Republika Turska

Post Reply
insomnia78

#12201 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Eno, ja sad dos'o zbog nje
Ljepotica
Image
Kiki reaguj

S moje sokoćalo
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#12202 Re: Republika Turska

Post by pici »

Image

sHa krkani uradisHe od sebilja i carsHije... pred turkisH ambasadu pa dajte podrsku... il da kaJemo napokom OVO JE TURSKA pa da se poselamimo sa sandjak bosnom... :bih:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#12203 Re: Republika Turska

Post by pici »

merhaba, merhaba :bih:
avetinja

#12204 Re: Republika Turska

Post by avetinja »

Ovo nisu Pokemoni, već neka ovoluirana stvorenja za koje ni NASA nema objašnjenje. Kakva papanijada, ljudi dragi. Ovo treba zabraniti. Ne živiš u Turskoj, nego u BiH. Idi u Tursku, pa se razmaši zastavama koliko god želiš. Previše mi guramo nos u tuđe guzice i poslove. Nikada mi neće biti jasna tolika poniznost i ljubav prema Turskoj. I onda se čude kada u Hercegovini i srednjoj Bosni daju podršku Hrvatskoj, a u RS-u Srbiji.
Ripicipi

#12205 Re: Republika Turska

Post by Ripicipi »

avetinja wrote:Ovo nisu Pokemoni, već neka ovoluirana stvorenja za koje ni NASA nema objašnjenje. Kakva papanijada, ljudi dragi. Ovo treba zabraniti. Ne živiš u Turskoj, nego u BiH. Idi u Tursku, pa se razmaši zastavama koliko god želiš. Previše mi guramo nos u tuđe guzice i poslove. Nikada mi neće biti jasna tolika poniznost i ljubav prema Turskoj. I onda se čude kada u Hercegovini i srednjoj Bosni daju podršku Hrvatskoj, a u RS-u Srbiji.
Pa realno puno logicnija je ljubav bh Hrvata prema Hrvatskoj ili bh Srba prema Srbiji, nego Bosnjaka prema Turskoj.
Bosnjaci se cak ne mogu ni sporazumjeti sa "bracom" Turcima, da ne govorim o ostalim "vezama"...
Last edited by Ripicipi on 29/07/2016 22:15, edited 1 time in total.
megaman4

#12206 Re: Republika Turska

Post by megaman4 »

Katastrofa šta gledam. :twisted:

Pa je li ovo BiH ili Turska? :-)

Pa mi izgleda smo jedini narod na svijetu koji ne voli svoju državu i u nama nema ništa državotvorno. Mene je stid i sram naših šehida, jer sam u ratu izgubio više od 10-ak članova svoje rodbine. :(

I onda se čudimo kada nas zovu Turcima? Pa ovo i odgovara našim neprijateljima. :twisted:

Oprosti nam Bože.

Isto važi i za Srbe koji obožavaju Rusiju, kao i Hrvati koji obožavaju Vatikan i Njemačku. Nikada ovdje neće biti države.

Umiremo lagano a da to i ne vidimo.
Challenger__

#12207 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

Yes. Russia and Iran are playing a significant role in supporting Erdogan in his political/economical struggle
Erdogan believes the US played a role in coup.
E. Magnier
General War

#12208 Re: Republika Turska

Post by General War »

pici wrote:Image

sHa krkani uradisHe od sebilja i carsHije... pred turkisH ambasadu pa dajte podrsku... il da kaJemo napokom OVO JE TURSKA pa da se poselamimo sa sandjak bosnom... :bih:
Koji beskicmenjaci u picku materinu...pa nevjerovatno :-)

Munira ruleZ !!! :D

Image
Ripicipi

#12209 Re: Republika Turska

Post by Ripicipi »

Za vjesanje diktatora na kulturno-istorijski spomenik treba neko da odgovara...
megaman4

#12210 Re: Republika Turska

Post by megaman4 »

General War wrote:
pici wrote:Image

Koji beskicmenjaci u picku materinu...pa nevjerovatno :-)

Munira ruleZ !!! :D

Image
Nije za nas država.
Drvosjeca iz Dejcica

#12211 Re: Republika Turska

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

megaman4 wrote:Katastrofa šta gledam. :twisted:

Pa mi izgleda smo jedini narod na svijetu koji ne voli svoju državu i u nama nema ništa državotvorno. Mene je stid i sram naših šehida, jer sam u ratu izgubio više od 10-ak članova svoje rodbine. :(

I onda se čudimo kada nas zovu Turcima? Pa ovo i odgovara našim neprijateljima. :twisted:

Oprosti nam Bože.

Isto važi i za Srbe koji obožavaju Rusiju, kao i Hrvati koji obožavaju Vatikan i Njemačku. Nikada ovdje neće biti države.

