Irak

Post Reply
AleksoMKD

#12201 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by AleksoMKD »

https://www.washingtonpost.com/news/wor ... age%2Fcard

Neke od drzava iz "Islamske vojne koalicije" za borbu protiv ISIS-a pod vodstvom Saudiske Arabije nisu znale da su u toj koaliciji.
Doznali iz novina :-)

Najbolji komentar:
Saudi-led coalition to counter terrorism is like Sinaloa cartel leading a counternarcotics campaign. Fighting competitors, not behaviors.
Kikibombona

#12202 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Jezidi djevojka koja je oslobodjena iz ISIL zarobljenistva govori strahotama koje je prezivjela

Image

Reakcija predstavnika Novog Zelanda i Malezije

Image
Image
Image

http://in.reuters.com/article/islamic-s ... 3B20151216
Ironmen

#12203 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ironmen »

.
AleksoMKD

#12204 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by AleksoMKD »

http://www.spiegel.de/politik/deutschla ... -box-pager

Njemacka salje dopunsku vojnu pomoc u Irak, (pasmergama ako sam dobro skontao), 4000 pusaka G36, 6 miliona metaka, 200 sistema Milan i 5 oklopnih automobila Dingo kao i rezervne delove za vozila istog tipa koje su predhodno poslali.
Kikibombona

#12205 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Kao sto se moglo ocekivati, ISIL se proveo kao bos po trnju. Jos jedan samoubilacki pokusaj da napreduju protiv Pesmergi...

U srazu sa Kurdima izugbili su svaku jebenu bitku, bilo da se radi o YPG ili Pesmergama. Vec mjesecima ne mogu ni metar da zauzmu, a ofanzive im se pretvaraju u sehidske akcije... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ujgur se nasukao na kurdsku specijalnu jedinicu, neuspjeli pokusaj samoubilackog napada

Image

Slike mrtvih ISILovaca, mahom raje sa Kavkaza i ostalih stranaca necu postavljati... Naslagali su ih posteno...

Danas je u svim gradovima Kurdistana obiljezen 'dan nacionalne zastave'

Vlada Erbila, brat Abdulaha Odzalana...

Image

PKK

Image
Em2r

#12206 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Em2r »

Kikibombona wrote:Jezidi djevojka koja je oslobodjena iz ISIL zarobljenistva govori strahotama koje je prezivjela

Image

Reakcija predstavnika Novog Zelanda i Malezije

Image
Image
Image
http://in.reuters.com/article/islamic-s ... 3B20151216
10.10.1990
Djevojcica iz Kuvajta pred Americkim senatom govori o grozotama koje su cinili Sadamovi vojnici. Kasnije sta je bilo svi znamo. Otprilike da se isilovcima dobro ne pise.

Image

Jest kasnije ispalo da je Nayira kcerka Kuvajtskog ambasadora u US i da nije rata vidila ocima ali rezultat znamo ionako.
Avetinho

#12207 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Avetinho »

Em2r wrote: {...}

Jest kasnije ispalo da je Nayira kcerka Kuvajtskog ambasadora u US i da nije rata vidila ocima ali rezultat znamo ionako.
Koji rezultat?
salik79

#12208 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Em2r wrote:
10.10.1990
Djevojcica iz Kuvajta pred Americkim senatom govori o grozotama koje su cinili Sadamovi vojnici. Kasnije sta je bilo svi znamo. Otprilike da se isilovcima dobro ne pise.

Image

"Svjedocila" i to u svojstvu medicinske sestre na odjelu intenzivne njege za novorodjencad.
Kikibombona

#12209 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Za Opetja i Arzuhala

Jedan poznati tviteras, pristalica Pesmergi i Barzanijeve KDP, zestoki nacionalist...

https://twitter.com/53rk051v4rm3n1/stat ... 2399226880

Veliki broj mladih Kurda se distancira od islama, jer zrtva cesto zeli izbrisati svaku vezu sa dzelatom. Decenijama ih komsije maltretiraju sa tekbirom na usnama. Kada je vjera u pitanju, kriza identiteta kod Kurda nikada nije bila veca...

Ako je ovako kod Barzanijeve ekipe, mozete tek misliti kako je kod PKK i YPG. YPG je strogo zabranio isticanje bilo kakvih vjerskih simbola. Da uzvikne 'tekbir' neki pripadnik YPG, suocio bi se sa sankcijama.

Pogledajte ovaj stari clank najjaceg kurdskog medija Rudaw, koji je pod kontrolom konzervativne Barzanijeve KDP (tako kazu)

http://rudaw.net/english/kurdistan/020620153

Komentari na clanak
Kurdistan Regional Government MUST support this religion to the absolute MAX. It is vital this religion succeeds, it will bring much needed peace & prosperity to this sordid part of the world!
Wonderful! our ancient religion is making a come back, I don't think it will become bigger than Islam anytime soon but I hope it will grow to be second largest religion. And if any fanatic muslims stand against it or be stupid enough to use violence then the religion will have even more appeal amongst people, in other words loose-loose for Islam in Kurdistan, thank you ISIS!
Welcome home the true religion of peace, welcome to kurdistan.
I'm muslim in name and I'm seriously considering changing to zardashti, Islam has mostly meant death, oppression and destruction of our identity. Arabs used Islam to conquer and Arabize us, Turks to submit us under their rule and Persians to use us, they still do. The only positive thing I can come up with is it probably helped us survive, look at Christians Jews Yezidis etc, they were more or less wiped out.
Spread the word. Lets go back to our true religion. And say goodbye to the religion of our oppressor.
Very good news :) My dear borthers and sister, please leave the violent religion of islam. islam only teaches you to hate and kill infidels. It offers nothing but hate. It teaches you to take slaves and treat women like dirt. Leave islam and be kind to one another :)
Itd...

