Gledam I znam da mozda nisu zapisali asfalt, ali taj koridor je time neupotrebljiv, jer ih mogu pticarkom skidati kad se krecu po njemu,cak mislim da I taj desalti I sushu ne moraju uzeti, dovoljno je da uzmu ova brda juzno I lagano sa agtm skidaju sve sto se krece, vrlo brzo ce biti zakrcen unistenim vozilimaaddem wrote: ↑03/11/2020 11:48Nisu sa osvajanjem tog sela presjekli taj koridor. Pogledaj na mapi.saimidin wrote: ↑03/11/2020 11:42Pa ako je istina da su usli u taj desalti, kod sushe time su presjekli I lachin koridor.sumirprimus wrote: ↑03/11/2020 11:14 ma ovo je gotova prica, dok god azeri kontrolisu vazdusni prostor, pitanje je samo vremena i armenskih zrtava. dzaba se raspravlja.
ne mogu koncentrisat snage ni za kakvu kontru, ne mogu ustabilit linije, unistavaju ih kako god, mogu samo ostat ili u rikverc, kako god gube karabah.
cisto sumnjam da ce i koridor presjec, ovako ce ih stiskat da se sami povuku.
Koliko znam sjeverni koridor kroz kalbajar je jos prohodan I nesto sam sklon misljenju da ga nece ni presjecati, upravo da ih izguraju polako sa juga na sjever
Armeni idu na sve ili nista, kolko kosta da kosta
Npr
39.721038, 46.722875