Republika Turska

Post Reply
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#12226 Re: Republika Turska

Post by -LIBERO- »

Image

Za Munirinim dzipom, ka Turskoj, da branimo Erduana :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :kiss: :kiss:

101. Dobrovoljacka motorizovana, naravno i jurisna, brigada - ma divizija :mrgreen:
megaman4

#12227 Re: Republika Turska

Post by megaman4 »

@General War

Da, baš tako, sve u krug, bez ikakve perspektive da BiH bude država kao nekada.
Drvosjeca iz Dejcica

#12228 Re: Republika Turska

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ripicipi wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: To vas žulja, popis i broj onih koji su zaokružili islam, eh ko vas ne zna. :mrgreen: Ja samo ne znam što ti brineš za Bošnjake kada nisi Bošnjak, šta tebe briga što Bošnjaci podržavaju Tursku i obratno? Zašto imaš potrebu razmišljati na takav način i brinuti brige koje te se ne tiču? Zaista ne razumijem tvoju logiku.
Mene vala nista ne zulja, ne lazem sam sebe kao pojedini, klasicna dvolicnost, a da imate imalo obraza, vas bi trebalo zuljati.
Sigurno slusas turksu muziku, volis turski humor, uzivas u njihovim filmovima, a o knjigama da i ne pricam...
Reci fino i lijepo, braca su mi jer su muslimani i to je to, posten prema sebi, a i ostalima.
Lafo agnostik, ne ide u dzamiju, ne klanja itd. a vamo zaokruzi islam pod religija... to je sizofrenija :-)
:lol: Ma ko dir'o...a jesi li vidio koliko nas govori bosanski...ihhaaaaaa :lol:
General War

#12229 Re: Republika Turska

Post by General War »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ripicipi wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: To vas žulja, popis i broj onih koji su zaokružili islam, eh ko vas ne zna. :mrgreen: Ja samo ne znam što ti brineš za Bošnjake kada nisi Bošnjak, šta tebe briga što Bošnjaci podržavaju Tursku i obratno? Zašto imaš potrebu razmišljati na takav način i brinuti brige koje te se ne tiču? Zaista ne razumijem tvoju logiku.
Mene vala nista ne zulja, ne lazem sam sebe kao pojedini, klasicna dvolicnost, a da imate imalo obraza, vas bi trebalo zuljati.
Sigurno slusas turksu muziku, volis turski humor, uzivas u njihovim filmovima, a o knjigama da i ne pricam...
Reci fino i lijepo, braca su mi jer su muslimani i to je to, posten prema sebi, a i ostalima.
Lafo agnostik, ne ide u dzamiju, ne klanja itd. a vamo zaokruzi islam pod religija... to je sizofrenija :-)
:lol: Ma ko dir'o...a jesi li vidio koliko nas govori bosanski...ihhaaaaaa :lol:
odkle-dokle? :D
Ripicipi

#12230 Re: Republika Turska

Post by Ripicipi »

Ti vjerovatno ne moRes dobaciti do toga da i ja pricam bosanski, lafo provocira sa bosanskim :-) :lol:
Eto vidis koliko ustvari ne kontas...
Drvosjeca iz Dejcica

#12231 Re: Republika Turska

Ripicipi wrote:
Ti vjerovatno ne moRes dobaciti do toga da i ja pricam bosanski, lafo provocira sa bosanskim :-) :lol:
Ma naravno, ti pričaš na bosančici... :pisnuo:
insomnia78

#12232 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

#haram#je#spavati

S moje sokoćalo
Ripicipi

#12233 Re: Republika Turska

Post by Ripicipi »

Ripicipi wrote:
Ti si isprogramiran na...
Bosnjak
Islam
Bosanski

Nema bespotrebnog muckanja glavom, sve su te isprogramirali.
Kod tebe ne postoje varijacije na temu, tebi je nepojmljivo da se neko ne mora izjazniti bosnjakom da bi zaokruzio bosanski, ili da nezaokruzi islam, a da zaokruzi bosanski itd.

em drvosjeca, em robot :D
Last edited by Ripicipi on 29/07/2016 23:28, edited 1 time in total.
General War

