Ne predlažem ja ništa.lerdi wrote:Dakle pošto nema bolje predlažeš da ostavimo ovako kako jeste? Glasanje za pojedinca na listi je glasanje i za stranku, tako da je to utopija. Uz to sve nije se jednom desilo da se "zbog objektivnih razloga" preskaću ljudi na listama i postavljaju podobni umjesto njih. Ljudi su odjednom odustajali i prepuštali svoje mandate drugim al ti to znaš zar ne? Utopija je misliti da će stranke, posebno ove već uhodane, dozvoliti da im u skupštini sjedi bilo ko osim onih za koje oni misle da moraju biti tamo. Posebno nakon masovnog odlaska u nezavisne poslanike proteklih godina. Otvorene liste sve više lične na zatvorene i to je jednostavno tako.Corto Maltese wrote:Svakako. Čim se nađe nešto bolje.lerdi wrote:Jedno/dva pitanja za kritičare:
1. Treba li mijenjati ove koji su sada na vlasti?Nijedna od onih koje su u konkurenciji da dođu na vlast, na žalost.2. Ko je ta stranka koju treba dovesti na vlast da bi nam bilo bolje?
Zato ne treba glasati za stranke već za pojedince na listama.
Možda iz toga nešto dobro izađe.
Kao što se da primjetiti, ja ovdje iznosim svoje mišljenje o pojedinim kandidatima, poimenice.
Ne o bezimenim načelima tipa: "slažete li se da treba nešto promjeniti, nečim?"
Prethodnom odgovoru koji glasi: "Svakako. Čim se nađe nešto bolje", nemam šta da dodam, niti mi se učestvuje u daljnjoj diskusiji opšteg tipa.