Jah... :roll:
Iz ljubavi prema Rusiji Banjalučanin napravio glinenu skulpturu Vladimira Putina
http://www.klix.ba/vijesti/bih/iz-ljuba ... /160729026

Image

Ripicipi wrote:
avetinja wrote:Ovo nisu Pokemoni, već neka ovoluirana stvorenja za koje ni NASA nema objašnjenje. Kakva papanijada, ljudi dragi. Ovo treba zabraniti. Ne živiš u Turskoj, nego u BiH. Idi u Tursku, pa se razmaši zastavama koliko god želiš. Previše mi guramo nos u tuđe guzice i poslove. Nikada mi neće biti jasna tolika poniznost i ljubav prema Turskoj. I onda se čude kada u Hercegovini i srednjoj Bosni daju podršku Hrvatskoj, a u RS-u Srbiji.
Pa realno puno logicnija je ljubav bh Hrvata prema Hrvatskoj ili bh Srba prema Srbiji, nego Bosnjaka prema Turskoj.
Bosnjaci se cak ne mogu ni sporazumjeti sa "bracom" Turcima, da ne govorim o ostalim "vezama"...
Vidiš meni podjednako realna i ta ljubav između Bošnjaka i Turaka kao i ova prva, rekao bih čak šta više da ni jezička barijera ne predstavlja problem ako je ljubav iskrena. :mrgreen:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 29/07/2016 22:34, edited 2 times in total.
megaman4

#12212 Re: Republika Turska

Post by megaman4 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:

Oprosti nam Bože.

Iz ljubavi prema Rusiji Banjalučanin napravio glinenu skulpturu Vladimira Putina

Image
pa nisam valjda nešto pogrešno rekao drug moj.

i sam viidš da ne volimo našu Bosnu, niko od nas... :(
Vitezanin

#12213 Re: Republika Turska

Post by Vitezanin »

Mi smo bolesna država. Mislim na sve kolektive.

Sa svakim mahanjem zastavama drugih država ovdje naša država nestaje.

Srbi i Hrvate to rade odavno. Bošnjaci su ulovili korak. Kad to urade prvi druga dva dobiju povod. Krug bez izlaza.

Mi smo kolektivno jadni.
General War

#12214 Re: Republika Turska

Post by General War »

Ripicipi wrote:Za vjesanje diktatora na kulturno-istorijski spomenik treba neko da odgovara...
Jasta ce... :-) Kakav zemlja-takav narod-takvi zakoni.

Milism da ova zemlja mora uvesti neku vrstu nagrade za dostignuca ovakvih ko Munira-Bakir-Dodik...i ostala kmompanija.

Nagrada bi se zvala:

Image

Inace ko ovima daje za pravo da predstavljaju drzavu tj isticu drzavne simbole u politickom skupu? :-)
Last edited by General War on 29/07/2016 22:37, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#12215 Re: Republika Turska

megaman4 wrote:

Oprosti nam Bože.

Image
pa nisam valjda nešto pogrešno rekao drug moj.

i sam viidš da ne volimo našu Bosnu, niko od nas... :(
Tako je kako je, ne kažem da je dobro. Ali mora se napraviti balans u ovim stvarima, na kraju ako neko voli neka izvoli, neka mlatara zastavama, pravi kipove, neka im se klanja ako im volja, prinosi žrtve...jebiga slobodna volja, demokratija. Ne bi valjalo zabranjivati ljudima, to im dođe k'o neki ventil za frustracije.
Ripicipi

#12216 Re: Republika Turska

Post by Ripicipi »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Vidiš meni podjednako realna i ta ljubav između Bošnjaka i Turaka kao i ova prva, rekao bih čak šta više da ni jezička barijera ne predstavlja problem ako je ljubav iskrena. :mrgreen:
Haj se ti vise ne pretvaraj da si agnostik, to bi za pocetak bilo dovoljno.
Ista kao ona tema na religiji, svi lafo ateisti, agnostici, a popis pokaza da vas vecina folira, zaokruzili ste islam pod pitanjem religije, a na forumu lafo agnostici i ateisti.
Osim turskih serija i islama, sta te to veze za "bracu" Turke?
Last edited by Ripicipi on 29/07/2016 22:43, edited 1 time in total.
General War

#12217 Re: Republika Turska

Post by General War »

Tako je kako je, ne kažem da je dobro. Ali mora se napraviti balans u ovim stvarima, na kraju ako neko voli neka izvoli, neka mlatara zastavama, pravi kipove, neka im se klanja ako im volja, prinosi žrtve...jebiga slobodan volja.
Ja balansa i govana :lol:
SkyLimit

#12218 Re: Republika Turska

Post by SkyLimit »

Dođe mi da se nafuram gledajući onaj klip rahmetli Ćele "doći ću sam" i odem na Baščaršiju da onoj rulji što maše turskim zastavama uzviknem "Turci u Tursku!"
megaman4

#12219 Re: Republika Turska

Post by megaman4 »

Vitezanin wrote:Mi smo bolesna država. Mislim na sve kolektive.