#12234 Re: Republika Turska

Post by General War »

Erdogan najavio povlačenje svih tužbi protiv onih koji su ga vrijeđali

"Jedini put ću oprostiti i povući sve tužbe protiv mnogih koji su pokazali nepoštovanje i vrijeđali me", kazao je. :?
Kombat

#12235 Re: Republika Turska

Post by Kombat »

Vidiš meni podjednako realna i ta ljubav između Bošnjaka i Turaka kao i ova prva, rekao bih čak šta više da ni jezička barijera ne predstavlja problem ako je ljubav iskrena. :mrgreen:
nego, dedera nam reci...u toj vezi...ko je zagondzija a ko je primach?
Zgoljo

#12236 Re: Republika Turska

Post by Zgoljo »

Gospodine Odžalan,nemojte me citirati jer ne pada mi na pamet odgovarati na besmislene ponjava škrabotine od po strane.

Nego,kaze Yildrim vojska očišćena.
A ja kazem mašalah.
Drvosjeca iz Dejcica

#12237 Re: Republika Turska

Ripicipi wrote:
Ti si isprogramiran na...
Bosnjak
Islam
Bosanski

Nema bespotrebnog muckanja glavom, sve su te isprogramirali.
Kod tebe ne postoje varijacije na temu, tebi je nepojmljivo da se neko ne mora izjazniti bosnjakom da bi zaokruzio bosanski, ili da nezaokruzi islam, a da zaokruzi bosanski itd.

em drvosjeca, em robot :D
Otaj rad, otaj rad... :izet: Meni umjesto krvi venama teče islam 100%, ime mi je Bošnjak a prezime Bosanski. :sretan:
Danguba

#12238 Re: Republika Turska

Post by Danguba »

Ripicipi wrote:
ako nije, samo sto nije.... :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#12239 Re: Republika Turska

Kombat wrote:
Vidiš meni podjednako realna i ta ljubav između Bošnjaka i Turaka kao i ova prva, rekao bih čak šta više da ni jezička barijera ne predstavlja problem ako je ljubav iskrena. :mrgreen:
nego, dedera nam reci...u toj vezi...ko je zagondzija a ko je primach?
To Srbi vjerovano najbolje znaju. :wink: :lol:
megaman4

#12240 Re: Republika Turska

Post by megaman4 »

General War wrote:Erdogan najavio povlačenje svih tužbi protiv onih koji su ga vrijeđali

"Jedini put ću oprostiti i povući sve tužbe protiv mnogih koji su pokazali nepoštovanje i vrijeđali me", kazao je. :?
yebote ovaj kao da je diktator. :-)

e svašta. mogla bi njega Amerika skinuti po kratkom postupku, previše se digao izgleda. ovo je početak kraja jake Turske. nek mu se narod zahvali kada ih vrati u 90-te godine...
Challenger__

#12241 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

General War wrote:Erdogan najavio povlačenje svih tužbi protiv onih koji su ga vrijeđali

Šta je tu čudno? Lik ima jedinstvenu priliku da dosadašnju lošu politiku kontinuirane prepirke preokrene u politiku unutarturskog pomirenja. Povlačenje ličnih tužbi je odličan korak ka tome.

Uvrede na ličnoj osnovi su tričarija (da ne ka'em *i*kin dim) u odnosu na pokušaj državnog udara i potencijalno katastrofalne posljedicu po Tursku.
General War

#12242 Re: Republika Turska

Post by General War »

Image
stari grad Visegrad

#12243 Re: Republika Turska

Post by stari grad Visegrad »

megaman4 wrote:

e svašta. mogla bi njega Amerika skinuti po kratkom postupku, previše se digao izgleda. ovo je početak kraja jake Turske. nek mu se narod zahvali kada ih vrati u 90-te godine...
Ne moze Amerika nista, i ne teba da radi nista. Za zapad je najvaznije da je sve "demokrtaski", a Erdogan jeste izabran na demokrtaski nacin.
Drvosjeca iz Dejcica

#12244 Re: Republika Turska

megaman4 wrote:

Šta je čudno pa u našem dvorištu imaš zakon po kojem ti Policija RS-a može doći na vrata, privesti na razgovor ako uvrijediš preCednika. Hajmo malo u svom dvorištu počistiti a za Tursku se ja ne brinem. :oops:
General War

#12245 Re: Republika Turska

Post by General War »

Challenger__ wrote:

Šta je tu čudno? Lik ima jedinstvenu priliku da dosadašnju lošu politiku kontinuirane prepirke preokrene u politiku unutarturskog pomirenja. Povlačenje ličnih tužbi je odličan korak ka tome.

