HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
bdzs

#12226 Re: HS kablovska

Post by bdzs »

Zna li neko radi li sinhronizacija (hrv) na Nickelodionu, ako to nisu napravili nema ništa od prelaska na Telemach.
semirsar

#12227 Re: HS kablovska

Post by semirsar »

kakaljin wrote:
StupskaBitanga wrote:
AdrianMole wrote:Informacija danas iz Telemach centra u BBI:Prelazak se očekuje krajem devetog mjeseca ili početkom desetog mjeseca.Vjerojatno će paketi za HS korisnike biti barem malo drugačiji u odnosu na dosadašnje Telemach pakete,u prvom redu glede donekle drugačije programske sheme.Ništa konkretnije od toga ne znaju.
pa progrmaksa shema će biti u smislu drugačija da će imati one programe koje nema Tmach poput Arene sve do kada im važi potpisani ugovor
Poslije će se izjednačiti programska shema
Cim telemach preuzme HS-a, treba zahtjevati da se ubace kanali koje ima telemach a nema HS. Jer je ovo spajanje dvije firme, tj sirenje telemacha na teritoriju HS-a, a sa tim preuzimanjem HS se siri na podrucije telemacha.

Prvi ja cu ih non stop zvati da mi puste i ostale kanale jer se pocinje placati telemachu. Tako da bi svi trebali kao korisnici HS-a zahtjevati da cim po preuzimanju puste kanale koje nemamo na HS, a koji postoje na telemachu. Normalno da se podrazumjeva osnovni paketi, a i sto nebi sve pustili kao sto telemach zna pustiti sve kanale pa da se kasnije mozes odluciti sta zelis da gledas.
Moze se zahtjevati, moze, sto da ne. Zahtjevasmo mi anamotamo na T-machu sve i svasta al' nas svaki put kulturno otsikterisase :lol:
:thumbup: Samo naprijed, drzim fige, uz vas sam :thumbup: nego, mozda je vrijeme da vec pocnte pomalo, anamo tamo na Telemach - ALL ABOUT 4 temi sto nas je vise jaci smo... :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#12228 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

bdzs wrote:Zna li neko radi li sinhronizacija (hrv) na Nickelodionu, ako to nisu napravili nema ništa od prelaska na Telemach.
To je uvijek radilo. Evo radi i sada
kloniran

#12229 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

semirsar wrote: Moze se zahtjevati, moze, sto da ne. Zahtjevasmo mi anamotamo na T-machu sve i svasta al' nas svaki put kulturno otsikterisase :lol:
:thumbup: Samo naprijed, drzim fige, uz vas sam :thumbup: nego, mozda je vrijeme da vec pocnte pomalo, anamo tamo na Telemach - ALL ABOUT 4 temi sto nas je vise jaci smo... :mrgreen:
dok ne dobijem novi ugovor samo ova tema :D
bdzs

#12230 Re: HS kablovska

Post by bdzs »

O'zone wrote:
bdzs wrote:Zna li neko radi li sinhronizacija (hrv) na Nickelodionu, ako to nisu napravili nema ništa od prelaska na Telemach.
Hvala. Sa HS sam generalno bio zadovoljan, vidjet ćemo kakav će biti Telemah pogotovo u novim okolnostima. Šteta je što se sužava pravo kvalitetnog izbora.
semirsar

#12231 Re: HS kablovska

Post by semirsar »

a dobar je HS i dalje, samo ovi novi stari majstori malo odvrcu zavrcu pipu da raspizdekane korisnike da sretniji docekaju tranziciju pod novi logo a staru uslugu u novijem pakovanju citaj paketima :mrgreen:
chakany

#12232 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Zašto nemamo ATV Banja Luka? Tamo bude tenisa često, barem ovi Masters turniri.
kloniran

#12233 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

pocese srati pred ovu tranziciju, evo i kod mene svako malo pukne konekcija, net ocajan godinu otvara stranice, a do prije mjesec sve radilo besprijekorno i tako godinama :twisted:
Maharadza

#12234 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

kloniran wrote:pocese srati pred ovu tranziciju, evo i kod mene svako malo pukne konekcija, net ocajan godinu otvara stranice, a do prije mjesec sve radilo besprijekorno i tako godinama :twisted:
Šta si ti mislio, da se ukidanje modula i prebacivanje na super-duper brze resivere neće odraziti na ostale usluge?! :D
bdzs

#12235 Re: HS kablovska

Post by bdzs »

O'zone wrote:
Provjerio sam kod Telemahovih operatera i oni su izričiti da ta opcija tehnički nije izvodljiva :shock: , kako tebi radi nije mi jasno, možda me nisi dobro razumio, mislio sam na Telemah a ne na HS.
kloniran

#12236 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

sranja na netu se srasticno povecavaju nakon 21:00 sto li :twisted: :evil:
Reisova

#12237 Re: HS kablovska

Post by Reisova »

