Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
pemanapemani

#12201 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by pemanapemani »

cyprus wrote:Sram bilo Našu stranku što je koalirala... To se ne radi :-) :-) :oops:

Meni 90% forumaša ovdje generalno nije sekunde jasno...
Zašto ti nije jasno?

Da li bi ti napravio ovakav potez i to baš sada?

Mogli su onda komotno koalirati i 2010. i biti u kantonalnoj vladi. Tada bi bar imali teoretsku šansu da nešto naprave.

Ovako ispada da su čitavo vrijeme zavlačili birače uvjeravajući ih (nas) da su principjelni i da postoje stvari preko kojih se ne može preći pa makar bili opozicija narednih 40 godina.
Pričao je Peđa o "novom putu", nadi, promjenama koje neminovno dolaze, kao sporo, ali dolaze, itd.
cyprus

#12202 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by cyprus »

VjecitiStudent wrote:Zar se po svaku cijenu mora postati dio vlasti?
I to na ovako glup nacin, prodati i zadnju mrvu s mukom skrpljenog ugleda, zarad jedne potpuno, potpuno beznacajne fotelje.
Koji qrac ulaziš u politiku ako ne želiš vlast? :-) Stranke kojima je cilj biti opozicija 50 godina su neozbiljne, bespotrebne i beskorisne...
Last edited by cyprus on 08/11/2012 23:18, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#12203 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by It_is_a_Leclerc »

Doktor29 wrote:Avdic je davno opisao Sabinu, vjerovatno ni ostatak stranke nije puno bolji :D

Izvjesna pacijentica drustvenih mreza, Sabina Cudic, prisiljen sam joj, avajbio upamtiti identitet usljed nepopravljive beznadezne nepismenosti, nepotkrpljene navalentne drcnosti. mjesecima ne propusta priliku da nesto, gradajanski odvazno, naucno fundirano, da prostite, pisne, kakne po "Slobodnoj Bosni". "A urednik vam je ruzan", usrdno i redovno je piskarala po fejsbucima i tviterima ta online ovisnica.
Danas me nekakav posao prisili, natjera, da se spustim do Novog Sarajeva i vidim : ta (nema koja druga biti) individua kandidat(ica) je Nase Stranke za nacelnika/ca te Opstine. Uspjesna sa bogatim CV-ijem , magistrirala je ljudska prava u Americi, sprema doktorat u Hamburgu, ima bogatu medjunarodnu biografiju : skoro pa do u dlaku istu kao Emir Suljagic: nepismena, agresivna, ambiciozna neznalica...nasmrt, Bogu i narodu dosadna.
U programskom dijelu navodno nudi "rjesenja" , na drustvenim mrezama ima retroimbicilnu kolumnu METROMAHALA. Buducim biracima nudi "inkluziju" i "aktivan odnos prema reciklazi".
ZDRAVKO GREBO u svoje "postorosovske" znanstvene uspjehe ubraja i instaliranje Centra za "interdisciplinarne studije" iz kojeg je kasnije nastao ACIPS. A iz ACIPs-A, kao i srodnih bolonjskih znanstvenih surogata, izleglo se na stotine magistara ljudskih prava, certificiranih grebatora, nadmenog polupismenog, neradnickog intelektualnog lumpen-proleterijata: ovakvi profili -ideoloski jurisnici kakve je decenijama dresirala Politicka skola "Josip Broz Tito" u Kumrovcu.
Taj me svije, razni analiticari, kordinatori, Barbalici, Suljagici, Bajrovici, Pecanini , Cudicke ...prisilio na nesto sto ni u snu nisam sanjao da ce mi se desiti- da razvijem stanovite simpatije cak i prema neupitnom, nezaustavljivom profiteru aktuelnom nacelniku Novog Sarajeva NEDZADU KOLDZI; satrovacki (Dzo Kol)
Mene bi, iskreno, bilo sram napisati ovako, ne samo netačan, već i generalno pljuvački komentar kojim se ide u najniže sfere vrijeđanja ljudi.

