nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
tempuser

#12226 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Better Man wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Tu ako se ne varam ide kružni kada se bude radila ta cesta prema Velešićima koja bi trebala biti spojena na Bare. To što govoriš neam smilsa jer bi se onda u ulici Kranjčevićevoj napravila kolona do opće bolnice koja bi zakrčila još dvije rasksnice. Interval tog crvenog bi bio predug, izvan svih kriterija.
Kad bi se semafor pravilno regulisao, ne bi bilo zakrčenja u Kranjčevićevoj.
Kad bi po tebi "pravilo" taj semafor bio pravilo regulisan (ne moze sam sebe regulisati) imao bi guzvu na svim ostalim pravcima zbog abnormalno dugog zelenog svjetla.
Nema tog semafora koji ce u H. Kajtaza "usisati" u priliv auta iz dvosmjerne ceste koja sa centrom spaja sva naselja na potezu Buca Potok - Rajlovac, odnedavno i autoput iz pravca Mostara itd.
Generalno, nakon one gluposti oko polukruzog kod DHL-a ja bih se malo klonio tema o raskrsnicam ai semaforima.
amar1994

#12227 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

Imam prijedlog , bio bi primjenjen u svrhu testiranja .

Naime radi se o semaforima i pjesackim prelazima na dionici A1 Sarajevo-Zenica

Svrha testa: koliko sudara i koliko mrtvih ce biti za mjesec dana :)
tempuser

#12228 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

amar1994 wrote:Imam prijedlog , bio bi primjenjen u svrhu testiranja .

Da li je tebi jasno da se pravljenjem ulice Robert C. Frasure stvorio pjesacki pravac od Z. od Bosne prema autobuskoj stanici koji koristi jako puno ljudi i koji prelazi Put Zivota tamo gdje su postavili semafor i da vlast ima dva rjesenja? Da ih puste da pretrcavaju i ginu, ne bi li amari i slicne umisljenje sarajlije vozili bez zastoja, ili da im urede prelaz?
Da li ti uopste kontas da paralelno na Z. od Bosne imad isti takav "pjesacki" semafor od tramvajske prema kampusu, s tim da je Z. od Bosne puno frekventnija i veca od Puta Zivota i da ne tramvajska daleko manja od autobuske?
amar1994

#12229 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

tempuser wrote:
amar1994 wrote:Imam prijedlog , bio bi primjenjen u svrhu testiranja .

Da li je tebi jasno da se pravljenjem ulice Robert C. Frasure stvorio pjesacki pravac od Z. od Bosne prema autobuskoj stanici koji koristi jako puno ljudi i koji prelazi Put Zivota tamo gdje su postavili semafor i da vlast ima dva rjesenja? Da ih puste da pretrcavaju i ginu, ne bi li amari i slicne umisljenje sarajlije vozili bez zastoja, ili da im urede prelaz?
Da li ti uopste kontas da paralelno na Z. od Bosne imad isti takav "pjesacki" semafor od tramvajske prema kampusu, s tim da je Z. od Bosne puno frekventnija i veca od Puta Zivota i da ne tramvajska daleko manja od autobuske?
Jasno mi je sve , samo mi nije jasno zasto bas sad . Lobi i uticaj stranke je cudo .

Pitanje za tebe : pojasniti kamikaze na Stupu , zasto pretrcavaju a sve im je fino napravljeno i servirano ?
kloniran

#12230 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kloniran »

zivot=1,60KM
zivot=300m duzi put
itd,itd :roll:
tempuser

#12231 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

amar1994 wrote: Jasno mi je sve , samo mi nije jasno zasto bas sad . Lobi i uticaj stranke je cudo .

Pitanje za tebe : pojasniti kamikaze na Stupu , zasto pretrcavaju a sve im je fino napravljeno i servirano ?
Nije nikakav lobi nego zato sto su i ulica Put Zivota i Robert C. Frasure prakticno nove.
xamp

#12232 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by xamp »

amar1994 wrote: Jasno mi je sve , samo mi nije jasno zasto bas sad . Lobi i uticaj stranke je cudo .

