Teroristicka paramilitarna organizacija, koja sve resurse dobiva, kao pijuncic, od Irana.Shahab wrote:Ulazak Hezbollaha u sukob označio je prekretnicu u ratu. To je nasposobnija arapska vojna snaga.Challenger__ wrote:"Prijatelji Sirije traže odlazak Hezbollaha"
KLIKKoalicija je nakon sastanka u Jordanu pozvala Iran i libanski Hezbollah da povuku svoje borce sa sirijske teritorije
- Kako su smiješni. Ne smeta im teroristička Al-Kaida/Al-Nusra, ali bi da se makne ono malo provladinih saveznika. Debeli razmaženi monarsi su se pogubili.
Sirija
-
Avetinho
#12201 Re: Sirija
- Challenger__
#12202 Re: Sirija
Slažem se, a naročito sam ogorčen na Iran!Ja Sam Odavle wrote: Ne znam kojim imenom bih mogao nazvati likove koji se raduju svjetskom ratu kojeg su otpoceli Iran, Rusija i njihov bijedni satelitcic i sluga asdaista Asad, masovni ubica koji je na onaj svijet preselio 100,000 stanovnika Sirije, 1,000,000 obogaljio i 2,000,000 protjerao.

Otkud mu tolika drskost da svoju zemlju postavlja oko američkih baza!
- deer_hunter
#12203 Re: Sirija
http://licemjerne-shiije-advance-hr.blo ... ncehr.htmlJa Sam Odavle wrote:
LOL Ruskaja Pravdaja i ADVANCE?
Odmah znas da lazu, kao i u slucaju britanskih aviona u Pakistanu i izraelskih dzipova od prije 80 godina.
to je to, nema dalje,jedini objektivan izvor
-
Avetinho
#12204 Re: Sirija
Ovo je jos jedan dokaz lose vanjske politike Irana.Challenger__ wrote:Slažem se, a naročito sam ogorčen na Iran!Ja Sam Odavle wrote: Ne znam kojim imenom bih mogao nazvati likove koji se raduju svjetskom ratu kojeg su otpoceli Iran, Rusija i njihov bijedni satelitcic i sluga asdaista Asad, masovni ubica koji je na onaj svijet preselio 100,000 stanovnika Sirije, 1,000,000 obogaljio i 2,000,000 protjerao.
Otkud mu tolika drskost da svoju zemlju postavlja oko američkih baza!
Stalna konfrontacija, proksi ratovi u regionu, stalne prijetnje anihilacijom susjednim zemljama u regionu, poricanje holokausta, progoni manjina, doturanje oruzja svih vrsta paramilitarnim teroristickim organizacijama u svrhu ubijanja stanovnistva susjednih zemalja -- sigurno im nece donijeti mir i blagostanje.
Ali sta drugo ocekivati kad je teokratija na vlasti, koja ti -- vidi sad -- raspisuje izbore kojeg ce predsjednika izabrati, a onda ce ga uskoro potpuno ukinuti.
Stvarno steta lijepe zemlje s bogatom istorijom, tradicijom i kulturom. Sta uradise od sebe.
- Challenger__
#12205 Re: Sirija
Moguće.Shahab wrote:Ulazak Hezbollaha u sukob označio je prekretnicu u ratu. To je nasposobnija arapska vojna snaga.
- Moja primjedba je upućena na jednu nerealnu predstavu o samima sebi i svijetu oko sebe koju ima pansaudijska ekipa: spašavajući propalo naslijeđe Breton Woods-a, odlukom iz 1973 godine da naftne transakcije S. Arabije, a potom ostalih članica OPEC-a idu isključivo preko USD, zapad ih je počeo toliko tetošiti da su umislili da im je sve dozvoljeno. Sirija pokazuje da nije tako i buđenje iz nerealne samopercepcije je bolno, a istovremeno i komično: "ne damo Nusru, išćerajte Hezbollah!"
- Challenger__
#12206 Re: Sirija
Jes vala, umjesto da se ugledaju na Bosnu, oni nešto teže...Stvarno steta lijepe zemlje s bogatom istorijom, tradicijom i kulturom. Sta uradise od sebe.
