Sirija vol. 2
- vivaldi
#121951 Re: Sirija vol. 2
jesu ti ova iznad pitanja ozbiljna?
- Nadzornik
#121952 Re: Sirija vol. 2
Ozbiljno pitas ili...???vivaldi wrote:jesu ti ova iznad pitanja ozbiljna?
- Nadzornik
#121954 Re: Sirija vol. 2
Hoces li mi povjerovati...???
- vivaldi
#121955 Re: Sirija vol. 2
pito sam jesi li ozbiljan, nisam te pito jesi raspolozen za filozofsko naprdjivanje
-
sarajevoxxxx
#121956 Re: Sirija vol. 2
Nadzornik - KSA i Izrael zajedno igraju. Tu je najmanje nedoumica, svi se dobro znaju, igraju otvoreno , jedni druge čuvaju.
Turska nije timski igrač, definitivno najgori saveznik. Ako hoćeš nekome uputiti kletvu reci da Bog da ti Turska bila saveznik.
Rusija znalo se odmah da će stati na stranu Saudije. Saudijci su ogromnu grešku napravili sto isti dan kada je počela kampanja nisu se okrenuli Rusima. Turci i SAD su bili najgora moguća opcija, u smislu postavili su se kao klasični mafijaši, zdrpi i briši, tu nema pregovora, tu je “primaj dok ti mi ne kažemo kad je dosta”.
Ova kampanja kako vrijeme odmiče pokazuje obim razvrata kod Amerike i Turske. Za kanal Al Jazeeru na arapskom mojaTV može komotno staviti oznaku “roditeljska zaštita”.
Turska nije timski igrač, definitivno najgori saveznik. Ako hoćeš nekome uputiti kletvu reci da Bog da ti Turska bila saveznik.
Rusija znalo se odmah da će stati na stranu Saudije. Saudijci su ogromnu grešku napravili sto isti dan kada je počela kampanja nisu se okrenuli Rusima. Turci i SAD su bili najgora moguća opcija, u smislu postavili su se kao klasični mafijaši, zdrpi i briši, tu nema pregovora, tu je “primaj dok ti mi ne kažemo kad je dosta”.
Ova kampanja kako vrijeme odmiče pokazuje obim razvrata kod Amerike i Turske. Za kanal Al Jazeeru na arapskom mojaTV može komotno staviti oznaku “roditeljska zaštita”.
- dragma
- Vozim: Pješe
#121957 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:....
-
2604570
#121958 Re: Sirija vol. 2
Savox suza mi kanu za jadnim i postenim saudijcima. Hudi ni krivi ni duzni bice "oguljeni" od nepostenih saveznika.sarajevoxxxx wrote:Nadzornik - KSA i Izrael zajedno igraju. Tu je najmanje nedoumica, svi se dobro znaju, igraju otvoreno , jedni druge čuvaju.
-
sarajevoxxxx
#121959 Re: Sirija vol. 2
Jučer oko 40 poginulih pripadnika SDF-a nakon žestokih napada Isila uz nekoliko pravaca na naselja u okolini Al Bu Kemala.
-
sarajevoxxxx
#121960 Re: Sirija vol. 2
Neka ogule odgovorne osobe. U Siriji ubijeno stotine hiljada ljudi, koga su ogulili? Kome su to od Asadovaca naškodile sankcije Zapada? Sirijska elita koja je najodgovornija za masakre i danas je bogata ili je još bogatija. Niti su spriječili masakre niti su kaznili odgovorne čak ni formalno tek ih danas neke od njih stavljaju na listu terorističkih organizacija.2604570 wrote:Savox suza mi kanu za jadnim i postenim saudijcima. Hudi ni krivi ni duzni bice "oguljeni" od nepostenih saveznika.sarajevoxxxx wrote:Nadzornik - KSA i Izrael zajedno igraju. Tu je najmanje nedoumica, svi se dobro znaju, igraju otvoreno , jedni druge čuvaju.
