_Manijak wrote: ↑21/05/2025 20:57
Tako je, Dark Lord... E cuj Black lord, jebo me svak!![]()
![]()
Uglavnom bjezi vecina od njega, meni top.
Ima identican miris, ko hoce jeftiniju varijantu, Guilty Absolute od Guccia.
Jesi li prob'o YSL-ov Cuir? Ovaj bi mog'o bit' dobar za tebe.
https://www.fragrantica.com/perfume/Yve ... 40931.html
Mada i njega su prije par godina reformulisali, ako možeš nađi seriju prije 2023. godine.