-
Avetinho
#12207 Re: Sirija
Cudno je da se smijes stotinama hiljada zrtava i milionima izbjeglica. Precijenio si svoje poznavanje prilika u regionu. U stvari, vrlo je jednostavno: radi se o masovnom ubici, sinu masovnog ubice, koji ce se za opstanak na prijestolu boriti do poljednje kapi krvi.Challenger__ wrote:Moguće.Shahab wrote:Ulazak Hezbollaha u sukob označio je prekretnicu u ratu. To je nasposobnija arapska vojna snaga.
- Moja primjedba je upućena na jednu nerealnu predstavu o samima sebi i svijetu oko sebe koju ima pansaudijska ekipa: spašavajući propalo naslijeđe Breton Woods-a, odlukom iz 1973 godine da naftne transakcije S. Arabije, a potom ostalih članica OPEC-a idu isključivo preko USD, zapad ih je počeo toliko tetošiti da su umislili da im je sve dozvoljeno. Sirija pokazuje da nije tako i buđenje iz nerealne samopercepcije je bolno, a istovremeno i komično: "ne damo Nusru, išćerajte Hezbollah!"
![]()
![]()
Tudje krvi -- tojest. Kad dodje do prosipanja njegove, asadista ce se, ako stigne prije metle, ispaliti u Iran, pa u majcicu Rusiju.
- Klavikula
#12208 Re: Sirija
jel me to zajebavas ili fakat ne kontas?japin_mutapi wrote:znači ovako ... udaljen 5km od centra - pola od 2,5km je 1,25kmKlavikula wrote: ne budi smjesan. vojska kontrolise 15% grada, najblizi centru Hezbollah na 5km, a s kraja na kraj grada nema 2,5km. mislim ono.
5km minus 1,25 = 3,75km od prvog kraja grada tj. 6,25 od drugug kraja grada
-
Avetinho
#12209 Re: Sirija
Naravno da te zajebava, i to tesko.Klavikula wrote:jel me to zajebavas ili fakat ne kontas?japin_mutapi wrote:znači ovako ... udaljen 5km od centra - pola od 2,5km je 1,25kmKlavikula wrote: ne budi smjesan. vojska kontrolise 15% grada, najblizi centru Hezbollah na 5km, a s kraja na kraj grada nema 2,5km. mislim ono.
5km minus 1,25 = 3,75km od prvog kraja grada tj. 6,25 od drugug kraja grada
Pa ti ne znas ni gdje se nalazi gradu u kojem ti zivis, kako ces znati o gradovima na drugom kontinentu.
- Klavikula
#12210 Re: Sirija
ne bih se slozio da je ulazak Hezbollaha prekretnica u ratu. 100-200-500-1000 ljudi ne moze promijeniti tok rata u zemlji od 20 miliona stanovnika. prekretnica za regiju Homs, to ok, ali prekretnica rata je pocela davno prije ulaska Hezbollaha, jos za vrijeme ofanzive oko Damaska i na jugu.
- Klavikula
#12211 Re: Sirija
Ja Sam Odavle wrote: Naravno da te zajebava, i to tesko.
Pa ti ne znas ni gdje se nalazi gradu u kojem ti zivis, kako ces znati o gradovima na drugom kontinentu.

jel sad razumijes sta sam maloprije rekao?sarajevoxxxx wrote:Rezimska vojska kontrolise oko 15 % grada, a najblize gradu je Hezbollah i nalazi se 5 kilometara od centra grada.
- muhafuca
#12212 Re: Sirija
iz tekstadeer_hunter wrote:http://licemjerne-shiije-advance-hr.blo ... ncehr.htmlJa Sam Odavle wrote:
LOL Ruskaja Pravdaja i ADVANCE?
Odmah znas da lazu, kao i u slucaju britanskih aviona u Pakistanu i izraelskih dzipova od prije 80 godina.
to je to, nema dalje,jedini objektivan izvor![]()
nebitno o cemu pricas ako si iole muslimam - kad vec podrzavas ovaj clanak koji uplice i religiju u "argumentovanje" zasto misli da neki izvor nije objektivan relevantan , umjesto da se ogranici na dokazivanje cinjenicama - kod ovakve recenice odmah prestanes citati dalje , jer svaki musliman zna da samo Bog odredjuje ko je musliman a ko nije a ti kao pojedinac si duzan smatrat muslimanom svakog ko sehadet izjavi i sam se zove muslimanom. Jel los , dobar grozan itd o tome se da reci na osnovu onoga sto vidis ali opet je los musliman , dobar musliman itd musliman
NARAVNO NAIVNI SRBI I HRVATI PA I POJEDINI BOŠNJACI "GUTAJU" TAKVE INFORMACIJE !!!