Jednostavno: nije bilo potrebe za tim kad su tek napravili ulicu vec se potrebna naknadno stvorila. Isto kao da se pitas 'zasto bas sad prave nove ulice a prije nisu postojale'
vješalica

#12233 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

kloniran wrote:zivot=1,60KM
zivot=300m duzi put
prolazak kroz pothodnik se ne naplaćuje na stupu već isključivo iz pothodnika ulaz u stanicu što je i logično
ono što nije logično jeste da nije postavljena ograda visoka 50 metara u dužini 500 metara sa obije strane stajališta,
a i da jeste seljački glodari bi to isjekli i provlačili se pod cijenu da razderu stvari na sebi
realno 90% faca iz te okoline su obični došljački moroni, neplatiše i potencijalni dobitnici karambolke u čelo, s tim da će u tom slučaju ispaštati vozač
šta reći više?
Naslovnica

#12234 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

vješalica wrote:
kloniran wrote:zivot=1,60KM
zivot=300m duzi put
prolazak kroz pothodnik se ne naplaćuje na stupu već isključivo iz pothodnika ulaz u stanicu što je i logično
ono što nije logično jeste da nije postavljena ograda visoka 50 metara u dužini 500 metara sa obije strane stajališta,
a i da jeste seljački glodari bi to isjekli i provlačili se pod cijenu da razderu stvari na sebi
realno 90% faca iz te okoline su obični došljački moroni, neplatiše i potencijalni dobitnici karambolke u čelo, s tim da će u tom slučaju ispaštati vozač
šta reći više?
Da se mene pita, nema potrebe 50m visine, dovoljno bi bilo 150-200 cm, sa dužinom se slažem, ali bih ja tu ugradio armirani beton. Nema opasnosti od krađe, a odličan i je protiv vozača kabadahija.
vješalica

#12235 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

slažem se
ja sam opet pošla od vjerovatnoće našeg nOrOda koji bi pokušao i ogradu zajebati pa i da je preskoči iz zaleta :mrgreen:
thekupus

#12236 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by thekupus »

Image

Mi svi glupi, a oni pametni. Bez rotacije i kroz crveno su prosli. Fuj
holowey

#12237 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by holowey »

thekupus wrote:Image

Mi svi glupi, a oni pametni. Bez rotacije i kroz crveno su prosli. Fuj
i garant polukruzno :D

ma mi smo samo ljubomorni...
tempuser

#12238 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Maloprije vozim Putem zovota prema Pofalicima i bas na novom pjesackom lik u P-307 naglo koci da propusti pjesaka, a nijedno mu stop svjetlo ne radi. Ja sam potavnam s njim i kroz prozor mu dobacim da mu ne rade stop svjetla i da ce ga neko pokupiti odozada, a on mi pokazuje kao "znam da ne rade, sve je udure"! Kakav retardirani debil moras biti pa znati da ti ne rade stop svjetla voziti takav auto?!?!?!? Ja ne bih smio dalje od servisa da to popravim. Bukvalno sljedeci auto na koji nailazi, tamno plavi Focus Mk1 ista stvar!
supercali

#12239 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

Ma boli me sto mi ne radi ja to moram platiti a necu ili nemam ako me udaris nazad ti si kriv ne ja
Nekad ce se valjda zamjeniti to je rezon takvih

Ps. A zamjeniti sijalicu u tog pezoa je bukvalno minuta
seoBIH

#12240 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by seoBIH »

Svakodnevno policija tu radi polukruzno iako je zabranjeno. Ja fino serem da nema zakona i da se ne cudimo sto drugi nemaju obzira :) Kakva drzava, takvi mi.
relax11

#12241 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by relax11 »

Ova raskrsnica me haus nervira i ovo ubacivanje na semaforu, nekad se zna nakupit i po 3 auta
Better Man

