Pa ako ne mozes priustiti Jadran, ima brate Bugarska, Turska itd. Zapravo nije to toliko ni do novca, jer se ne radi o stotinama eura razlike, vec o nekoliko eura po osobi. Neko je voljan dati tih nekoliko eura, a neko nije.zg1911 wrote:
jebiga, nisam ja ko ti da se ima po sto eura za ručak s oboritom ribom. spusti ton i kani se mojih gastronomskih navika
Cijene su ove godine vise radi PDV-a, ne radi pohlepe ugostitelja. Moraju biti vece, a ugostitelji su prvi negodovali. Naravno da ce biti veci promet kada radi poreza cijene odu 15% gore. Prosjecni lokal ove godine treba napraviti 20% vise prometa da bi imao dobit kao prosle godine.poanta je da su cijene u zd al pari ili malo iznad cijena u zg
krajnja poanta je ova - cijene svake godine sve više, turista svake godine sve više. jel tako? tako je. e sad neka mi netko od bosanskih ekonomskih stručnjaka objasni taj apsurd. što bi vi? išli maksimizirat svoju dobit ili slušali bosansku braću kako je skupo pa se solidarizirali i snizili cijene?
Sreca je sto je ove godine posjecenost izvandredna, barem prema onom sto sam cuo iz Dalmacije, tako da nece biti problema. Dugorocno bi moglo biti, jer pada konkurentnost. Sreca u nesreci je haos u Turskoj i par drugih destinacija.
Kao bosanski ekonomski strucnjak, mogu ti reci da ce ova godina biti odlicna, ali da ce problem biti ponoviti slican rezultat naredne godine, kao i dugorocno. Konkurentnost ce biti problem, kao i radna snaga, a to je nesto siri problem od cijene vecere u lokalu.