Komentari i lajkovi na komentare sve govore.
Challenger__

#12210 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

- trasa švercanja ukradene sirijske nafte je promjenjena. Sada iz Sirije ne ide direktno za Tursku, nego ide za Irak pa preko iračkog Kurdistana ide za Tursku.

V. Putin
Last edited by Challenger__ on 17/12/2015 19:01, edited 1 time in total.
salik79

#12211 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Avetinho wrote:

Koji rezultat?
Americka invazija i njene posljedice...
Norman

#12212 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Norman »

Kikibombona wrote:
Vlada Erbila, brat Abdulaha Odzalana...

Image

PKK

Image
Je li to ovaj brat, Osman Öcalan, za kojeg pišu: da odbacuje teror PKK, da njihova borba nije u interesu Kurda, da im ništa nije sveto, da su vjerovatno pijuni stranih službi koje od Turske žele napraviti novu Siriju, itd.

Öcalan-Bruder: „Ich lehne diesen Kampf im Namen der Kurden ab“
Avetinho

#12213 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Avetinho »

salik79 wrote:
Avetinho wrote:

Koji rezultat?
Americka invazija i njene posljedice...
Salik, pobrkao si godine, ratove, Busheve. A vjerovatno je i emir, zato sam pitao.
salik79

#12214 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Avetinho wrote: Salik, pobrkao si godine, ratove, Busheve. A vjerovatno je i emir, zato sam pitao.
Govorim o 1990. Nista pobrkao nisam.
Em2r

#12215 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Em2r »

Avetinho wrote:

Koji rezultat?
Oluja iz pustinje?
Em2r

#12216 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Em2r »

Avetinho wrote: Salik, pobrkao si godine, ratove, Busheve. A vjerovatno je i emir, zato sam pitao.
Bez uvrede, ali jesi li ti bio rodjen tada?
salik79

#12217 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Em2r wrote:
Bez uvrede, ali jesi li ti bio rodjen tada?
Boga mi i meni je to prvo palo na pamet.
Avetinho

#12218 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Avetinho »

salik79 wrote:
Vidim pominjes americku invaziju, pa sam zakljucio da ne znas o cemu govoris, kao ni emir.
Kikibombona

#12219 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Norman wrote:
Je li to ovaj brat, Osman Öcalan, za kojeg pišu: da odbacuje teror PKK, da njihova borba nije u interesu Kurda, da im ništa nije sveto, da su vjerovatno pijuni stranih službi koje od Turske žele napraviti novu Siriju, itd.

Öcalan-Bruder: „Ich lehne diesen Kampf im Namen der Kurden ab“
Jeste, Osman, bivsi komadant PKK.

Osman je iznio brdo optuzbi na racun PKK, od kojih su mnoge utemeljene. Isto tako je rekao da je svaki pripadnik PKK od nastanka morao zaraditi i kupiti si pusku. Imali su pomoc od kurdske dijaspore, od ljudi u Turskoj... Osman tvrdi da im nijedna vlada nije novcano pomogla.

Sada tvrdi da PKK pomaze kurdski PUK iz Iraka i simbolicno Barzanijev KDP. Optuzuju ih da imaju saradnju sa Teheranom i Bagdadom. Za te optuzbe ne postoji nijedan dokaz.
salik79

#12220 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Avetinho wrote:
salik79 wrote:
Vidim pominjes americku invaziju, pa sam zakljucio da ne znas o cemu govoris, kao ni emir.
Znas ti dobro o cemu govorim(o), ali svakako nema svrhe s tobom diskutovati...
Avetinho

#12221 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Avetinho »

salik79 wrote:
Avetinho wrote:
salik79 wrote:
Znas ti dobro o cemu govorim(o), ali svakako nema svrhe s tobom diskutovati...
Znam i ja nesto, a to je da mlada putincad voli prekrajati istoriju, i prepricavati je onako kako im se uklapa trenutno.

"Pustinjska Oluja" nije bila invazija na Irak, nego rat za oslobadjanje Kuvajta nakon iracke invazije. Nazivati je "americkom invazijom" mogu samo totalni ublehasi ili mlada putincad.
salik79

#12222 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Sve nastimano za invaziju, Sadam iskoristen kao zadnji blecak - igrajuci na kartu saveznistva kontra Irana - uz (tako reci presutni) amin zauzima Kuvajt. Nakon toga sve biva izlazirano u svrhu pridobivanja javnog mnijenja (odlucujuce je bilo ovo "potresno svjedocenje" "medicinske setre" i onog uhljupa pred UN-om, po istom pitanju) za stvarnu invaziju na Arapski poluotok. Nakon prijetnje Sadamom, kao novom babarogom susjednim monarhijama i emiratima, objerucke je docekana jedina "demokracija", kao zastitnik, te njene vojne baze nicu kao gljive poslije kise sirom Arapskog poluotoka. Ako to nije invazija, onda ne znam sta je.
Last edited by salik79 on 17/12/2015 20:20, edited 1 time in total.
Avetinho

#12223 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Avetinho »

Ne mogu stvarno vise slusati ovo izmisljanje istorije i kmecanje mlade putincadi.
salik79

#12224 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Jah :roll:
Challenger__

#12225 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

salik79 wrote:Jah :roll:
Kada naiđeš na čovjeka s kojim vrijedi govoriti, a ti ne govoriš – izgubio si ga. Kada naiđeš na čovjeka sa kojim ne vrijedi govoriti, a govoriš – izgubio si riječi. Mudrac ne gubi ni čovjeka ni riječi.
Konfučije
Post Reply