Ukrajina

Post Reply
Lincoln-Burrows

#12226 Re: Ukrajina

Post by Lincoln-Burrows »

Renta wrote: Ovi ukrajinski izbori upravo idu u tom smjeru. :thumbup:
Ako MZ ne priznaje rezultate referenduma koji su ruku na srce vjerojatno selektivno održani
onda ne bi trebala ni prihvatiti rezultate ovih izbora gdje nije sudjelovala velika masa stanovništva Ukrajine.

Sve skupa Ukrajina u ovakvom obliku i političkom uređenju kao do sada više neće postojati,
a što je najbolje po Ukrajince? ne znam, samo znam da ih čekaju crni dani siromaštva.
GAU8

#12227 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Renta wrote:Klasična zamjena teza! Ne prave Ukrajinci neprijatelje od Rusa time što žele biti gospodari u vlastitoj kući. To Rusija pravi sama od sebe time što želi biti gazda u tuđoj državi.
Stvari treba postaviti na svoje mjesto.

Ovi ukrajinski izbori upravo idu u tom smjeru. :thumbup:
Na žalost, svijet nije crno-bijel kako bi neki voljeli. Ti bi bio upravu u nekoj teoretskoj situaciji, gdje nemaš toliku interesnu povezanost veliku i izmiješanost stanovništva Rusije i Ukrajine. Milioni Rusa u Ukrajini. Neki se izjašnjavaju Ukrajincima, neki Rusima i obrnuto.
Naravno da Ukrajina treba biti gospodar u vlastitoj kući. Ali budimo realni, njih niko ne pita.
Njima će gospodariti ILI istok, ILI zapad, ILI neka mješovita kombinacija. Nema više ko za vrijeme Tita, pokreta "nesvrstanih" ;)
Na temi imamo jedne koji kritiziraju Ruse dok drugi kritiziraju USA. Kažeš stvari treba staviti na svoje mjesto.
To mjesto bi po meni bilo, da odjebu i Rusi i Amerikanci. No od te priče nema ništa i Ukrajinci su donji.
Avetinho

#12228 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Kaligula I wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
Kaligula I wrote:

...hajde, živ bio, odgovori mi na pitanje koje sam te pitao prije deset dana: 'da li si za to da se sve vojske povuku unutar svojih državnih granica', pa ćemo onda dalje nas dvojica 'ašikovati'... :D
Naravno da jesam. I tada sam ti nedvosmisleno odgovorio.

Ali sta je zanimljivo, da likovi kao ti nazivaju "fasistima" ukrajinske rodoljube, one koji brane svoju domovinu, samo zato sto SAD ima vojnu bazu u Japanu.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

...pa i Frankovi 'rodoljubi' su ko biva branili svoju zemlju, pa ih, ipak, sav normalan svijet prozva fašistima...ti si zbilja neka 'Odvala'... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

...pa vidiš i Putin je za to da se sve vojske povuku unutar svojih granica, ali nije Obama...šta ćemo sad?...
O cemu ti bolan lupas. Putinko oteo komad tudje drzave, a Obama ima vojsku u Ukrajini. Sta ti trosis? Nadam se da nije zarazno.
jastuk1

#12229 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Renta wrote:Klasična zamjena teza! Ne prave Ukrajinci neprijatelje od Rusa time što žele biti gospodari u vlastitoj kući. To Rusija pravi sama od sebe time što želi biti gazda u tuđoj državi.

Fa-fa-faštsta, neću biti ja. :(

Ukrajina nakon zločina protiv čovječnosti u Donbasu nikad neće biti gospodar ekonomskog bogatstva u Donbasu. To nek je svima jasno.

Zapadni Ukrajinci su prvi počeli sa šejtanizmom, nacizmom i čišćenjem. Nisu pro-Rusi otišli da ubijaju civile u zapadnu Ukrajinu već obrnuto. :!:

Zapadni Ukrajinci, fašisti koji kao vole svoju zemlju, zbog svoje ljubavi da budu najogavnije kurBe "zapada," ubijaju te iste svoje Ukrajince na istoku zemlje.

Bilo kako bilo, zapad Ukranije nikad za nikad neće imati ekonomsku korist od resursima bogatog Donbasa. Ovi im nikad neće dozvoliti kontrolu nad resursima na tlu na kojem žive.