Da nije bilo Emira Suljagića i grupe koju je on moblizovao, i da ti ljudi nisu podmetnuli svoja leđa i svoju sigurnost doveli u pitanje, sad bi, zahvaljujući i dijelom postartnom ignorisanju od strane tvoje SDA, Srebrenicom vladao Milorad Dodik.
fuada

#12204 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by fuada »

Svaku lijevo i srednje pozicioniranu opciju podržavam. Također podržavam da se male stranke ujedine ili uđu u koaliciju i napokon nešto urade. U tom smislu kao svoj doprinos napisao sam Platformu za promjene i izradio vlastitu web stranicu. Platforma je otvorena za komentiranje besplatno, bez registracije i anonimno. Web stranica je na adresi http://www.prijevremeni-izbori.ba stoga Vas pozivam da komentirate moju Patformu koju ću nadograđivati i mijenjati u skladu sa Vašim komentarima, tako da ćemo na kraju dobiti jednu izbrušenu ideju. Neko negdje reče "šta sada ovi obećavaju". Ja imam drugačiji pristup. Ništa ne obećavam, nego samo predlažem ideje i načine da se iste sa sigurnošću provedu. Samo jedan primjer iz moje Platforme za promjene. Kod zapošljavanja u javnom sektoru odabir kandidata bi vršile specijalizovane komisije izvan institucija u kojim se vrši zapošljavanje. U tim komisijama bi bili i predstavnici demobiliziranih boraca, penzionera, nezaposlenih itd. pa da vidimo ko bi se to zaposlio preko "štele". Drugi primjer korištenje službenih automobila vikendima i u privatne potrebe itd. Zato Vas još jednom pozivam da pogledate moju web stranicu, pročitate Platformu za promjene i komentirate istu na adresi http://www.prijevremeni-izbori.ba
rahmanjin

#12205 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by rahmanjin »

New mogu da vjerujem da je NS pristala da ide zajedno sa SDP-om i SBB-om. Ja sam glasao za njih upravo zbog toga sto su bili principjelni i nisu htjeli sa SDA ali nisu htjeli sa ovakvim SDP-om ( drustvom jednog lica, poltronima i nesposobanjakovicima ). OK ako se nekad ( a izgleda to necemo gledati ) SDP reformira pa se promjeni rukovodstvo, ali sad i sa ovakvim SDP-om... i na kraju SBB, biber po pilavu.
Ako je ovo istina onda sam napravio kardinalnu gresku glasajuci za NS. Bio sam prije glasac SDP-a, pa kad sam vidio kakva je to bagra, glasao sam za NS. I onda te doceka ova "principijelna" koalicija.
Gospodine Kojovicu cekamo vas odgovor.
SA 071

#12206 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by SA 071 »

Jasno mi je da Nasa stranka hoce u vlast, pa i oni su samo ljudi, ali sa SBB-om? Hajde i da pristanu sa SDP-om, zanemarujuci sva sranja koja su ovi napravili zadnje dvije godine i blokirali drzavu na svim nivoima i pravdajuci to kako gradski nivo nema veze sa ostalim nivoima vlasti, to bih i mogao shvatiti. Ali SBB?! Pa jebemumater ima li iko u ovoj drzavi crtu ispod koje ne ide. S nekima se ne ide "ni u aslame"...

Nasa stranka je na ovim izborima dobila dosta glasova razocaranih SDP-ovaca zbog politike i koalicija koje su ovi pravili, posebno ove sa SBB-om. Bojim se da ce se ti ljudi opet razocarati, pa postat razocarani NS-ovci...
Doktor29

#12207 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Doktor29 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Doktor29 wrote:Avdic je davno opisao Sabinu, vjerovatno ni ostatak stranke nije puno bolji :D