- exliberal-ex
#121961 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:Neka ogule odgovorne osobe. U Siriji ubijeno stotine hiljada ljudi, koga su ogulili? Kome su to od Asadovaca naškodile sankcije Zapada? Sirijska elita koja je najodgovornija za masakre i danas je bogata ili je još bogatija. Niti su spriječili masakre niti su kaznili odgovorne čak ni formalno tek ih danas neke od njih stavljaju na listu terorističkih organizacija.2604570 wrote:Savox suza mi kanu za jadnim i postenim saudijcima. Hudi ni krivi ni duzni bice "oguljeni" od nepostenih saveznika.sarajevoxxxx wrote:Nadzornik - KSA i Izrael zajedno igraju. Tu je najmanje nedoumica, svi se dobro znaju, igraju otvoreno , jedni druge čuvaju.
Ko ce ogulit elitu koja je zakuhala rat u sirij, ko ce ogulit drzave koje su financirale dolazak koljaca iz cijelog svijeta da se bore za pravednu stvar....
Arapsko proljece nije krenuo u sirij samo od sebe....sad se vadis na asada a vecina stanovnika je odlucila da ostane pod njegovom kontorolom
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#121962 Re: Sirija vol. 2
hahahaha
- muhafuca
#121963 Re: Sirija vol. 2
ISIS opet opalio po Bekekovcima
41 mrtav prema njihovim tvrdnjama
:::::::::::::::::::::::::::::::::
jedan zarobljeni pomlad izgleda pravo

41 mrtav prema njihovim tvrdnjama
ISIS kills 41 SDF members in attack and recovers lost territory
Code: Select all
https://twitter.com/syriahr/status/1056150710713229312jedan zarobljeni pomlad izgleda pravo

-
sarajevoxxxx
#121964 Re: Sirija vol. 2
SOHR: 68 poginulih i oko 100 ranjenih pripadnika SDF-a u dosad najvećim gubicima Kurda. Isil koristi žene za snajperiste i djecu za napadače, do sada je povratio kontrolu nad dva naselja u Deir EZ-Zouru.
المرصد السوري : 24 ساعة من المعارك الطاحنة تخلف 68 صريعاً و100 جريح من قسد في أعلى حصيلة على الإطلاق وداعش يستخدم النساء كقناصة والأطفال كمهاجمين ويستعيد بلدتين.
#INT
المرصد السوري : 24 ساعة من المعارك الطاحنة تخلف 68 صريعاً و100 جريح من قسد في أعلى حصيلة على الإطلاق وداعش يستخدم النساء كقناصة والأطفال كمهاجمين ويستعيد بلدتين.
#INT
-
sarajevoxxxx
#121965 Re: Sirija vol. 2
Završen još jedan samit o Siriji. Francuska i Njemačka pomoć Siriji uslovili dogovorom oko ustava tj. američka saglasnost na isti. Sada je loptica na Putinovom terenu, on može tražiti od Asada da formira komisiju za ustav.
يبدو من المعطيات الحالية المتوفرة ان القمة لم تكن ناجحة، فالاوروبيون علقوا المساعدات والاعمار بنجاح اللجنة الدستورية (وموافقة الامريكان)، والكرة الآن في ملعب بوتين، ليعود ويأمر الاسد بتشكيل فريق اللجنة الدستورية
يبدو من المعطيات الحالية المتوفرة ان القمة لم تكن ناجحة، فالاوروبيون علقوا المساعدات والاعمار بنجاح اللجنة الدستورية (وموافقة الامريكان)، والكرة الآن في ملعب بوتين، ليعود ويأمر الاسد بتشكيل فريق اللجنة الدستورية
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#121967 Re: Sirija vol. 2
hahaha, vidi sto su obrve repetirale ko da su sad sa prve linije fronta
-
sarajevoxxxx
#121968 Re: Sirija vol. 2
Strašan debakl SDF-a u Deir EZ-Zouru. Sve što su zauzeli u zadnjih 6 mjeseci Isil vratio u ovom zadnjem jučerašnjem napadu. Desetine oklopnih vozila palo u ruke Isila. Naselja Al Suse i Al Baguz Al Fevkani ponovo u rukama Isila. SDF se povukao na svoje stare položaje na naftnim poljima Al Tenek i Al Omar.