Rusija jeste slomila Čečeniju. Međutim, Rusija od Čečenije nema nikakvu korist. Naprotiv, ogromna sredstva su uložili i ulažu da smire Čečene. Ukrajina sada isto slama Donbas kao što je Rusija nekad Čečeniju. A sve i da slome Donbas, čime će kretenski Ukrajinci smirivati pro-Ruse? Time što će im ukrast egzistenciju, a ovi će to kao mirno gledat? Eeeeeeeee kretena.

Fakinski, povampireni Majdan je prvo siebao, a potom se i posro i popišo na svoju hebenu Ukrajinu. Tolko vole svoju zemlju da su je potpuno razgrizli.

Pravi primjer kako je kretenski narod (zapadni Ukrajinci) silovao svoju zemlju, pokrenut ogromnom ljubavi da budu robovi MMF-a. Vrhunski, najvrhunskiji korisni idijoti.

Umjesto da trikovima privole pro-Ruse da budu za cjelovitu Ukrajinu, oni bi da zločinima nad pro-Rusima da namentnu Ukrajinu u kojoj bi ovi bili građani ne drugog, nego 10-tog reda. Dobro znamo kako su sva nametanja uvijek osuđena na propast.
Zapadni Ukrajinci - faštisti jednom i evo sada opet hrle da budu fašisti. Istorija neke nikad ne nauči.
Renta

#12230 Re: Ukrajina

Post by Renta »

GAU8 wrote:

Na žalost, svijet nije crno-bijel kako bi neki voljeli. Ti bi bio upravu u nekoj teoretskoj situaciji, gdje nemaš toliku interesnu povezanost veliku i izmiješanost stanovništva Rusije i Ukrajine. Milioni Rusa u Ukrajini. Neki se izjašnjavaju Ukrajincima, neki Rusima i obrnuto.
Naravno da Ukrajina treba biti gospodar u vlastitoj kući. Ali budimo realni, njih niko ne pita.
Njima će gospodariti ILI istok, ILI zapad, ILI neka mješovita kombinacija. Nema više ko za vrijeme Tita, pokreta "nesvrstanih" ;)
Na temi imamo jedne koji kritiziraju Ruse dok drugi kritiziraju USA. Kažeš stvari treba staviti na svoje mjesto.
To mjesto bi po meni bilo, da odjebu i Rusi i Amerikanci. No od te priče nema ništa i Ukrajinci su donji.

Staviti na pravo mjesto znači da Ukrajinci većinski odluče gdje žele ići. Ako je to zapad i Europska unija neka im, ako je to neki savez sa Rusijom isto neka im. No ruska manjina nema pravo sama za sebe odvojiti dio države i pripojiti ga nekoj drugoj državi, to pravo joj ne pripada po defaultu.
jastuk1

#12231 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Renta wrote:No ruska manjina nema pravo sama za sebe odvojiti dio države i pripojiti ga nekoj drugoj državi, to pravo joj ne pripada po defaultu.
To ruska manjina ni ne radi. Donbas je izglasao nezavisnost. Ukrajina napada Donbas je ne želi izgubiti bogate resurse. Stanovništvo Donbasa ne želi da ostatak Ukrajine živi od njihovog kopanja uglja.

Da su se nomalno postavili ne bi izgubili ni Krim. Al jok, oni su popišali volju stanovništva sa jugoisoka i što su očekivali - da će ovi sjedit skrštenih ruku dok ih ovi ebu u zdrav mozak. :!:
Avetinho

#12232 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Citas li ti vijesti? Ne racunam Ruskaju Pravdaju, nego objektivna sredstva informisanja.
sarajevoxxxx

#12233 Re: Ukrajina

Post by sarajevoxxxx »

Renta wrote:
GAU8 wrote:

Naravno da Ukrajina treba biti gospodar u vlasti
toj kući. Ali budimo realni, njih niko ne pita.

Staviti na pravo mjesto znači da Ukrajinci većinski odluče gdje žele ići. Ako je to zapad i Europska unija neka im, ako je to neki savez sa Rusijom isto neka im. No ruska manjina nema pravo sama za sebe odvojiti dio države i pripojiti ga nekoj drugoj državi, to pravo joj ne pripada po defaultu.
Ruski fasizam su na svojoj kozi osjetili Sirijci, sada se sa njim upoznaju Ukrajinci.

Budalama je uvijek bilo more do koljena.
sarajevoxxxx

#12234 Re: Ukrajina

Post by sarajevoxxxx »

morgensonne wrote:izgleda da su ruski teroristi i plaćenici iz Rusije potučeni do nogu na istoku Ukrajine. :thumbup:
Teroristi i fashisti iz Rusije konacno su naletili na pravog protivnika.Neka malo i oni vide kako je to kad imas etiketu teroriste, i kada ratujes protiv prave Armije.