Znaci poklopi nas ovaj srbijanski Telemah a uz to i je i skuplji. Mi imamo dugitalu i hbo kanale koje posebno placamo, generalno sam sa HS bila zadovoljna jer su stalno nesto novo ubacivali i poboljsavali uslugu. Naravno njihov servis i dobiti nekoga to je bila lutrija... Vidjecemo sta i kako... Ima i drugih operatera tipa Logosofta kako vidim dosta je kvalitetniji od bhtelecoma...
Nikako se ne mogu oteti dojmu da svi mi placamo cca po 40 KM za prdimahovinu jer ne opet gledamo svega par kanala...
O'zone
Globalni moderator

#12238 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

bdzs wrote:
O'zone wrote:
Provjerio sam kod Telemahovih operatera i oni su izričiti da ta opcija tehnički nije izvodljiva :shock: , kako tebi radi nije mi jasno, možda me nisi dobro razumio, mislio sam na Telemah a ne na HS.
Izvini, ja mislio ti pitaš za HS pa ti i odgovorih.

O Telemachu i operaterima inače nemam visoko mišljenje.
Maharadza

#12239 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

Reisova wrote:Znaci poklopi nas ovaj srbijanski Telemah a uz to i je i skuplji. Mi imamo dugitalu i hbo kanale koje posebno placamo, generalno sam sa HS bila zadovoljna jer su stalno nesto novo ubacivali i poboljsavali uslugu. Naravno njihov servis i dobiti nekoga to je bila lutrija... Vidjecemo sta i kako... Ima i drugih operatera tipa Logosofta kako vidim dosta je kvalitetniji od bhtelecoma...
Nikako se ne mogu oteti dojmu da svi mi placamo cca po 40 KM za prdimahovinu jer ne opet gledamo svega par kanala...
Ako će mo mak na konac; Logosoft ti je pravi "srbijanski" (Mtel vlasnik), dok je TM odnedavno u vlasništvu Amera (ranije bio vlasnik jedan Evropski investicioni fond), samo im je centrala u srbiji! :P

Ali da su nas "poklopili" stranci - jesu itekako, slažem se - mada i to prije svega možemo zahvaliti inertnosti i lijenosti naše "zlatne koke" čiji uhljebi još uvijek uvjeravaju raju kako je 5mbps sasvim dovoljno "prosječnom" korisniku! :-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#12240 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

Postoji li sada mogucnost da nam puste i SK i Arene? :D
kloniran

#12241 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

ne jos neko vrijeme valja kinesku opremu zamjeniti :-)
Reisova

#12242 Re: HS kablovska

Post by Reisova »

Maharadza wrote:
Reisova wrote:Znaci poklopi nas ovaj srbijanski Telemah a uz to i je i skuplji. Mi imamo dugitalu i hbo kanale koje posebno placamo, generalno sam sa HS bila zadovoljna jer su stalno nesto novo ubacivali i poboljsavali uslugu. Naravno njihov servis i dobiti nekoga to je bila lutrija... Vidjecemo sta i kako... Ima i drugih operatera tipa Logosofta kako vidim dosta je kvalitetniji od bhtelecoma...
Ako će mo mak na konac; Logosoft ti je pravi "srbijanski" (Mtel vlasnik), dok je TM odnedavno u vlasništvu Amera (ranije bio vlasnik jedan Evropski investicioni fond), samo im je centrala u srbiji! :P

Ali da su nas "poklopili" stranci - jesu itekako, slažem se - mada i to prije svega možemo zahvaliti inertnosti i lijenosti naše "zlatne koke" čiji uhljebi još uvijek uvjeravaju raju kako je 5mbps sasvim dovoljno "prosječnom" korisniku! :-)
Jah, upravu si za Logosoft.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#12243 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Ja sam bio zadovoljan HS-om i netom i TV mada naravno falili su mi SK dok je Dzeko igrao a sad me zaboli ona stvar i volio bih vise da ostanu Arene. Medjutim puno svijeta gleda pinkove kanale (mislim na filmske) i sad ih vise nece biti a uz to TM usluge su skuplje i to bezobrazno skuplje. HD kanali su isto tako bezobrazno rasporedjeni dok si kod HS-a imao sve HD osim HBO. Meni se licno ne svidja prelazak na TM i sto je najgore kupio sam sve uredjaje (karticu, modem i digitalni receiver) pa me interesuje sta cu sad sa tim.
kakaljin

#12244 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

hrasno38 wrote:Ja sam bio zadovoljan HS-om i neteom i TV mada naravno falili su mi SK dok je Dzeko igrao a sad me zaboli ona stvar i volio bih vise da ostanu Arene. Medjutim puno svijeta gleda pinkove kanale (mislim na filmske) i sad ih vise nece biti a uz to TM usluge su skuplje i to bezobrazno skuplje. HD kanali su isto tako bezobrazno rasporedjeni dok si kod HS-a imao sve HD osim HBO. Meni se licno ne svidja prelazak na TM i sto je najgore kupio sam sve uredjaje (karticu, modem i digitalni receiver) pa me interesuje sta cu sad sa tim.
sva ta oprema je tvoja da gledas operatera HS ili u novom slucaju telemach. Tako da su ti oni obavezni pustiti signal kroz te uredjaje, ili ti zamjeniti novim koji prelaze u tvoje vlasnistvo. druga opcija u normalnom svijetu ne postoji. A posto telemach radi sve drugacije nego u drugim drzavama u kojima postoji za ocekivati je svasta.

