Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
BHCluster

#12201 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

Rampage wrote:Moguće, valja naći zajednički jezik. Vidi samo nas ovdje, uglavnom jedan narod a k'o da smo Rumuni i Bugari:)

Evo i UN upozorava da ovaj sukob vodi ka katastrofi:

UN: Sukobi Izraelaca i Palestinaca vode u katastrofu

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/un ... katastrofu

Još kad bi UN mogao nešto konkretno napraviti po tom pitanju, bilo bi lijepo.
Mnoge su UN rezolucije donesene ali to za neke "demokratije/okupatorske vojne sile" ne znaci nista.
Rampage

#12202 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rampage »

BHCluster wrote:
insomnia78 wrote::lol:
Mislim da su i jedni i drugi odustali od nekih stvari
Pa sto si onda tvrdio da je istina?
Dobro, omaklo se čovjeku, lapsus. Uglavnom, shvatili smo šta je htio otipkati:)

Što se tiče UN i njihovih rezolucija, bar mi znamo šta znače njihove "rezolucije", nažalost...:(
BHCluster

#12203 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

Rampage wrote:
BHCluster wrote:
Dobro, omaklo se čovjeku, lapsus. Uglavnom, shvatili smo šta je htio otipkati:)

Što se tiče UN i njihovih rezolucija, bar mi znamo šta znače njihove "rezolucije", nažalost...:(
Nikada nije tesko napisati zajebo sam stvar i kraj price jeli tako. UN uradi svoje, cak i njihov Vrhovni sud kaze da je to vojna okupacija i opet nista i zasto je to tako?
insomnia78

#12204 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

BHCluster wrote:
Dobro, istini za volju :lol:, zaboravio sam na ovo "skoro" ipak se svasta od tada desavalo
Poenta je u tome da Hamas u konacnici nije dobio nista toliko znacajno sto bi opravdalo +50 dana rata
BHCluster

#12205 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

insomnia78 wrote: Dobro, istini za volju :lol:, zaboravio sam na ovo "skoro" ipak se svasta od tada desavalo
Poenta je u tome da Hamas u konacnici nije dobio nista toliko znacajno sto bi opravdalo +50 dana rata
:thumbup: vidis da nije tesko
A ni Izrael ih nije prisilio na predaju.

P.S.
Ja nevidim nista sto bi opravdalo bilo koji bilo gdje rat.
Last edited by BHCluster on 29/10/2015 16:40, edited 1 time in total.
insomnia78

#12206 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Pa nece ih nikad ni prisiliti na predaju
BHCluster

#12207 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

insomnia78 wrote:Pa nece ih nikad ni prisiliti na predaju
Pa sto se onda ne povuku na dogovorene granice?
insomnia78

#12208 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Pa bi l' ti?
Osim toga to ne bi rjesilo problem sa Hamasom
BHCluster

#12209 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

insomnia78 wrote:Pa bi l' ti?
Osim toga to ne bi rjesilo problem sa Hamasom
Pa zar Hamas nije pristao na tu opciju kada je dao Abbasu za njegovu UN inicijativu? Na kraju krajeva ne ratuju vise ni na Kipru, S. Irskoj us pvremene bombice itd. Pa i politicko krilo IRA-e cini vladu na S. Irske a kako stvari izgledaju mogli bi biti i dio vlade u R. Irskoj. znaci ima prostora za promjenu i primjenu.
Arteta

#12210 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Arteta »

limeni wrote:@avetinjo
To "samo" si izgovorio ti, da 3,2 miliona je ubijeno sto je najveci zlocin zadnjih 60 godina ali nemate pravo ubijati palestince i kroz svoje isilovce rusiti mir citavog svijeta.
:lol:
Arteta

#12211 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Arteta »

Prosjecan Bosnjo se oko Palestine i Izraela pali samo zbog religije, a zdrav razum kaze da su nasi civilni gubici za onih par godina rata veci nego njihovi za 70 godina rata.
Opetja033

#12212 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Opetja033 »

Sve na stranu ali nikada necu moci shvatiti kako neko ko je pripadnik naroda nad kojim je nedavno izvrsen genocid moze da se bavi revizionizmom i umanjuje broj zrtava Holokausta.
Nevjerovatno.

Isto tako smatram izraelsku politiku najodgovornijom za zastoj u mirovnom procesu i eskalaciju sukoba.
BHCluster

#12213 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

Opetja033 wrote:Sve na stranu ali nikada necu moci shvatiti kako neko ko je pripadnik naroda nad kojim je nedavno izvrsen genocid moze da se bavi revizionizmom i umanjuje broj zrtava Holokausta.
Nevjerovatno.

Isto tako smatram izraelsku politiku najodgovornijom za zastoj u mirovnom procesu i eskalaciju sukoba.
:thumbup:
limeni

#12214 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by limeni »

Institut iz Izraela Yad Vashem je 2010. godine objavio da su 4 miliona Jevreja ubijeni, to nisu moje brojke i da su ih 40.000 ubili previse je to je najveci genocid u istoriji.
Medjutim je ukupno stradalo 58 miliona ljudi u tom ratu (27 miliona u Rusiji, 13,5 miliona Kineza i 6,5 miliona Njemaca a samo se potencira njihovo stradanje.
Sad se postavlja pitanje, ako skoro svi danasnji stanovnici Izraela imaju neku zrtvu genocida u familiji, zasto su toliko ravnodusni prema stradanju Palestinaca i veliki dio ih cak zeli iskorijeniti?
Mir je vec bio postignut ali je glavom platio Rabin, mir koji je lagano napraviti da ima volje ali interes jaceg (u ovom slucaju Izraela) je destabilizacija da bi dalje otimali zemlju gradeci naselja.
derion