Uzivali su u podrsci sirijskom djubretu dok je isti ravnao Haleb i Homs.
jastuk1

#12235 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Ja Sam Odavle wrote:Citas li ti vijesti? Ne racunam Ruskaju Pravdaju, nego objektivna sredstva informisanja.
Ma nisi ti niodakle. Nego, svi vi koji podržavate Ukrajince, a protiv "Rusa" u ovom konfliktu, jer su Rusi ono četnici lejlde, jednoga dana ćete žestoko uvidjeti koliko ste nepravedni bili. Kad skontate da su zapadni Ukrajinci 50 puta gori od najgorih četnika i rusa. ;-)

U međuvremenu Yatsenyuk, pardon Kretenjuk zahtjeva 1 milijardu dolara od Rusije za plin koji je "Rusija ukrala na Krimu." :roll:

Štaš, zapadni gospodari su mu dali samo jednu milijardu, a dogovor za prvu ratu duga je 2,5 milijarde, kmeee, kmeee, pa veli da ucjenom probam privolit braću ruse da mi spuste cijenu za milijardu, kad su već Krim uzeli. Konta Kretenjuk, valjda će bratja bit merhametli. E moj Kretenjuk.

Ozbiljno sad, mislim da od plina ljetos i jesenas i zimus nema ništa, pa sugerišem svima da na vrijeme pokušaju iznaći ili se barem mentalno pripremiti na alternativu!!! Dok još nije kasno. Ovo Renta srećom za tebe ne važi, blago tebi, ti u tom Zagrebu ne zavisiš od tamo nekog odvratnog Ruskog plina. ;-)
jastuk1

#12236 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

sarajevoxxxx wrote:
Generalno gledano jesu :twisted: i sad to opravdava fašizam u Ukrajini kontra Donbasa????

Ionako neće samo stradati ethnički Rusi, već i mnogo etničkih Ukrajinaca koji su za Donbas i kontra vlasti u Kijevu. Ili koji nisu ni za jedne ni za druge...

Nakon ovoga zapadni Ukrajinci će ostati ukaljani i genosidaši jer izgleda da ne mogu srediti Donbas bez genocida. :?:
Objektivni navijac

#12237 Re: Ukrajina

Post by Objektivni navijac »

sarajevoxxxx wrote:
morgensonne wrote:izgleda da su ruski teroristi i plaćenici iz Rusije potučeni do nogu na istoku Ukrajine. :thumbup:
Teroristi i fashisti iz Rusije konacno su naletili na pravog protivnika.Neka malo i oni vide kako je to kad imas etiketu teroriste, i kada ratujes protiv prave Armije.

Don't dream dreams :D
Nisu to bagavi Arapi :D
Nema problema za Armiju Donjecke Republike :D
A ako bude problema ,doci ce konjica :D
jastuk1

#12238 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

morgensonne wrote:
jah ba eto otvaraju se konc-logori za sve Ruse i sve one koji nisu za Pravij Sektor. desetine logora već osnovano po Ukrajini a vozovi spremni da voze u konc-logore i na istrijebljenje :-)
Ne znam ja šta će se JOŠ u Ukrajini otvoriti, ali Ukrajinska armija sa svojim tenkovima i granatiranjem zgrada u kojima su civili i ubijanjem civila maksimalno podsjeća na četnička granatiranja ovdje u Sarajevu od čega sam i ja bio ranjen kao civil.

Ukrajinci (ili ko već komanduje tom vojskom) se izgleda neće moći oduprijeti od najgore sudbine da postanu genocidaši.

Avetinho

#12239 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Nisi cuo da Putinkovi dupelisci i placenici zele oteti ukrajinsku teritoriju? Sljedeci put kad pomenes rijec "genocid" operi usta sapunom i ne blati istinske zrtve genocida. Ovo sto se desava u Ukrajini je nasilje za koje su iskljucivi krivci putincad i njihova gadna sorta.
Russki

#12240 Re: Ukrajina

Post by Russki »

KAOS, BEZUMLJE, TAMA I VATIKAN!
sluga_okupatora

#12241 Re: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

Nego, glede ovog sranja u Ukrajini - 'oce da bidne kakav egzodus ukrajinki prema zapadu, ja bi da se pribiljezim, da spasim kod sebe makar dvije, cisto da se pomogne?
Russki