Izvjesna pacijentica drustvenih mreza, Sabina Cudic, prisiljen sam joj, avajbio upamtiti identitet usljed nepopravljive beznadezne nepismenosti, nepotkrpljene navalentne drcnosti. mjesecima ne propusta priliku da nesto, gradajanski odvazno, naucno fundirano, da prostite, pisne, kakne po "Slobodnoj Bosni". "A urednik vam je ruzan", usrdno i redovno je piskarala po fejsbucima i tviterima ta online ovisnica.
Danas me nekakav posao prisili, natjera, da se spustim do Novog Sarajeva i vidim : ta (nema koja druga biti) individua kandidat(ica) je Nase Stranke za nacelnika/ca te Opstine. Uspjesna sa bogatim CV-ijem , magistrirala je ljudska prava u Americi, sprema doktorat u Hamburgu, ima bogatu medjunarodnu biografiju : skoro pa do u dlaku istu kao Emir Suljagic: nepismena, agresivna, ambiciozna neznalica...nasmrt, Bogu i narodu dosadna.
U programskom dijelu navodno nudi "rjesenja" , na drustvenim mrezama ima retroimbicilnu kolumnu METROMAHALA. Buducim biracima nudi "inkluziju" i "aktivan odnos prema reciklazi".
ZDRAVKO GREBO u svoje "postorosovske" znanstvene uspjehe ubraja i instaliranje Centra za "interdisciplinarne studije" iz kojeg je kasnije nastao ACIPS. A iz ACIPs-A, kao i srodnih bolonjskih znanstvenih surogata, izleglo se na stotine magistara ljudskih prava, certificiranih grebatora, nadmenog polupismenog, neradnickog intelektualnog lumpen-proleterijata: ovakvi profili -ideoloski jurisnici kakve je decenijama dresirala Politicka skola "Josip Broz Tito" u Kumrovcu.
Taj me svije, razni analiticari, kordinatori, Barbalici, Suljagici, Bajrovici, Pecanini , Cudicke ...prisilio na nesto sto ni u snu nisam sanjao da ce mi se desiti- da razvijem stanovite simpatije cak i prema neupitnom, nezaustavljivom profiteru aktuelnom nacelniku Novog Sarajeva NEDZADU KOLDZI; satrovacki (Dzo Kol)
Mene bi, iskreno, bilo sram napisati ovako, ne samo netačan, već i generalno pljuvački komentar kojim se ide u najniže sfere vrijeđanja ljudi.

Da nije bilo Emira Suljagića i grupe koju je on moblizovao, i da ti ljudi nisu podmetnuli svoja leđa i svoju sigurnost doveli u pitanje, sad bi, zahvaljujući i dijelom postartnom ignorisanju od strane tvoje SDA, Srebrenicom vladao Milorad Dodik.
Govoris o siledziji Suljagicu, onaj sto tuce zenu..Ovo za Srebrenicu ni sam ne vjerujes, covjek se malo izreklamirao oko toga
Last edited by Doktor29 on 08/11/2012 23:40, edited 1 time in total.
madner

#12208 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

VjecitiStudent wrote:
cyprus wrote:Sram bilo Našu stranku što je koalirala... To se ne radi :-) :-) :oops:

Meni 90% forumaša ovdje generalno nije sekunde jasno... Doduše, i NS je kriva... Njihova spika nećemo s ovim nećemo s onim može dovesti samo do toga da kad tad iznevjere svoje glasače... Što opet ne opravdava ove što su kao pali sa Marsa pa ne kontaju kako stvari funkcionišu u BiH, te da te stvari ne može promjeniti niti jedna stranka sama...
Zar se po svaku cijenu mora postati dio vlasti?
I to na ovako glup nacin, prodati i zadnju mrvu s mukom skrpljenog ugleda, zarad jedne potpuno, potpuno beznacajne fotelje.
Realno, ne mozes vise od jednom ne neglasati za njih :D
Tako da ne kontam kritiku, vec su im za tebe druge stvari presudile.
Akibh

#12209 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Akibh »

Gospodine Kojovicu,
rekao bih samo jedno veliko ''FUJ''.
Srdacan pozdrav,
VjecitiStudent

#12210 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

cyprus wrote:
Koji qrac ulaziš u politiku ako ne želiš vlast? :-) Stranke kojima je cilj biti opozicija 50 godina su neozbiljne, bespotrebne i beskorisne...
Prvo , zar je ovo sto su upravo osvojili vlast, biti komad ikebane na nivou vlasti koji uglavnom samo jede budzetki novac i nikakvih bitni ovlasti NEMA?
Drugo, NS postoji svega cetiri godine. Cemu tolika nestrpljivost, ostankom u opoziciji jos neko vrijeme nista nisu mogli izgubiti.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#12211 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

It_is_a_Leclerc wrote:

forumasi sa vise staza ce znati, je li Senad jednom pisao i o forumasima? :mrgreen:
VjecitiStudent

#12212 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:Realno, ne mozes vise od jednom ne neglasati za njih :D
Tako da ne kontam kritiku, vec su im za tebe druge stvari presudile.
Presudile na vrijeme, barem mi je nakon ovih izbora savjest u potpunosti cista.
Otkad to na ovom forumu komentarisemo samo postupke onih stranaka za koje glasamo?
poznanik

#12213 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by poznanik »

cyprus wrote:
Bolje je biti jaka i uticajna opozicija, nego nemoćna, beznačajna i zavisna pozicija, bar sve do jačanja do te mjere da djelovanje iz opozicije omogući snažnu poziciju.

