Gdje u Sa......

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
relevantan

#12201 Re: Gdje u Sa......

Post by relevantan »

Kupio sam novo kućište za računar koje ima prednje usb 3.0 portove, međutim moja matična nema 20-pinski konektor na sebi da ga uključim. Gdje u Sarajevu kupiti ovaj adapter kabal da bi mi to omogućio:

Image

Ili eventualno malo skuplje rješenje, ovu karticu:

Image
Zastavnik_dzemo

#12202 Re: Gdje u Sa......

Post by Zastavnik_dzemo »

Gdje kupiti dobru dasku za peglanje .... u konzumu viledina oko 100 km a to je preskupo?
walk_M-A-N

#12203 Re: Gdje u Sa......

Post by walk_M-A-N »

quarterback wrote:
holowey wrote:
tako sam jednom u robotu kupio masinicu za sisanje...u pola sisanja masinica crkla...kapu na glavu i kod brice...nikad vise jeftinjak masinica iz robota...
kod stanica imas masinice od 60 na vise, zavisno jesu li sa kablom ili na baterije...rowenta i philips... dvije godine garancije...
losa sreca, ja sam robotovu bomann od 10 maraka imao 5 godina
Fen Bomann imam najmanje 10 godina a bio je 10 ako ne i 5 maraka. Gdje nestadoše? Robot se ubezobrazio i drži samo skupe.
U međuvremenu mi se pokvarilo nekoliko fanova poznatih 'marki' Rowenta, Philips koji su bili 50-60 maraka. Nit' popravit' u servisu, jer je skuplje od novog, nit' sam jer stavljaju šarafe da ih ljudi ne mogu otvoriti.
Gdje se mogu kupiti šarafcigeri za njih, oni kao viljuška sa rupom u sredini? Samo nemojte reći Penny, Obi, Merkur.. jer tamo nema.
walk_M-A-N

#12204 Re: Gdje u Sa......

Post by walk_M-A-N »

Zastavnik_dzemo wrote:Gdje kupiti dobru dasku za peglanje .... u konzumu viledina oko 100 km a to je preskupo?
Bile su neke u Domodu, provjeri pa napiši koliko su i da li odgovaraju.
alkalna_baterija

#12205 Re: Gdje u Sa......

Post by alkalna_baterija »

Gdje u Sa doci do onih koji prodaju ukradene laptope, mobitele...? :D
alkalna_baterija

#12206 Re: Gdje u Sa......

Post by alkalna_baterija »

Ciprol wrote:gdje ima kupiti onih jednokratnih posuda za hranu, k'o što one kolače pakuju?

i gdje ima bejzbol palica uzeti: :mrgreen:
Posude imas na heci, s prednje strane one prodavnice, imaju i plasticne, i one kartonske presvucene onom nekom folijom
walk_M-A-N

#12207 Re: Gdje u Sa......

Post by walk_M-A-N »

Nisrin wrote:
dpjokala26 wrote:
Nisrin wrote:Gdje u Sa kupiti tus kabinu (bez kade) dimenzija 75x75...svugdje su 80x80 ili 90x90...
meni otisli tockici,na kabini.gdje to naci? :?
Ja danas trazila po Pennyu, Primus Balkanu, Fisu, OBIju- nema nigdje...ako neko zna ili ako ti saznas molim te napisi! I nama je otisao taj mehanizam tockica i izgleda niko nema...
Točkići se mogu uzeti u firmi Kolpasan u Industrijskoj zoni Vogošća (bivši Pretis), rade radnim danom 8-16. Ja uzimao za njihovu kabinu ali možda odgovaraju i za ostale. Uglavnom ponijeti stare.
Last edited by walk_M-A-N on 27/12/2014 18:05, edited 1 time in total.
dobar osjecaj

#12208 Re: Gdje u Sa......

Post by dobar osjecaj »

walk_M-A-N wrote:Fen Bomann imam najmanje 10 godina a bio je 10 ako ne i 5 maraka. Gdje nestadoše? Robot se ubezobrazio i drži samo skupe.
U međuvremenu mi se pokvarilo nekoliko fanova poznatih 'marki' Rowenta, Philips koji su bili 50-60 maraka. Nit' popravit' u servisu, jer je skuplje od novog, nit' sam jer stavljaju šarafe da ih ljudi ne mogu otvoriti.
Gdje se mogu kupiti šarafcigeri za njih, oni kao viljuška sa rupom u sredini? Samo nemojte reći Penny, Obi, Merkur.. jer tamo nema.
Meni i ocu je nekako istvoremeno dosadilo mucenje s raznim fenovima koji su se kvarili, prestajali raditi cim se zagriju i oboje smo imali epizode s fenovima koji su se uprkos ispravnom i pazljivom rukovanju zapalili. Neki noname, Bira ili Rowenta.
Nabavili smo Siemens i Bosch fenove od 60-70 maraka i vec 4-5 godina nema nikakvih sranja, niti moram paziti da se slucajno ne zagrije fen niti strahujem od kratkih spojeva i ostalih pizdarija. I ne kupujemo vise po nepouzdanim trgovinama poput Robota.
bice_bice

#12209 Re: Gdje u Sa......

Post by bice_bice »

.......... gdje u SA (ili BiH) rezervisat privatni SPA? za dvije ili tri osobe...
quarterback

#12210 Re: Gdje u Sa......