#12242 Re: Ukrajina

Post by Russki »

sluga_okupatora wrote:Nego, glede ovog sranja u Ukrajini - 'oce da bidne kakav egzodus ukrajinki prema zapadu, ja bi da se pribiljezim, da spasim kod sebe makar dvije, cisto da se pomogne?
ili jednostavno da krenemo po njih ? :D
Renta

#12243 Re: Odg: Ukrajina

Post by Renta »

jastuk1 wrote:
Renta wrote:No ruska manjina nema pravo sama za sebe odvojiti dio države i pripojiti ga nekoj drugoj državi, to pravo joj ne pripada po defaultu.
To ruska manjina ni ne radi. Donbas je izglasao nezavisnost. Ukrajina napada Donbas je ne želi izgubiti bogate resurse. Stanovništvo Donbasa ne želi da ostatak Ukrajine živi od njihovog kopanja uglja.

Da su se nomalno postavili ne bi izgubili ni Krim. Al jok, oni su popišali volju stanovništva sa jugoisoka i što su očekivali - da će ovi sjedit skrštenih ruku dok ih ovi ebu u zdrav mozak. :!:

Kako ne radi??? Pa izglasali su nezavisnost i žele pripojenje Rusiji.
Jesi li svjestan da su tvoje riječi u upisu u međusobnoj kontradikciji?!?
Takva prava o nezavisnosti, samoopredjeljenju, secesiji, ne pripadaju nacionalnim manjima, jesi li to svjestan?? To nema nigdje u svijetu. Međudržavne granice smiju se pomjerati jedino uz sporazum obje susjedne države. Takav sporazum između Ukrajine i Rusije ne postoji!
Dakle, sukladno međunarodnom pravu akt aneksije Krima kvalificira se kao agresija Rusije, dok samoproglašenje nezavisnosti i nekakvih "demokratskih narodnih republika" na jugoistoku kao protuzakonit i neustavan akt separatista koji su, nota bene, pod utjecajem, kontrolom i pomoći Ruske vlade i vojske.
Last edited by Renta on 27/05/2014 18:55, edited 2 times in total.
animals

#12244 Re: Ukrajina

Post by animals »

Russki wrote:KAOS, BEZUMLJE, TAMA I VATIKAN!
Sta ima Vatikan sa ovim :shock:
sluga_okupatora

#12245 Re: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

Russki wrote:
sluga_okupatora wrote:Nego, glede ovog sranja u Ukrajini - 'oce da bidne kakav egzodus ukrajinki prema zapadu, ja bi da se pribiljezim, da spasim kod sebe makar dvije, cisto da se pomogne?
ili jednostavno da krenemo po njih ? :D

To se trazi - inicijativa :D
Russki

#12246 Re: Ukrajina

Post by Russki »

animals wrote:
SOTONA I LUCIFER I CRNI PAPA I ANTIKRIST SU DOSLI IZ PETE DIMENZIJE DA PREUZMU UKRAJINU!
SAD REGRUTIRAJU MLADE LJUDE KOJI SU OPCINJENI CRNOM MAGIJOM, OKULTIZMOM I ALKEMIJOM I OBUCENI SU DA NAPADAJU NEVIN SVIJET! IDEMO U ARMAGEDON!
Last edited by Russki on 27/05/2014 18:56, edited 1 time in total.
agnostic_front

#12247 Re: Ukrajina

Post by agnostic_front »

Russki wrote:
animals wrote:
SOTONA I LUCIFER I CRNI PAPA I ANTIKRIST SU DOSLI IZ PETE DIMENZIJE DA PREUZMU UKRAJINU!
http://www.e-novine.com/entertainment/e ... etala.html

a da ih presveti vođa nije otjerao iz majke Rusije, ko zna šta bi sad bilo sa tim bastionom slobode i pravednosti.
Russki

#12248 Re: Ukrajina

Post by Russki »

@agnostic:
ko im hebe mater, i ja bi ih otjero, kad vidim onog nergala drob bih povratio iste sekunde
animals

#12249 Re: Ukrajina

Post by animals »

Russki wrote:
animals wrote:
SAD REGRUTIRAJU MLADE LJUDE KOJI SU OPCINJENI CRNOM MAGIJOM, OKULTIZMOM I ALKEMIJOM I OBUCENI SU DA NAPADAJU NEVIN SVIJET! IDEMO U ARMAGEDON!
Jel to ti ozbiljno.. :shock: Sotona ili Putin, sta ti mislis :-)
agnostic_front

#12250 Re: Ukrajina

Post by agnostic_front »

@Russki,
Vidi kako ste ti i presveti spasitelj slični. Svaka čast.
Post Reply