nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- seoBIH
#12201 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Most je skup, zebre su jeftine. Zivot je jeftin.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12202 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ma za nas je najbolje nešto poput bob staze. Zatvoriti okolo. I da se juri 300 kmh.
- drug_profi
#12203 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ja ne znam ima li i jedan potputnjak, ili pjesacki most da ga pjesaci koriste?
Pjesaci vrlo rado rizikuju živote da ne silaze ili se penju stepenicama.
Efekta bi imala samo pokretna traka kroz cijev sa lijepim pogledom i besplatnim WiFi signalom.
Efekta bi imala samo pokretna traka kroz cijev sa lijepim pogledom i besplatnim WiFi signalom.
- Drvosjeca iz Dejcica
#12204 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Naravno to je to. Moglo se i ovo uraditi ali eto lakše debilima pješački staviti i semafore koje će zagorčati život saobraćaju općenito.Logovan wrote:Bolje bi bilo da je napravljen npr. most za pješake, nego pješački.
Evo šta su uradili u Tuzli.
Ne znam koliko je ovo izvodivo u našem slučaju, ali svakako da je bilo boljih rješenja.
- drug_profi
#12205 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa semafor će valjda biti usklađen sa prethodnim ili nardnim pa ga vjerovatno nećeš ni primijetiti, kao ni onaj na Z.od Bosne ispred Kampusa.
- Drvosjeca iz Dejcica
#12206 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Hoće sigurno...drugi profil wrote:Pa semafor će valjda biti usklađen sa prethodnim ili nardnim pa ga vjerovatno nećeš ni primijetiti, kao ni onaj na Z.od Bosne ispred Kampusa.
Da postave recimo "šaltere" na semafor pa tako da se pali pješacima samo kada ima zaista pješaka pa hajde i nekako.
-
mega_mashcine
#12207 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
drugi profil wrote:Pa semafor će valjda biti usklađen sa prethodnim ili nardnim pa ga vjerovatno nećeš ni primijetiti, kao ni onaj na Z.od Bosne ispred Kampusa.
-
ITNet
#12208 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Dzaba mostovi i podputnjaci i slicno kad je papcima mrsko bilo sta, da je taj most pet metara u lijevo od tog novog pjesackog oni bi dalje preko ceste, pa eno na Stupu non stop lole pretrcavaju 
- amar1994
#12209 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
drugi profil wrote:Ja ne znam ima li i jedan potputnjak, ili pjesacki most da ga pjesaci koriste?
takoeseoBIH wrote:Most je skup, zebre su jeftine. Zivot je jeftin.
Nije to za papke namijenjenoLogovan wrote:Bolje bi bilo da je napravljen npr. most za pješake, nego pješački.
Ne znam koliko je ovo izvodivo u našem slučaju, ali svakako da je bilo boljih rješenja.
- amar1994
#12210 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Citava poentaITNet wrote:Dzaba mostovi i podputnjaci i slicno kad je papcima mrsko bilo sta, da je taj most pet metara u lijevo od tog novog pjesackog oni bi dalje preko ceste, pa eno na Stupu non stop lole pretrcavaju
- Logovan
#12211 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Naravno to je to. Moglo se i ovo uraditi ali eto lakše debilima pješački staviti i semafore koje će zagorčati život saobraćaju općenito.
Ne mogu reći da nisi u pravu, nažalost, ali eto samo hoću da kažem da ima boljih rješenja.ITNet wrote:Dzaba mostovi i podputnjaci i slicno kad je papcima mrsko bilo sta, da je taj most pet metara u lijevo od tog novog pjesackog oni bi dalje preko ceste, pa eno na Stupu non stop lole pretrcavaju
- amar1994
#12212 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Naravno nece ni pomisljat da prelaze na crveno

-
tempuser
#12213 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kakv ba podvoznjak ili nadvoznjak oko US ambasade?!?!?!?Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Kada se ta cesta rekonstruisala i proširivala ja sam odmah rekao da nema logike da tu ne bude nadvožnjak ili podvožnjak. Logika da na svakih 20 metara bude semafor samo doprinosi većim gužvama. Dakle poptuno je nepotrebno tu stavljati semafor i pješački kada je puno racionalnije i sigurnije za pješake i vozače da se tu izgradio nadvožnjak ili podvožnjak. Ali eto kod nas je sve naopako pa tako i ovo što se radi. na toj raskrsnici i bez tog semafora su gužve za lijevo prema Velešićima i pravo prema Kranjčevićevoj a sada će ta cesta praktično biti neupotrebljiva.
Taj semafor apsolutno nece utjecati na guzvu jer je problem propusnost raskrsnice kod Zeljeznicke.
-
axe22
#12214 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Logovan wrote:Bolje bi bilo da je napravljen npr. most za pješake, nego pješački.
Najzalosnije je sto ce taj most MOZDA koristit 1 osoba od 100.
