Nista ti se to ne pika! Polagao si po starom sistemu i programu. Sad je na snazi Bolonja i svi su magistri prava!bitanga_sa_otesa wrote:nisam ja nista citao ,vec me naucili kad sam polagao vozacki prije 22 godranger wrote: au sta je ovo sve nacitano...
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#12176 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#12177 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Romeo 80 wrote: Nista ti se to ne pika! Polagao si po starom sistemu i programu. Sad je na snazi Bolonja i svi su magistri prava!
- seoBIH
#12178 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Papak koji vozi 30 na sat. Papak koji glumi supermena i misli da ima pravo da nekoga ugrozava.bitanga_sa_otesa wrote: prije mozda 15 tak dana oko 11h ujutro,nije bas guzva da je kolona,ali 3 papka napravili guzvu,u desnoj traci teretni kombi,srednja autobus autoprevoznik salko iz cazina,a lijeva traka hladnjaca konzum i sva trojica guslaju 35-40 ispred 250 metara brisanog prostora.posto je kombi ubrzao na 37 uspijem se ubaciti ispred autobusa i zakocim mu skroz,on odmah predje u desnu traku .skontam da vozac hladnjace tipka na mob.i prebacim se u lijevu u njemu zakocim,blica mase rukama ,predje u srednju ja predjem u srednju i zakocim mu opet ,predje u desnu i ja se uporedim s njim i otvorim prozor.psuje on nesto sta me jebes ,reko ne jebem ja tebe vec ti jebes 200 ljudi iza sebe tipkajuci na telefon u lijevoj traci i guslajuci 40.hoces muriju da ti zovem sad? kaze necu ,e onda desnom trkom guslaj .
Dva papka se srela, sto je redovna pojava
Last edited by seoBIH on 02/11/2017 14:47, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12179 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I ja polagao po starom. Zadnja generacija 
- Romeo 80
#12180 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pitacu ga, mada mislim da konkretnog razloga za takvu voznju ni nema. Ljudi jednostavno voze kao da su lobotomiraniNaslovnica wrote:Romeo 80 wrote:Desilo se cudo!!!
Brat mi prica da mu je kolegu s posla prije par dana zaustavila policija i da su ga kaznili zbog guslanja lijevom trakom. Sporo je vozio i izivcirao policajce koji su se vozili iza njega![]()
Navodno je kazna koju sad mora platiti veca nego da je prekoracio brzinu za vise od 10 km/h.![]()
Daj pliz neka ga buraz priupita koji je razlog guslanja?
- Romeo 80
#12181 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma nista to jarane! Bez nostrifikacije vozacke i prelaska na Bolonju ja ti ne bih dao da sjednes za volan vise!Tomahawk11 wrote:I ja polagao po starom. Zadnja generacija
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12182 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako ću voziti lijevom 30, neka hvalaRomeo 80 wrote:Ma nista to jarane! Bez nostrifikacije vozacke i prelaska na Bolonju ja ti ne bih dao da sjednes za volan vise!Tomahawk11 wrote:I ja polagao po starom. Zadnja generacija
- spree
#12183 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja fakat ne kontam sta je sa vozacima danas. Prije uopste nije bilo ovoliko usporivaca saobracaja. Niti su kazne povećane niti ista. Svakako bi u zakon dodao da se i po punoj liniji smiju preticati ovi koji voze 20 i vise ispod ogranicenja. Jbt ides magistralom, a ono gusla 35 na sat. Kako mu nije zao auta? Ja u trecoj moram voziti zbog debila.
- seoBIH
#12184 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vi ste malo previse nadrkani. Nije problem u sporoj voznji, vec u broju automobila i u samim saobracajnicama. Manje vise iste saobracajnice u zadnjih 20 godina, a broj automobila duplo veci.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12185 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To je jedan aspekt.
Drugi je ovi što gmižu.
Kako objašnjavaš lolu koji vozi Wolkswagen Transporter, srednjom trakom prema televiziji, ide 40....i s desne i s lijeve strane isto neki gmizavci.....ispred pukla čistina, ali koje koristi, ni zaobići ni proći
I tako milion situacija.....i onda ako uhvatiš dva semafora iz cuga, dobar si.
Pa onda krenu čepovi....i dalje znaš već.
Drugi je ovi što gmižu.
Kako objašnjavaš lolu koji vozi Wolkswagen Transporter, srednjom trakom prema televiziji, ide 40....i s desne i s lijeve strane isto neki gmizavci.....ispred pukla čistina, ali koje koristi, ni zaobići ni proći
I tako milion situacija.....i onda ako uhvatiš dva semafora iz cuga, dobar si.
Pa onda krenu čepovi....i dalje znaš već.
- seoBIH
#12186 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Koliko puta budete u toj situaciji? Ja sam 10x vise u situaciji da je totalna guzva, nego da neko toliko gmize, da nemam sansu da ga prestignem?
-
Naslovnica
#12187 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naravno da sam nadrkan kada mi zbog debila treba 50% više vremena od tačke a do tačke b.seoBIH wrote:Vi ste malo previse nadrkani. Nije problem u sporoj voznji, vec u broju automobila i u samim saobracajnicama. Manje vise iste saobracajnice u zadnjih 20 godina, a broj automobila duplo veci.