#12215 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by derion »

limeni wrote:Institut iz Izraela Yad Vashem je 2010. godine objavio da su 4 miliona Jevreja ubijeni, to nisu moje brojke i da su ih 40.000 ubili previse je to je najveci genocid u istoriji. ...
Zašto izokrećeš činjenice? Nije Yad Vashem objavio da je 4 miliona Jevreja ubijeno, nego da je 4 miliona identifikovano do 2010. godine od ukupno šest miliona ubijenih tokom Holokausta. To se dosta razlikuje od tvoje rečenice.
Evo izvora koji si ti pogrešno interpretirao: http://www.yadvashem.org/yv/en/pressroo ... sp?cid=657

To je isto kao da kažeš da je u Srebrenici ubijeno "samo" 6800, jer je toliko bilo službeno identifikovano žrtava (do 2012. godine). A znamo da je broj veći, preko 8000.
FARMAS

#12216 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by FARMAS »

derion wrote:
limeni wrote:Institut iz Izraela Yad Vashem je 2010. godine objavio da su 4 miliona Jevreja ubijeni, to nisu moje brojke i da su ih 40.000 ubili previse je to je najveci genocid u istoriji. ...
Zašto izokrećeš činjenice? Nije Yad Vashem objavio da je 4 miliona Jevreja ubijeno, nego da je 4 miliona identifikovano do 2010. godine od ukupno šest miliona ubijenih tokom Holokausta. To se dosta razlikuje od tvoje rečenice.
Evo izvora koji si ti pogrešno interpretirao: http://www.yadvashem.org/yv/en/pressroo ... sp?cid=657

To je isto kao da kažeš da je u Srebrenici ubijeno "samo" 6800, jer je toliko bilo službeno identifikovano žrtava (do 2012. godine). A znamo da je broj veći, preko 8000.
:thumbup:
limeni

#12217 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by limeni »

na kraju je i nebitno 4 jal 6 ipak to ostaje vjecna mrlja nad njemackom ukupno je stradalo 58 miliona ljudi u tom ratu (27 miliona u Rusiji, 13,5 miliona Kineza i 6,5 miliona Njemaca a samo se potencira njihovo stradanje. ako skoro svi danasnji stanovnici Izraela imaju neku zrtvu genocida u familiji, zasto su toliko ravnodusni prema stradanju Palestinaca i veliki dio ih cak zeli iskorijeniti?
Mir je vec bio postignut ali je glavom platio Rabin, mir koji je lagano napraviti da ima volje ali interes jaceg (u ovom slucaju Izraela) je destabilizacija da bi dalje otimali zemlju gradeci naselja.
Arteta

#12218 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Arteta »

Njihovo stradanje su potencira zbog nacina na koji su stradali i zbog toga sto nisu u Njemackoj imali svoju vojsku pa su bili samo u ulozi zrtve.
Rampage

#12219 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rampage »

Zato sada, kad imaju svoj vojsku, mogu preuzeti ulogu dželata?
Challenger__

#12220 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Challenger__ »

:lol:
insomnia78

#12221 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Je l' to splasnulo odusevljenje Sisijem?
Kako se gleda na feldmarsalovu ulogu u relacijama izmedju Izraela i Palestine?

Sibica vise ne prolazi izmedju Egipta i Palestine, granica je bila otvorena samo 19 dana u 2015-oj
Vecina tunela je potopljena, slanom vodom
Ogromni bazeni duz granice se pune vodom kako bi sprjecili kopanje novih
Posto se radi o slanoj vodi postoji prijetnja oneciscenja ionako slabih izvora pitke vode u Gazi...
Bibi i Sisi od dva brata djeca
dezurni_ucenik

#12222 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dezurni_ucenik »

Arteta wrote:Prosjecan Bosnjo se oko Palestine i Izraela pali samo zbog religije, a zdrav razum kaze da su nasi civilni gubici za onih par godina rata veci nego njihovi za 70 godina rata.
Evo ja sebe smatram pro palestine i to apsolutno nema nikakve veze sa religijom.

Onaj ko je ravnodusan na takve stvari, nije daleko od psihe jednog Veselina Vlahovica, ja bih preporucio posjet psihologu.

A i mozda je rijec o standardnom bosnjinom lizanju tudjih supaka.
mirsek

#12223 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mirsek »

insomnia78 wrote:Je l' to splasnulo odusevljenje Sisijem?
Kako se gleda na feldmarsalovu ulogu u relacijama izmedju Izraela i Palestine?

Sibica vise ne prolazi izmedju Egipta i Palestine, granica je bila otvorena samo 19 dana u 2015-oj
Vecina tunela je potopljena, slanom vodom
Ogromni bazeni duz granice se pune vodom kako bi sprjecili kopanje novih
Posto se radi o slanoj vodi postoji prijetnja oneciscenja ionako slabih izvora pitke vode u Gazi...
Bibi i Sisi od dva brata djeca
Jel Sisi to radi bar 50 godina ?
Jel protjeruje i oduzima tudju privatnu zemlju ?
Ako Palestinci optuze i osude Sisija onda cu i ja. :thumbup:
Nije Sisi nikakva moralna nedodirljiva ikona da ga se ne moze osuditi.
insomnia78

#12224 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Ma samo pitam, ne striktno tebe, posto su ga ovdje, na forumu proglasavali spasiocem Palestine, donositeljem mira Siriji, namargaciteljem Sauda i oslobodiocem Meke und Medine u jednoj osobi
Bosanski_kralj

#12225 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosanski_kralj »

Za ove što se pitaju zašto smo slabi na Palestinu zamolio bih da mi nađu još jedan primjer gdje se nekog 70 godina protjeruje, ubija, zlostavlja...?
Locked