Nešto slično je postignuto u Hrvatskoj na zadnjim izborima, SDPBiH je na izborima 2010. godine mogao postići sličan uspjeh, ali su požurili jedan izborni period, i danas degradirali sve postignuto :-)

Ovim neprincipijelnim koaliranjem i NS će jeftino rasprodati sve kakve-takve rezultate, bar u Sarajevu gdje su i najviše prisutni, i polako krenuti nizbrdo :oops:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#12214 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

VjecitiStudent wrote:
cyprus wrote:
Prvo , zar je ovo sto su upravo osvojili vlast, biti komad ikebane na nivou vlasti koji uglavnom samo jede budzetki novac i nikakvih bitni ovlasti NEMA?
Drugo, NS postoji svega cetiri godine. Cemu tolika nestrpljivost, ostankom u opoziciji jos neko vrijeme nista nisu mogli izgubiti.
uhhhh sve mi se mota po glavi al stid me sebe samoga napisati ovo :-) :-)

dvije su nam opcije objašnjenja:

ili su nam tzv. "ljevičari" glupi ko qorac ili Fahro nije toliko loš koliko mislimo :skoljka:
Last edited by JoseMujica on 08/11/2012 23:29, edited 1 time in total.
Doktor29

#12215 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Doktor29 »

Nadam se samo da poslije ovoga vise nitno ali nitko nece imati jeftine iluzije vezane za ovo stranku, to je najveci drustveni dobitak ove koalicije, dugorocno najveci
cyprus

#12216 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by cyprus »

VjecitiStudent wrote:
cyprus wrote:
Gledaj, bilo to sad, za osam, 12 ili 16 godina, ulazak NS u vlast mora biti sa nekim od ovih: SDP / SDA / SBB / SNSD / SDS / HDZ / HDZ onaj drugi / SBiH / eventualno neki novi nacionalisti... I stalno bi priča bila ista... U stilu 'kako su mogli'... A ovi što glasaju za partije koje kao ne bi koalirale ni sa kim... meščini bolje da ne glasaju...

Prestanite sanjat taj neki građanski blok... Da, on je moguć, ali on ne može nikada osvojiti toliko glasova da samostalno formira vlast bez nacionalista i kleptomana... Ne može... Zašto ne može? Zato što su većina građana BiH nacionalisti i kleptomani... Prosto ko pasulj...
VjecitiStudent

#12217 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

cyprus wrote: Gledaj, bilo to sad, za osam, 12 ili 16 godina, ulazak NS u vlast mora biti sa nekim od ovih: SDP / SDA / SBB / SNSD / SDS / HDZ / HDZ onaj drugi / SBiH / eventualno neki novi nacionalisti... I stalno bi priča bila ista... U stilu 'kako su mogli'... A ovi što glasaju za partije koje kao ne bi koalirale ni sa kim... meščini bolje da ne glasaju...

Prestanite sanjat taj neki građanski blok... Da, on je moguć, ali on ne može nikada osvojiti toliko glasova da samostalno formira vlast bez nacionalista i kleptomana... Ne može... Zašto ne može? Zato što su većina građana BiH nacionalisti i kleptomani... Prosto ko pasulj...
Za 12 ili 16 godina mogli su dramaticno prosiriti biracko tijelo i postati malo stariji partner u vlasti i onda diktirati uslove ostalima.
Ovako su samo popunili rupu, dobili su jednu potpuno beznacajnu fotelju, a pri tome razocarali gomilu glasaca, sto se vidi vec na ovoj temi.
palermo

#12218 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by palermo »

Doktor29 wrote: Govoris o siledziji Suljevicu, onaj sto tuce zenu..Ovo za Srebrenicu ni sam ne vjerujes, covjek se malo izreklamirao oko toga
Šutnja je nekad (često) zlato. U ovom tvom slučaju svakako
pemanapemani

#12219 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by pemanapemani »

Gledaj, bilo to sad, za osam, 12 ili 16 godina, ulazak NS u vlast mora biti sa nekim od ovih: SDP / SDA / SBB / SNSD / SDS / HDZ / HDZ onaj drugi / SBiH / eventualno neki novi nacionalisti... I stalno bi priča bila ista... U stilu 'kako su mogli'... A ovi što glasaju za partije koje kao ne bi koalirale ni sa kim... meščini bolje da ne glasaju...