#12242 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Better Man »

tempuser wrote:
Better Man wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Tu ako se ne varam ide kružni kada se bude radila ta cesta prema Velešićima koja bi trebala biti spojena na Bare. To što govoriš neam smilsa jer bi se onda u ulici Kranjčevićevoj napravila kolona do opće bolnice koja bi zakrčila još dvije rasksnice. Interval tog crvenog bi bio predug, izvan svih kriterija.
Kad bi se semafor pravilno regulisao, ne bi bilo zakrčenja u Kranjčevićevoj.
Kad bi po tebi "pravilo" taj semafor bio pravilo regulisan (ne moze sam sebe regulisati) imao bi guzvu na svim ostalim pravcima zbog abnormalno dugog zelenog svjetla.
Nema tog semafora koji ce u H. Kajtaza "usisati" u priliv auta iz dvosmjerne ceste koja sa centrom spaja sva naselja na potezu Buca Potok - Rajlovac, odnedavno i autoput iz pravca Mostara itd.
Generalno, nakon one gluposti oko polukruzog kod DHL-a ja bih se malo klonio tema o raskrsnicam ai semaforima.
Ima. Samo trebaju sposbni ljudi da to urade. Sve se može kad se hoće. To što ne vidiš da se to može riješiti kako treba nije moj problem.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#12243 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

jesi ti jedan od tih sposobnih benjo?
bleee_sa

#12244 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bleee_sa »

vješalica wrote:slažem se
ja sam opet pošla od vjerovatnoće našeg nOrOda koji bi pokušao i ogradu zajebati pa i da je preskoči iz zaleta :mrgreen:
ja bi tebi ručak platio samo da te slušam kako pljuješ :D
orinoco

#12245 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by orinoco »

supercali wrote:Ma boli me sto mi ne radi ja to moram platiti a necu ili nemam ako me udaris nazad ti si kriv ne ja

Kamera zakon
drug_profi

#12246 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

orinoco wrote:
supercali wrote:Ma boli me sto mi ne radi ja to moram platiti a necu ili nemam ako me udaris nazad ti si kriv ne ja

Kamera zakon
Ima li svrhe? Je li iko na sudu dobio slucaj jer je iskoristio video zapis?
tempuser

#12247 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

orinoco wrote:

Kamera zakon
Dzaba ti kamera i da je sud priznaje , kad ga spucas odozada kriv si, radi li estop lampe ili ne trebao si drzat rastojanje.
Meni se jednom desilo, da bi izbjegao pogresno parkiran auto vozeci svojom trakom ocesem zadnjom obrvom neku metalnu ogradu. Kontam vozio sam po pravilima, ovaj je pogresno parkiram, zovne policiju da naplatim osiguranje i cvrc. Njemu kazna za pogresno parkiranje, a meni kazna stoja za to sto sam slabo procjenio i udario ogradu!
drug_profi

#12248 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

Pa koji ce onda kurac stop lampe. Sto bi ih iko popravljao.
Drzacemo odstojanje po 50 metara da mozemo primjetiti kad se rastojanje naglo pocne smanjivati. Jebo ti ovo tumacenje propisa.
Moje odstojanje je prilagodjeno brzini kretanja i da on ima stopke, ja bih na vrijeme primjetio da koci i pravovremeno reagovao kocenjem, a ne kad se razmak pocne smanjivati naglo, pa i ja kocim naglo, pastamibogda.

Do udesa nije doslo zbog mog rastojanja, vec zbog njegove neispravne signalizacije sto je uzrokovalo da moje odstojanje nije dovoljno jer ja nisam mogao znati da mu stopke ne rade.

Tako, hajmo lijepo svi razmontirati stope sa auta pa da se zna da ih nema i vozdra - drzi odstojanje.
Naslovnica

#12249 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

Danas na autoputu šleper (onaj za balvane), nazad niti jedno svjetlo ne radi, vozi 60-70...pravi ubica na cesti.
Kontam bi li zvao policiju da ga uprati i kazni, a onda kontam možda jadnik guli za gazdu, još da izgubi posao zbog mene...
Last edited by Naslovnica on 02/11/2017 21:47, edited 1 time in total.
relax11

#12250 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by relax11 »

tempuser wrote:
orinoco wrote:

Kamera zakon
Dzaba ti kamera i da je sud priznaje , kad ga spucas odozada kriv si, radi li estop lampe ili ne trebao si drzat rastojanje.
Meni se jednom desilo, da bi izbjegao pogresno parkiran auto vozeci svojom trakom ocesem zadnjom obrvom neku metalnu ogradu. Kontam vozio sam po pravilima, ovaj je pogresno parkiram, zovne policiju da naplatim osiguranje i cvrc. Njemu kazna za pogresno parkiranje, a meni kazna stoja za to sto sam slabo procjenio i udario ogradu!
:lol: :lol:
Post Reply