EuphratesPost
#فرات_بوست
#دير_الزور الريف الشرقي :
أفاد مراسل فرات بوست باستعادة تنظيم الدولة السيطرة على بلدتي السوسة و الباغوز الفوقاني منذ ساعات و اغتنام عدد كبير من العربات العسكرية و الذخائر بعد هجوم شنه عبر انغماسيين منذ عصر يوم أمس من عدة محاور مستغلين الأحوال الجوية التي أدت لشلل حركة الطيران الحربي و هروب عناصر قسد من مواقعهم و نقاطهم ، يشار أن قسد مدعومة بقوات التحالف الدولي اطلقت عملية بتاريخ 11 / 9 / 2018 بهدف السيطرة على أخر جيوب تنظيم الدولة المتبقية شمال شرقي نهر الفرات في ريف دير الزور الشرقي .
EuphratesPost
#فرات_بوست
أفاد مراسل فرات بوست باستعادة تنظيم الدولة السيطرة على بلدتي السوسة و الباغوز الفوقاني منذ ساعات و اغتنام عدد كبير من العربات العسكرية و الذخائر بعد هجوم شنه عبر انغماسيين منذ عصر يوم أمس من عدة محاور مستغلين الأحوال الجوية التي أدت لشلل حركة الطيران الحربي و هروب عناصر قسد من مواقعهم و نقاطهم ، يشار أن قسد مدعومة بقوات التحالف الدولي اطلقت عملية بتاريخ 11 / 9 / 2018 بهدف السيطرة على أخر جيوب تنظيم الدولة المتبقية شمال شرقي نهر الفرات في ريف دير الزور الشرقي .
-
joe_black
#121969 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:Strašan debakl SDF-a u Deir EZ-Zouru. Sve što su zauzeli u zadnjih 6 mjeseci Isil vratio u ovom zadnjem jučerašnjem napadu. Desetine oklopnih vozila palo u ruke Isila. Naselja Al Suse i Al Baguz Al Fevkani ponovo u rukama Isila. SDF se povukao na svoje stare položaje na naftnim poljima Al Tenek i Al Omar.
EuphratesPost
#فرات_بوست
Opasni kikijevi nebeski ratnici, posebno kada nemaju podrsku iz vazduha
-
zrakomlat
#121970 Re: Sirija vol. 2
Možda je ovo jedinica za podršku i specijalne namjenejapin_mutapi wrote:hahaha, vidi sto su obrve repetirale ko da su sad sa prve linije fronta
- muhafuca
#121971 Re: Sirija vol. 2
dva terorista iz Brooklyn New York pricaju o svojim danima koje su proveli
boreci se za teroristicku organizaciju na Bliskom Istoku.
boreci se za teroristicku organizaciju na Bliskom Istoku.
-
sarajevoxxxx
#121972 Re: Sirija vol. 2
Malo statistike...
Prema statistici turske imigracione službe, u Turskoj se dnevno rodi 395 sirijske djece. Broj Sirijaca koji borave u Turskoj prema tom odjeljenju je 3.585.738.
#INT
بحسب احصائيات دائرة الهجرة التركية يولد يوميا 395 طفل سوري في تركيا. بلغ عدد السوريين المقيمين في تركيا بحسب الدائرة 3,585,738.
#INT
Prema statistici turske imigracione službe, u Turskoj se dnevno rodi 395 sirijske djece. Broj Sirijaca koji borave u Turskoj prema tom odjeljenju je 3.585.738.
#INT
بحسب احصائيات دائرة الهجرة التركية يولد يوميا 395 طفل سوري في تركيا. بلغ عدد السوريين المقيمين في تركيا بحسب الدائرة 3,585,738.
#INT
-
sarajevoxxxx
#121973 Re: Sirija vol. 2
Anadolija: Turska vojska granatirala položaje YPG-a u gradu Kobane u naselju Zur Megar