ZAŠTO ???
ZATO ŠTO NISU MUSLIMANI (VJERNICI NA UPUTI) I NE MOGU DA SHVATE O ČEMU SE RADI.
Tolko valjda znas , a sad nastavi dalje - svakako je of topic
-
sarajevoxxxx
#12213 Re: Sirija
Da, inace svi gradovi su oblika kruga, a u sredini se nalazi centar ?!Klavikula wrote:Ja Sam Odavle wrote: Naravno da te zajebava, i to tesko.
jel sad razumijes sta sam maloprije rekao?sarajevoxxxx wrote:Rezimska vojska kontrolise oko 15 % grada, a najblize gradu je Hezbollah i nalazi se 5 kilometara od centra grada.
-
Avetinho
#12214 Re: Sirija
Pa mozes misliti kako izgleda kad ti lik koji zivi u "Sarajevu, Jugoslavija" prodaje muda pod bubrege uz pomoc dokazano lazljivih izvora tipa ADVANCE, SANA, I Ruskaja Pravdaja, koji su iz prve ruke javljali kako je oboreno desetine NATO aviona, zarobjeno stotine dzipova iz Izreala, i kako je u jednom naletu aviona pobijeno 3000 terorista.
Ono za avione -- jos bi i moglo nekako proci, uz malu korekciju. Nije jedan nalet, nego konstantno danonocno razvlacenje pameti, i nije 3,000 terorista, nego 100,000 civila.
Ono za avione -- jos bi i moglo nekako proci, uz malu korekciju. Nije jedan nalet, nego konstantno danonocno razvlacenje pameti, i nije 3,000 terorista, nego 100,000 civila.
- Klavikula
#12215 Re: Sirija
@saxx
neces vjerovati, al Qusayr poprilicno podsjeca na krug.
a taman i na medvjeda da podsjeca sustina je bitna.
- basar
#12216 Re: Sirija
Ovdje mnogi zlonamjerno izvrću neke teze.
Znate li možda da je najviše izbjeglica iz Sirije u Libanu primljeno u kuće Hezbollaha, dakle u mjesta gdje su većina šiiti. Znate li da ti ljudi jedu isto što i oni, da su maksimalno dobro primljeni itd.
Znate li možda da je najviše izbjeglica iz Sirije u Libanu primljeno u kuće Hezbollaha, dakle u mjesta gdje su većina šiiti. Znate li da ti ljudi jedu isto što i oni, da su maksimalno dobro primljeni itd.
- Challenger__
#12217 Re: Sirija
Antimuslimanski protesti u Engleskoj:
LINK 1
LINK 2
snimci:
- Ovo se može sagledati kao posljedica dvostruke instrumetnalizacije vahabitskog faktora od strane zapada: 1. korištenje za proxy ratove, 2. kreiranje ekstremno negativne slike o islamu u cjelini;
- ne treba smetnuti s uma da ne mali dio javnosti zna da se sa ovakvim elementima suočava i Sirija; da britanska vlada stoji logistički iza ekstremističkih formacija u Siriji i da je tražila njihovo dodatno naoružavanje. Ovo je početak reprize turskog scenarija u kome će ulični sentiment zakucati antisirijsku politiku u Velikoj Britaniji;
- preostaje samo još rizik od Izraela, sve ostalo je, kako se sada čini - c'est la vie...
LINK 1
LINK 2
snimci:
- Ovo se može sagledati kao posljedica dvostruke instrumetnalizacije vahabitskog faktora od strane zapada: 1. korištenje za proxy ratove, 2. kreiranje ekstremno negativne slike o islamu u cjelini;
- ne treba smetnuti s uma da ne mali dio javnosti zna da se sa ovakvim elementima suočava i Sirija; da britanska vlada stoji logistički iza ekstremističkih formacija u Siriji i da je tražila njihovo dodatno naoružavanje. Ovo je početak reprize turskog scenarija u kome će ulični sentiment zakucati antisirijsku politiku u Velikoj Britaniji;
- preostaje samo još rizik od Izraela, sve ostalo je, kako se sada čini - c'est la vie...