Na Sickom Brodu citava izgradnja ceste je bila zaustavljena dok se ne napravi podvoznjak ili nadvoznjak za pjesake, napravljen podvoznjak i komotno na ruke mozes izbrojati koliko ljudi prodje kroz njega u toku dana. Ljudi vise vole pretrcavati 4 trake i rizikovati.
(glavna cesta, napromjetnija na podrucu Tuzle)
Last edited by axe22 on 01/11/2017 18:55, edited 1 time in total.
-
tempuser
#12215 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
@amar
U 90% stvari si stvaro regularan decko, ali si ovdje bas ostavio utisak balavog i razmazenog tatinog sina.
Odmakni malo perspektivu, i pogledaj kartu ispod. Ne dolaze svi na autobusku iz Kampusa, mada je i do dovoljan argument za pjesaci, imas pjesacki za kampus i na Zmaja od Bosne, nego gro ljudi dolazi tramvajem i izlazi kod Muzeja jer tu dolaze sve linije osim 1 na koju se ne mozes pouzdati.
Ti ljudi ne hodaju praznih saka, nego vucaraju torbe, a sad sam iz pravaca zakljuci da li su to lijene guzice ili cista logika i potreba.

U 90% stvari si stvaro regularan decko, ali si ovdje bas ostavio utisak balavog i razmazenog tatinog sina.
Odmakni malo perspektivu, i pogledaj kartu ispod. Ne dolaze svi na autobusku iz Kampusa, mada je i do dovoljan argument za pjesaci, imas pjesacki za kampus i na Zmaja od Bosne, nego gro ljudi dolazi tramvajem i izlazi kod Muzeja jer tu dolaze sve linije osim 1 na koju se ne mozes pouzdati.
Ti ljudi ne hodaju praznih saka, nego vucaraju torbe, a sad sam iz pravaca zakljuci da li su to lijene guzice ili cista logika i potreba.

- amar1994
#12216 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
E bas sam razmazen vala
, niko nikog ne tjera da dodje u SA i studira , pa tako i studenti znaju da ce morat vucarat torbetine , ali stavljati glavu u torbu radi 10min je suludo(a nije da ih ne poznajem dosta sto su pretrcavali pa kritikovali vozace) , s druge strane dvojica iz Breze su isli do semafora okolo i gle cuda stizali na autobus . Razjebavati cestu prometnog i velikog grada radi par stotina studenata je budalastina i samo me interesuje ko je lobirao da se uradi. Da ti budem iskren nervira me sve sto razjebava ovaj grad na ovaj ili onaj nacin zbog nekolicine nekoga/nekih vaznog/osoba . Sve kad se sabere nastane buckuris i karina koja smeta , ali ja ne mogu ispravljati krivu Drinu
Nema logike za semaforom , druga rjesenja da ali semafor ne .
Napravljen je velik zajeb kad su pravili cestu , ocigledno nisu razmisljali o tome
Kakve veze ima USA ambasada sa nadvoznjakom , toliko osiguranje imaju da ih bas briga i mislim da je ovo nasa zemlja i grad , a ne njihova/v
Dalje , nisu jedini fakulteti u kampusu , ima ih po gradu i na drugim mjestima , recimo Ekonomija , i tu poznajem 3-4 dobrih ljudi koji vozare . I sad njima nije problem odatle ici do perona , a ovima jeste , e jbga
PS. Za Ciglane , sad sam prolazio , Bgti jesi li skontao znakove jer ja nisam , ima slijepa ulica , pa poslije zabrana za vozila teza od 1.5T
Naravno ljudi regularno idu preko ostrva kao da nema nista
Nema logike za semaforom , druga rjesenja da ali semafor ne .