Post by quarterback »

walk_M-A-N wrote: Fen Bomann imam najmanje 10 godina a bio je 10 ako ne i 5 maraka. Gdje nestadoše? Robot se ubezobrazio i drži samo skupe.
a ne znam, meni je taj bomann bio fakat beton, jos imam njihovu rezalicu a bila je najjeftinija od svih u robotu...

sto se tice tih sarafcigera imas ih kupiti u obiju, potrazi lux tools sarafcigere sa razlicitim nastavcima, plava metalna kutijica, a mozes i napraviti sam, uzmi neki stari sarafciger i turpijom skini unutrasnji dio
quarterback

#12211 Re: Gdje u Sa......

Post by quarterback »

dobar osjecaj wrote:
walk_M-A-N wrote:Fen Bomann imam najmanje 10 godina a bio je 10 ako ne i 5 maraka. Gdje nestadoše? Robot se ubezobrazio i drži samo skupe.
Meni i ocu je nekako istvoremeno dosadilo mucenje s raznim fenovima koji su se kvarili, prestajali raditi cim se zagriju i oboje smo imali epizode s fenovima koji su se uprkos ispravnom i pazljivom rukovanju zapalili. Neki noname, Bira ili Rowenta.
Nabavili smo Siemens i Bosch fenove od 60-70 maraka i vec 4-5 godina nema nikakvih sranja, niti moram paziti da se slucajno ne zagrije fen niti strahujem od kratkih spojeva i ostalih pizdarija. I ne kupujemo vise po nepouzdanim trgovinama poput Robota.
kod mene bira fen godinama, to je izgleda kako koga zapadne (zato je bira blender krepao nije ni 2 smutija napravio)
mayab

#12212 Re: Gdje u Sa......

Post by mayab »

Prekidač za rernu, KONČAR šporet, sa dodatim termostatom, evo slike

Image
mehanika

#12213 Re: Gdje u Sa......

Post by mehanika »

U prodavnici rezervnih dijelova "Jelić" kod Bosmala. Ta dva dijela se mogu kupiti posebno jer se termostat može iščupati iz prekidača.
mayab

#12214 Re: Gdje u Sa......

Post by mayab »

mehanika wrote:U prodavnici rezervnih dijelova "Jelić" kod Bosmala. Ta dva dijela se mogu kupiti posebno jer se termostat može iščupati iz prekidača.
Hvala, i ja sam pomislio na tu radnju, idem u ponedeljak :thumbup: :thumbup:
ja nisam ja

#12215 Re: Gdje u Sa......

Post by ja nisam ja »

Gdje kupiti panama jack cizme?
Emilija Kovačev

#12216 Re: Gdje u Sa......

Post by Emilija Kovačev »

Gdje kupiti beanie muške kape?
Nešto ovako: Image
Izvinite što je slika velika.
avetinja

#12217 Re: Gdje u Sa......

Post by avetinja »

alkalna_baterija wrote:Gdje u Sa doci do onih koji prodaju ukradene laptope, mobitele...? :D
Ja znam da kod Muje na Ciglanama ima te ukradene robe. :D
avetinja

#12218 Re: Gdje u Sa......

Post by avetinja »

Ciprol wrote:gdje ima kupiti onih jednokratnih posuda za hranu, k'o što one kolače pakuju?

Mog'o si odma' reć da te interesuju palice. Koji ti je jadnik/ca skrivio/la? :mrgreen:
zubi

#12219 Re: Gdje u Sa......

Post by zubi »

gdje cu kupiti dobar muski kisobran? nije mi bitna cijena, samo da su zice kvalitetne i da se ne razvali od prvog vjetra... treba mi za poklona :)
walk_M-A-N

#12220 Re: Gdje u Sa......

Post by walk_M-A-N »

mayab wrote:Prekidač za rernu, KONČAR šporet, sa dodatim termostatom
Druga adresa je Simba, mislim na Sedreniku, tel. 531-405.
Što se mene tiče, sa Končar šporetima sam završio, nakon X zamjena šarki za vrata, nakon čega je išla guma, pa prekidači..
Ciprol

#12221 Re: Gdje u Sa......

Post by Ciprol »

avetinja wrote:

Mog'o si odma' reć da te interesuju palice. Koji ti je jadnik/ca skrivio/la? :mrgreen:
Da se osiguram ujutro od cuka kad krenem u džamiju :mrgreen:
ja nisam ja

#12222 Re: Gdje u Sa......

Post by ja nisam ja »

Gdje najpovoljnije kupiti male jelke i ukrase i koliko je cijena
vješalica

#12223 Re: Gdje u Sa......

Post by vješalica »

Emilija Kovačev wrote:Gdje kupiti beanie muške kape?
Nešto ovako:
Izvinite što je slika velika.
imaš po pijacama,ali nisam viđala vunene nego obične pamučne solidne su imam 3 komada jednobojne bez šara i slika ,plaćene su 8KM
Nisrin

#12224 Re: Gdje u Sa......

Post by Nisrin »

Gdje kupiti WATERPROOF cizme, ali da nisu gojzerice, nego onako vise sminka, za posla :D
dobar osjecaj

#12225 Re: Gdje u Sa......

Post by dobar osjecaj »

Nisrin wrote:Gdje kupiti WATERPROOF cizme, ali da nisu gojzerice, nego onako vise sminka, za posla :D
Vidjela sam prosle sedmice u Alpini kod Vjecne vatre crne nepropusne, s malo platforme a gore iznad neko crno nepropusno platno. Nesto slicno ovim, samo malo krace, bile su snizene na nekih 100-110 km.

Image
Post Reply