Sasvim je nebitno to, što iz tvoje perspektive moji postovi "nemaju životnog iskustva". Htjela sam i potpuno sam uspjela ne petljati svoje privatne probleme u generalna mišljenja o nekome i nečemu i mislim da bi to trebao svako - ukoliko tema nije direktno vezana za subjektivni problem.Shahab wrote: Već sam odavno primjetio da su tvoji postovi nestvarni i lišeni životnog iskustva. Tvoju tvrdnju da ne postoji SDA-SDP režim treba da objasniš radnicima upropaštene Hidrogradnje, koji na današnjim demonstracijama nose transparente "NERMIN-ERDAL OUT". Onda nam objasni čiji kadrovi okupiraju izvršne funkcije u vlasti i ko kontroliše tokove javnog novca. naš narod kaže "nije bitno ko šta priča, nego ko šta radi". Iza propagandne magle i političke demagogije, jasno se vidi da SDA i SDP izuzetno dobro sarađuju u projektima korupcije i nepotizma. To su shvatili gladni radnici Hidrogradnje, ali nisi ti sa svojim "gender ravnopravnost" i sličnim NVO nestvarnim fantazijama. Spusti se na zemlju, otiđi među narod pa da shvatiš gdje se nalaziš, a ne da prepotentno i arogantno, sa pozicija lažnog masonskog jezika, denuciraš istinu. Svi ovi majstori i radnici iz Hidrogradnje idu sezonski da rade na crno u Njemačku i Austriju i od toga žive tokom godine. Po SDA-SDP kadrovima bi krepali od gladi i prodavali bi bubreghe da prežive. Pitaj njih da li ih Njemačka zatvara u geto ili im o glavi radi SDA-SDP koruptokracija. Sramota, kakve gluposti i neistine pišeš!
Iako je to nebitno za polemike , život me nimalo, ali nimalo nije mazio. Sve što sam napravila, napravila sam sama. I na to sam ponosna, ne zato što sam stvorila puno, već što sam dala sve od sebe , što nikom nisam dužna i što sam jako mlada shvatila šta je život.
Nigdje nisam spominjala "NVO fantazije" tako da mi tvoja aluzija nije jasna. I tu "gender" ravnopravnost sam pomenula dva puta. Prvi put u besomučnom citiranju sramotne izjave Efendić Samira a drugi put kada sam sa KK inicirala da se zaključa jedna šovinistička tema. Masonstvo mi je strano i potpuno je neukusno čitati o sebi takve budalaštine pogotovo kada ih piše osoba koju respektiram jer raskrinkava kriminalce sa teme na kojoj jesmo.
Žao mi je što me smatraš snobom (tako sam to shvatila no možda sam bukvalna ???) jako sam daleko od toga...jako sam daleko od ugodnih toplih kutaka Ferhadije i razglabanja uz petosatne kafe o ovom ili onom....vjeruj mi imam jako malo vremena i mnogo sam umorna. No dosta o meni.
Radnika Hidrogradnje mi nije žao. Žao mi ih je naravno kao i svih nepravdeno obespravljenih ljudi u ovoj zemlji ali nešto posebno ipak - ne. To što su dozvolili da postanu žrtve sistema i bezočnih pljačkaša su MOŽDA mogli promijeniti 1991 ili 1996 ili 1998 ili 2000 ili 2002 , 2006,2010....ne zanima me za koga su glasali radnici Hidrogradnje i ne samo oni već svi ugroženi u BiH , oni su svojim glasom doveli bandite i čuvaju ih na vlasti i aminuju njihova nedjela sve ove godine. Shvatam da je neobrazovanje ključan problem u razumijevanju OPŠTEG problema ali to nam je valjda usud....neobrazovani smo bili i kad je Tito bio na vlasti pa su se mnogi i u tom sistemu - bunili....dakle njihovo današnje stanje je rezultat NAŠEG izbora a rezultati će biti sve gori i tragičniji....
Nemam namjeru braniti SDP od bilo koga u bilo kom smislu. Ne vidim razliku između SDA i njih izuzev što SDP ima manjak članova koji znaju proučiti fatihu kako je sjajno primjetio Emir Imamović u kolumni za Radio Sarajevo. SDP je grupa okorjelih birokrata i interešdžija koju svoju frustraciju opozicionog nečinjenja itekako liječe danas kad su na vlasti jer kupe i kupe....ipak bez obzira na svo ludilo koje SDP proizvodi , nezahvalno je zbog svih onih koji istinski pate, njih i SDA spajati povlakom i dovoditi u isti nivo ili koaliciju jer oni to nisu...SDP nam šteti 36 mjeseci a SDA 240 a razlika je ogromna i svako njihovo izjednačavanje vidim kao relativiziranje SDA-ovskih "intelektualaca i uglednih biznismena"....
Pozdrav.