Napravljen je velik zajeb kad su pravili cestu , ocigledno nisu razmisljali o tome
Kakve veze ima USA ambasada sa nadvoznjakom , toliko osiguranje imaju da ih bas briga i mislim da je ovo nasa zemlja i grad , a ne njihova/v
Dalje , nisu jedini fakulteti u kampusu , ima ih po gradu i na drugim mjestima , recimo Ekonomija , i tu poznajem 3-4 dobrih ljudi koji vozare . I sad njima nije problem odatle ici do perona , a ovima jeste , e jbga
PS. Za Ciglane , sad sam prolazio , Bgti jesi li skontao znakove jer ja nisam , ima slijepa ulica , pa poslije zabrana za vozila teza od 1.5T
Naravno ljudi regularno idu preko ostrva kao da nema nista
- xamp
#12217 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jeste sigurni da ce biti semafor? Mozda samo svijetleci znak da je tu pjeskacki prelaz (sto bi trebalo da bude kod nas na svakom pjesackom realno)
-
tempuser
#12218 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Postavljen vecxamp wrote:Jeste sigurni da ce biti semafor? Mozda samo svijetleci znak da je tu pjeskacki prelaz (sto bi trebalo da bude kod nas na svakom pjesackom realno)
- Better Man
#12219 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Gužva koja se stvara u traci za skretanje u Velešiće iz pravca željeznićkee stanice je zbog loše postavljenih semafora. Kad se vozačima koji skreću za Velešiće upali zeleno, nakon par sekundi pali se zeleno i onima iz Kranječevićeve da mogu ići pravo prema željezničkoj i dalje. I onda ovi što skrežu za Velešiće moraju čekati da ovi prođu i taman kad prođu njima se upali crveno. Rješenje je da kad se upali zeleno ovim što skreću za Velešiće, ovim iz Kranjčevićeve bi moralo biti crveno sve dok ovim traje zeleno i tek kad se njima upali crveno, onda ovima zeleno.tempuser wrote:Kakv ba podvoznjak ili nadvoznjak oko US ambasade?!?!?!?Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Kada se ta cesta rekonstruisala i proširivala ja sam odmah rekao da nema logike da tu ne bude nadvožnjak ili podvožnjak. Logika da na svakih 20 metara bude semafor samo doprinosi većim gužvama. Dakle poptuno je nepotrebno tu stavljati semafor i pješački kada je puno racionalnije i sigurnije za pješake i vozače da se tu izgradio nadvožnjak ili podvožnjak. Ali eto kod nas je sve naopako pa tako i ovo što se radi. na toj raskrsnici i bez tog semafora su gužve za lijevo prema Velešićima i pravo prema Kranjčevićevoj a sada će ta cesta praktično biti neupotrebljiva.
Taj semafor apsolutno nece utjecati na guzvu jer je problem propusnost raskrsnice kod Zeljeznicke.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#12220 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
svaka ti cast,ja se bas godinama pitam sto je tu guzva...mozda da posaljes neki email u step d.d.?Better Man wrote:
Gužva koja se stvara u traci za skretanje u Velešiće iz pravca željeznićkee stanice je zbog loše postavljenih semafora. Kad se vozačima koji skreću za Velešiće upali zeleno, nakon par sekundi pali se zeleno i onima iz Kranječevićeve da mogu ići pravo prema željezničkoj i dalje. I onda ovi što skrežu za Velešiće moraju čekati da ovi prođu i taman kad prođu njima se upali crveno. Rješenje je da kad se upali zeleno ovim što skreću za Velešiće, ovim iz Kranjčevićeve bi moralo biti crveno sve dok ovim traje zeleno i tek kad se njima upali crveno, onda ovima zeleno.
- vješalica
#12221 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ako stave semafor opet će stoka tabanat mimo njega
samo štetu prave
samo štetu prave
- amar1994
#12222 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
vješalica wrote:ako stave semafor opet će stoka tabanat mimo njega
samo štetu prave
pa normalno , pola ih je naucilo bit blatnjave obuce
- Drvosjeca iz Dejcica
#12223 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Tu ako se ne varam ide kružni kada se bude radila ta cesta prema Velešićima koja bi trebala biti spojena na Bare. To što govoriš neam smilsa jer bi se onda u ulici Kranjčevićevoj napravila kolona do opće bolnice koja bi zakrčila još dvije rasksnice. Interval tog crvenog bi bio predug, izvan svih kriterija.Better Man wrote:Gužva koja se stvara u traci za skretanje u Velešiće iz pravca željeznićkee stanice je zbog loše postavljenih semafora. Kad se vozačima koji skreću za Velešiće upali zeleno, nakon par sekundi pali se zeleno i onima iz Kranječevićeve da mogu ići pravo prema željezničkoj i dalje. I onda ovi što skrežu za Velešiće moraju čekati da ovi prođu i taman kad prođu njima se upali crveno. Rješenje je da kad se upali zeleno ovim što skreću za Velešiće, ovim iz Kranjčevićeve bi moralo biti crveno sve dok ovim traje zeleno i tek kad se njima upali crveno, onda ovima zeleno.tempuser wrote:Kakv ba podvoznjak ili nadvoznjak oko US ambasade?!?!?!?Drvosjeca iz Dejcica wrote:
-
Naslovnica
#12224 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Samo što ovi iz Kranjčevićeve (osim skretanja za lijevo) imaju prednost u odnosu na ove iz pravca Ž.stanice...
- Better Man
#12225 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kad bi se semafor pravilno regulisao, ne bi bilo zakrčenja u Kranjčevićevoj.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Tu ako se ne varam ide kružni kada se bude radila ta cesta prema Velešićima koja bi trebala biti spojena na Bare. To što govoriš neam smilsa jer bi se onda u ulici Kranjčevićevoj napravila kolona do opće bolnice koja bi zakrčila još dvije rasksnice. Interval tog crvenog bi bio predug, izvan svih kriterija.