Problem jeste u velikom broju vozila, ali je najveći problem u vozačima koji nisu svjesni drugih učesnika u saobraćaju.
Jutros krenem s Dolac Malte u 7, do Stupa sam se osjećao kao Šumaher (nigdje nisam vozio brže od 60-65). U ta doba ima sobraćaja, ali ne koliko sahatak-dva kasnije.
Nekada se upitam, da li je zaista do mene?!?!?
-
tempuser
#12188 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kako ja volim hebavat ovakve debile to je cudo jedno, s takvim zadovoljstvom vozim u formaciji, po potrebi ne ubrzavam dovoljno ili prerano usporavam da ne mogu proci! A sve hinjski, ne gledam ga, nema nagih manevara, sastrane gledano nista ne radim namjerno, a oni muda svoja pasu!kafanski_covjek wrote:
-
tempuser
#12189 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vozim 23. godine, do unazad par god van spice svi su u prosjeku vozili 60 kmh, danas sam ja sa 60 kmh Schummacher na cesti, tako da ot te price o broju auta nema nista.seoBIH wrote:Vi ste malo previse nadrkani. Nije problem u sporoj voznji, vec u broju automobila i u samim saobracajnicama. Manje vise iste saobracajnice u zadnjih 20 godina, a broj automobila duplo veci.
Fakat cu poceti da snimam i saobracaj i brzinomjer jer izgleda to drugacije ne mozes dokazati.
-
tempuser
#12190 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni fakat ne ide u glavu da je toliko tesko razumiti vrlo jednostavno saobracajno pravilo.bitanga_sa_otesa wrote:u gradu nije lijeva brza ,vec je desna spora traka za puzeve,gdje si polagao vozacki?post iznad imas clan zakona.ranger wrote:haha o kakvim bokte pravilima pricate nije auto put, lijeva brza traka? jes al u kurcu
U gradu nema pravila brze trake po kojem bi se vozil iskljucivo desnom ukoliko ne retices, ali postoji pravilo da ni u jednoj traci osim desne, sto su kod nas srednja i lijeva, ne smijes ometati vozace iza sebe!
-
sabanss
#12191 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mobiteli. Ovo je fascinantno postalo da ljudi moraju viber drkati dok voze ili pratiti livescore.spree wrote:Ja fakat ne kontam sta je sa vozacima danas. Prije uopste nije bilo ovoliko usporivaca saobracaja. Niti su kazne povećane niti ista.
Kazna za mobitel u rukama u autu treba biti hiljadu maraka minimalno.
-
Naslovnica
#12192 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na engleskom se to kaže - COMMON SENSE.
Zdrav razum.
Zdrav razum je u naske odavno deficitaran...
Zdrav razum.
-
tempuser
#12193 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U velikom broju slucajeva to je razlog, a bas maloprije vozim po Putu zivota iza lika u novoj Octaviji, vuce se ko slina manje od 40 na sat bez mobitela.sabanss wrote:Mobiteli. Ovo je fascinantno postalo da ljudi moraju viber drkati dok voze ili pratiti livescore.spree wrote:Ja fakat ne kontam sta je sa vozacima danas. Prije uopste nije bilo ovoliko usporivaca saobracaja. Niti su kazne povećane niti ista.
-
BadBoy
#12194 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I po čemu si ti drugačiji kad se tebi isto tako tri debila postave u formaciji?tempuser wrote: Kako ja volim hebavat ovakve debile to je cudo jedno, s takvim zadovoljstvom vozim u formaciji, po potrebi ne ubrzavam dovoljno ili prerano usporavam da ne mogu proci! A sve hinjski, ne gledam ga, nema nagih manevara, sastrane gledano nista ne radim namjerno, a oni muda svoja pasu!
-
tempuser
#12195 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kod nas je racunanje na neciji zdrav razum SF. Ne da ga ne pokazujemo, nego sporimo ono sto je crno na bijelo napisano i izmisljamo nova saobr. pravila kako nam odgovara. Kad se to desava na auto PDF-u gdje nominalno ljudi pomalo zanimaju automobili i saobracaj, mosh mislit kako je na cesti!Naslovnica wrote:Na engleskom se to kaže - COMMON SENSE.
Zdrav razum.
- supercali
#12196 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Za guslanje bez ikakvog razloga su krivi mobiteli i internet
- kafanski_covjek
#12197 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
i milion je malosabanss wrote:Mobiteli. Ovo je fascinantno postalo da ljudi moraju viber drkati dok voze ili pratiti livescore.spree wrote:Ja fakat ne kontam sta je sa vozacima danas. Prije uopste nije bilo ovoliko usporivaca saobracaja. Niti su kazne povećane niti ista.
- beni-bu-man
#12198 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
AmaterTomahawk11 wrote:I ja polagao po starom. Zadnja generacija
-
tempuser
#12199 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pogresno, krivi su idioti i debili za volanom.supercali wrote:Za guslanje bez ikakvog razloga su krivi mobiteli i internet
- supercali
#12200 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Joj gorane sto se volis praviti pametan i nesto kao ispravljatitempuser wrote:Pogresno, krivi su idioti i debili za volanom.supercali wrote:Za guslanje bez ikakvog razloga su krivi mobiteli i internet
Pa taj idiot koristi mobitel i internet zato gusla do juce nije bilo interneta i nije guslo kao danas