Prestanite sanjat taj neki građanski blok... Da, on je moguć, ali on ne može nikada osvojiti toliko glasova da samostalno formira vlast bez nacionalista i kleptomana... Ne može... Zašto ne može? Zato što su većina građana BiH nacionalisti i kleptomani... Prosto ko pasulj...[/quote]

Ali može osvojiti dovoljno glasova da napravi vlast sa jednom ili dvije nacionalkleptomanske stranke. Ovako se vlast pravi sa pet i više stranaka od kojih se ne zna koja je gora.
U tome je suština. Napraviti građanski blok koji će učešće nacionalista i kleptomana u vlasti smanjiti na najmanji mogući nivo.
madner

#12220 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

VjecitiStudent wrote:
cyprus wrote: Gledaj, bilo to sad, za osam, 12 ili 16 godina, ulazak NS u vlast mora biti sa nekim od ovih: SDP / SDA / SBB / SNSD / SDS / HDZ / HDZ onaj drugi / SBiH / eventualno neki novi nacionalisti... I stalno bi priča bila ista... U stilu 'kako su mogli'... A ovi što glasaju za partije koje kao ne bi koalirale ni sa kim... meščini bolje da ne glasaju...

Za 12 ili 16 godina mogli su dramaticno prosiriti biracko tijelo i postati malo stariji partner u vlasti i onda diktirati uslove ostalima.
Ovako su samo popunili rupu, dobili su jednu potpuno beznacajnu fotelju, a pri tome razocarali gomilu glasaca, sto se vidi vec na ovoj temi.
Njet, dosli su do svog limita ovom politikom. Ponavljaju rezultate.
Ja vidim najvise razocaranih biraca SDA :D
osrbih_do_groba

#12221 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by osrbih_do_groba »

Zbog ideoloskog opredjeljenja, uvazavanja legitimiteta u predstavljanju konstitutivnih naroda, vjerojatno ce na dvije od tri funkcije ( gradonacelnik i dva dogradonacelika ) biti postavljeni Majmunovic Ljiljana ( SNSD, 35 glasova ) i Rill Anton ( HDZ, 103 glasa ). :D
udrch

#12222 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by udrch »

osrbih_do_groba wrote:Zbog ideoloskog opredjeljenja, uvazavanja legitimiteta u predstavljanju konstitutivnih naroda, vjerojatno ce na dvije od tri funkcije ( gradonacelnik i dva dogradonacelika ) biti postavljeni Majmunovic Ljiljana ( SNSD, 35 glasova ) i Rill Anton ( HDZ, 103 glasa ). :D
druže moj kad vidiš ovakve koalicije, to nakon 2014-te znači samo jedno:
SDA - do groba :D
madner

#12223 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

U cemu je razlika do sada? :D
O'zone
Globalni moderator

#12224 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by O'zone »

madner wrote:U cemu je razlika do sada? :D
Do sada je bilo: SDA-dok neko ne ponudi više :mrgreen:
cyprus

#12225 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by cyprus »

Opet, vi ko da ste sa Marsa pali... Odokativno 80% Bosanaca i Hercegovaca su nacionalisti, to što neki sebi tepaju da su patriote ne utiče puno na stvarno stanje... A minimum 60% stanovnika ove države su kleptomani, istina nisu svi jednako uspješni, ali poenta je da većina ljudi gleda da zavrne gdje god može (a zašto bi onda jedan dio naroda poznatiji kao političari bio drugačiji?)...

Šta šta sad neka fina, časna i poštena stranka treba da radit? Bude 30 godina u opoziciji čekajući da se mentalna struktura stanovništva ne promjeni... :-)
Locked