Sa svakim mahanjem zastavama drugih država ovdje naša država nestaje.

Srbi i Hrvate to rade odavno. Bošnjaci su ulovili korak. Kad to urade prvi druga dva dobiju povod. Krug bez izlaza.

Mi smo kolektivno jadni.
A mi od našeg sljepila to ne vidimo. Meni nedostaje Bosna, da u toj Bosni naš čovjek ima sva prava koja su mu zagarantovana ustavom i zakonom. postajemo stranci u istoj, a kako vrijeme ide, radit ćemo za Arape i za Turke, i to za minimalac kojeg nećemo vidjeti.
General War

#12220 Re: Republika Turska

Post by General War »

SkyLimit wrote:Dođe mi da se nafuram gledajući onaj klip rahmetli Ćele "doći ću sam" i odem na Baščaršiju da onoj rulji što maše turskim zastavama uzviknem "Turci u Tursku!"
samo im pokazi kartu dok im Babe nisu dosle :-x

Image
Drvosjeca iz Dejcica

#12221 Re: Republika Turska

Ripicipi wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Vidiš meni podjednako realna i ta ljubav između Bošnjaka i Turaka kao i ova prva, rekao bih čak šta više da ni jezička barijera ne predstavlja problem ako je ljubav iskrena. :mrgreen:
Ista kao ona tema na religiji, svi lafo ateisti, agnostici, a popis pokaza da vas vecina folira, zaokruzili ste islam pod pitanjem religije, a na forumu lafo agnostici i ateisti.
To vas žulja, popis i broj onih koji su zaokružili islam, eh ko vas ne zna. :mrgreen: Ja samo ne znam što ti brineš za Bošnjake kada nisi Bošnjak, šta tebe briga što Bošnjaci podržavaju Tursku i obratno? Zašto imaš potrebu razmišljati na takav način i brinuti brige koje te se ne tiču? Zaista ne razumijem tvoju logiku.
megaman4

#12222 Re: Republika Turska

Post by megaman4 »

General War wrote:
SkyLimit wrote:Dođe mi da se nafuram gledajući onaj klip rahmetli Ćele "doći ću sam" i odem na Baščaršiju da onoj rulji što maše turskim zastavama uzviknem "Turci u Tursku!"

Image
pa ovi što su došli pljuju na slavnu historiju naše Bosne i Hercegovine. :-)

Još kada mi kolega reče da je Bosna prestala biti Bosna 1463 godine, kada je okupirana, ja se s njim svađao čitavo vrijeme. Sve što više vrijeme ide, njegove riječi nažalost postaju stvarnost. :(
Last edited by megaman4 on 29/07/2016 23:02, edited 1 time in total.
General War

#12223 Re: Republika Turska

Post by General War »

Ripicipi wrote:
To vas žulja, popis i broj onih koji su zaokružili islam, eh ko vas ne zna. :mrgreen: Ja samo ne znam što ti brineš za Bošnjake kada nisi Bošnjak, šta tebe briga što Bošnjaci podržavaju Tursku i obratno? Zašto imaš potrebu razmišljati na takav način i brinuti brige koje te se ne tiču? Zaista ne razumijem tvoju logiku.
Koga nebi zuljalo, Kad je komunizam, ovi najveci komunisti, kad je nacionalizam ovi najveci srbi i hrvati, kad je turcizam opet naveci turci, kad je rat najveci bosanci kad je mir najveci bosnjaci...kad treba vjera-najveci vjernici, kad netreba-najveci ateisti :-) :D
General War

#12224 Re: Republika Turska

Post by General War »

megaman4 wrote:
General War wrote:

Image
pa ovi što su došli pljuju na slavnu historiju naše Bosne i Hercegovine. :-)
:thumbup: ..haj ba, kad bude opet aktuelno opet ce slaviti i srpske poBede isti ovi....i tako ukrug.
Ripicipi

#12225 Re: Republika Turska

Post by Ripicipi »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: To vas žulja, popis i broj onih koji su zaokružili islam, eh ko vas ne zna. :mrgreen: Ja samo ne znam što ti brineš za Bošnjake kada nisi Bošnjak, šta tebe briga što Bošnjaci podržavaju Tursku i obratno? Zašto imaš potrebu razmišljati na takav način i brinuti brige koje te se ne tiču? Zaista ne razumijem tvoju logiku.
Mene vala nista ne zulja, ne lazem sam sebe kao pojedini, klasicna dvolicnost, a da imate imalo obraza, vas bi trebalo zuljati.
Sigurno slusas turksu muziku, volis turski humor, uzivas u njihovim filmovima, a o knjigama da i ne pricam...
Reci fino i lijepo, braca su mi jer su muslimani i to je to, posten prema sebi, a i ostalima.
Lafo agnostik, ne ide u dzamiju, ne klanja itd. a vamo zaokruzi islam pod religija... to je sizofrenija :-)
Post Reply