Ja naprimjer necu dati da mi promjene ci modul za bilo sta drugo koji sam takodjer kupio. Cak sam spreman ici na sud ako mi ne budu isporucivali uslugu koju placam redovno.
Benq

#12245 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Ne bih ni ja volio da mi zamijene modul resiverom , ali znas kako ce to biti "ili ces uzeti resiver ili neces imati digitalnu nikako , a nas bas zaboli ona stvar sto si ti to kupio jer mi radimo drugacije" , nazalost ocekujem da to bude tako jer se telemach kune u resivere...
probook

#12246 Re: HS kablovska

Post by probook »

Meni je pravo drago sto su kupili Velnet kojeg sam nekako smatrao uvijek sestrinskom firmom HS (isti skoro kanali, ista imena paketa KID) itd.
Za iste pare cu imati vise kanala, mogucnost za HBO, d3go i skoro tri puta brzi net :)
hrasno38

#12247 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

kakaljin wrote:
hrasno38 wrote:Ja sam bio zadovoljan HS-om i neteom i TV mada naravno falili su mi SK dok je Dzeko igrao a sad me zaboli ona stvar i volio bih vise da ostanu Arene. Medjutim puno svijeta gleda pinkove kanale (mislim na filmske) i sad ih vise nece biti a uz to TM usluge su skuplje i to bezobrazno skuplje. HD kanali su isto tako bezobrazno rasporedjeni dok si kod HS-a imao sve HD osim HBO. Meni se licno ne svidja prelazak na TM i sto je najgore kupio sam sve uredjaje (karticu, modem i digitalni receiver) pa me interesuje sta cu sad sa tim.
sva ta oprema je tvoja da gledas operatera HS ili u novom slucaju telemach. Tako da su ti oni obavezni pustiti signal kroz te uredjaje, ili ti zamjeniti novim koji prelaze u tvoje vlasnistvo. druga opcija u normalnom svijetu ne postoji. A posto telemach radi sve drugacije nego u drugim drzavama u kojima postoji za ocekivati je svasta.

Ja naprimjer necu dati da mi promjene ci modul za bilo sta drugo koji sam takodjer kupio. Cak sam spreman ici na sud ako mi ne budu isporucivali uslugu koju placam redovno.
Tako je ako se treba krhat krhat cemo se za svoja prava...
kakaljin

#12248 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

hrasno38 wrote:
kakaljin wrote:

Tako je ako se treba krhat krhat cemo se za svoja prava...
Ali kao pojedinci slabo i dugo ce trajati, ali ako nas masovno bude zahtjevalo/tuzilo onda bi se mogli nadati necemu.

Nadam se da ce svi korisnici koji imaju ci modul to zahtjevati, a ne klapiti usima i uzeti losiju stvar i placati vise nego sada.
Drvosjeca iz Dejcica

#12249 Re: HS kablovska

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

kakaljin wrote:

U principu oni tebi ne mogu zabraniti da ti njihov signal na ulasku u svoj posjed kuću/stan priključiš i na hadronski ubrzivač čestica. To bi bilo isto kao da ISP kaže samo sa Cisco routerima koje kupite od nas možete koristiti Internet. Niđe veze, ha?
hrasno38

#12250 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

hrasno38 wrote:Tako je ako se treba krhat krhat cemo se za svoja prava...
kakaljin wrote:Ali kao pojedinci slabo i dugo ce trajati, ali ako nas masovno bude zahtjevalo/tuzilo onda bi se mogli nadati necemu.

Nadam se da ce svi korisnici koji imaju ci modul to zahtjevati, a ne klapiti usima i uzeti losiju stvar i placati vise nego sada.
Ja imam i modul i reciever i oboje sam kupio i moje je 1/1. Jebe se meni iskreno da ti kazem kako ce oni to rjesiti mene interesuje da opet imam dvije stvari (ili dva modula ili dva recivera ili jedan modul i jedan reciver) u svom vlasnistvu sto znaci da samo zamjene sa TM uredjajima kao i modem koji sam takodje kupio. Sve zavisi koje uredajje nude jer ima odlicnih STB-ova. I ovaj HS-ov je nekakv kinez ali nije los tj. ja nisam imao problema sa njim. Doduse modul je puno elegantnija stvar i jedan uredjaj manje u kuci tako da definitivno i ja sam za modul.
Locked