-
Avetinho
#12218 Re: Sirija
Stvarno podsjeca. Hoces da mi kazes da su asadisticke trupe osvojile cijelih 17 metara ili mozda i citavih 170.Klavikula wrote:@saxx
Jebote vojske mocne. Dzaba avijacija, skudovi i artiljerija, Hezbolah i ofanziva. Dzaba razvlacenje pameti konstantnim razaranjim i bombardovanjem preostalog civilnog stanovnistva.
Vazno je sravniti sa zemljom grad koji se medju prvima pobunio protiv autokratije asadistickog klana, koji je od proljeca 2011 pobio 100,000 stanovnika Sirije, obogaljio oko milion i protjerao oko 2 miliona.
Ooops, nakon Qusayra bice 2,025,000.
Last edited by Avetinho on 24/05/2013 18:46, edited 1 time in total.
-
Avetinho
- Co0l
#12220 Re: Sirija
Ovo veze sa Sirijom ima kolko i neredi u Svedskoj.Challenger__ wrote:Antimuslimanski protesti u Engleskoj:
LINK 1
LINK 2
snimci:
- insomnia78
-
Avetinho
#12222 Re: Sirija
Ne znam, a pravo da ti kazem, nakon onoliko laznih vijesti, ne zelim ni da otvaram link. Ima ih masa pouzdanih.insomnia78 wrote:A jel slagao nesto?Ja Sam Odavle wrote: I opet ADVANCE.
Pa citate li vi mladi ruski dobrovoljci ista drugo, ili ovo po komandi prestancavate clanke i linkove proasadisticke informativne sluzbe?
s' moje sokoćalo
Ali sta sigurno znam je da "izvori informacija" koji ovdje MRD (mladi ruski dobrovoljci) podmecu -- ADVANCE, SANA, IRNA i RT -- su nebrojeno puta uhvaceni u lazi.
Insistirati na tim izvorima kao objektivnim i nepristrasnim je u najmanju ruku cudno.
- Challenger__
#12223 Re: Sirija
- Ne čude me glupani. Oni po difoltu ništa ne shvataju, niti mogu da shvate, ali me čude, uslovno, oni koji nisu glupi. Kada su krenuli nemiri u Turskoj, davali su sve od sebe da značaj i domete tih nemira minimiziraju. Sa vremenom su shvatili da je turska politika doživjela kolaps u Siriji i da je u potpunoj koliziji sa narodnim sentimentom.
- Slična stvar se danas dešava u Engleskoj, ali oni to ne prepoznaju, ne shvataju, jer njihova misao je kodirana pustim željama i strahom od svijeta koji se mijenja, iz dana u dan, iz sata u sat.
- Slična stvar se danas dešava u Engleskoj, ali oni to ne prepoznaju, ne shvataju, jer njihova misao je kodirana pustim željama i strahom od svijeta koji se mijenja, iz dana u dan, iz sata u sat.
- Challenger__
#12224 Re: Sirija
Riječ je o jednom bizarnom fenomenu koga možemo nazvati - ignorisanje stvarnosti.
-
Avetinho
#12225 Re: Sirija
Ovo me podsjeca na jednog drugog lika s foruma -- Okjupaj zvani Sipozijum Delirijum.
I on svugdje oko sebe u Americi vidi revolucije i "desavanja naroda". I on je kad je bjezao iz Bosne izgubio kompas -- htio u Kinu, a zalutao na Floridu.
Bas kao sto i pro-asadisti svugdje oko sebe vide asadisticku revoluciju.
I on svugdje oko sebe u Americi vidi revolucije i "desavanja naroda". I on je kad je bjezao iz Bosne izgubio kompas -- htio u Kinu, a zalutao na Floridu.
Bas kao sto i pro-asadisti svugdje oko sebe vide asadisticku revoluciju.
Last edited by Avetinho on 24/05/2013 19:05, edited 1 time in total.