Uvrede na ličnoj osnovi su tričarija (da ne ka'em *i*kin dim) u odnosu na pokušaj državnog udara i potencijalno katastrofalne posljedicu po Tursku.
...sto nebi bilo cudno... sta je to uvreda, govor istine ili zato sto ne zelis da neko nesto o tebi lose kaze? obicno u demokratijama koje ovi nasi "Sebiljasi" brane sud je taj koji odredjuje ta je istina a sta laz...pa i uvreda. :-)
Turska demokratija je prilicno suplja ko dzevdjir...ako je ovo normalno.
Drvosjeca iz Dejcica

#12246 Re: Republika Turska

General War wrote:
Challenger__ wrote:

...sto nebi bilo cudno... sta je to uvreda govor istine ili zato sto ne zelis da neko nesto o tebi lose kaze? obicno u demokratijama koje ovi nasi "Sebiljasi" brane sud je taj koji odredjuje ta je istina a sta laz...pa i uvreda. :-)
Interesantno da pominješ sud jer se opet moram vratiti u naše dvorište pa reći da ti i slični ne trebate brinuti toliko za Tursku je u pola vam države ne priznaju odluke najviše sudske instance u državi, osporavaju presude suda u Hagu...itd. :oops:
Ripicipi

#12247 Re: Republika Turska

Post by Ripicipi »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Šta je čudno pa u našem dvorištu imaš zakon po kojem ti Policija RS-a može doći na vrata, privesti na razgovor ako uvrijediš preCednika. Hajmo malo u svom dvorištu počistiti a za Tursku se ja ne brinem. :oops:
Ne fakat, imas li razuman odgovor na pitanje na cemu se tvoje veze sa Turskom zasnivaju??
Rekao si da mogu biti i jace od njihovog zajednickog jezika, pa eto, zanima me?
Challenger__

#12248 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

General War wrote:...sto nebi bilo cudno... sta je to uvreda govor istine ili zato sto ne zelis da neko nesto o tebi lose kaze? obicno u demokratijama koje ovi nasi "Sebiljasi" brane sud je taj koji odredjuje ta je istina a sta laz...pa i uvreda. :-)
Pusti Sebilj, on je nebitan, irelevantan, izdigni se iznad lokalne perspektive.

Erdogan...

Čovjek se svađao sa susjedima, sa opozicijom u Turskoj, sa dojučerašnjim saradnicima. Tužbe su naslijeđe te besplodne politike svađanja. Odustajanje od tako - za državu potpuno nebitne stvari kao što su tužbe za uvrede - je znak sazrijevanja i put ka unutrašnjem pomirenju, a samim tim i stablnosti zemlje.

Vrlo pozitivan korak.
sunceKOtepsija

#12249 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turk ... dilar.html
jos juce uhapsen zbog vrijedanja predsjednika...(inace otac jedne od prosvjednica koji su ubijeni u eksploziji u ankari prosle godine -103 osobe), danas ova vijest valjda se odnosi i na njega
https://en.wikipedia.org/wiki/2015_Ankara_bombings
-Zestoke borbe u Hakkariju-5 vojnika ubijeno, 8 ranjeno
General War

#12250 Re: Republika Turska

Post by General War »

Interesantno da pominješ sud jer se opet moram vratiti u naše dvorište pa reći da ti i slični ne trebate brinuti toliko za Tursku je u pola vam države ne priznaju odluke najviše sudske instance u državi, osporavaju presude suda u Hagu...itd. :oops:
Pa evi tvoji "sebiljasi" su u vlasti i brane drzavu, pitaj njiha eno ih cijelu noc bdiju :D
Post Reply